2007-09-16 16 views
和簡生到這裏午餐, 我叫咗魚蛋河, 簡生要黑椒牛丸米,灼介蘭再加淨米一碗, 河粉好滑, 鱼蛋好淋好淋,味道和湯一樣好咸,簡生話黑椒牛丸好濃味,好正, 但碟介蘭就好硬...所有食物共$47, 都算平, 但服務就好差,那些呀姐粗声粗氣,本來簡生要双拼, 沒有又唔出聲, 只改完單就走開,要問才話無牛根丸..環境比較差,地下油淋淋,好危險..
2007-08-26 25 views
香港既魚蛋檔越開越多, 元朗都有幾間由於呢間我最就腳, 所以幫襯比較多魚蛋有魚味, 湯亦有魚味但水準一時時, 有時好食, 有時好咸個湯底亦係, 有時好多味精希望佢地既師傅注意下水準啦但15蚊一碗魚蛋粉, 係合格有餘的
香港既魚蛋檔越開越多, 元朗都有幾間
由於呢間我最就腳, 所以幫襯比較多

魚蛋有魚味, 湯亦有魚味
但水準一時時,
有時好食, 有時好咸
個湯底亦係, 有時好多味精

希望佢地既師傅注意下水準啦

但15蚊一碗魚蛋粉, 係合格有餘的
2006-11-04 14 views
寫的是荃灣大霸街分店! 昨天一個人...唔想煮飯, 於是近近地係度...又無咩人..叫左碗剩牛肺湯米, $17另加灼芥蘭, $5一碟...牛肺夠腍...可惜叫亞姐全走既菜....第二個亞姐落左蠔油....我無叫轉只剩下有蠔油既菜...我諗佢應該明!
2006-08-05 20 views
自從發掘了新東記後,前前後後都幫襯了十次以上;無他,又近我又抵食嘛! 或是天氣熱熱的,最近最喜歡吃這裡的淨雲吞,才$14一碗有大約八粒雲吞。雲吞size不算大,蝦肉也不是特別的多,不似大雲吞麵食的過癮,卻勝在與豬肉比例、味道合宜,口味令人欣喜。 夏日不錯的平食之選!

夏日不錯的平食之選!
2006-02-12 16 views
聽聞此店魚片/魚蛋/魚麵好食,昨日同家人去左一試~ 我試-招牌魚麵加炸魚皮。魚麵好彈牙,而且好有魚味,的確幾有特色,卻稱唔上滋味一等一~ 可以一試,唔會難忘~ 炸魚皮味道唔錯,但較腥,間中食下過下癮都ok~家人試-潮州四寶河/牛腩河。潮州四寶包括左有名的魚片,我試一片,質感係幾彈,但味道唔係特別標青~ 而牛腩大概唔係依度o既強項,食落較鞋,唔太推介~ 此處消費的確經濟實惠,所以客似雲來,較逼都係正常o既~ 咁o既價錢,算係物有所值,唔應該苛求太高質素啦~
聽聞此店魚片/魚蛋/魚麵好食,昨日同家人去左一試~

(Non-member)
2005-09-21 10 views
我覺得OK喎!當然唔夠係港島區D咁好吃, 但住係元朗/屯門, 又想吃魚蛋粉, 呢間係不錯選擇服務同普通粉麵檔一樣啦, 不過食個陣都見到有幾隻烏蠅飛來飛去, 但無飛去我張枱到..算啦$13單併, 抵!我會再幫襯的, 因為住係屯門真係無好味魚蛋粉!

$13單併, 抵!

我會再幫襯的, 因為住係屯門真係無好味魚蛋粉!

2004-05-02 5 views
個人覺得d魚旦同魚片都係好一般, 算有魚味但唔彈牙, 湯底一般啦, 可能師傅心情唔同, 調味唔同啦.... 但衞生就唔多掂, 好多烏"英"飛來飛去, 仲有呀, 我倒醋落隻spoon時, 附送一隻"蚊滋"添, 最離譜係我叫個亞姐幫我換左隻spoon時(我費時倒到成枱都係), 佢淨係倒左d醋就俾番隻spoon我, 嘩, 我梗係唔要啦, 唯有我keep住隻舊,叫佢俾過隻我囉, 容乜易佢轉頭又俾番0個隻我架.... 唔會再去啦
(Non-member)
2003-07-11 21 views
呢間野價錢都算適中,聽講最出名就係角旦及魚片,仲有係用魚肉做0既魚麵。清湯牛腩都幾好食幾腍,但其他就一般兼麻麻,我覺得餐湯底太淡,我本身都係食野好淡口0既人,但都覺得佢d 粉麵好淡口。飲品只有凍奶茶及凍咖啡先有特價,我覺得就差左d , 而家好多麵家及餐廳都會做麵飲套餐,佢地冇呢樣特價,又食油菜又飲其他野就唔覺得抵啦!