2019-05-03 91 views
係元朗行街之際 覺得好肚餓 見到呢間食店就走入去😗環境好舒服 我地12點入去已經差唔多坐爆人 待侍應既禮貌好好 值得欣賞我同友人叫左安格斯漢堡配薯條同埋蟹膏蟹肉意粉套餐南瓜忌廉湯好香濃,南瓜味好正,配埋忌廉好creamy😋食過番尋味呀最值得一提係薯條 非常香脆 有啲蒜香味 令人好回味 漢堡做到好juicy 牛肉亦好嫰滑😎😎但最令我難忘係意粉 真係有好多蟹肉架 唔好睇佢好似好細碟 其實好夠食 好濃既蟹味 🤩好想再黎食 !!!!
係元朗行街之際 覺得好肚餓 見到呢間食店就走入去😗

我同友人叫左安格斯漢堡配薯條同埋蟹膏蟹肉意粉套餐

好想再黎食 !!!!

2019-05-01 102 views
勞動節的假期,約了朋友食西餐,近近地到樓下食,朋友一早book左Steaker,佢話食過正喎。約了早場食,哈哈,太早到,原來餐廳晚上六點正先開門,但未開門已經有幾枱客等緊,仲有幾位walk in客添,但老闆話full左無得等位了。餐廳是街坊小店,地方不大,但橫裝都幾有情調。朋友仲細閱緊餐牌之際,店員神速送上水及麵包籃,是香草包同麵包條,點一下個酸酸地嘅醬汁又幾好味喎。是日餐湯係南瓜湯,幾creamy又不過甜。份量足,暖暖的送包一流。餐廳賣點之一就係呢個炸薯條啦,可以無限添加的!粗條加上新炸起,熱辣辣幾正呀~仲有黑松露沙律醬同茄汁,一上枱就搶住食呀!炭燒孜然羊鞍扒配香甜蕃薯條($198)愛羊的我選了食羊扒,有三件,仲有蕃薯條,雜菜同燒菠蘿,賣相靚靚又豐富。羊扒軟腍嫩滑,有羊味又唔係好酥個種,好味。意式雜菜粒羅勒蕃茄醬長通粉($78)朋友選了一款素意粉,內裏有翠玉瓜,茄子,蘑菇等雜菜粒,酸酸地幾好味,長通粉有咬口,沾滿蕃茄醬正呀。兩個餐都送餐湯同餐飲,但扒餐只可選汽水,當然兩款餐都可以加錢轉特飲或啤酒的,飲品亦挻多選擇。食物有水準,想試記住提早book枱,店內只有廿十幾個位,手快有手慢無啊
餐廳是街坊小店,地方不大,但橫裝都幾有情調。
是日餐湯係南瓜湯,幾creamy又不過甜。
份量足,暖暖的送包一流。
炭燒孜然羊鞍扒配香甜蕃薯條($198)
意式雜菜粒羅勒蕃茄醬長通粉($78)

食物有水準,想試記住提早book枱,店內只有廿十幾個位,手快有手慢無啊。
2019-05-01
$151 (Dinner)
2019-04-29 86 views
細家姐有揸車,佢話落元朗多嘢食個條街度搵食☝🏻😳見到呢間西餐都好多人食就入嚟食下☝🏻😊入嚟睇下先知原來佢哋嘅薯條係sell自家製😍😍😍😍於是就同細家姐一人一個set食午餐😳餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜溶都幾香,濃味不太咸😚C.香煎漢堡扒配英式鬆餅賓尼迪蛋伴田園沙律🥗($58)賓尼迪蛋☝🏻最緊要係能夠做到爆漿流心嘅感覺😍大刀切落去會爆蛋漿🤤!配埋漢堡扒同埋鬆軟嘅包包🥗🥗沙律🥗配醋😚有橙有番茄仔嘅田園沙律好開胃J.廚師精選早餐($88)真。番薯🍠條呀!佢啲薯條係用真番薯租,每條數又長又趣好好味呀,剩係得薯條都已經夠留下非常深刻的印像😊另外你可以自由選擇你想食嘅蛋,我今次揀咗流心太陽蛋,仲有豬肉腸、煙肉、田園沙律、甜粟米等等完全係一個非常之豐富嘅all day breakfast ☺️日☺️☺️ 令我都心思思想如果有機會嚟食晚餐都可以食下🥰🥰🥰🥰
細家姐有揸車,佢話落元朗多嘢食個條街度搵食☝🏻😳

見到呢間西餐都好多人食就入嚟食下☝🏻😊
入嚟睇下先知原來佢哋嘅薯條係sell自家製😍😍😍😍

於是就同細家姐一人一個set食午餐😳

餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜溶都幾香,濃味不太咸😚

C.香煎漢堡扒配英式鬆餅賓尼迪蛋伴田園沙律🥗($58)

賓尼迪蛋☝🏻最緊要係能夠做到爆漿流心嘅感覺😍

J.廚師精選早餐($88)

令我都心思思想如果有機會嚟食晚餐都可以食下
🥰🥰🥰🥰
2019-04-26 116 views
元朗區一向有不少出色的小店,這次我們專程來到這間西餐廳。店裡的主食有各種肉類,pasta,risotto,漢堡包等等。是次我們點了 炭燒大蝦蟹子蕃紅花忌廉汁意大利飯 和 炭燒美國安格斯肉眼扒配香甜蕃薯條 的晚市套餐。店員先送上餐包,配上味道有點像千島醬的醬汁,酸酸甜甜。跟餐有一桶(真的是一桶)薯條,還可以免費追加。隨薯條有茄汁及黑松露醬送上。薯條不但熱辣辣,還附有一點點的炸蒜,十分香脆,黑松露醬味道濃郁,吃不停口。炭燒大蝦蟹子蕃紅花忌廉汁意大利飯的兩隻大蝦都已經開邊,啖啖蝦肉上面鋪有蟹籽。炭燒美國安格斯肉眼扒的坑紋燒得好靚,有肉汁亦有好濃郁炭燒香味,份量都幾多,食到好飽。前菜有沙律跟蘑菇湯可以選擇,如果不清楚當日的味道可以先問問店員。蘑菇湯味道偏淡,沙律則很新鮮。

店員先送上餐包,配上味道有點像千島醬的醬汁,酸酸甜甜。

• 炭燒美國安格斯肉眼扒
2019-04-25 144 views
約咗朋友喺元朗食生日飯, 咁開心梗係要搵間好少少既餐廳享受下啦, 問過元朗朋友推介呢間"Steak'er"食材高質, 就揀咗呢度享受我地既晚餐。我哋叫左個精選海鮮二人餐, 好豐富而且份量十足, 重點係好味, 直情抵食, 我同朋友都食到舐舐脷😋🔸麵包🔸⭐⭐⭐⭐首先餐廳會提供脆口既麵包條同軟熟既麵包兩種🔸甘筍香橙忌廉湯🔸⭐⭐⭐⭐獨特既味道係我第一次嘗試, 原來香橙加落忌廉湯又幾好味幾得意。 🔸美國太平洋石蠔海鮮拼盤🔸⭐⭐⭐⭐⭐拼盤有生蠔、 智利藍青口、 熟蝦、 翡翠螺, 份量算多同大隻, 生蠔仲好新鮮帶少少海水味剛剛好, 其他冷盤也不錯。🔸炭燒肉眼扒🔸⭐⭐⭐⭐⭐二人餐既肉眼扒係8oz, 加埋其他食物, 二人份量好足夠了, 炭燒格仔坑紋好吸引, 喜歡炭燒食落會帶少少焦香味, 肉眼扒質素高, 足以令我有下次再黎食既慾望💕蒜香薯條🍟仲要係無限添加~🔸黑松露意大利飯🔸⭐⭐⭐⭐⭐黑松露配芝士同意大利係絕配無得輸, 味道剛好不會過鹹, 醬汁仲好濃郁既黑松露💕🔸泡芙配朱古力醬🔸⭐⭐⭐⭐⭐已經食得飽飽, 來一客甜點令呢餐飯加了分, 配朱古力醬多少自己可控制, 不會太甜。麵包、 餐湯、 前菜冷盤、 主菜x2

🔸麵包🔸⭐⭐⭐⭐
首先餐廳會提供脆口既麵包條同軟熟既麵包兩種

🔸甘筍香橙忌廉湯🔸⭐⭐⭐⭐

🔸美國太平洋石蠔海鮮拼盤🔸⭐⭐⭐⭐⭐

🔸炭燒肉眼扒🔸⭐⭐⭐⭐⭐

蒜香薯條🍟仲要係無限添加~

🔸黑松露意大利飯🔸⭐⭐⭐⭐⭐

🔸泡芙配朱古力醬🔸⭐⭐⭐⭐⭐

麵包、 餐湯、 前菜冷盤、 主菜x2、 甜品、 仲有飲品, 好豐富好滿意既一頓晚餐, 下次要帶埋男人黎食。
2019-04-24 188 views
長假周末瞓返夠本,起身都成12點🤪所以直接去食lunch,又唔想成日去商場啲餐廳,就行多兩步穿埋天橋落去呢間steaker 食。比起商場餐廳🍴,呢間小店地方唔大,但外觀都好乾淨企理,地點方便,價錢仲好親民🥰剛好周末有brunch,其實都係午餐份量,all day breakfast、意粉、牛扒都有,好多選擇👍🏼最重要係冇加一!抵讚呀!叫左一個炸魚薯條🍟同一個三文魚🍣egg benedict,先上個餐湯🍲醒一醒個胃蘑菇湯都幾香濃,蘑菇味都幾重得黎冇渣,作為西湯佢都幾出色,而且仲會落少少parsley碎同埋橄欖油,証明佢地小店得黎都好一絲不苟👍🏼炸魚薯條 - 以brunch黎講佢份量都幾足!同其他唔同,佢係有三舊細舊啲既魚柳,而唔係一大條,不過無損佢口感!冷鮮魚得黎魚柳既肉質仲好鮮,又唔會太散,炸粉唔太厚,好食!厚切薯條🍟當然都好食😋三文魚配egg benedict - 個煙三文魚好香,同egg benedict同埋個muffin好夾!難得佢個egg benedict都整得好有水準,流心得黎個白都幾企身,蛋黃流喺煙三文魚上配啖包真係好滿足!一客有兩件,所以我地share剛剛好,仲有side
呀!
三文魚配egg benedict - 個煙三文魚好香,同egg benedict同埋個muffin好夾!難得佢個egg benedict都整得好有水準,流心得黎個白都幾企身,蛋黃流喺煙三文魚上配啖包真係好滿足!一客有兩件,所以我地share剛剛好,仲有side salad都好乾淨新鮮,高分通過!
兩個餐有哂餐湯飲品又唔駛加一,買單130,天啊!咁既價錢同質素邊度搵!👍🏼
2019-04-23 147 views
放假到元朗行下探下朋友仔先,撞正晚餐時間,又係時候要醫肚發現又一小店當然要入去支持下先先看看餐牌,點好後就品嚐餐包,賣相精美,仲有沙律醬提供tim餐湯-煙肉薯仔湯入口好creamy,飲落有口感炭燒孜然羊鞍扒配香甜番薯條跟燒汁,羊鞍燒到剛好,唔會太多肥膏甜番薯修幾特別甜甜地無限任食薯條配黑松露沙律醬傳統茄汁,簡直無得輸!!!!!個醬好香黑松露味薯條🍟控千萬不可以錯過炭燒澳洲穀飼西冷扒6oz配薯菜燒汁,還有芥末醬伴碟,亦有蔬菜配搭得剛好,可以balance 返塊西冷扒,有菜又有肉幾健康七成熟剛好凍檸茶茶味幾香下次要再來潮聖薯條🍟又一用心經營的小店
放假到元朗行下探下朋友仔先,撞正晚餐時間,又係時候要醫肚

發現又一小店當然要入去支持下先

餐包

餐湯-煙肉薯仔湯入口好creamy,飲落有口感
煙肉薯仔湯

炭燒孜然羊鞍扒配香甜番薯條

甜番薯修幾特別甜甜地
香甜番薯條

無限任食薯條配黑松露沙律醬傳統茄汁,簡直無得輸!!!!!

個醬好香黑松露味

煙肉薯仔湯
炭燒孜然羊鞍扒配香甜番薯條
香甜番薯條
餐飲
朋友知我鍾意食牛扒,問我有冇去過我屋企附近嘅Steak’er食,話啲扒同薯條都好正,但就好隱世!我唔知佢講邊間,叫佢book 位帶我去。 去到門口先知,原來就係呢間我同老公成日經過但冇為意嘅美式扒房。打開餐牌已經覺得好多都好吸引,朋友推介必試佢嘅「真。炭燒牛扒」,有幾真?我一試已經食到好香嘅炭燒味,面層香脆,肉汁亦香濃,牛味好出,的確係正嘅,唔怪得朋友大讚叫我一定要嚟試吓啦。今次我同老公揀咗精選海鮮二人餐,頭盤有美國太平洋石蠔海鮮拼盤,意粉3選1,我哋揀咗香草白酒蜆肉扁意粉,main course 就係個炭燒牛扒喇,加埋甜品,$488咋。朋友都係食牛扒,佢揀咗個單人嘅牛扒餐,竟然有得無限添食薯條!呢度嘅薯條超好食,問咗先知原來係小店自家製嘅,加埋個黑松露醬,停唔到口,真係好邪惡呀。 呢度咁近我屋企,大件事喇!

呢度咁近我屋企,大件事喇!

美國太平洋石蠔海鮮拼盤
香草白酒蜆肉扁意粉
自家製薯條
甜品
2019-04-21 101 views
📸#tagnshare元朗篇.元朗既小小西餐廳🍴,其實好多都好有特色!今次呢間既餐廳推出「任食黑松露薯條👏🏻」真係不能抗拒!即刻要出動~*先嚟個湯,係香滑既黑松露野菌湯。之後有餐包配上芝士醬😍別有用心!主菜揀左羊扒($198),鎖住既肉汁,一咬落去就顯出好juicy.. 而太平洋比目魚配上魚子醬&薯蓉($168)真係令我超滿足🤭魚皮香脆包住嫩滑既啖啖肉✌🏻 #懶又鍾意食魚既好推介 #薯條要encoreeee熱辣辣#食薯條定食醬 -🙋🏻‍♀️高妹小編.- 👇🏻地址👇🏻.Steak’er (元朗)元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下45號舖-#hk #hongkong #hkig #hkfood #hkfoodie #foodpics #foodbloggers #香港吃貨 #uhkfood #foodig #香港美食 #相機食先 #hkfoodieblogger #hkfoodblogger #LikeForFollow #FollowForLike #HK #Mood #HongKong #LikeForLike #FollowForFollow #手機食先 #Likes4Likes #元
📸#tagnshare元朗篇
#薯條要encoreeee熱辣辣
#食薯條定食醬 -
🙋🏻‍♀️高妹小編
- 👇🏻地址👇🏻.
Steak’er (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下45號舖

#hk #hongkong #hkig #hkfood #hkfoodie #foodpics #foodbloggers #香港吃貨 #uhkfood #foodig #香港美食 #相機食先 #hkfoodieblogger #hkfoodblogger #LikeForFollow #FollowForLike #HK #Mood #HongKong #LikeForLike #FollowForFollow #手機食先 #Likes4Likes #元朗美食
2019-04-20 97 views
聽朋友講過主打鋸扒既餐廳,原來都有做午市,有唔少焗飯、意粉供應放假訓得晏,最岩食返個brunch一餐抵兩餐~價錢包飲品同餐湯,每日唔同。是日供應既係黑松露忌廉湯,口感偏稀,帶淡淡既黑松露香,如果質感再濃稠啲就更好非常豐富既精選早餐~色彩繽紛,睇見賣相即時食慾大開食材同一般all day breakfast大同小異,最考功夫當然係個蛋炒蛋份量夠大堆頭,口感濕潤,唔會炒過火炒得太乾,鋪喺漢堡同muffin表面,muffin索哂蛋汁食落無咁韌,三樣一齊食又中和左漢堡既鹹味見好多食評都讚呢度既蕃薯條好食,果然名不虛傳炸得乾身香脆,蕃薯好香甜,係會食上癮既薯條配埋新鮮即沖既黑咖啡正好,夠濃夠香朋友點既焗飯都唔錯,落足芝士,個汁夠creamy好送飯,仲有三大塊魚柳

放假訓得晏,最岩食返個brunch一餐抵兩餐~
黑松露忌廉湯

價錢包飲品同餐湯,每日唔同。

廚師精選早餐

非常豐富既精選早餐~色彩繽紛,睇見賣相即時食慾大開

廚師精選早餐

香甜蕃薯條
見好多食評都讚呢度既蕃薯條好食,果然名不虛傳

炸得乾身香脆,蕃薯好香甜,係會食上癮既薯條

配埋新鮮即沖既黑咖啡正好,夠濃夠香

雙重芝士粟米汁龍利焗飯
2019-04-19
$80 (Lunch)
香甜蕃薯條
2019-04-20 119 views
好耐之前黎食過啦~覺得好食想想來,但已經唔見左呢間小店了,但最近比我發現佢原來係改左名搬左去格隔間鋪咋!😍😍所以即刻訂位試下先~上次試左佢既2人餐~豬鞍同黑松露意大利飯,好好味😋😋今次都食返佢個豬鞍啦~今日個豬鞍差了好多~豬肉好鞋無汁,所以一定要點汁食先可以吞到落肚呀!😔😔反而佢既配菜有驚喜喎😍😍~炸甜番薯條好香甜,重有一件燒波羅吃肉吃得膩,可以吃口波羅平衡一下口感,同燒翠玉瓜同矮瓜都唔錯,T骨牛,我點了5成熟,但來到係8成熟以上,因為T骨牛實在太薄了~所以一定會過熟!第一啖食以覺好鞋口又無牛味,講真都唔知自己食緊牛肉,一。樣都係配菜好食過主菜!呢個餐包湯同汔水 ,同任食炸薯條!燒大蝦蟹子意大利飯,飯好普通唔特別,又唔太香~飯軟硬度還可 薯條好食,薯仔味濃香脆惹味,跟3種醬汁唔錯跟餐粟米忌廉湯同包,ok好味生蠔$198半把,算新鮮同肥美,但唔太鮮甜,普普通通,呢個價錢唔太值!跟餐沙律,早知要湯啦~
上次試左佢既2人餐~豬鞍同黑松露意大利飯,好好味😋😋

燒大蝦蟹子意大利飯,飯好普通唔特別,又唔太香~飯軟硬度還可

薯條好食,薯仔味濃香脆惹味,跟3種醬汁唔錯

跟餐粟米忌廉湯同包,ok好味
粟米忌廉湯

跟餐沙律,早知要湯啦~

2019-04-20 57 views
元朗西餐近年真係越開越多,質素高低各有參半,同事介紹呢間雞地西餐廳話食過唔錯,可以一試呢度星期一至四有個特價扒套餐$98,決定叫一份頻成熟試試先嚟麵包同餐湯,南瓜湯可能加咗橙汁,令到個湯味道清新不膩,果然特別主角出場初時都不抱太大希望,但食落果然無失望,牛肉鮮嫩厚件,六成熟比例剛剛好,唔會血淋淋又唔會嚡口,配以燒汁非常美味,而呢個燒汁配薯條都好好味,唔需要另加蕃茄醬另外叫個大啡菇菌意粉大啡菇菌味濃郁,意粉嘅忌廉芝士味突出,但絕不會搶過菇香味黑松露薯蓉如果喜歡黑松露嘅朋友絕不能錯過,黑松露其實都幾似榴連喜歡嘅人覺得好香係菌類中極品,但唔喜歡就嫌不陣Gas味呢個薯蓉上枱已經菇香撲鼻,食落啖啖菇香湧來口中,一口接一口欲罷不能現時世代喺香港做飲食真係好吃力,但如果將貨就價一定做唔長,希望呢種小店能夠Keep 住水準

呢度星期一至四有個特價扒套餐$98,
決定叫一份頻成熟試試

另外叫個大啡菇菌意粉
大啡菇菌味濃郁,意粉嘅忌廉芝士味突出,但絕不會搶過菇香味

黑松露薯蓉
如果喜歡黑松露嘅朋友絕不能錯過,黑松露其實都幾似榴連
喜歡嘅人覺得好香係菌類中極品,但唔喜歡就嫌不陣Gas味

2019-04-17 69 views
話說由月頭病左成十日十日好似絕食咁只係食藥和食粥睇咗三次醫生食咗勁多抗生素再加上無肉食簡直行路都無力😒😒好返第一時想食牛扒有人說岩岩好返唔好亂食嘢但我真係好需要肉呀😂😂😂朋友介紹到呢間小店好快點左一個二人海鮮餐再加一客美國Prime西冷一客低溫漫煮美國黑毛豬鞍二人餐有生蠔*4智利藍青口*4熟蝦*4翡翠螺*2生蠔大隻又新鮮,海水味好夠,過下口引⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️青口好肥美⭐️⭐️⭐️⭐️熟蝦都係大隻及新鮮⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翡翠螺中規中矩⭐️⭐️⭐️⭐️整體好滿意然後套餐包括湯-柑荀橙湯好特別嘅味道橙味好重⭐️⭐️⭐️⭐️炭燒澳洲豰飼肉眼看牛扒(8安士)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我覺得好味😂😂😂😂終於有肉食再加上黑松露意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️確實好豐富足夠二人食得飽最想講係薯條好好味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️可能十幾日無食脆卜卜好正原本可以refill但怕食唔晒都係食埋堆扒先算另外的西冷我更喜歡牛味好重⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑毛豬鞍有少少過熟但都係好味嘅我好欣賞配菜有薯條、甜薯、新鮮菠蘿、矮瓜、翠肉瓜(唔記得係咪咁叫)食咁多肉,有瓜類係可以平衡下好過就咁比薯容👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻整體都係好好味最後有窩夫(我唔知個甜品叫咩名😂😂)一點甜好完滿💕我好喜歡店員的細心靜靜的為客人服務經常幫客
話說由月頭病左成十日

生蠔*4
智利藍青口*4
熟蝦*4
翡翠螺*2

生蠔大隻又新鮮,海水味好夠,過下口引⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
青口好肥美⭐️⭐️⭐️⭐️

牛味好重⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黑毛豬鞍有少少過熟
但都係好味嘅

我好欣賞配菜
有薯條、甜薯、新鮮菠蘿、矮瓜、翠肉瓜(唔記得係咪咁叫)

食咁多肉,有瓜類係可以平衡下
好過就咁比薯容👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

整體都係好好味
最後有窩夫(我唔知個甜品叫咩名😂😂)
一點甜好完滿💕

突然諗起有一間原本在附近嘅西餐廳
新開張路過入去試
食個威靈頓牛勁差
連一把可以切肉嘅刀都無
仲問我地食完有咩意見?
我實話實說唔好食

要留住客人更難
唔係攞堆錢出來就可開店
食物有冇用心製造
客人一食就知

平日放假,晚餐想到元朗食西餐,都知道元朗雞地呢邊好多唔同選擇,行行下見到佢門口做緊一至四食98蚊一份安格斯,即刻二話不說行入去。望下個menu 其實仲有好多選擇,但98蚊實在太抵,所以就叫左一份。係等緊牛扒既時間,都不得不讚下個包同餐湯都好好味。除左個飽鬆軟外,椰菜花薯仔忌廉湯既味道都好特別🙆🏾‍♂牛扒黎到既賣相當然好正,厚切,medium 火候控制得好好,食落仲要無根!真心好抵呀!除左牛扒出色,個薯條都不得了,聽講有得追加,但因為太飽啦🙈🙈🙈除左牛扒,叫左個青口同linguine vongole ,淨係睇相都知道落足料❤放平日又少人,去元朗搵食實在明智之舉!兩個人撐台腳又得,成班朋友食都得😀❤一定會再黎食個追加薯條😆

2019-04-10
2019-04-17 37 views
好耐無專登出街搵食喇 一嚟放工太夜二嚟懶得出街搵好地方😶😶 咁啱今日放早 喺附近閒逛見到間裝修唔錯又接近滿坐嘅餐廳就不自覺地行入去 !一坐低就見到有兩款唔同嘅menu,一塊透明餐牌同一本簿,透明餐牌寫住一個好吸引嘅價錢 ,只需$98就可以食到6Oz炭燒澳洲穀飼牛柳配薯菜醬汁,預設咗燒汁👀 想加餐湯同餐飲+$18就可以,唔使$120就有個set dinner 試下又無防😈😈一落完單,過咗無耐,職員就放低咗麵包同酸酸地嘅醬(千島醬?)麵包同醬都幾夾 麵包脆脆地好香口🍞🥖 食緊麵包餐湯就到喇 時間啱啱好⏱ 今日餐湯係椰菜花薯仔湯,椰菜花應該係攪碎曬先煮,所以餐湯好濃郁,但又食唔到椰菜花碎,飲落口好滑,唔會成口渣🥦主菜出場喇~ 5成熟牛柳 感覺上似7成多啲🙈 但唔緊要,肉質都唔會話太實又或者太硬,呢個價錢性價比係幾高👍🏻 配菜嘅翠玉瓜好好味,夠爽口又味道清甜😋同行朋友就叫咗安格斯西冷 印象中好似$238 10Oz 佢話塊扒油脂分佈唔錯,肥瘦適中,咬落口有啖啖油香,講到好吸引咁😂 佢嘅配菜有燒菠蘿🍍 好多汁 佢個set仲包埋薯條🍟 好似可以無限refill 但我地食一杯已經好夠🙂