2023-08-06
杉玉係一間喺黃埔嘅居酒屋,我試過佢嘅食物,真係好出色。大吞拿魚腩壽司🍣吞拿魚腩鮮嫩多汁,每一口都帶出濃郁嘅油香味,食落新鮮唔腥。天婦羅拼盤🤩天婦羅炸得金黃酥脆,入面有海老同魷魚,兩者都保持咗鮮甜嘅口感,外脆內嫩,每一口都咬得到食材嘅鮮味,食得出蝦既原味同彈牙既肉質,同埋魷魚既鮮味。杉玉嘅芝麻油漬三文魚同安康魚肝壽司🐟都值得一試。芝麻油漬三文魚鮮嫩多汁,酒漬芝麻味道濃郁,帶出獨特嘅風味。至於安康魚肝壽司,魚肝鮮美滑膩,壽司米飯蓬鬆爽口,兩者結合成一個絕妙嘅口感。最後,我叫咗一杯細生啤酒,清爽宜人,配合居酒屋嘅氛圍同食物,真係一絕。總括而言,杉玉居酒屋嘅食物質素高,味道鮮美,令人回味無窮。如果你想享受美食同愉快嘅用餐體驗,非常推薦你去試試佢。