2006-09-06 21 views
某日同朋友睇完戲,朋友就提議去附近的扒王食飯..雖然劣評如潮,盡管一試!入到去環境唔差,但d侍應對我好似殺父仇人咁,恰眼訓既恰眼訓,唉都算喇..之後就帶我地坐係湯吧對出張台,叫侍應黎同我落單,個侍應哥哥好似好唔願意咁,我叫左個五成熟既牛扒..凍檸茶朋友叫左個豬扒..凍奶茶之後就見到個四眼肥仔哥哥,拎住四,五塊鐵板係到沖黎沖去!好危險..我地張台仲要好接近佢..幾驚d鐵板會倒哂係我地到..之後扒到,又係個肥仔哥哥,就咁放低一枝箭飛走左..汁又遲遲都唔黎..五成熟變左十成熟!豬扒就咬極都咬唔開!仲要係膿哂..雜菜係凍既..又咸到死死下..真係唔應該去依間野..
某日同朋友睇完戲,
朋友就提議去附近的扒王食飯..
雖然劣評如潮,
盡管一試!
入到去環境唔差,
但d侍應對我好似殺父仇人咁,
恰眼訓既恰眼訓,唉都算喇..
之後就帶我地坐係湯吧對出張台,
侍應黎同我落單,
侍應哥哥好似好唔願意咁,
我叫左個五成熟既牛扒..凍檸茶
朋友叫左個豬扒..凍奶茶
之後就見到個四眼肥仔哥哥,
拎住四,五塊鐵板係到沖黎沖去!
好危險..我地張台仲要好接近佢..
幾驚d鐵板會倒哂係我地到..
之後扒到,又係個肥仔哥哥,
就咁放低一枝箭飛走左..
汁又遲遲都唔黎..
五成熟變左十成熟!
豬扒就咬極都咬唔開!
仲要係膿哂..雜菜係凍既..
又咸到死死下..
真係唔應該去依間野..
2006-09-05 24 views
食過幾間扒王之王,覺得這間服務最好。晚上和男友晚餐,一坐下覺得冷氣很凍,waiter很細心幫我們換了位置,而且還給了我們兩杯熱水。環境幾靚,而且坐得很舒服。可惜食物水準一般,再好的環境也不足以彌補吧。
食過幾間扒王之王,覺得這間服務最好。
環境幾靚,而且坐得很舒服。
可惜食物水準一般,再好的環境也不足以彌補吧。
2006-08-02 15 views
今日去青衣城扒王之王食午餐d野食ok,食物同衞生環境good,但是午餐貴d,服務ok啦!
(Non-member)
餐廳出面有張海報寫住$62一個餐,但係入到去睇餐牌同一張海報同一個餐,上面寫住要98蚊!~咁我問個經理(nelson chan)點解你個餐牌同出面張海報價錢唔同既,跟住佢望都唔望我,用個背脊得住我話果個係宵夜餐,咁我問佢咁點解你出面唔寫時間呀,佢都冇聽就走左去喇!~咁跟住我叫野食啦,個主任幫我落單咁我就指住個餐牌同佢講我要呢個唔超值既餐丫,跟住我又話你唔好俾果個超值餐我喎!~個主任就話兩個餐一樣架喎,咁我問咁點解你出面張poster寫62蚊,呢度寫98蚊,咁佢答我62蚊係午餐既價錢,@@咁都得!~跟住送餐過黎仲衰,佢一黎問我石班飯係邊位架,我指住坐係入面d果位,但係佢就咁'劈'0係出面頭都唔擰就走左去!~d咁既服務態度真係仲衰個d茶餐廳,d poster又呃人既,最諷刺係我睇到佢餐桌上面有張紙寫住什麼服務精神,府首稱臣...我真係想嘔!~
2006-04-07 11 views
清明節去拜山返回程到青衣城扒王之王吃飯叫左一塊美國牛肉眼扒$14X D肉質GOOD好極,招呼同衛生都妤,但貴D.

2006-03-15 5 views
朋友話黎食就陪下佢,我知道里間餐廳都係唔掂!我order 咗個好basic 既咖喱雞飯,諗住咁basic 應該唔會有咩問題啦! 黎到個樣都可以,點知食落口就有少少酸味,於是就同個侍應講,佢竟然答我佢自己試過啲咖喱係有少少酸,因為落左梅汁,而且係每日新鮮做,唔會變喎! 點知一陣間就有個manager 過來問我d咖喱係唔係有問題,問我洗唔洗re-cook 過一碟,跟住都係講番話d 咖喱加左梅汁去吊味(我籨未聽過),但我拒絕左佢,因為怕re-cook 會加料,咁我為有食住白飯先囉! 又隔唔夠兩分鐘,個manager 又要求我re-order 過另一款食物,又話"既然比左錢, 點解唔食好d呢?" 跟住就強行收左我碟飯,我好肯定碟飯係有問題囉! 一間連所店點會咁樣!!!!!
朋友話黎食就陪下佢,我知道里間餐廳都係唔掂!

一間連所店點會咁樣!!!!!
2006-03-14 19 views
o黎到青衣城,男朋友提議去扒王lunch其實青衣都有好多野食,唔一定要揀依間o黎過幾次,但係幾次我都覺得唔好食總係唔明點解成日都咁多人!lunch set又唔係話特別抵,依個價錢可以食到更好的餐湯合格,餐包夠熱夠軟熟都合格但係主菜同飲品就好差...唔係唔夠味就係d飯煲得太硬...飲品連奶茶都沖唔好...一次難食係巧合,兩次都係巧合但係當食到第三第四次都失望...那就不是巧合了吧...?
o黎到青衣城,男朋友提議去扒王lunch
其實青衣都有好多野食,唔一定要揀依間
o黎過幾次,但係幾次我都覺得唔好食
總係唔明點解成日都咁多人!

lunch set又唔係話特別抵,依個價錢可以食到更好的
餐湯合格,餐包夠熱夠軟熟都合格

一次難食係巧合,兩次都係巧合
但係當食到第三第四次都失望...
那就不是巧合了吧...?

2006-02-16 4 views
情人節套餐$188一位,我對以這樣價錢在這特別日子沒有寄存厚望,只在乎有地方和老公仔牚枱腳。1) 湯:忌廉湯+ 牛油餐包─個湯對我來說咸了點,中規中舉,一個普通但很軟熟的餐包2) 主菜:鵝肝和肉眼扒─鵝肝燶了點,肉眼扒唔錯,不過不喜歡拌碟的格仔薯,還是喜歡薯條,有好多甜粟米粒、紅蘿蔔仔和條狀的豆3) 甜品:好靚!心型的慕絲蛋糕,上面有兩片心型的朱古力片(上面有很多紅色心心),有個粉末色牌仔寫著"valentine's day",味道也不錯,老公仔唔好慕絲蛋糕的也說好味道4) 餐飲:ok,但等了相當時間,唔知係唔係漏了單,要追值得一讚是那些很忙碌的侍應,所有人都很有禮貌。

4) 餐飲:ok,但等了相當時間,唔知係唔係漏了單,要追

值得一讚是那些很忙碌的侍應,所有人都很有禮貌。

2006-01-19 3 views
今天和朋友到此店食一個late lunch, 差不多三點, 一睇個lunch menu, 嚇親, 居然無價錢, 要主動問Waiter他們才給我們另一張簡陋的影印紙標上價錢, 一個西冷餐$39, 便要了令一個所謂下午茶特價的牛柳餐, $46, 話原價百幾喎, 一入口, 一陣食用梳打粉味, 不是牛扖應有的口感, 肉味所剩無幾, 只因用鐡板上有少少香口, 配菜只有急凍雜菜及淋了的薯條, 黑椒汁無香無辡, 得個咸字, 以下午茶來計太Heavy, 當lunch的話件扖又太細, 而且連加一要$51, 唔值, 如果原價百幾蚊邊個幫親, 很明顯標高個價, 扖王之王真的大不如前.
2006-01-11 7 views
今日下午去青衣城扒王之王吃午餐,D午餐豬扒OK哪,但海景好正.
2005-12-22 19 views
晚上7:30pm 和friend 到青衣扒王光顧"我覺得過女樓面好poor. (黑面的) 我地去到,竟然扮見我地唔到,再叫佢,佢又扮聽唔到,懷疑自己係咪透明既.. 態度真係差到無人有,D野叫左大半天都未來到,D豬扒好硬. 雜扒有唔係好食,真係無下次!過經理又對待應呼呼喝喝,(約40-45歲) 有個女樓面塊面黑過煎pan~態度惡劣~好似我地爭佢錢唔還果隻咁~有個咁既環境但係有個咁既女樓面.. 下次去pizzahut 算啦。 呃錢!!!!
晚上7:30pm 和friend 到青衣扒王光顧"

呃錢!!!!
2005-12-18 10 views
前幾天和朋友去青衣城GH睇戲,睇完咁岩TEA TIME,就去了NEAR間扒王之王食下午茶。未入去之前見到個門口整到咁有聖誕氣氛,又幾靚咁,俾人印象幾good!入到去坐底之後,落單時個女侍應好似食左十桶糖咁笑容滿面,令我門有點"受寵若驚", 其他男員工成日行得好快,衝來衝去!有幹勁係好事來ga,不過太快有點嚇人!食物來左之後,有個眼鏡男侍應落汁果時唔知佢up乜,好似未訓醒咁,又唔知係咪同我地講!食完埋單果時另外一個女侍應就咁dum個埋單簿落桌上,有點沒禮貌啊!整體上都ok!一般好!
2005-12-18 15 views
我係今晚12月15號8點幾左右入座,一坐低,睇到一個男侍應,黑口黑面地執台,(好似唔多想做呢份工)搞到呢間餐廳的氣氛好差,到我舉手示意落單的時候,有一個染紅色頭髮,唔紮辨的女侍應,佢見到我舉手,當作睇唔到,到我再舉多次,佢就好唔願意落單,佢介紹左一個好似叫每日一燒的野比我,我就聽左佢講落左,到黎食物的時候,我發現件扒太凍.叫返個個女侍應同我整熱佢...點知佢無理拎走我件扒扮整熱點知出到黎都係咁...之後我再叫個女侍應過黎....佢扮無野重話d扒係咁幫唔到你一係你換過第2個扒la 之後我好唔願意咁換左第2個扒la ,到我食野的時候,頭先個2個侍應,見到佢地係樓面到攬頭攬頸咁傾計其後更放肆,嚴重影響公司的形象,個個男侍應重話自己係一個高級侍應,但係我覺得佢重衰個其他侍應,都唔知有冇升錯人的,見到咁ka服務態度,我立刻諗到一樣野,以後都不再去任何一間扒王之王食野,我見意大家唔好去扒王食野,尢其係青衣城個間.
2005-12-13 9 views
好日唔行青衣城,就同女朋友去扒王之王食嘢,我叫左一個? 一燒牛柳,到幾食呀,點之有個侍應問我要唔要中式糖水加$10?西餐廳有中式糖水,妤正,妤奇.
2005-12-11 8 views
食過幾次扒王之王,感覺係一間靚D裝修既茶餐廳,所以今次去其實冇抱任何期望咁去,結果果然係唔掂。四個人去,得一本餐牌,要慢慢傳閱。上左湯我都未開始飲,碟扒已經到。刀叉用膠袋密封袋住,感覺怪怪咁,同環境好唔夾,果然係高級茶餐廳。地台升高左,D侍應行過時,好似地震一樣。商場消費過$200有免費泊車,佢竟然是但俾張RECEIPT我,一時唔留意,走左先發覺我我地食左四百幾,張receipt原來唔係我地既,係一張百幾,唔夠我免費泊車既receipt。…..實在太多唔開心野!當其他餐廳排長龍,佢可以有位,一定有佢既原因,再去青衣城食飯,都係唔好貪快,去過第二間等位算啦。
四個人去,得一本餐牌,要慢慢傳閱。
上左湯我都未開始飲,碟扒已經到。
地台升高左,D侍應行過時,好似地震一樣。