2023-12-03 853 views
難得同朋友聚餐,結果失望而歸,絕對唔會再食第二次。238蚊嘅套餐,嗌咗個芝士雞煲,完全冇味,不如直接落清湯。諗住食啲好啲嘅牛肉,結果…….嗌五碟牛排上得三碟,上餐速度極慢,牛肉見梅黑兼未解凍,花膠煮咗好耐依然好似擦膠一樣,海鮮尚算OK,部份有異味,少數令人滿意嘅有魚腐、年糕等,可能係供應商嘅原因。碗碟洗得非常唔乾淨,雪糕款式有限。抽氣系統有待改善,啲煙迎面飄嚟,帶著眼鏡食非常麻煩,自認對食物嘅要求非常低,但呢間啲野食真係食唔落口,只好提前一小時走人。
2023-12-02
$238 (Dinner)
2023-12-02 199 views
海鮮硬既有屎,牛肉發霉,碗碟非常非常非常唔乾淨,雪糕未見過既垃圾牌子,芝士鍋芝士後面食到完全無意義不如清湯,叫三碟野上一碟無一次上齊,豉油亦係垃圾,服務態度都同屎一樣
2023-12-02
$238 (Dinner)
2023-11-26 299 views
這家重慶辣雞煲,平靚正!所以又再幫襯。之前來過吃辣雞煲好好味!今次有朋友唔食辣,所以叫了芝士雞煲,芝士有拉絲,都好正,但我個人愛辣,喜歡原本的重慶雞煲!選了最高價錢的C,蝦好新鮮,牛肉片是8成瘦的,至愛嘅比例,正!用餐時間也非常充足,有兩個半小時,可以慢慢嘆,唔使趕頭趕命!除了有非常多美食外,還有任飲各式飲品同啤酒。啤酒是名牌子,好易入口,食飲飽食醉都先至$ 2百幾蚊。正正正正正正正(唔夠字數,哈哈)
2023-11-20
$260 (Dinner)
  • 至尊重慶雞煲
  • 美國肥牛
2023-11-21 2222 views
餐廳位於創興廣場, 集美食商場之一, 這間雞煲款式有六款, 其中至尊重慶雞煲及拉絲芝士雞煲性價比極高, 是店內人氣之選, ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ 更可以享有無限時任食, 全日免收加一服務費✨餐廳設有自助醬料區、甜品雪糕區及多個飲品櫃肉類是無限供應, 自行掃ǫʀ下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況,值得一讚, 非常方便👍🏻我們選了雞煲🐔至尊重慶雞煲(可自選辣度🌶️)雞煲有大量的辛香料, 辣度適中, 另外有新鮮紫洋蔥及芫荽, 雞有別於一般雞煲的雞件, 雞肉非常入味夠嫩滑又啖啖肉、醬汁濃郁, 不用另加醬汁已經夠味, 建議先食雞件再加上湯打邊爐, 非常惹味😍套餐ʙ精選肉類🥩澳洲肩胛肉、雪花肥牛、黑毛豬梅花及頂級小肥羊肉海鮮類🦪廣島蠔、鮮甜沙白、日本帆立貝及紐西蘭青口最喜歡雪花肥牛、肥瘦均勻有咬口, 廣島蠔及日本帆立貝飽滿鮮甜夠肥美, 沾上湯汁一流記得留肚食甜品, 甜品杯小巧精緻, 有蛋白燉奶、藍莓奶凍、啫喱杯及盒裝豆腐花, 糯米糍是芝麻口味, 連啤酒🍻都可以任飲放題配料種類選擇多, 絕對是大滿足, 店員服務很好, 環境設有多個卡座, 上菜效率快又不停來回主動收碟, 每枱設有自助湯底

餐廳設有自助醬料區、甜品雪糕區及多個飲品櫃

我們選了
雞煲🐔
至尊重慶雞煲(可自選辣度🌶️)

套餐ʙ
精選肉類🥩
澳洲肩胛肉、雪花肥牛、黑毛豬梅花及頂級小肥羊肉

海鮮類🦪
廣島蠔、鮮甜沙白、日本帆立貝及紐西蘭青口

放題配料種類選擇多, 絕對是大滿足, 店員服務很好, 環境設有多個卡座, 上菜效率快又不停來回主動收碟, 每枱設有自助湯底, 下次再來一定要食邪惡之作的芝士雞煲🍲

很適合一大班朋友聚會, 性價比高, 非常抵食
  • 至尊重慶雞煲
天氣啱啱轉涼,呢個天氣最啱食雞煲打邊爐😛旺角至尊重慶雞煲就係平靚正之選!位於旺角市中心位置好方便,有正宗麻辣雞煲、拉絲芝士雞煲同美人鍋花膠滑雞鍋可以揀,小吃貨始終鍾情於重慶雞煲,雞煲配上特製醬汁上枱即刻聞到香噴噴,唔食得太辣於是就揀咗BB辣,辣度啱啱好,雞肉大大舊而且非常惹味!😋午市仲包無限時放題任飲任食火鍋套餐!有雪花肥牛、肩胛肉眼、廣島蠔、蜆、黑毛豬梅花,仲有好多唔同火鍋配料,性價比好高!打完邊爐仲有甜品雪糕食😃真係好豐富好滿足~下次可以再去😆
天氣啱啱轉涼,呢個天氣最啱食雞煲打邊爐😛

打完邊爐仲有甜品雪糕食😃真係好豐富好滿足~下次可以再去😆
2023-11-18 391 views
是日朋友話帶Be去試雞煲放題始祖喎😝😝奉陪嚟到創興廣場開餐🥢佢話為呢個午市無限時放題留咗肚連早餐都skip咗🤣可以由中午12點食到下午4點半🤣我哋揀咗B套餐$198@成人(仲全日免收加一服務費)真係性價比高喎🙌🏻🙌🏻. 坐低揀咗✨拉絲芝士雞煲!芝士勁澎湃😍😍紮實嘅雞肉惹味+邪惡勁拉絲芝士🧀食得出雞有別一般雞煲嘅雞件🐓食得好滿足!另外落單可以柯打嘅食材都好多種類😃其中我哋食咗:✨鮮甜沙白 (無沙) ✨貓爪形蝦丸 (🐾Q萌) ✨澳洲肩胛肉眼 (肉質軟嫩) ✨脆鯇骨腩 (新鮮) ✨鯇魚片✨鮮鵝腸 (爽口) ✨黃金魚籽球 (特別又滋味👏🏻) ✨花膠✨水魷魚✨淮陽凍豆腐 (獨特質感) ✨蟹籽丸✨南瓜片. 另外自助區有齊啤酒🍺汽水🥤茶飲🧃, 蔬菜🥬, 小食🍤, 甜品🍮雪糕🍦等等…食到捧住肚皮至肯走😛朋友話下次要晚市嚟任飲埋1664生啤🍻兼一定要食埋經典重慶雞煲喎!!
✨鮮甜沙白 (無沙)
✨貓爪形蝦丸 (🐾Q萌)
✨澳洲肩胛肉眼 (肉質軟嫩)
✨脆鯇骨腩 (新鮮)
✨鯇魚片
✨鮮鵝腸 (爽口)
✨黃金魚籽球 (特別又滋味👏🏻)
✨花膠
✨水魷魚
✨淮陽凍豆腐 (獨特質感)
✨蟹籽丸
✨南瓜片
🐔 性價比極高多元化元祖級雞煲🐔 天氣轉涼,臨近年尾又到親友團聚的季節。小編開始進行資料搜集,搜羅坊間各式雞煲、火鍋店,為大家介紹不同價位的任食任飲餐廳。這次首先帶大家來到旺角創興廣場,出名抵食的至尊重慶雞煲。作為元祖級雞煲代表,至尊重慶雞煲不斷引入新元素,餐廳共有6款不同口味雞煲任君選擇。包括令人回味無窮的至尊重慶雞煲、大熱的拉絲芝士雞煲、美人花膠雞煲等。🌶️ 晚市2.5小時火鍋雞煲全包宴包啤酒汽水任飲任食,全日更免收加一服務費。午市惠顧更無限時任食。💰 以平日晚市19:00入參考 (星期五、六、日、公眾假期及前夕每位加$10) :🐔 B餐成人 $228/位一次過食勻澳洲牛肩胛肉眼、鮮甜沙白、日本帆立貝、黑毛豬梅花等食材。這次挑選了小辣的至尊重慶雞煲,味道鮮香濃郁,雞件別一般雞煲的雞件,選用丹麥出產的雞肉,寧舍嫩滑美味。個人最喜歡厚身軟腍的花膠,大大件充滿膠原感。流沙鮮蝦丸帶咸蛋鮮香味道,是必點之選。另外,芝士牛肉丸也是小編的心水之選,半流心有拉絲效果,讚!自助區可自取響鈴、炸魚皮、餃子和前菜,種選豐富。🍻 飲品選擇頗多, 除了汽水和茶類外,Asahi、1664啤酒更任飲。🍦 甜品有店
🐔 性價比極高多元化元祖級雞煲

🐔 天氣轉涼,臨近年尾又到親友團聚的季節。小編開始進行資料搜集,搜羅坊間各式雞煲火鍋店,為大家介紹不同價位的任食任飲餐廳。

💰 以平日晚市19:00入參考
(星期五、六、日、公眾假期及前夕每位加$10) :
🐔 B餐成人 $228/位

🍦 甜品有店家自家製奶凍、盒裝豆腐花及不同口味雪糕,還有店員即席製作棉花糖。小編永遠不能抵抗雪糕的魔力,離座前趕緊再來一杯吧!

🔸 看到鄰座在吃拉絲芝士雞煲,有被吸引到呢!下次要再來試試芝士雞煲😙

🍽 餐廳:至尊重慶雞煲
🌐地址: 旺角彌敦道601號創興廣場16樓

🐮 #cowing吃在旺角
2023-11-15
Type of Meal
Dinner
  • 雞煲
  • 重慶雞煲
🍲雞煲火鍋 🚹1-8人 🔅適合朋友——————冬風起,香港終於踏入冬天啦☃️當日氣溫開始急降,邊爐雞煲嘅季節終於到啦🤤🐻‍❄️同朋友出街食雞煲🤤,順便慶祝生日🎂(而🐻努力返緊工)最後揀左至尊重慶雞煲+ A餐($198),因為有朋友唔太食得辣(某米線店清湯level🤣),就叫左小辣食落真係得少少辣味🤣,怕辣嘅朋友都食到,真係驚嘅舖頭仲有BB辣可以揀~🤣食完雞煲就加水打邊爐🤤A餐任食肉類只有肥牛、豬、羊等,叫嘅大部分肉類都算新鮮;仲有海量丸、其他款可以叫🤣忍唔住叫到成枱都係,都有啲特別嘅,例如長過手掌嘅蟹棒、芝心貢丸、蟹子(?)福袋、豬頸肉等。不過青口就無試啦,🐻‍❄️個人口味,食雞煲唔偏好再食海鮮~甜品選擇有幾款:雪米糍(芋頭、檸檬、芝麻),彩虹🌈冰條(真名唔知叫咩🤣),同埋牛奶公司芒果雪糕🐻‍❄️:都係芋頭味雪米糍最好食😋不過雪太硬要攞近個爐解凍🤣結論:性價比唔錯,不過食雞煲食物都未必係重點,最重要反而係可以一班人一路傾、一路食😬
🍲雞煲火鍋 🚹1-8人 🔅適合朋友
——————

🐻‍❄️同朋友出街食雞煲🤤,順便慶祝生日🎂
(而🐻努力返緊工)

至尊重慶雞煲

不過青口就無試啦,🐻‍❄️個人口味,食雞煲唔偏好再食海鮮~

2023-11-13
$198 (Dinner)
至尊重慶雞煲
唔經唔覺,話咁快就踏入11月,雖然氣溫未至於好凍,但起碼都比之前涼咗少少。天氣一涼番啲啲,阿叔嗰種打邊爐、雞煲心癮即時又挑起番喇!🤭🤭🤭 上星期,同朋友嚟咗呢間位於旺角嘅雞煲店,佢晚市價錢都幾抵,以7點入座計成人每位都只係$198起。食完雞煲,仲可以打邊爐🥘,食埋澳洲牛肩胛肉眼、雪花肥牛🐂、黑毛豬梅花🐖、頂級羊肉🐐、紐西蘭青口同埋多款丸、蔬菜。如果好似阿叔咁想食豪啲啲,更可以每人加多$30,即$228食埋廣島蠔、沙白、日本帆立同鮮雞子添!🤪🤪🤪 ☝🏽順帶一提,無論你咩時間嚟,抑或叫邊款餐都好,呢度一共有6款唔同雞煲俾你揀,除咗拉絲芝士、美人花膠、芫茜卜卜蜆、香濃米酒、胡椒豬肚外,仲有呢款專為好辣人士而設、非常惹味嘅至尊重慶雞煲,阿叔表示加碗白飯就好了!🤣🤣🤣

經過旺角創興廣場,派傳單既婆婆熱情又熱烈咁介紹我地上去,$2xx 有雞煲、打邊爐任飲任食,連啤酒🍻都包!仲話全日都沒有加一服務費😂聽到就心動左!上到去登記時就要決定食咩煲,是日想食雞煲🤣之後坐底就當然要巡視一下有咩亮點位啦⋯⋯第一時間當然睇下啤酒🍻,唔係我呀~係飯腳2號呀!估唔到有驚喜😏罐庄有嘉土伯,但竟然有任飲生啤,仲要係Asahi 同1664 😱平時1664 都真係唔平架麻~我都飲返……「啖」先!雞煲我選擇左少少🤏辣,個雞煲醬夠香帶點甜,食左半隻就加高湯打邊爐🍲,佢地既韮菜餃係我最欣賞的,大大隻仲係多菜少肉嗰種,完全係我口味!除左肉類選擇,仲有沙白、廣島蠔同帆立貝,仲要大大隻(唔記得影🥲)甜品有百福豆腐花、維記雪米糍、啫喱、等等☝️真係幾抵食,雖然我係平日黎,但過左7點都開始幾多人,都係建議先預約穩陣一點!

• 至尊雞煲
2023-08-12 1058 views
朋友生日飯揀咗黎呢間食雞煲 我一星期食咗兩次雞煲🤣🤣有經典重慶雞煲 芝士雞煲 或者花膠美人鍋揀 最尾揀重慶雞煲小辣用QR Code落單 無漏單小食 飲品同甜品就自助出去攞🤗雞煲唔會太咸 但呢煲啲雞偏肥 好多肥肉 🥲到打邊爐加咗啲湯落雞煲度 變得好淡無乜味唔知中間發生咗啲咩事就當食得健康啲 啲冬瓜片 蘿蔔片由頭烚到尾先食 都入唔到味 🥲🥲🥲啲肉就唔好提喇途中有枱客生日 成間鋪頭會播生日歌幫佢慶祝 🤣🤣🤣呢間試一次ok 肯定唔會翻啅 🥲✅全日免收加一✅環境夠晒大 成層都係佢嘅✅150分鐘任食
朋友生日飯揀咗黎呢間食雞煲 我一星期食咗兩次雞煲🤣🤣

✅全日免收加一
✅環境夠晒大 成層都係佢嘅
✅150分鐘任食
2023-08-10 489 views
一直以來都好鍾意食芝士嘅嘢 朋友介紹旺角依度有間芝士雞煲 聽落就覺得 一定要去試吓 今日lunch time嚟試一款好特別嘅芝士雞煲 🍗 雞煲就食得多 但係加芝士就真係第一次試 😋 搭配芝士 雞肉咬落軟滑 但係又唔會太林 一食就知係優質雞🐓 而且價格仲好親民 食完雞煲 可以加少少湯再放入拉麵 又變成一煲芝士拉麵 🍜 之後再加湯 仲有無限量任食火鍋 性價比極高😚 lunch time仲可以無限時任食任飲 今次太飽😂等下次黎一定要試埋經典重慶雞煲。

2023-08-10
$198 (Lunch)
  • 芝士雞煲
  • 美國肥牛
  • 肥牛
  • 重慶雞煲
  • 雪糕
  • 至尊雞煲
朋友大力推介抵食至尊重慶雞煲,午市無限時$168/位起,晚市2.5小時$198起任飲任食♾️ 最近仲新推出芝士雞煲,讓不太食辣的我也能品嘗到🥰這店空間很大,冷氣充足🌬️,有一排窗,明亮開陽。我同屋企先點拉絲芝士雞煲,芝士佈滿成個煲,在火爐上加熱🔥,見到芝士溶化並有一個個泡泡,香氣撲鼻😌 。 牆上仲貼了標示建議先食芝士雞,加少許湯食芝士撈麵🍜,最後加湯打邊爐🍲雞件沾上拉絲芝士🫕,味道香濃,肉質嫩滑,一啲都唔鞋。 有小部份烤焦的芝士,更香脆好味😋雞煲之後就可放湯火鍋,鍋物配料十分齊全,大部分肉類海鮮是要點的,有澳洲牛肩胛肉眼、雪花肥牛、黑毛豬梅花、頂級小肥羊肉 ,還有海鮮如紐西蘭青口、廣島蠔、帆立貝、沙白等。 自助區有惹味小吃,麻辣拍青瓜🥒、涼拌雲耳、野山椒鳳爪,還有炸魚皮炸響鈴,及一盤盤新鮮新界蔬菜🥬🌽🥕另外亦有甜品雪糕🍦、飲品🥤都是任飲的!

拉絲芝士雞煲

另外亦有甜品雪糕🍦、飲品🥤都是任飲的!

• 麻辣拍青瓜
  • 涼拌雲耳
6款味道嘅雞煲任君選擇👻除咗雞煲,其佢都可以🐎下單同店內自取👍🏻如果需要一次性圍裙可以向店員索取😉(點菜紙上有wifi名同密碼)店內每處都像寶藏咁,d擺係唔同位置,方便到每一個方位嘅食客,去到調料處死咁發現正嘢🤣冇霖到喺呢哩度竟然有棉花糖食🥰真嘅無論大人小朋友都兼顧到😚棉花糖嘅棍仔系紙既,唔怕拎翻去途中篤到人或者篤到自己🤣自取區補充非常及時,我啱叫棉花糖睇到旁邊嘅響鈴夾完咗,沒幾耐就睇到過嚟補充,呢點非常抵贊👍🏻而且後面透明玻璃可以睇到裡面廚房情況,幾乾淨整潔嘅🥰呢次我揀嘅系芝士雞煲,每塊雞都能拉絲哦😍冇雞頭雞尾之類沒用嘅位置,保證每啖都系肉😋上嚟會提醒先食完雞再加湯火鑊,話說呢個湯都系芝士湯,搭配原本嘅鑊底👍🏻食雞煲點可以少得🍺,呢裡超多牌子選擇,都系隨便喝嘅,主打就系一個實惠,畢竟有時候喺出面一個宵夜時段,人頭計落嚟都唔止呢個價位🤪汽水和紙包飲品都超多選擇😆一般鍾意點完才去外面冰櫃摞嘢,菜櫃裡面竟然有分好嘅上海粗面,有d後悔點咗方便面🤣必須要試呢個呀😆可惜餃子淨係得韭菜和洋蔥肉餡嘅,非常建議增加粟米!!!真嘅食得超飽!唔使2.5鍾就將我到扶牆🤣仲有好多嘢冇試到,雪糕和甜品冰櫃剩餘肚

真嘅食得超飽!唔使2.5鍾就將我到扶牆🤣仲有好多嘢冇試到,雪糕和甜品冰櫃剩餘肚容量僅允許我食一款😭

用餐結束後會送一張20元卷下次用,冇加一之餘仲可以再減20😏話話走嘅時候先發現7點半前離座每位-20,學生證-10,9點半或之後入座亦都比之前便宜30🤭整體嚟講今晚呢餐都好抵吃🥳
2023-08-07 271 views
重慶雞煲就食得多😆 拉絲芝士雞煲又有無試過呢? 今次黎到至尊重慶雞煲任飲任食2.5小時😄 個雞煲一黎已經好多芝士,芝士控一定鍾意🧀,先食雞🐔,然後落公仔麵就可以變芝士撈麵😍😍,之後再加湯打邊爐野食方面有肥牛,沙白,羊肉,花膠,廣島蠔 ,帆立貝😝😝 ,鍾意海鮮既我當然要狂嗌啦😆😏而飲品有任飲啤酒,放工黎同朋友啤一啤就夠晒爽,甜品方面都有奶凍,雪條,糯米糍等🤭 二百幾蚊食足咁耐都算真係幾抵食😆😆鍾意食雞煲既記住要黎試下😃😃😃

2023-07-28