2023-01-29
銅鑼灣日式丼飯店 スーパー丼Superdon聯乘《蠟筆小新》,推出終極最新搞作「雪糕咖哩飯」系列 🍛🍦 凍冰冰阿波羅雪糕❄️ 配上各款熱辣辣咖哩飯🔥 超特別🌟 另外仲有腐皮壽司、動感超人梳打、光屁屁怪獸特飲🦖🍹‼️提提大家「雪糕咖哩飯」於銅鑼灣及大埔分店限定供應至1月,售完即止。另外仲可以換購限量版「蠟筆小新系列」嘅Tee 同布袋👕🛍️ 各位小新Fans千祈唔好錯過😝「雪糕咖哩飯」一共有4款選擇: 🔸• 雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118🔸• 雪糕咖喱炸雞飯 $118🔸• 雪糕咖喱牛肉飯 $118🔸• 雪糕咖喱海鮮飯 $138當日試咗雪糕咖喱吉列豬扒飯🐽 可以自選咖喱辣度🌶️ 揀咗少辣,我諗唔食得辣嘅朋友都可以食到🧡 咖喱飯上放有半份阿波羅甜筒雪糕,好吸睛😍 半溶嘅雲呢拿雪糕,撈埋日式咖喱一齊食,味道非常新奇,甜甜咸咸難以形容,快啲去試吓🤣 動感超人芒果特飲用上深藍色梳打,配搭酸甜芒果,雙色漸層效果好靚💜🧡🔸•鰻魚玉子和牛丼 $108首先賣相非常吸引🌈 材料豐富,包括: 肩板腱和牛、鰻魚、日本生玉子、白蔥同醃黃蘿蔔🍱肩板腱和牛熟度預設為五分熟,脂肪少,肉質結實,而且份量慷慨🤎 鰻魚雖然得一舊,但係煎
「雪糕咖哩飯」一共有4款選擇:
🔸• 雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118
🔸• 雪糕咖喱炸雞飯 $118
🔸• 雪糕咖喱牛肉飯 $118
🔸• 雪糕咖喱海鮮飯 $138
🔸•鰻魚玉子和牛丼 $108
肩板腱和牛熟度預設為五分熟,脂肪少,肉質結實,而且份量慷慨🤎 鰻魚雖然得一舊,但係煎得幾香。將生雞蛋撈飯,再配上燒汁同埋其他配料,感覺好滿足🤤
整體覺得餐廳好用心,佈置上有好多蠟筆小新嘅裝飾,令到成個感覺好繽紛😝 食物可以,價錢合理,唔錯👍🏻
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 7/10