2025-04-20
今次復活節留咗喺香港,不過都決定搵一間遠離市區嘅酒店,享受一個寧靜嘅EASTER BRUNCH~篩選之下嚟到東涌喜來登,完全冇令人失望♥️Appetizer🥙Grilled English Asparagus & Truffle Hollandaise+Petit Bisque & Caviar+Quail Scotch Eggs+Sautéed King Scallops, Vanilla Parsnip Puree套餐入邊前菜都有幾款~帶子味道有驚喜,而且肉質嫩滑!而龍蝦湯非常好~感覺好想再飲多杯😍另外再加咗一盤Mini Seafood Platter~🦐🦀海鮮很新鮮,最喜歡入邊的鮑魚,調味很特別👍🏻主菜日本A5 Waygu Striploin ,感覺喺香港好耐冇食過咁好食嘅和牛🤤一啖落口已經知絕對係一好靚嘅肉質🐮另一款主菜🐟Atlantic Cod Filet, Miso & Szechuan Peppercorn Butter Sauce, Charred Bok Choi~魚既肉質都係好滑,而調出來嘅Source都係精粹~最後甜品實在太可愛啦!🍰原來係兔仔主題🐰Dessert
Appetizer🥙
Quail Scotch Eggs+
最後甜品實在太可愛啦!🍰原來係兔仔主題🐰Dessert Plotter +Traditional Carrot Cake
Pear & Coffee Petit Gateaux
Coconut & Strawberry Mousse Cake
不過紅蘿蔔條嘅外型,原來係士多啤梨味加上餅底勁好食👍🏻
餐廳係復活節推出咗唔同嘅套餐,而且環境裝修很有情調,最重要係有一種寧靜嘅感覺,室外仲有個戶外位置,不過實在太熱,相信如果夜晚過來氣氛會更加好~
今次嘅選擇超滿意~餐廳平日同假日嘅餐單可能會有唔同大家去之前可以去官網睇睇😌