2008-07-04 42 views
嘩,因為太耐冇去,而有朋友話佢lunch 都ok ,所以先俾個膽出黎試下佢的晚餐唔掛得佢咁少人啦,原來又貴又唔好食d薯仔勁難食,個肉眼扒冇咩特別,好似冇咩牛肉味咁,但係要成百蚊埋單我朋友個雞好似d燒肉咁.......唉,真係好失望囉以咁的價錢去食,可以食到好多好的食物啦個人認為某快餐店的扒餐好食過佢勁多~~太過份,以後都唔去

唔掛得佢咁少人啦,原來又貴又唔好食
我朋友個雞好似d燒肉咁.......
唉,真係好失望囉
以咁的價錢去食,可以食到好多好的食物啦
個人認為某快餐店的扒餐好食過佢勁多~~
太過份,以後都唔去
$100 (Dinner)
2008-04-12 38 views
因為同一商場的食銉都滿座,衹有這間餐廳有位,之前幫襯過早餐,都係勁唔掂。今日食午餐,太太叫了焗猪扒飯,汁是啡色的,飯祇得約一CM厚。論賣相不及格,論味道還可以。而我從餐牌上發現他們推介咸猪手,相中的猪手是焗的,正價八十多元,午市特價售52元,便要了一客。怎知猪手上枱時發現此猪手是用水煲熱的,還要甩皮甩骨,顏色瘀黑,在旁邊淋了一些汁便算。餐湯要了忌沾湯;完全無渣的,欽完都不知是甚麽湯。進食中途暫停了一會,侍應行理來一聲不響便收去了我的刀,我說未吃完;他便拿走巳在手中的刀,衹留下把义給我。到我們真的吃完時,那些侍應居然收餐具收到推歪我太太坐緊嘅椅。期間見到鄰座食客指餐具不凛要求更換!
期間見到鄰座食客指餐具不凛要求更換!
2007-11-06 16 views
1. 老公食雜扒($75) 跟飯(另加$5)份量少, 最多是腸仔有兩條扒不新鮮, 雞扒, 牛扒(也不及美心的早餐好食)2. 我叫豬扒(是有名堂的) $79湯的份量一碗多一碗少(半碗都沒有)見張相影得好, 又說八成熟剛剛好, 便試試.一到即嚇一跳, 份量只有約1cm闊x 3cm長, 有騙人的感覺完全well-done, 好硬, 難食, 少點牙力都死(煲湯豬肉都沒有那麼硬...)
1. 老公食雜扒($75) 跟飯(另加$5)

份量少,
最多是腸仔有兩條
扒不新鮮, 雞扒, 牛扒(也不及美心的早餐好食)

2. 我叫豬扒(是有名堂的) $79

湯的份量一碗多一碗少(半碗都沒有)
見張相影得好, 又說八成熟剛剛好, 便試試.

2007-08-23 18 views
今日同朋友食午餐朋友甲叫?午餐A有羅床湯轉?餐加$9 要超爽豬黑豚肉點知勁難食肉質硬到爆,切落仲有血水,大佬呀, 豬唔熟點得呀, reheat?就好?啦一句到勁唔掂
2007-08-19 11 views
記得好耐之前食過都ok, 今次去到真係覺得係2回事, 以前暗燈點爉燭, 現在都係點爉燭, 但燈就光到死, d你氣氛完全唔match.點菜時d人心不在然咁, 覆述時講錯又講得唔清唔楚咁, 最後仲要落錯單! 呢樣又係一件氣憤事件! 落單時明明係點龍蝦汁雪魚意粉, 覆述時已講錯過, 要rev返岩, 到送嚟時碟野得件雪魚, 已即時問送菜的人, 我地係點雪魚+意粉, 條友查都唔查就話"意粉之後先上", 心裡都覺古怪, 一碟野要拆開雪魚同意粉分開上架咩? 但佢咁講咪食住等, 食咗3/4仲未見佢上意粉咪追佢咯, 點知條友話我地點的係淨雪魚, 同佢咬時佢仲話"淨雪魚分量多d, 係貴過雪魚+意粉", 嘈嘈下個部長的物體過埋嚟, 話如果我地想要返意粉, 一係再落過order, 火都嚟埋!!! 點做部長! 但同行的人都係斯文人, 所以我都不便發火. 過咗無耐, 個部長又走埋嚟, 話"岩岩查過你張單, 我地會同你改返個價錢, 收返你雪魚+意粉果個價", 由頭到尾一句sorry/一d唔好意思都無! 仲要自從咬過之後, 呢間舖d人就係度bear住我地張店指指點點咁, (我地坐近bar台位).用餐期間, d人同ba
用餐期間, d人同bar台的人落餐飲要用叫的, 好似d茶餐廳咁遠距離互叫, 仲衰過維x , 十足十茶餐廳feel!
我覺得呢度d人同間野都非常唔掂!! 以後都唔會去!
2007-05-30 11 views
今日晚飯去扒王食晚餐,叫ORDER 什扒,肉眼扒,幾好食呀,十分衛生場又乾淨.GOOD .
2007-05-29 14 views
(26/5/07)論環境很不錯,論衛生、食味應真麻麻。三點鐘開始的下午茶:餐茶只係檸水檸茶,咖啡奶茶唔洗加錢,好立克之類要加錢,很無理o羅。咖啡奶茶唔夠熱,又太多奶。雞絲吞拿魚炒飯,偏淡,吞拿魚罐頭完整一舊,堆埋d飯入面,無炒開過o羅......。燒牛排三文治,出奇地好,方包夠脆,少厚的牛排唔韌。火腿雞絲炒烏冬,其實係雞柳就真,仲無醃味既添!豉油烏冬極咸。
(26/5/07)論環境很不錯,論衛生、食味應真麻麻。
2007-05-17 9 views
點菜的時候~等左好耐都冇人應~又唔係忙~個個好似見你唔到咁~其實個位好易望~有位叫阿ken的經理,我見到支叉好dirty,我同佢講~點知一句聲都冇出~~換第支叉比我,難道佢唔識出聲~扒王之王請左個啞既人做經理?完全冇問題的走過~如果扒王之王再唔正視員工質素呢個問題~好快就會冇人光顧~~
2007-05-13 12 views
去扒王食野, 其實係因為唔洗等位... 但係唔食完今次之後真係唔會再光顧!1. 待應態度一般, 即係叫左當見你唔到, 叫左好多次先有人理.2. 桌上甚麼餐\具都沒準備, 等我點完菜後只拿了把\"切扒刀\", 沒有叉子, 又沒有湯匙! 之後又\"一次過\"上晒餐\飽/湯/鐵板扒餐\, 但連用具都沒有, 而且放到成枱都係野, 根本食唔到! 我0地問過待應, 大都係掂掂過, 最好的一個係話俾我0地知洗緊d叉子, 實在荒謬!今時今日咁0既服務態度點得呀!

今時今日咁0既服務態度點得呀!
2007-03-20 13 views
我之前都已經去過le間餐廳,不過唔係青衣城係朗豪坊!o野食o麻o麻所以本來都諗住唔會再去,但上星期日果日咁o岩又響青衣城食飯,見周圍都排晒隊咪o念住再試下扒王之王囉!入到去門口有o的人響o度等梗,但無reception招呼我o地,等o左陣終於有個男侍應拎住一大堆餐牌行o左過來,點知我都未開聲佢已經沖沖忙忙咁走o左,唔單只佢係咁,成個餐廳o的侍應都跑來跑去,睇落原來個餐廳得果幾個侍應,心想:等多陣再算囉!等了又等,就算有客走了空o左落來果o的木台都無人執!終於有木台已經係30分鐘後o既事!木台面好dirty好混亂!但侍應態度還可以,真係覺得佢地幾辛苦,落緊單都喘梗氣!男侍應送餐果時幾十塊鐵板十分危險!我果o的餐包係凍架,不過又算數!我叫o左個必see牛扒,口感過得去,朋友叫o左個羊鞍,燒鬼咁死耐!餐飲又係十世先來到!成餐飯都係等完又等,明明可以一個小時食完,依家成兩個幾小時先搞掂,除左環境好,無乜特別值得一提!
2007-03-13 31 views
年多前都覺扒王d野唔好食又貴, 但剛剛個星期日突然想食牛柳, 諗住再試下喇, 點知再一次失望, 明明要牛柳七成熟, 上成九成熟, d汁好咸, 牛柳要趙, 白飯要加錢, 薯條好硬, 兩人埋單二百零雖然唔係貴, 但好唔值, 茶餐廳水準仲好過佢, 呢一輩都唔會再食呢間野
2007-02-15 14 views
真是很後悔,明明叫自己不要再來,總是給了它多一次機會,……結果,又再一次失望到貼地……煲呔牛柳餐:肉質乾,肉味淡,食落竟然有筋,好韌好韌!!一燒骨餐:雪味十足,燒得好燶!!焗田螺:是油浸的,而且賣相超噁心!!這裡的水準每況愈下得叫我絕對不會再來。

煲呔牛柳餐:肉質乾,肉味淡,食落竟然有筋,好韌好韌!!

一燒骨餐:雪味十足,燒得好燶!!

焗田螺:是油浸的,而且賣相超噁心!!

這裡的水準每況愈下得叫我絕對不會再來。
2007-02-13 20 views
不知由何時開始分店越開越多水準每況愈下很久以前自灣仔鷹君中心水準下降都幾乎不敢再踏足到近日因青衣城間四週圍餐廳爆滿心想再試一回吧可是它的cream soup依然糊口差劣舊扒又un又難食作為扒王老闆不作大革新的話相信會是越來越多人的最終回!
不知由何時開始

可是它的cream soup依然糊口差劣
舊扒又un又難食
作為扒王
老闆不作大革新的話

相信會是越來越多人的最終回!
1K
2007-01-12 22 views
前排經過青衣城出面條海濱長廊,隔玻璃望入潛艇扒王,感覺氣氛唔錯,於是決定和男友揾晚試吓呢間臭名遠播嘅扒房。環境沒想像中浪漫,唯一好處係樓底夠高。這裡的木地板非常痴立立,感覺噁心,最大獲係啲布櫈,又梅又舊,坐到我周身唔自在。Service一啲都唔pro,侍應連medium rare都唔明,反問我係唔係要7成熟。侍應制服穿得頗哩啡,其中一位女侍應更將成搭六合彩飛亂擠在口袋裡,離哂普!經過一輪商議,我決定要$128的8oz極黑豬扒餐,男友就要$132的8oz medium rare煲呔牛柳餐。套餐連麵包、餐湯、薯菜和餐飲,麵包是暖的,算係咁啦;餐湯要了蘿宋湯,一貫港式西餐廳水準,不過不失。到主菜,先論煲呔牛柳,厚切的牛柳火喉控制出奇到家,肉質一點也不韌,令我和男友喜出望外,薯條炸得香脆,卻不夠熱辣燙口。我的極黑豬沒煲呔牛出色,件豬扒起碼七成都是鞋肉,只有少量連骨部位帶有入口即溶的感覺,食味非常麻麻,不推介!百零蚊一個set,又湯又扒又餐飲,其實幾抵食,不過我哋都應該唔會再幫襯,尤其係青衣城呢間,因為實在有點污糟。反而有啲興趣試灣仔碼頭個間,裝修好像不錯啊。

2006-11-02 21 views
同女朋友行青衣城,行行見到間好似潛水艇咁物體,都幾過癮,原本係間扒王,睇到環境都唔錯,就滴起心肝同女友試啦,成日聽人講話扒王食嘛嘛,都係小心好,有個好後生侍應仔走呢招呼,都幾好禮貌,佢係咁好hard sell個件必see牛柳,話係扒王王牌,好好味喎,終於女朋友忍唔住叫佐件,95蚊,我就唔試啦,睇情況先,呀....終於有得食,女友個件牛柳睇落又真係唔錯,夠大件,色水唔錯,我都試一舊,估唔到扒王出真係好佐,個日食得都幾滿意,下次試第二間扒王睇點.不過要去廁所就遠佐,佢地無自己既廁所.