2009-10-10 16 views
男友開始反工了,放左工之後我地去行街,由於佢累既關係所以我地搵地方坐男友知我中意飲凍朱古力,但係因為價錢有d貴所以都唔會成日飲,今日就哄一哄我喇去到冇咩好既位坐,得反扶手電梯隔離咋,有d自由行既人唔食野都係度坐,想有位都幾難男友累,所以我去買,等既時間都幾耐下cream既甜度岩岩好,mix落d choco 度真係好好飲,不過冰太多喇

男友累,所以我去買,等既時間都幾耐下

2009-09-23
2009-04-04 4 views
難得有時間相約工友工作中食飯,得半個鐘快有快食之下來左呢度﹗先點了杯最簡單的latte,再加多個牛角包,似簡餐多過晚餐﹗喜愛佢牛角包叫左之後會焗一焗佢,入口微暖,好香牛油味,好食﹗咖啡不用說,既香濃又滑,入落順喉醒神,最緊要坐得舒服,傾下計來呢度準不錯﹗

2008-09-27 5 views
老闆係中秋派月餅,明顯係大贈送,因為有半島﹑文華﹑starbucks各一合。雖然starbucks的一合只有2件,自己想食咖啡味,就塞左紅茶味比大少。包裝幾靚,連內亦送杯墊,但月餅咖啡味不重,而且皮比較厚,期望有香濃咖啡味的人應該會像我這般失望。如果要我自己比錢買,以呢個質素,都係半島比較抵。

如果要我自己比錢買,以呢個質素,都係半島比較抵。
2008-09-26 10 views
忙到不可開交,而家先有點時間寫寫。阿爸老細請食starbucks 月餅一盒。其實以舊年的水準來算,已不會有什麼期望。今年d味仲特別,蘋果紅茶同咖啡果仁。個皮厚到震。蘋果紅茶有淡淡蘋果味,紅茶味亦不乏,第一啖覺得怪怪,但食落都唔係好差。咖啡果仁的果仁新鮮脆口,咖啡味不會過份。總括黎講都係傳統月餅勝一籌。
忙到不可開交,而家先有點時間寫寫。
阿爸老細請食starbucks 月餅一盒。
其實以舊年的水準來算,已不會有什麼期望。
今年d味仲特別,蘋果紅茶同咖啡果仁。
個皮厚到震。
咖啡果仁的果仁新鮮脆口,咖啡味不會過份。
總括黎講都係傳統月餅勝一籌。
個盒好靚
皮厚到震
隨盒附送的杯墊
2008-04-15 10 views
是日要上課, 上之前來這裡, 買杯frapp, 頂下口癮, 因為課要上2.5hours呢!不要熱咖啡, 改要frapp, 今次再三提醒master不要落那麼什麼茶, 要make sure沖出來的frapp一定是完裝正版橙色的frapp, 我不是要那杯恐怖的粉紅frapp!!幸好, 沒沖錯, 謝天謝地了! 而且味道很好呢

幸好, 沒沖錯, 謝天謝地了! 而且味道很好呢
2008-01-16 2 views
可能是早上十一點幾的關係,無乜人,出面啲食肆又未開,感覺很舒服,最緊要是店員很有禮貌,感覺很親切,買完外買走時仲有很多把聲講多謝添!唔知多人時會唔會咁呢?
2008-01-06 19 views
第五站,見未肚餓,入嚟〔得一得〕,要咗杯大凍朱古力咖啡,坐咗一陣,實在太勁,一身都臭,我指對面檔臭豆腐.嘩!想舒舒服服休息吓,點知比對面檔野影響哂.都唔知係邊間舖既問題.
2007-09-27 6 views
有人送了盒starbucks 月餅俾我地,一盒有兩個味,1 個咖啡味,一個綠茶味。包裝好靚,好"骨子"。咖啡味o個個都ok ge,咖啡味都幾濃,不過甜o左少少。上面塊朱古力好純滑。綠茶味怪怪,同蓮蓉完全唔match~又太甜,所以食咗半個已經唔想再繼續食。

2007-09-03 7 views
朋友J試左最新果杯咩黑莓綠茶佢話似藥水味=O=我就飲左杯朱古力沙冰唔夠甜..但係ok既=]
朋友J試左最新果杯咩黑莓綠茶
佢話似藥水味=O=

我就飲左杯朱古力沙冰
唔夠甜..但係ok既=]
2007-05-10 8 views
(25/3)(二十)  來到旺角這個中轉站,好朋友提議來此一聚。暫沒有異議的情況下,另一邊廂的9527顯得有點無奈,礙於好友在場,不太方便查明究竟。  此店的聲音分貝也很高,分別來自街道或商場,不太相信身處於星巴克。往大堂購票選了mocha(凍熱各一)、latte(凍)、藍莓芝士蛋糕,等候時看見店員忙於招呼客人,顯得有點疲倦,不算是懶洋洋,總算能將食品遞上,接受每間分店的出品水準有別,但有種預感趨向於「常」以下。取了些餐具後,便嚐了那凍latte,當中的冰粒不少,不禁想起了《食神》的某些語錄,喝至中段時,咖啡味更淡化了。既然如此,惟有吃蛋糕作心理平衡,沒有抱著期望嚐一口,味道可算不俗,蛋糕不會過甜,保留了芝士蛋糕的濃香,藍莓的酸減低了膩的感覺。回想起來真的回應了《食神》的語錄,完全適應都市人的節奏。  晚飯過後才詢問9527所為何事,他竟說:「雖然顧客可自由選擇,但有很多直接或間接的原因,影響了小本經營的商戶。香港的堅尼系數……」接著他娓娓道來,道出全球化的例子,以及它對世界的經濟、政治、文化等等影響,是我認識他後說話最詳盡的一回,儼如上了一堂lecture。
(25/3)

(二十)

2006-02-12 3 views
strawberry--新味原來見到好興奮點知一食...味道怪怪的朋友說"後悔了~早知要朱古力"+,一提留意左好耐...MK的水評比其他差唔係一次架喇朋友都係咁講佢地好似唔識沖latte咁~有一次飲hazelnut latte---冇咖啡味反而勁hazelnut...搞到好難飲另一次飲latte又....
strawberry--新味
原來見到好興奮
點知一食...味道怪怪的
朋友說"後悔了~早知要朱古力"

+,一提
留意左好耐...MK的水評比其他差
唔係一次架喇
朋友都係咁講
佢地好似唔識沖latte咁~
有一次飲hazelnut latte---冇咖啡味
反而勁hazelnut...搞到好難飲
另一次飲latte又....
2006-02-05 33 views
幾年講過,如果連旺角有星巴克的話,那就不可思議.幾年後今日,星巴克已經完全入屋,由當年眾港男港女覺得去星巴克叫杯Mocha,係一件好酷的事情.到左今日,連牛頭角順嫂一樣能涉足.所以,事後孔明來說,並不稀奇.小弟完全唔飲咖啡,每此去,只係為左"high冰".是夜飯局前在旺角相約兩個朋友,時間尚早要搵地方坐下.如果你受不到煙味,同唔想咁多人的話,星巴克,似乎係最實際的選擇.當然,你比得起的話,大可去朗豪酒店coffee shop.綠茶味的Frappacino,近年最愛用來攝時間.專一度黎講,呢個對佢算忠心.因為,我真係唔飲咖啡.
幾年講過,如果連旺角有星巴克的話,那就不可思議.

因為,我真係唔飲咖啡.
2006-01-15 10 views
想講家樂間starbucks, 但冇位.the worst starbucks i had been一路食lamington, 一路聞o既係臭豆腐, 十萬個難頂, 雖然我個fd話杯iced chocolate好過百德新街o個間.想坐耐d休息下都唔得...
想講家樂間starbucks, 但冇位.

想坐耐d休息下都唔得...