之前食過呢間至尊重慶雞煲已經覺得性價比高! 上星期朋友話想食雞煲同邊爐,即刻又去左呢間🤣 見到佢地出左芝士雞煲,所以點呢個,套餐當然依舊係雞煲火鍋放題,我地今次食既火鍋放題係B餐! .首先來個芝士雞煲先,有成半隻雞既份量,加上大量芝士,開爐等佢地熱,半溶既芝士覆蓋住雞肉,一夾起就有拉絲😍 實在太惹味啦! 雞肉都大大件,夾住芝士食超香!! 多人食更滋味.食完芝士雞煲,就開始倒湯落去打邊爐! B餐既肉類🥩有肩胛肉眼、雪花肥牛、黑毛豬梅花同廣島蠔任食!! 即刻每樣都叫,肩胛肉眼同雪花肥牛都肉味濃郁,肉眼既肉質就比較厚實,而雪花肥牛就油脂香! 黑毛豬梅花都唔錯,肉質軟腍! 廣島蠔就夠哂爽! 其他火鍋配料同海鮮都係任食,而菜籃可以去櫃度拎,仲有魚皮餃同菜餃等! .飲品方面好多選擇,汽水啤酒都有,最特別係有啤酒機,生啤Asahi同1664任飲,部啤酒機會倒出有泡沫既酒,好正!! 見到好多男士倒完一杯又一杯🍺 呢度仲有甜品櫃同雪糕櫃,拎左燉蛋白同豆腐花都很不錯!! 呢餐大滿足!!
2023-07-24
Type of Meal
Dinner
😍芝士🧀️雞煲 惡魔同天使嘅化身😍😍創興呢間至尊雞煲出名高CP值任食得黎 食物質素有返咁上下今次出芝士雞煲特登返黎撐場真心啲芝士落得好重手 丹麥出產嘅雞件都係啖啖肉加上其他獨特配料配上秘製忌廉醬汁食到完全唔想加高湯😂😂😂大量現包雲吞水餃 新鮮到爆肥牛唔會成舊肥肉 瘦得黎有咬口唔痴牙電子落單好多款餸任揀任食😇最正係食完雞煲有好多款雪糕同雪條食仲有生啤飲 爽到爆😭😭✨同仔去必揀之地點!✨男友老公男性老友一定收貨!📍至尊重慶雞煲旺角彌敦道593-601號創興廣場16樓
😍芝士🧀️雞煲 惡魔同天使嘅化身😍😍

懷舊雀巢新地

最正係食完雞煲有好多款雪糕同雪條食
仲有生啤飲 爽到爆😭😭✨
同仔去必揀之地點!✨
男友老公男性老友一定收貨!
任飲生啤

📍至尊重慶雞煲
旺角彌敦道593-601號創興廣場16樓
2023-07-12
現包雲吞
懷舊雀巢新地
任飲生啤
2023-07-23 388 views
🌞星期日一家人出旺角食雞煲😋至尊重慶雞煲午市抵食,B餐每位$198,小童$108。✔️呢個餐可以任食廣島蠔,沙白,帆立貝,澳洲牛肩胛肉眼,雪花肥牛及黑毛豬梅花等。🧀拉絲芝士雞煲味道香濃,食完就加湯打邊爐。我個人最鍾意🐟脆骨腩同一口腸,🌽粟米勁都有encore。😆😋飲品多選擇,我就鍾意飲🍎apple cider 。🍨🍧甜品有雪米糍、 女女鍾意嘅啫喱糖、本地品牌雪糕,我食咗菠蘿椰子味同咖啡味😍
🌞星期日一家人出旺角食雞煲😋

至尊重慶雞煲午市抵食,B餐每位$198,小童$108。

🧀拉絲芝士雞煲味道香濃,食完就加湯打邊爐。

飲品多選擇,我就鍾意飲🍎apple cider 。

2023-07-23
🧀️芝士控遇上~拉絲芝士雞煲😊話說今日經過旺角創興廣場,芝士控嘅肥仔遇上 #至尊重慶雞煲 嘅拉絲芝士雞煲宣傳單張 📜二話不說就咁拉咗我同妹妹上去食😂🌟採用大量優質芝士及其他獨特配料加上丹麥出產的雞件特製而成嘅拉絲芝士雞煲配上秘製忌廉醬汁,好食到肥仔舔舔脷😋食完雞後加上高湯打邊爐🍲,進入另一層次的體驗☺️多種火鍋配料數不勝數,而我嘅最愛就係肥牛🐂 牛味濃郁,肉質嫩滑嘅雪花肥牛/肩胛肉眼,好食到我停唔到口😂 仲有花膠、黑毛豬、廣島蠔都係打邊爐嘅最佳拍檔😊👧妹妹就沉浸於甜品、飲品之中😛 各色布甸、啫喱、雪糕、雪條全部都俾佢試勻晒🤣仲有不同種類嘅飲品😄❤️其實環境都好重要,呢度個環境乾淨企理又闊落,服務員態度有禮,可說是我食過最休閒最舒服嘅任食邊爐✨2.5小時任飲任食😍✨全日免收加一服務費👍✨六點前入座,八點前離座每位再減$10👍✨新會員再減👍
🧀️芝士控遇上~拉絲芝士雞煲😊
二話不說就咁拉咗我同妹妹上去食😂

拉絲芝士雞煲

食完雞後加上高湯打邊爐🍲,進入另一層次的體驗☺️
多種火鍋配料數不勝數,而我嘅最愛就係肥牛🐂

仲有不同種類嘅飲品😄

Type of Meal
Dinner
拉絲芝士雞煲
2023-07-11 225 views
我好鍾意食花膠,前排行街見到呢間性價比極高嘅花膠雞煲 ❤️ 就去試試,原來除咗花膠雞煲外,仲有至尊重慶雞煲等等,我哋係去Lunch Time 食,無限時任食😱😱😱可以慢慢食🙆🏻‍♀️仲可以叫肩胛肉眼,廣島蠔及黑毛豬添,就連Somersby,Asahi也是全埸任飲,太正啦💕花膠滑雞煲湯底有雞,花膠,紅棗及其他獨特配料熬製味道好鮮甜,滑雞嫩口,花膠滑溜,我就留翻最後先食,更加入味🙆🏻‍♀️仲叫咗打邊爐至愛點水魷,牛柏葉,份量好多大大舊,爽口彈牙❤️鵝腸,豬肉,牛肉,肉質鮮嫩,味道好出🙆🏻‍♀️豬頸肉唔太肥香口 ,💕仲有廣島蠔,好厚身肥美😍入口鮮甜有彈性甜品種類好多,有雪條,雪糕,雪米糍,真係花多眼亂.除咗平時嘅雲尼拿,巧克力,士多啤梨外,仲有海鹽,豆腐,薄荷等,好特別💗

💕花膠滑雞煲
湯底有雞,花膠,紅棗及其他獨特配料熬製

約了幾位大食的舊朋友聚會,理所當然地選擇了放題雞煲,點了他們的新款芝士雞煲。這道菜非常令人驚艷,芝士濃厚且可以拉絲,讓人欲罷不能。此外,他們餐廳內還有多款美味的甜品可供選擇,以及任意暢飲的汽水和啤酒。不過可能我們來的時候還早人很少。首先,讓我來談談芝士雞煲。這道菜的味道非常令人印象深刻。鮮嫩多汁的雞肉與濃郁的芝士完美結合,帶來一種口感豐富的美味。芝士的濃度剛好,有著濃厚的質地,而且可以拉絲,讓每一口都充滿了濃郁的奶酪風味。這道菜的味道相當令人滿足,絕對是芝士愛好者的不容錯過之選。而且,這家餐廳還提供了多款精緻的甜品選擇。無論是口感綿密的巧克力蛋糕、清爽的芒果布甸還是香甜的中式水晶糕點,都能滿足不同人的口味需求。這些甜品不僅外觀精美,而且味道上佳,完美作為餐後的甜點享用。另外,他們的放題服務也是這家餐廳的一大亮點。無論是汽水還是啤酒,都可以根據自己的喜好任意暢飲。這無疑讓用餐體驗更加豐富且有趣。總的來說,這家放題雞煲餐廳給我留下了非常深刻的印象。菜品的味道出色,尤其是芝士雞煲,絕對是一道值得推薦的美食。

甜品

2023-06-30 206 views
考完試當然要第一時間慶祝吓啦🎉🎉🎊琴晚我就去咗🐓至尊重慶雞煲🍲打邊爐😋😋任飲任食~唔使諗食乜又低消費🥰🥰因為唔食得辣,所以揀咗食花膠美人雞煲🐓🐓 食花膠美顏😍😍🧏‍♂️🧏‍♀️ 煲一嚟到就見到好多花膠,淨喺食花膠都食到飽🙈🙈仲有好多啖啖肉嘅雞、紅棗同其他獨特配料😋😋B餐可以任叫肩胛肉眼、雪花肥牛、黑毛豬梅花同廣島蠔。仲有合共超過60種嘅肉類、丸類、菜類、澱粉質同甜點🥩🥚🥬🍦嘢飲都有好多選擇,有可口可樂、忌廉、無糖茶、檸檬茶、啤酒⋯最正喺有得任飲生啤Asahi🍺🍻可以飲到飽🥳🤩 我哋叫一份都會嚟好多件,店舖絕對唔孤寒,想您飽住走🙊🤣兩個人食要注意返叫嘅份量!真喺好抵食推介😍😍場地好大,抽油煙同空調做得好好,食得好舒服,而且廁所環境乾淨又無異味。

2023-06-29
$198 (Dinner)
  • 肥牛
  • 火鍋料
2023-06-27 151 views
呢間雞煲 真係超好食, 我哋食過十幾次, 嘗試過 咁多雞煲呢間係最好食而且最抵食, 百零蚊一個餐, 食完雞煲又有打邊爐, 不過佢打邊爐嘅嘢就普普通通, 我諗上得嚟係為咗佢個雞煲 佢啲雞, 佢哋呢度啲 三黃雞 有質感, 唔係出面啲冰鮮雞啲肉又淋又妹, 真係彈牙 新鮮, 而且啲雞有雞味, 醬汁先係靈魂嘅精髓, 不過每次食完都會好口渴, 所以 我諗佢啲味精都勁, 不過 你食過一次你返唔到轉頭,好似上癮咁, 我同阿仔今次去 叫咗個 中價餐, 因為啲牛肉冇咁肥 而且佢 每人加廿蚊仲可以加雞一次 老實講 我哋 加完 一次雞已經飽, 係咁以叫咗少少 打邊爐嘅嘢 ,飲多幾罐汽水食埋佢啲雪糕 可以買單 佢另外有啲大大隻 自己包嘅餃子, 又係好好食, 佢仲有個雞腳小食, 又係好食到飛起, 我都食咗四隻雞 腳 專登影相, 鍾意食雞嘅人真係唔好諗, 兩舊水 食到你飽飽, 仲可以打邊爐 , 汽水雪糕任食。 不過有陣時叫嘅嘢佢都唔會出曬, 好似我哋啲魚皮叫咗三次先有, 佛系式打邊爐係ok, 如果唔係都嬲嬲地。
2023-06-24
  • 至尊雞煲
旺角鬧市中的老牌雞煲火鍋任食🌞12:00-16:30 Lunch Time🌞居然有無限時任食😋😋仲免收加一服務費絕對稱得上係性價比之皇👑🔅 午市雞煲火鍋放題 $158 / 成人 $88/小童正宗重慶麻辣雞煲🌶️大大份嫩滑雞件✖️秘製惹味醬汁吃完雞煲仲可以加湯打邊爐必叫骨膠原滿滿嘅花膠🥢各款飲料🧃懷舊雪條供選擇自助醬料區配料都非常齊全❤️‍🔥中午本身就好少地方有得吃雞煲全日供應平靚正任食雞煲環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
旺角鬧市中的老牌雞煲火鍋任食

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
2023-06-13 241 views
週年優惠叫b/c餐免費加多一次雞,(兩個餐差雞子和牛板健),如果唔食雞子叫b就抵d,我們食左c餐$218,雞煲可以叫自己的想要辣度,因為家人唔食辣,叫左Bb辣,雞煲夠味,唔太鹹,食物任點,食物質數一般,唔太差,但落既數量,一定要寫清楚,否則要再點多次,8點前離坐,每位減$10,飲品,雪糕款式唔多,最右邊飲品櫃會凍d,餃子味道唔差,但都皮就較為厚,整體感覺可以接受!!最好中午或午飯時間比較靜,7點打後開始多人,就有點嘈!
至尊雞煲
2023-06-11 129 views
中學時期最愛🤣因為真係平得來質素算係咁,又可以一大班人咁樣坐係度,吹水夜晚優惠又多,所以都好鍾意來呢度聚餐雞煲夠曬味,又可以加雞其他火鍋料都好多種類,極力推薦大家
中學時期最愛🤣
因為真係平得來質素算係咁,
又可以一大班人咁樣坐係度,吹水
夜晚優惠又多,所以都好鍾意來呢度聚餐
雞煲夠曬味,又可以加雞
其他火鍋料都好多種類,極力推薦大家
2023-06-05 149 views
一睇我個樣就知道我係一個麻甩女子,平時我都好鍾意食大排檔同埋食雞煲,今日難得放假當然要一瞓醒覺就落街同媽咪食返個雞煲啦。今次嚟呢度新推出咗一個花膠雞煲。一嚟到就見到勁多花膠,真係好足料,呢個價錢真係性價比超高丫,而且佢lunch time仲要係無限是任食,成班朋友一齊過嚟吹水食飯真係一流,呢度仲可以自行攞雞煲醬一雞兩味。佢啲雞真係好滑,相信佢經典重慶雞煲都一樣咁好味,下次真係要過嚟再試吓。佢嘅配料真係有好多,豬牛雞羊乜都有,當然都唔少得丸類同埋蔬菜,淨係蔬菜都超過10款,總會有少少時令海鮮,真係超抵食呀。飲品同埋雪糕區嘅款式都好多,真係應有盡有。

無論任何時候都係最啱食火鍋㗎喇!🤪 這間火鍋店位於旺角,火鍋可以任飲任食2.5小時,今次平日夜晚上到去食,發現好多人都去食,餐廳環境都幾大,佔地全層,食物選擇都幾多,又沒有漏單,而且上菜都好快!😙今次選了平日晚上時段成人每位$198,而且全日免收加一,呢個set可以任食雪花肥牛/肩胛肉眼/廣島蠔/黑毛豬梅花,6點前入座 或8點前離座,每位仲可以減多$10!🥘湯底 有美人鍋和重慶雞煲供選擇,今次我叫咗美人鍋,入邊有花膠和雞件,雞件幾嫩滑,仲有大大件花膠,好滋補!😎👍🏻重點推介:▪️ 🐮雪花肥牛/🐮肩胛肉眼/🐏羊肉片薄切牛肉牛味香濃,仲唔會好多肥肉,食多幾碟都唔怕啦!🤪 羊肉片唔會好羶,肉質嫩滑!▪️ 海鮮 - 🦪廣島蠔/🐟 脆鯇骨腩/青口廣島蠔和青口幾大隻同飽滿,脆鯇骨腩肉質爽嫩,都幾新鮮,我encore咗幾次! 其他配料:▪各種丸類、手工餃子、鴨血、老油條、水魷魚等等▪🥬蔬菜 - 各種蔬菜、爽木耳、粟米、菇類等等▪小食 - 即食炸魚皮、涼拌麻辣鳳爪、涼拌青瓜、涼拌雲耳🍺飲品 - Asahi生啤、Somersby Apple Cider、啤酒、汽水、無糖茶、椰青水等等🍰甜品 - 雪糕/雪條/

🥘湯底

重點推介:
▪️ 🐮雪花肥牛/🐮肩胛肉眼/🐏羊肉片

▪️ 海鮮 - 🦪廣島蠔/🐟 脆鯇骨腩/青口

其他配料:
▪各種丸類、手工餃子、鴨血、老油條、水魷魚等等

▪🥬蔬菜 - 各種蔬菜、爽木耳、粟米、菇類等等

▪小食 - 即食炸魚皮、涼拌麻辣鳳爪、涼拌青瓜、涼拌雲耳

🍰甜品 - 雪糕/雪條/雪米糍,種類非常多!😝
2023-04-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$198 (Dinner)
  • 雞煲
  • 雪糕
🌟餐廳:至尊重慶雞煲 (創興廣場)📍地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場16樓💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至日12:00 - 23:45📱電話:21482628呢幾日天氣涼咗好多,約埋朋友打邊爐就岩哂~可以暖吓身~朋友揀咗位於旺角創興既「至尊重慶雞煲」,餐廳出名性價比高而且價錢又親民,任飲任食既雞煲火鍋放題真係好吸引~———————————————————🔹 花膠滑雞煲有經典重慶雞煲/花膠滑雞煲選擇,我地兩個女仔就揀左美顏又養生既花膠滑雞煲~配料有大量花膠、紅棗等,湯頭金黃香甜~雞件啖啖肉又大件,口感嫩滑又多汁!———————————————————🔹 各式火鍋食材可以SCAN QR CODE自助落單,有多款高質配料,特別推介肩胛肉眼,牛味濃郁,油脂豐富、肉質較結實,入口帶嚼勁;皇庭貢丸味濃多汁,大大粒仲好彈牙添!芋頭片口感鬆綿、細軟香糯,必試之選!———————————————————🔹 涼拌小食提供三款涼拌小食,清新又開胃!———————————————————🔹 全場任飲 黎到點少得啤一啤!齊集特式飲品、啤酒汽水、熱泡茶包,仲有各款懷舊雪糕等,食到我地Lamla
🌟餐廳:至尊重慶雞煲 (創興廣場)
📍地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場16樓
💰價位:$101-200
⏰營業時間:星期一至日12:00 - 23:45
📱電話:21482628

呢幾日天氣涼咗好多,約埋朋友打邊爐就岩哂~可以暖吓身~

🔹 花膠滑雞煲

🔹 各式火鍋食材

🔹 涼拌小食
提供三款涼拌小食,清新又開胃!
🔹 全場任飲
黎到點少得啤一啤!齊集特式飲品、啤酒汽水、熱泡茶包,仲有各款懷舊雪糕等,食到我地Lamlam脷~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
———————————————————
臨走前店員仲介紹午市可以無限時任食,下次去開呢頭,一於試埋經典重慶雞煲,仲可以自行攞雞煲醬一雞兩味勁惹味!
2023-05-09
間中就會好想回味昔日中學生/讀𝐮時候一大半人平價吃雞煲的回憶🥸這次忽然心血來潮,特意來到這裡,價錢來說簡直是十分划算,這個價格填飽肚子絕對沒有問題!最欣賞店家的飲料選擇居多,一定可以選擇到想要的(以前中學生的時候就是在這裡第一次喝啤酒🍺😀) ——— ✤ 晚市雞煲火鍋任飲任食𝐁餐|$𝟏𝟗𝟖 𝐁餐可以選擇的肉類較𝐀餐多,除了雪花肥牛外還有肩胛肉眼、黑毛豬腩花以及廣島蠔。肉類質素不過不失,雪花肥牛油膏位較多;肩胛牛肌肉發達肉質結實;黑毛豬腩肉粉嫩沒有絲毫豬臊味。雞煲味道濃郁惹味,雞件滑溜肉質不會過於乾柴,雞煲醬層次味道豐富,偏重醬油味,建議可以辣度增加🌶️
———