銅鑼灣日式丼飯店 スーパー丼Superdon聯乘《蠟筆小新》,推出終極最新搞作「雪糕咖哩飯」系列 🍛🍦 凍冰冰阿波羅雪糕❄️ 配上各款熱辣辣咖哩飯🔥 超特別🌟 另外仲有腐皮壽司、動感超人梳打、光屁屁怪獸特飲🦖🍹‼️提提大家「雪糕咖哩飯」於銅鑼灣及大埔分店限定供應至1月,售完即止。另外仲可以換購限量版「蠟筆小新系列」嘅Tee 同布袋👕🛍️ 各位小新Fans千祈唔好錯過😝「雪糕咖哩飯」一共有4款選擇: 🔸• 雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118🔸• 雪糕咖喱炸雞飯 $118🔸• 雪糕咖喱牛肉飯 $118🔸• 雪糕咖喱海鮮飯 $138當日試咗雪糕咖喱吉列豬扒飯🐽 可以自選咖喱辣度🌶️ 揀咗少辣,我諗唔食得辣嘅朋友都可以食到🧡 咖喱飯上放有半份阿波羅甜筒雪糕,好吸睛😍 半溶嘅雲呢拿雪糕,撈埋日式咖喱一齊食,味道非常新奇,甜甜咸咸難以形容,快啲去試吓🤣 動感超人芒果特飲用上深藍色梳打,配搭酸甜芒果,雙色漸層效果好靚💜🧡🔸•鰻魚玉子和牛丼 $108首先賣相非常吸引🌈 材料豐富,包括: 肩板腱和牛、鰻魚、日本生玉子、白蔥同醃黃蘿蔔🍱肩板腱和牛熟度預設為五分熟,脂肪少,肉質結實,而且份量慷慨🤎 鰻魚雖然得一舊,但係煎

「雪糕咖哩飯」一共有4款選擇:
🔸• 雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118
🔸• 雪糕咖喱炸雞飯 $118
🔸• 雪糕咖喱牛肉飯 $118
🔸• 雪糕咖喱海鮮飯 $138

🔸•鰻魚玉子和牛丼 $108
肩板腱和牛熟度預設為五分熟,脂肪少,肉質結實,而且份量慷慨🤎 鰻魚雖然得一舊,但係煎得幾香。將生雞蛋撈飯,再配上燒汁同埋其他配料,感覺好滿足🤤

整體覺得餐廳好用心,佈置上有好多蠟筆小新嘅裝飾,令到成個感覺好繽紛😝 食物可以,價錢合理,唔錯👍🏻

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 7/10
🐽 Revisit : Maybe
Lunch
Super don又係銅鑼灣嘅朋友,路過見到有蠟筆小新,試咗呢一間スーパー丼 ,真係好打意🫶天蝦和牛丼🦐天婦羅炸蝦配搭火炙和牛,好滋味!炸蝦香脆,但係冇油膩感😉和牛油脂香口,配搭米飯簡直一流🐂雪糕咖喱吉列豬扒飯🍛雪糕㗎呢?本身我以為呢個配搭好奇怪點知食落又OK喎:鹹鹹甜甜,口感幾特別豬扒非常香脆可口,配上鹹鹹甜甜嘅雪糕咖喱汁,好正!套餐仲會附送腐皮壽司兩件,甜甜地,幾飽肚!動感超人芒果特飲酸酸甜甜嘅芒果特飲,係的確幾開胃嘅!餐廳裏邊充滿着蠟筆小新嘅佈置,啱晒我呢個蠟筆小新迷打卡!😍——————為食分界線——————📍 スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道501號地舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $80
Super don

天蝦和牛丼🦐
天婦羅炸蝦配搭火炙和牛,好滋味!
炸蝦香脆,但係冇油膩感😉
和牛油脂香口,配搭米飯簡直一流🐂

雪糕咖喱吉列豬扒飯🍛
雪糕㗎呢?本身我以為呢個配搭好奇怪
點知食落又OK喎:鹹鹹甜甜,口感幾特別
豬扒非常香脆可口,配上鹹鹹甜甜嘅雪糕咖喱汁,好正!
套餐仲會附送腐皮壽司兩件,甜甜地,幾飽肚!

動感超人芒果特飲
酸酸甜甜嘅芒果特飲,係的確幾開胃嘅!

餐廳裏邊充滿着蠟筆小新嘅佈置,啱晒我呢個蠟筆小新迷打卡!😍

——————為食分界線——————
📍 スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道501號地舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
2023-01-27 43 views
蠟筆小新迷必去‼️ 餐廳主打日式丼飯 無論係海鮮丼定係熟食丼都大受歡迎 而佢哋最近就聯乘蠟筆小新推出雪糕咖喱飯~ 除咗嘢食仲有唔少周邊產品發售🤭雪糕咖喱牛肉飯 $118咖喱飯有三種辣度選擇 而我哋就揀咗中辛建議可以揀返平時食嘅多一個辣度~ 因為溝埋雪糕食就會冇咁辣雪糕用咗阿波羅雪糕 溝埋咖喱飯又幾夾 咖哩嘅香辣配合雪糕嘅奶香🤫呢個飯仲配咗兩件腐皮壽司、味噌湯、特飲特飲揀咗動感超人芒果特飲以芒果、蝶豆花、梳打混成嘅特飲 幾清新日式鵝肝丼 $158丼飯包括三件鵝肝、茄子、香蔥、木魚絲 並配以秘製鵝肝醬鵝肝同茄子以香炸方式處理 幾香口

雪糕咖喱牛肉飯 $118
咖喱飯有三種辣度選擇 而我哋就揀咗中辛
建議可以揀返平時食嘅多一個辣度~ 因為溝埋雪糕食就會冇咁辣

呢個飯仲配咗兩件腐皮壽司、味噌湯、特飲
特飲揀咗動感超人芒果特飲
以芒果、蝶豆花、梳打混成嘅特飲 幾清新

日式鵝肝丼 $158
丼飯包括三件鵝肝、茄子、香蔥、木魚絲 並配以秘製鵝肝醬
鵝肝同茄子以香炸方式處理 幾香口
今日嚟到呢間蠟筆小新期間限定嘅主題餐廳,作為一個小新迷就緊係要嚟到呢到朝聖一下啦😋😋店內仲有售賣限量版「蠟筆小新系列」嘅Tee 同埋布袋,淨係得銅鑼灣同大埔分店先有架咋🥺🥺而superdon今次仲挑戰新式食法,將雪糕加入咖哩飯🥺🥺超新奇食法,都係第一次咁樣食咋😌😌~~雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118雪糕咖喱牛肉飯 $118menu除左有丼飯之外,當然仲有期間限定嘅咖喱飯啦🍛我地嚟到就想一下佢嘅咖喱飯啦~~呢到嘅雪糕咖哩飯有4款,包括有吉列豬扒、炸雞、牛肉同埋海鮮😋😋隨餐仲會附送附有腐皮壽司😚味噌湯😛同埋特色飲品~~個飯上面仲有小新插牌,好有儀式感😹我同朋友就叫左吉列豬扒同埋牛肉呢兩款😍仲有有大、中、小3種辣度可以簡😛等左冇耐,兩個飯都嚟齊啦☺️咖喱飯上面擺放左阿波羅雲呢嗱雪糕,估唔到雪糕同咖喱飯嘅味道都幾夾喎🤤雪糕凍凍地,加埋熱辣辣嘅咖哩,溝埋一齊甜甜地幾有新意,牛肉份量都幾多,再加埋有啲洋蔥作伴,真係咬落幾有口感幾煙韌😚而吉列豬扒都炸到好鬆軟,外皮香脆😛😛炸粉份量啱啱好,食落都唔會太熱氣😋忌廉蟹肉薯餅 $28啖啖蟹肉配上牛奶味忌廉餡料😆 口感軟滑細膩🫶🏻 外層香脆內嫩,又唔會太油膩,薯香皮

雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118
雪糕咖喱牛肉飯 $118

忌廉蟹肉薯餅 $28
啖啖蟹肉配上牛奶味忌廉餡料😆 口感軟滑細膩🫶🏻 外層香脆內嫩,又唔會太油膩,薯香皮脆😜 好食到停唔到!!!

2023-01-24 66 views
以前黎過呢間喺銅鑼灣嘅日式丼飯店,佢哋嘅丼飯好吸引,今次約埋朋友再嚟食dinner,發現佢推出咗小新為主題既menu啊!新menu有好特別既雪糕咖哩飯,我哋今次點做雪糕咖喱炸雞飯套餐,日式咖喱上面放咗雲呢拿雪糕,熱辣辣嘅咖喱飯上面放上咗凍冰冰嘅軟雪糕,撈埋一齊食,估唔到又幾夾。另外仲有腐皮壽司同埋動感超人芒果特飲,好豐富。另外,我哋仲點左帆立貝和牛丼,和牛燒到好香,配上大大粒既帆立貝,唔錯!價錢喺銅鑼灣嚟講唔算好貴。
另外仲有腐皮壽司同埋動感超人芒果特飲,好豐富。

價錢喺銅鑼灣嚟講唔算好貴。
🌃 餐廳為日式丼飯專門店, 位於銅鑼灣駱克道, 信近於銅鑼灣港鐵站c出口, 餐廳裝修風格為簡約日式風, 以白、灰、米色三色配色,設有普通座位及開放式廚房坐位。 .🌃餐廳最近同蠟筆小新聯乘主題店, 推出以蠟筆小新主題嘅雪糕咖哩飯, 仲可以換週邊限量產品, 此外餐廳更貼滿蠟筆小新貼紙同埋海報,十分適合打卡, 蠟筆小新迷唔好錯過😍 .🤠 小編叫了兩set嘅蠟筆小新套餐, 包括叫了雪糕咖哩吉列豬扒飯 $118, 同埋雪糕咖哩牛肉飯 $118, 除了飯之外, 每個套餐仲附送咗腐皮壽司兩件、 麵豉湯同埋特飲,十分豐富。..🍛 雪糕咖哩吉列豬扒飯 💲118👉 吉列豬扒飯插了小葵的紙牌, 十分可愛,食完仲可以拎走留念, 咖哩有三款辣度選擇, 有甘口、中辛同埋大辛, 而小編叫了甘口嘅程度,食落只帶點微辣, 另外仲跟上了半邊雲呢拿雪糕筒,起初覺得呢個配搭有啲奇怪, 不過待雲呢拿雪糕慢慢融化 與甜咖哩融合之後, 有著冰火交融嘅感覺 ,個味道出乎意料之外, 有啲變咗似葡汁, 口感更加creamy, 係幾好食, 另外吉列豬扒十分厚切, 外皮炸得鬆脆, 內裏啖啖肉, 食落幾juicy。.🍛雪糕咖哩牛肉飯 💲118
以白、灰、米色三色配色,
設有普通座位及開放式廚房坐位。

🍛 雪糕咖哩吉列豬扒飯 💲118

🍛雪糕咖哩牛肉飯 💲118
👉 呢一個就叫了中辛嘅程度, 個辣度都係唔算辣,插了蠟筆小新嘅紙牌😍, 牛肉嘅份量都有好多, 撈埋雪糕咖哩一齊食別有一番風味。。

🍣🍜🍸 附送嘅腐皮壽司即係壽司飯包了油炸豆皮,個味道幾甜。另外麵豉湯配料都豐富, 有唔少嘅豆卜絲同埋昆布, 特飲各叫了一款動感超人芒果特飲同埋光屁股怪獸草莓特飲, 兩款特飲都有一個漸層嘅顏色好適合打卡😍, 味道酸酸甜甜, 為呢一餐作個完美嘅作結。

📍 スーパー丼 (駱克道)
銅鑼灣駱克道501號地舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2023-01-22 89 views
細細個就已經好喜歡睇小新, 而家帶一家店推出小新雪糕咖喱飯, 當然要新下啦😍。 (5⭐️最高)雪糕咖哩牛肉飯(5⭐️)$118好特別, 冷熱交替既感覺, 牛肉份量好多, 而且仲有少少菇係底, 飯量好大🤩。 而家配有日式腐皮壽司同埋麵豉湯。 正🥰雪糕咖哩海鮮飯(5⭐️)$138海鮮包括魷魚🦑、蝦、 元貝等。加埋食日式咖哩必有的紅蘿蔔, 真係好想添飯😝餐飲-動感超人芒果特飲(5⭐️)好特別的特飲, 有三層stage 底部是芒果汁、 上層應該係加入了蝶豆花, 深淡色做了強烈對比, 但唔會太甜💕餐飲-光屁股怪獸草莓(5⭐️)草莓汁係底部, 必須要搞拌先可以飲。 飲落感覺清清地, 一d都唔酸🤤小新系列的雪糕🍦咖喱飯,只會係大埔和銅鑼灣推出,佐敦沒有, 而家仲有精品換購💕💕, 小新fans 一家要試❤️

雪糕咖哩牛肉飯(5⭐️)$118

雪糕咖哩海鮮飯(5⭐️)$138
雪糕咖哩海鮮飯

餐飲-動感超人芒果特飲(5⭐️)
動感超人芒果特飲

餐飲-光屁股怪獸草莓(5⭐️)

雪糕咖哩海鮮飯
  • 腐皮壽司
2023-01-19 110 views
Superdon呢期做緊蠟筆小新主題,小葵即刻捉我陪佢去打卡。餐牌都設計得好靚,仲有好多唔同卡通人物喺上面,大家又知唔知右邊嗰兩個女人叫咩名?鵝肝和牛丼其實都係其中一款招牌菜式,和牛鋪滿整個丼飯,另外仲有煎得好香嘅鵝肝,呢個價錢真係好抵食。另外仲揀咗雪糕咖喱牛肉飯配腐皮壽司,係蠟筆小新嘅至愛。究竟咖喱上面加舊雪糕係咩玩法,最近都有見過幾次,不過食就真係第一次,原來都幾得意,雪糕令到咖喱飯更香更滑更甜,味道都唔錯嘅。有蠟筆小新陪我食,其實食咩都咁好食,哈哈!一路食一路仲俾小新望住,真係好鬼得意!
鵝肝和牛丼
另外仲揀咗雪糕咖喱牛肉飯腐皮壽司,係蠟筆小新嘅至愛。
雪糕咖喱牛肉飯
雪糕咖喱牛肉飯
有蠟筆小新陪我食,其實食咩都咁好食,哈哈!
一路食一路仲俾小新望住,真係好鬼得意!
2023-01-19 31 views
銅鑼灣期間限定蠟筆小新主題雪糕咖喱飯 見到雪糕加咖喱飯 題材幾吸引 去咗試試(餐牌睇圖).佢地門面貼滿左蠟筆小新元素店內會見到 蠟筆小新公仔 牆上面都有佢啲同學仔店面唔算大 但都吸引唔少蠟筆小新fans去打卡.嚟到呢度當然試試期間限定 ⭐️雪糕咖喱飯選擇左蠟筆小新 ⭐️雪糕咖喱吉列豬扒飯$118跟⭐️味增湯⭐️腐皮壽司⭐️動感超人芒果特飲😋不得不講 其實雪糕 同 咖喱汁幾夾😋雪糕溶化後伴偏甜嘅日式咖喱汁 十分餸飯👍🏻吉列豬扒 幾厚身 肉質鬆軟呢次叫左中辣 其實都只係bb辣如果再俾我揀 我會揀大辛‼️注意記住盡快食 唔好打卡咁耐‼️因為雪糕溶得得快 容易整軟吉列豬.佢哋都有期間 限定蠟筆小新商品 都幾靚個人覺得 呢個價錢如果有小禮品帶走會開心d價錢上 同其他打卡合作Cafe差唔多外賣有9折 最平大概$60 性價比會高啲.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣.#スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣) @superdon_hk地址:銅鑼灣駱克道501號地舖.⭐️評分:味道:4.2/5環境:4/5服務:3.5/5抵食:3/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同
佢地門面貼滿左蠟筆小新元素
‼️想睇更多資訊
‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #銅鑼灣美食 #日本餐廳 #Superdon #Donburi #創意料理
#蠟筆小新 #蠟筆小新周邊 #咖喱飯 #雪糕咖喱飯
#海鮮丼 #wagyu #和牛丼
2023-01-18 41 views
雖然本身唔係蠟筆小新迷,不過就對期間限定嘅雪糕咖哩飯好感興趣,所以趕及係1月31號前黎食!餐廳裝修簡約,牆上印有唔同嘅小新卡通角色,好可愛!👉🏻雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118期待已久,係視覺上已好有衝擊,因為好難想像冰凍嘅雪糕同熱辣辣嘅咖喱夾埋一齊係咩味,不過食落口真係冰火相融,完全無違和感,咖哩更creamy更滑!豬扒炸的剛好,薄皮夠脆口,唔乾唔鞋!飯嘅份量仲要超多!👉🏻動感超人芒果特飲 (隨餐附送)兩層漸變色,都幾清新,芒果味岀,唔錯!👉🏻腐皮壽司(隨餐附送)甜甜的,不太硬又不太淋,珍珠米煙韌!👉🏻鵝肝和牛丼(送味噌湯及是日前菜) $138五成熟的肩板腱和牛,非常鮮嫩,牛味濃又juicy!鵝肝煎得好香,口感綿密,多一件就好了!仲有白蔥同酸菜都好入味,送飯一流!呢度有好多唔同款式嘅丼飯,好吸引,下次都想試!

餐廳裝修簡約,牆上印有唔同嘅小新卡通角色,好可愛!

👉🏻雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118

👉🏻動感超人芒果特飲 (隨餐附送)
兩層漸變色,都幾清新,芒果味岀,唔錯!

👉🏻腐皮壽司(隨餐附送)
甜甜的,不太硬又不太淋,珍珠米煙韌!

👉🏻鵝肝和牛丼(送味噌湯及是日前菜) $138

呢度有好多唔同款式嘅丼飯,好吸引,下次都想試!
食完正餐,再食雪糕?Why not both?!雪糕咖喱飯 🍛?!係啊!無睇錯!無聽錯!今次係蠟筆小新帶俾大家日本新創意🤘🏻🍦+🍛雪糕咖喱吉列豬扒飯先 講杯雪糕,係真雪糕,唔係扮雪糕🤣呢種食法真係第一次,食咖喱飯多左一層牛奶甜甜凍凍地口感🤣咖喱有甘口、小辛、中辛~ 係日本甜甜地個種咖喱,就算mild都有少少地辣,所以想食香濃咖喱叫mild都OK~吉列豬扒亦都炸得幾鬆脆唔油膩~成個套還仲有腐皮壽司+麵豉湯+特飲我揀左🍹光屁股怪獸草莓特飲,漸層效果幾靚,可打卡~surprisingly草莓係果肉味唔係藥水味~ 幾好飲💕溫泉蛋醬燒牛肉丼都係本店大熱之選,選用日本珍珠米,牛肉都幾入味~配料有冷盤中華海草 + 麵豉湯
食完正餐,再食雪糕?
Why not both?!
雪糕咖喱飯 🍛?!

係啊!無睇錯!無聽錯!
今次係蠟筆小新帶俾大家日本新創意🤘🏻
🍦+🍛雪糕咖喱吉列豬扒飯
先 講杯雪糕,係真雪糕,唔係扮雪糕🤣
呢種食法真係第一次,
食咖喱飯多左一層牛奶甜甜凍凍地口感🤣
咖喱有甘口、小辛、中辛~
係日本甜甜地個種咖喱,
吉列豬扒亦都炸得幾鬆脆唔油膩~
成個套還仲有腐皮壽司+麵豉湯+特飲
我揀左🍹光屁股怪獸草莓特飲,
漸層效果幾靚,可打卡~
surprisingly草莓係果肉味唔係藥水味~
幾好飲💕
溫泉蛋醬燒牛肉丼
都係本店大熱之選,選用日本珍珠米,
牛肉都幾入味~
配料有冷盤中華海草 + 麵豉湯
今晚經過銅鑼灣,被Superdon門口的蠟筆小新主題吸引住了, 餐廳位於銅鑼灣駱克道501號地舖。 店內以白色為主,簡潔設計。 餐廳主打日式丼飯, 款式多而賣相精美, 今次點了雪糕咖哩牛肉飯$118、 吞拿魚腩蓉, 三文魚籽, 溫泉蛋丼$108。 🔹雪糕咖哩牛肉飯🍛🍦 ~ 賣相非常可愛,有蠟筆小新插畫, 人生第一次食雪糕🍦配咖哩🍛,一定要夠膽色先可以食😁。 套餐已經包括麵豉湯🥣、腐皮壽司🍣和光屁股怪獸草莓特飲🍹。 咖哩可以選擇大中小辣, 我點小辣, 日式咖哩味道香濃帶甜, 牛肉口感軟腍又入味, 好味到可以一啖接一啖, 原來雪糕和咖哩味道都幾襯, 一凍一熱,一甜一鹹,味道好特別,兩者一齊食又得, 雪糕留到最尾食又可以, 我幾喜歡這款新口味。 麵豉湯熱辣辣, 腐皮壽司甜甜地,光屁股怪獸草莓特飲甜度適中。另外還有三款口味可以選擇 ~ 吉列豬扒、炸雞和海鮮, 味道確實不錯。 🔹吞拿魚腩蓉,三文魚籽,溫泉蛋丼🍱~ 吞拿魚腩蓉幼細香滑, 軟綿綿的口感,加上三文魚籽令到整個丼的鮮味更加突出, 還有溫泉蛋,真添蛋香, 食得好滋味🤤。 套餐更有沙律和麵豉湯, 好豐富呢! 兩款套餐都做得幾出色, 幾喜歡雪

腐皮壽司

吞拿魚腩蓉, 三文魚籽, 溫泉蛋丼

兩款套餐都做得幾出色, 幾喜歡雪糕咖哩這個新口味
, 另外刺身丼飯味道也不錯, 店員服務又好, 值得推介👍🏻。

2023-01-17
$125 (Dinner)
腐皮壽司
吞拿魚腩蓉, 三文魚籽, 溫泉蛋丼
  • 吞拿魚腩蓉,三文魚籽,溫泉蛋丼
SuperDon.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】スーパー丼 @【地區】【類型】【價位】中價位【用餐時段】午市【餐廳主打】日式丼飯【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】。期間限定+每日限量供應雪糕咖哩飯。有限量蠟筆小新周邊產品/精品可以換購────────────────────【環境/服務/衛生】。日式簡約風裝潢。全店有不少蠟筆小新打卡點。有卡位及吧枱位.【雪糕咖哩吉列豬扒飯 $118】。套餐包括:Main,腐皮壽司,特飲,麵豉湯。每日限量供應約五十份,售完即止。共有四款,分別是豬扒,炸雞,牛肉及海鮮。豬肉炸至金黃色,咬落外酥裡嫩更有咬口。日式咖哩配上雪糕甜筒。一凍一熱,冰火交融嘅感覺,估吾到都幾正。雪糕嘅加持,令原本濃厚咖哩更添順滑。啖啖帶出陣陣嘅奶香,好有層次感。特飲:動感超人芒果。由紫藍漸變成金黃色,賣相吸引.【咖哩炸雞丼 $78】。丼飯上堆滿日式咖哩同炸雞塊。炸雞外脆內嫩,炸粉不會過厚,肉汁豐盈。日式咖哩味好香濃又帶點微辣。配上沙律菜及醃蘿蔔,平衡膩感.【靜岡綠茶可樂 $30】────────────────────•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ •
SuperDon
【價位】中價位
【用餐時段】午市
【餐廳主打】日式丼飯
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】
。期間限定+每日限量供應雪糕咖哩飯
。有限量蠟筆小新周邊產品/精品可以換購
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。日式簡約風裝潢
。全店有不少蠟筆小新打卡點
。有卡位及吧枱位

【雪糕咖哩吉列豬扒飯 $118】
。套餐包括:Main,腐皮壽司,特飲,麵豉湯
。每日限量供應約五十份,售完即止
。共有四款,分別是豬扒,炸雞,牛肉及海鮮
。豬肉炸至金黃色,咬落外酥裡嫩更有咬口
。日式咖哩配上雪糕甜筒
。一凍一熱,冰火交融嘅感覺,估吾到都幾正
。雪糕嘅加持,令原本濃厚咖哩更添順滑
。啖啖帶出陣陣嘅奶香,好有層次感
。特飲:動感超人芒果
。由紫藍漸變成金黃色,賣相吸引

【咖哩炸雞丼 $78】
。丼飯上堆滿日式咖哩同炸雞
炸雞外脆內嫩,炸粉不會過厚,肉汁豐盈
。日式咖哩味好香濃又帶點微辣
。配上沙律菜及醃蘿蔔,平衡膩感

【靜岡綠茶可樂 $30】

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】銅鑼灣駱克道501號地舖
【分店】大埔|銅鑼灣
【℡】26681663
【營業時間】星期一至日 12:00-21:30
2023-01-16 41 views
本身都BOOKMARK左哩間SUPERDON同小新CROSS COVER的店舖,同埋佢出左個限定雪糕咖喱吉列豬扒飯,雪糕加咖喱真的好少有咁的配搭,所以就同HONEY去食食先一去到,平曰真的好多人,雪糕咖喱吉列豬扒飯,牛肉丼,另外也點左個炸魷魚小食,雪糕咖喱吉列豬扒飯雪糕咖喱吉列豬扒飯真的好多野食,除左雪糕咖喱吉列豬扒飯,另外有腐皮壽司,同埋飲品動感超人芒果特飲動感超人芒果特飲系藍紫色梳打配橙黃色芒果果醬,真的好睇又打卡,另外雪糕咖喱吉列豬扒飯叫左辛口,真的有D辛辛地XD同埋雪糕加上咖喱,真的CREAMY,同埋無想像中咁難食,甜同咖喱真的好夾牛肉丼牛肉丼加埋蛋,另外有湯同埋小食,HONEY都過食到好飽,炸魷魚炸魷魚真的好多,加埋醬汁真的好香口,真的愈食愈想食小新的圖案真的好多,好像做埋今個星期就唔做,好彩尾水前食到!!
所以就同HONEY去食食先
一去到,平曰真的好多人,
雪糕咖喱吉列豬扒飯,牛肉丼,另外也點左個炸魷魚小食,

雪糕咖喱吉列豬扒飯
另外雪糕咖喱吉列豬扒飯叫左辛口,真的有D辛辛地XD

牛肉丼

牛肉丼加埋蛋,另外有湯同埋小食,HONEY都過食到好飽,
炸魷魚
炸魷魚真的好多,加埋醬汁真的好香口,真的愈食愈想食
2023-01-12
Dinner
  • 雪糕咖喱吉列豬扒飯,
Book mark左呢間好耐 終於黎到試啦!之前見佢成日排長龍蠟筆小新真係好可愛 打卡一流😚✨雪糕咖喱吉列豬扒飯估唔到雪糕加咖喱飯又幾得意喎🤩溶咗嘅雪糕同咖喱混合左令到咖喱更加綿滑😛 日式咖喱係一貫既好味👍🏼✨三色海鮮丼係油甘魚吞拿魚同埋三文魚😍刺身好新鮮 好抵食嘅海鮮丼😋✨日式餃子🥟食日本嘢最鍾意食嘅小食😚餃子煎到脆卜卜 好多肉汁👍🏼✨香炸鵝肝見到有鵝肝即刻要試下🤩煎得幾香口 好鍾意佢有黑醋醬汁淋係上面酸酸甜甜 入口即溶 超級正🤤🤤🤤

Book mark左呢間好耐 終於黎到試啦!
之前見佢成日排長龍
蠟筆小新真係好可愛 打卡一流😚