2024-12-08
杉玉開既時候,一直book唔到位,今日經過黃埔見到冇乜人,於是就Walk in入去試吓等左十分鐘左右就有位,雖然話佢係壽司郎既居酒屋版,但入面既setting 完全唔同,唔係平板落單,係用自己電話掃QR Code,加茶要叫staff幫忙,基本上枱面只有紙巾同一支豉油。限時100分鐘,上食物速度亦好快,可能我地想試既款式好多,二人枱有啲細,唔夠位放。適合打卡既魚子醬壽司,食落冇太大驚喜,就係蟹子壽司味;特盛蜆肉配日式高湯玉子燒,玉子幾好,蜆都唔錯,不過就唔好對個湯有期望喇;海陸峰會天婦羅既魷魚好出色,做到外脆內軟;鹽燒油甘魚鮫都唔細塊,多肉同油脂豐富👍🏻抵食;炙烤鮟鱇魚肝拌柚子醋啫喱係一致認為最好既一味😋結論係食壽司都食去返壽司郎,性價比高好多,想要氣氛既話可以黎杉玉,因為店員每隔5分鐘就會好似日本居酒屋大大聲咁嗌: いらっしゃいませ😂