2018-01-16 990 views
去開元朗, 緊係要到yoho mall 找食啦, 因為開咗好多新嘅餐廳, 上網一查 stormies 原來 lunch set 做緊做緊買一送一優惠。 真係一個好豐富嘅午餐, 午餐有餐湯、沙律、主菜、甜品同野飲, 仲要買一送一,真係抵! 抵! 抵! 我哋叫咗魚同牛扒做主菜, 大家share食, 食物質素好好, 真的不錯! 蘑菇湯入口又香又濃,有細細粒嘅蘑菇,口感更佳。牛扒肉味重, 我叫了七成熟,煎得好香, 油脂分佈平均,肉質香嫩而有肉汁! 仲有salad 同薯條,真係份量十足!有金黃色外皮,魚柳外脆內軟, 咬落香滑, 份量幾幾大,加咗個特別醬汁,好好味!食到一半已經開始飽,仲有甜品, 真係一個perfect lunch ! 正 !

蘑菇湯入口又香又濃,有細細粒嘅蘑菇,口感更佳。

2018-01-05 672 views
喺元朗返工,lunch選擇係非常十分之多,不過,如果想環境好,就要黎Yoho揾食嘞! 呢一度因為唔近公司,所以唔係成日黎到, 約果決定要黎試試,記得book位呀!前幾個月佢做緊lunch promote, 買一送一我哋六個人每人叫一個set lunch(主菜到甜品), 咁當然係開心share 啦!大家都想試哂佢咁多種dishes然後再介紹比朋友痳。 真係估唔到,無論佢既意大利飯、意粉、同我哋以為簡簡單單嘅漢堡包(其實一啲都唔簡單),每樣都非常十分之好食呀!我哋真係差唔多食暈哂佢嘅lunch menu,就係因為咁樣,所以又諗起Stormies!今次又係時候再去了,原因就係想再享受下周圍嘅環境,今次特意book個大玻璃側邊位,對住出面極幽靜嘅環境,有花有草,真係迷住咁食! 叫咗几個enchore set lunch,睇相都知正啦,我都唔洗多講, appettizer係醋油沙律,湯又濃又滑,食物真係魚有魚味,包包有好香牛肉味, 仲有件小小cheese cake做甜品……唔洗諗嘞,一於呢間啦!高檔㗎

2018-01-01 361 views
好一段時間沒有食西餐,假日訂了飛睇星戰8順路在Yoho mall揾間西餐試下。因為想食牛扒參考食評最終選了這間。到達餐廳11:40被服務員無咩禮貌咁趕出來才知道12:00才開門。先去攞戲飛之後12:00再番入去。這個周日這餐廳並沒有其他食評說那麼多人,到我13:00離開時也食不到一半枱。唔知老板心態全場都係貌似菲藉女服務員,仲要全部板面無笑容,老婆因爲坐在風口下想換個位都比人粗聲粗氣對待(當時全餐廳得兩枱有人)。感覺餐廳扮晒勁要人用英文落單好似高級D咁。我和老婆點了牛扒和雞扒漢堡各一份共享,湯幾好飲沙律無得選汁有D酸食唔慣。牛扒叫medium結果做了7成熟(肉帶紅但完全無血水),好彩肉質嫩,肉味也有都無失望=》好食。薯條新鮮炸起配茄汁算可以,如果粗身D無炸咁耐會更好。雞肉漢堡D雞肉好鞋無味,無下次。甜品係芝士cake我無咩研究但老婆鍾意。阿仔自己成塊牛扒高速食晒唔洗講佢非常滿意。百幾蚊個lunch認認真真的5個course我覺得算抵食。埋單5百加埋imax戲飛咁就成千銀,香港地錢真係唔見使。在yoho mall想食牛扒,無選擇之中的選擇。
雞肉漢堡D雞肉好鞋無味,無下次。
甜品係芝士cake我無咩研究但老婆鍾意。
阿仔自己成塊牛扒高速食晒唔洗講佢非常滿意。
百幾蚊個lunch認認真真的5個course我覺得算抵食。
埋單5百加埋imax戲飛咁就成千銀,香港地錢真係唔見使。
在yoho mall想食牛扒,無選擇之中的選擇。
餐湯配沙律
雞肉漢堡
雞肉漢堡切開
跟餐甜品
2017-12-31
$165 (Lunch)
餐湯配沙律
雞肉漢堡
雞肉漢堡切開
跟餐甜品
  • Rib  Rye  Steak
2017-12-20 354 views
環境 - 逼了點,枱同枱太接近,肥少少都出唔到;服務 - 入了餐廳,明明有2個人望到我,都唔行過黎,要人係到等到佢送餐時先順便過來問咩事;價錢 - 現在有優惠,主菜買一送一;肉眼扒伴松露薯條 - 舊肉眼又鞋又無味,係全餐廳最貴的主餐,只可以用失望,不值來形容;德國烚咸豬手 - 這個反而係意料之外好味,原本仲怕會烚到無味,點知味道係剛好,皮有彈性,肉質唔鞋,又軟(唔係散個種);叫了2杯雞尾酒,其中一杯係無酒精,主要係士多啤梨,朋友說好飲,另一杯係旋風系列,主要係rum酒+生果汁,酒味剛好,又唔太甜;最尾好奇怪,唔知點解食完成身都有一陣油煙味,好似去了大排擋的感覺
環境 - 逼了點,枱同枱太接近,肥少少都出唔到
;價錢 - 現在有優惠,主菜買一送一
肉眼扒配松露薯條
德國烚咸豬手
2017-12-19
$223 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
德國烚咸豬手
今次同朋友慶祝生日,又再次光顧stormies 😂原因,主菜買一送一😂😂😂我地叫左truffle fries , 好大碟,5係臭has truffle 味,薯條粗度適中,加埋粗鹽,香草,熱辣辣,好食身為雞翼人,去邊都食雞翼既我,揀左套餐with 大杯Stella ,雞翼望落去5太吸引,點知辣辣地,勁香脆,份量又5細,個feel 有點像韓國嗰d甜辣雞,加埋啤酒,正主菜,pork ribs,個樣5太靚,點知,d肉整得勁淋,5洗點切,又入味,好食Lamb chop, 本身我自己5太好羊,只能夠講羊味5太蘇,不錯是日友人生日,麻煩左餐廳幫我寫個happy birthday 俾朋友,心太軟黑朱古力味濃郁,5太甜,幾好,不過可能焗多左30seconds,所以無一切就流哂出嚟既效果😂Anyway ,依個價錢依個環境,highly recommend
Truffle  fries
Stella  combo

Pork  ribs

Lamb  chop

Chocolate  lava  cake

2017-12-14
$203 (Dinner)
Birthday
Truffle  fries
Stella  combo
Pork  ribs
  • Wings
2017-12-13 360 views
晚市買1送1,雖然位置偏遠所以都走去試下。餐廳門口係對街,我係YOHO搵左好耐又問人先搵到。叫左牛扒&BBQ豬肋骨牛扒叫左5成熟,有牛肉味得黎又唔硬,仲要冇筋,無需多講,一份牛扒就咁已經足夠。BBQ豬肋骨,D肉已經煮到淋晒完全唔痴骨,我中意。可惜枱與枱之間位置好迫,有D位置(例如我隔離)侍應行都要側身過,每次有人經過我都驚佢會HI到我D野食。以及,全場大約有一半至7成都係大媽,嘈到好似酒樓咁,不過個牛扒真係勁好食,所以我會再光顧。

叫左牛扒&BBQ豬肋骨
BBQ豬肋骨,D肉已經煮到淋晒完全唔痴骨,我中意。

2017-09-26
Type of Meal
Dinner
2017-12-10 287 views
同老公補慶祝結婚週年撐枱腳,餐廳原來係商場外圍行出少少,之前預先訂位,坐左一陣就發覺原來都幾多人食,越來越滿座之前已經上過openrice睇過有乜推介,所以大概諗好左叫咩辣蜜糖脆雞翼: 呢個雞翼真心好食,係外表脆既buffalo wings,係真係好脆,不過入面肉就無乜味,一定要咬大啖d連皮汁食10安士肉眼配黑松露薯條: 肉眼叫左medium,開頭老公有d後悔無叫medium rare,因為之前幾次食牛扒都煮過龍太un,叫生d預佢煮熟少少,點知今次又OK,剛剛好!正當我地開心緊個扒唔錯時,原來佢配既黑松露薯條仲正,炸得好香口,加埋個黑松露碎(其實都唔太食得出有味),食落好似食緊薯片甘羊架配紅酒汁+薯菜: 其實我好怕食羊,怕羶,但老公想試,叫左左medium well,入口都OK,個汁好配,不過個羊有d肥老公叫左杯啤酒,我唔飲酒,想叫Smoothie 但menu5-6款佢得2款有得賣,最後無叫☹️店員話恆生信用卡同銀聯食滿500有85折,可惜我地兩張都無,埋單7xx
辣蜜糖脆雞翼
10安土牛肉眼扒配黑松露薯條
羊架配紅酒汁
2017-12-09
$350 (Dinner)
Anniversary
辣蜜糖脆雞翼
10安土牛肉眼扒配黑松露薯條
羊架配紅酒汁
  • 黑松露薯條
2017-12-06 276 views
今餐慶祝媽咪生日,近近哋就揀咗呢間餐廳🍴點了3杯不同款嘅Mocktail,大杯又好飲,配上不同生果,新鮮好味😋👍主菜方面,份量亦都大份,最好食係牛扒,煮得剛剛好,質量不錯又美味,絕對係必叫之選餐廳待應服務態度亦都不錯👍
今餐慶祝媽咪生日,近近哋就揀咗呢間餐廳🍴
餐廳待應服務態度亦都不錯👍
2017-11-30 303 views
3個女仔嗌左5樣野食 諗起都飽😂份量一啲都唔細 所以好快就準備停手🤓▫️小食拼盆 $238(有魷魚圈、雞翼、墨西哥牛肉薄餅、雞肉沙律串、煙三文魚多士、薯條)🍕牛肉薄餅配忌廉酸醬 但餡係肉醬反而令薄餅加左分✔️有3塊 一人一塊岩岩好😘但最好食既係雞肉串同薯條🍟但建議薯條要趁快食 唔好攤凍左👉🏻雞翼有啲微辣🌶食得辣既人係未必食得出辣 但麻麻地食辣既都可以試下🍞煙三文魚多士既味道還可以 但我對煙三文魚興趣不大 所以試左半舊😌▫️雞肉長通粉伴蘑菇、蘆荀及羅勘青醬 $138可能配左菠菜汁既關係 所以唔會好肥又但好creamy 仲好香tim🤤雜菌雞肉大大舊 但雞肉有少少鞋 扣左啲分 但整體上都係好食 通粉軟硬度岩岩好😌▫️肉眼牛扒(10安士) $268配香草牛油、黑松露薯條、雜菜沙律食美國餐又點可以唔食扒啊⋯⋯😱因為朋友唔食得太生 所以今日叫左7成熟😃牛扒肥膏唔算太多 肉汁同肉質都保持得好好 一啲都唔鞋烚烚 再配埋牛油係非常惹味🤤筋部位置都好爽口 非常滿意👍🏻❗️🍟薯條充滿住淡淡既黑松露味 但建議要趁快食 唔係既話可能比較快淋 但味道係好好😌配埋雜菜沙律 🥗 食左一大堆肉再食返啲菜清返腸胃 自我感覺會健康啲
3個女仔嗌左5樣野食 諗起都飽😂
份量一啲都唔細 所以好快就準備停手🤓

▫️小食拼盆 $238
😘但最好食既係雞肉串同薯條🍟但建議薯條要趁快食 唔好攤凍左

▫️雞肉長通粉伴蘑菇、蘆荀及羅勘青醬 $138

▫️肉眼牛扒(10安士) $268
配香草牛油、黑松露薯條、雜菜沙律
食美國餐又點可以唔食扒啊⋯⋯😱
配埋雜菜沙律 🥗 食左一大堆肉再食返啲菜清返腸胃 自我感覺會健康啲啲啲😂 而且有好fresh既感覺 啲菜都好新鮮🥒

▪️心太軟
配上雲尼拿雪糕 令我忍唔住要快啲食 嘻嘻😁 心太軟外脆朱古力醬流出黎 好好食🤓大愛啊❗️又熱又凍咁感覺好爽 哈哈🤣

▪️士多啤梨焦糖乳酪 err 唔記得左咩名😂
呢個賣相係唔錯 幾吸晴😌雖然滿滿既乳酪 但食落一啲都唔heavy 而且乳酪打得幾滑🤓

🌸環境唔錯 幾寧靜 又遠離繁囂
的確係一個同三五知己聚腳傾下計既好地方
2017-11-28
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Credit Card Offers
2017-11-10 257 views
朋友介紹話哩間餐廳食物唔錯,咁就去左試下。環境唔錯,食物更加十個讚,甜品更令我十分留戀。前菜叫左個Caesar salad,個汁調得好好雞亦一客好味到唔夠喉 要追加一份黑松露油蘑菇忌廉湯配塊香脆多士 簡直絕配!西班牙薄餅 我們叫左雞果隻,有3種醬料配合 ,唔錯!主菜來啦 😋😋😋😋叫左塊西冷,5成熟 岩岩好,肉汁鮮嫩,配菜也配搭得幾好香草雜菇,好香,好好味炸魚薯條,塊魚外脆內軟,一整塊大到呢,好食好大隻豬手,好夠淋蕃茄牛肉意,不過不失,覺得酸左小小最後甜品 心太軟配雪糕,伴碟仲有水果,雪糕是某大牌勁香又滑,個心勁流,做得好好😋😋😋總結服務員細心有笑容,見到小孩已經準備好椅子同餐具,一般餐廳做不到。也會幫你安排出菜次序,唔會一次過就出晒來,食飯過程中也會問下你覺得菜式點,夠不夠,而且你問其他事情佢都會詳細講解。Good service👍🏻👍🏻👍🏻飲品方面咩選擇都有 ^_^吹水飲番杯食餐飯話咁大兩個鐘都過去了,下次會再去 ,真心好,介紹大家

前菜叫左個Caesar salad,個汁調得好好
雞亦一客好味到唔夠喉 要追加一份
黑松露油蘑菇忌廉湯配塊香脆多士 簡直絕配!
西班牙薄餅 我們叫左雞果隻,有3種醬料配合 ,唔錯!

主菜來啦 😋😋😋😋
叫左塊西冷,5成熟 岩岩好,肉汁鮮嫩,配菜也配搭得幾好
香草雜菇,好香,好好味
炸魚薯條,塊魚外脆內軟,一整塊大到呢,好食
好大隻豬手,好夠淋
蕃茄牛肉意,不過不失,覺得酸左小小

最後甜品

2017-11-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
Birthday
  • 雞亦
  • 心太軟
2017-10-17 382 views
是晚和媽媽二人同吃,因為大家都夜左收工,不想再返屋企先慢慢煮飯,便到yoho揾食。適逢星期一,想起這裡的買一送一優惠,媽媽又未吃過這餐廳,便馬上提議呢間!二人共吃了$320+, 約$160/pax我們亦厚面皮的只點了買一送一的主菜,其他咩都冇點 ,連飲品都冇點🙈🙈..基本上我次次黎都一定會點Rib eye steak! 今次亦不例外,繼續冇令我失望,成塊扒都好淋,份量十足,10oz都只是$250+ 必食本身諗住點appetizer platter(之前食過,好多款式小食) 但原來不能用買一送一,所以點左BBQ pork ribs. .點知!超級好吃! 食pork ribs都會好驚啲肉啲筋痴住舊骨咬不開,呢個完全冇呢個問題!! 非常之淋, 骨和肉輕易分開,冇筋,個sauce好入味!總括來說,好滿意!會繼續成日都黎。友人聽到我果晚食Stormies冇預佢,不禁大叫 好奸呀!
二人共吃了$320+, 約$160/pax

US  Rib  Eye  Steak  (10oz)

BBQ  Pork  Ribs

2017-10-09
$160 (Dinner)
US  Rib  Eye  Steak  (10oz)
BBQ  Pork  Ribs
  • Appetizer  Platter
前天係依到食左個意想不到的午餐,本來都未來過依間西餐廳食飯,但見有買一送一,好似幾抵就試下啦,點知入到去真係出乎意料慶話小講,睇睇餐牌先睇完都覺得抵嫁啦168/2=84蚊(未包加一)就食到一個肉眼牛扒,種要有齊湯,沙拉,飲品,種有時日甜品,但開頭真心覺得,禁的價錢一定質素都品會好得好邊啦點知.....第一味:沙拉加湯番茄湯十分濃郁,十分重番茄味,而且誠意十足,只可惜個人極之怕酸,所以對我來講,有小小酸(正常人應該岩岩好的)而沙拉都十分多元化,有好多不同的蔬果,不過可能我見識小,佢裹面竟然有西瓜?真係西瓜,但都真心夾的第二味:10安牛扒加薯條(5成熟)真心好食,十分鬆化,雖然肉味一般,但真心禁的價錢,禁的質數,種要誠意十足,真心冇得輸這是另加40蚊的雞尾酒最後:甜品甜品都好ok、唔會太甜
慶話小講,睇睇餐牌先

點知.....

第一味:沙拉加湯
沙拉同湯

第二味:10安牛扒加薯條(5成熟)

這是另加40蚊的雞尾酒

最後:甜品

甜品都好ok、唔會太甜
沙拉同湯
2017-09-27 295 views
咁啱係附近睇完戲,順道入去食個lunch...Book 左位所以有留大檯比我地坐。假日都有午市套餐,睇落都幾抵食。餐湯同沙律 ~ 個人覺得沙律醬太少😂湯ok~chicken quesadilla雞肉捲餅配牛油果醬!好味!不過個人更鍾意墨西哥style..多d蕃茄同辣味。beef burger 🍔牛肉漢堡包,真係好大塊牛肉!!!芝士味略淡,食落唔係好覺有。薯條炸得ok,唔會好乾好硬。仲有甜品,足足4個courses...食到好滿足,好飽啊!餐廳整體環境ok, 不過唔太鍾意布梳發,感覺無咁乾淨。

假日都有午市套餐,睇落都幾抵食。
餐湯同沙律 ~ 個人覺得沙律醬太少😂湯ok~

chicken quesadilla

beef burger 🍔牛肉漢堡包,真係好大塊牛肉!!!
芝士味略淡,食落唔係好覺有。薯條炸得ok,唔會好乾好硬。

仲有甜品,足足4個courses...食到好滿足,好飽啊!

餐廳整體環境ok, 不過唔太鍾意布梳發,感覺無咁乾淨。
2017-09-24 334 views
元朗簡直係夠哂食力呢間stormies係中環尖沙咀嘅西餐廳,而家開到入黎元朗今日同娘親慶祝生日,當然要食豪d啦呢個小食併盤有好多唔同野食!最有誠意就係牛肉餡餅,有3塊咁多!而餓JJ最喜愛嘅就係三文魚小多士,夠別緻又好味!薯條又大條仲有串燒雞肉,水牛城雞翼,炸洋蔥好豐富!波菜忌廉汁好creamy仲有好多什菌,中和返忌廉汁嘅香濃雞肉大大件,可惜有少少鞋口。個fish好大塊又熱辣辣,唔會好厚皮,卜卜聲好味到娘親爭d要喺餐廳尖叫薯條大大條唧d檸檬汁仲可以提升魚嘅鮮味西冷扒叫左7成熟,當然冇令餓jj失望加上邪惡嘅香草牛油,夠哂惹味閒日黎食晚上9點前仲有happy hour, 野飲好抵
元朗簡直係夠哂食力
呢間stormies係中環尖沙咀嘅西餐廳,而家開到入黎元朗

今日同娘親慶祝生日,當然要食豪d啦

小食併盤

仲有串燒雞肉,水牛城雞翼,炸洋蔥
好豐富!

長通粉

波菜忌廉汁好creamy
仲有好多什菌,中和返忌廉汁嘅香濃
雞肉大大件,可惜有少少鞋口。

Fish  and  chips

個fish好大塊又熱辣辣,唔會好厚皮,卜卜聲
好味到娘親爭d要喺餐廳尖叫
薯條大大條
唧d檸檬汁仲可以提升魚嘅鮮味

西冷牛扒

西冷扒叫左7成熟,當然冇令餓jj失望
加上邪惡嘅香草牛油,夠哂惹味

閒日黎食晚上9點前仲有happy hour, 野飲好抵
小食併盤
長通粉
Fish  and  chips
西冷牛扒
2017-09-21 223 views
呢間餐附位置有少少特別,係連住yoho但要行岀Yoho,如果落雨無遮就行唔到過去。呢餐係我既生日飯,因為食到好飽,蛋糕已經食唔落了。但提提大家,要收$150切餅費。食物方面,主菜做緊Buy one get one,當中肉眼五成熟真係做得好岀色。小食拼盤上面,每樣小食水準一流,特係薯條炸得好乾脆,又不油膩。飲品都做緊優惠,而我點左一杯最喜愛既Mojito,亦好扺飲。環境方面,舒服同幾靚,喜愛藍色同海洋既朋友值得一去。服務態度十分良好,值得一讚,所以另外留低小費。

環境方面,舒服同幾靚,喜愛藍色同海洋既朋友值得一去。

服務態度十分良好,值得一讚,所以另外留低小費。