2022-01-25
香港越嚟越多精品咖啡店 佐敦區都唔另外 盲選咗一間係廟街人coffee shpo食早餐介於為星期六朝早以為人流會小啲但無餐廳內都差唔多坐完人選擇困難症最佳好友All day breakfast 但原來係呢度都得揀,分別一個美式/ MONSTER/ 素食,問一問職員之下,知得美式 雖然冇咗水果同菜但會有多啲蛋,所以諗到唔諗就揀咗美式全日早餐。美式全日早餐 ($118) 份量十足,餐點賣相足以令人嘩一聲 全日早餐的配合一般可能會用酸種麵包或多士,但呢度用咗奶油麵包,焗到脆外內軟,先發現原來炒蛋同奶油麵包先係完美組合,再講埋蛋,應該有加牛奶或者cream一齊炒,好香滑,就連對面中意炒蛋個個都要讚一讚兩條香腸分別係香草同芝士 (?),都爆JUICE,對於呢個早餐我真係十分滿意飲品方面,分別order咗 FLAT WHITE 同 LemonadeLemonade ($ 40 )個味道都幾唔錯,但由於無得到調整自己想要的甜度,對於我嚟講就甜咗啲,但對於唔飲咖啡既朋友仔都係一個唔錯既option FLAT WHITE ($ 40)咖啡豆風味偏向Nutty,奶啡沖配比配例好balance, 成個餐點
介於為星期六朝早以為人流會小啲但無餐廳內都差唔多坐完人
美式全日早餐 ($118)
份量十足,餐點賣相足以令人嘩一聲
FLAT WHITE ($ 40)
咖啡豆風味偏向Nutty,奶啡沖配比配例好balance, 成個餐點一個完美既closing.