2025-03-30 414 views
原本諗住喺銅鑼灣食嘢都幾貴,唔諗住喺銅鑼灣食嘢,但係行過見到這間餐廳封門柳190蚊,睇相覺得都好靚,就入去試一試封門柳抵食,係一條咁樣上,唔係淨係切幾件, 餐牌寫住「牛味極濃」引起咗嘅興趣, 即刻想試下到底有幾濃我比較鍾意一次過切開曬,之後慢慢食 肉質鮮紅, 的確好重肉味食落冇乜筋啖啖肉,肉質好嫩口朋友就要一份安格斯肉眼扒200g嚟講都好足,切開好多件肉質都好嫩,對比封門柳的確係冇咁重肉味,但係呢個就會多一點牛肉的質感薯條係任食可以refill, 覺得餐廳refill都好快 上菜的薯條都熱辣辣侍應亦都好細心會補埋茄醬總共refill咗兩次薯條見到餐廳原來仲有下午茶餐 價錢都好抵食50蚊有安格斯牛肉出前一丁平日夜晚唔使等位,但係都唔少人食有好多人都成班朋友嚟食感覺食下坐下,又可以refill薯條,真係好舒服餐廳竟然冇加一,真係好抵食, 加埋嘢飲食靚扒,人均唔使200蚊

我比較鍾意一次過切開曬,之後慢慢食
肉質鮮紅, 的確好重肉味
食落冇乜筋啖啖肉,肉質好嫩口

朋友就要一份安格斯肉眼扒

200g嚟講都好足,切開好多件

薯條係任食可以refill, 覺得餐廳refill都好快
上菜的薯條都熱辣辣
侍應亦都好細心會補埋茄醬
總共refill咗兩次薯條

見到餐廳原來仲有下午茶餐
價錢都好抵食50蚊有安格斯牛肉出前一丁

平日夜晚唔使等位,但係都唔少人食
有好多人都成班朋友嚟食
感覺食下坐下,又可以refill薯條,真係好舒服

餐廳竟然冇加一,真係好抵食,
加埋嘢飲食靚扒,人均唔使200蚊

2025-03-25
$190 (Dinner)
  • 安格斯級肋眼牛扒
  • 安格斯級封門柳
2025-02-16 1200 views
朋友講我知深水埗出名嘅Supreme Steak & Grill牛扒x薯條餐廳喺銅鑼灣開咗新分店,趁佢未咁多人知梗係嚟咗先啦~今日叫咗兩個經典牛扒套餐,包90分鐘任食薯條😇上碟賣相已經好靚仔呀,肉汁佈滿兩塊牛扒上面,睇到都流口水🤤4號餐 美國安格斯級封門柳200 g $190文樂已經覺好香,牛味非常濃郁。而且封門柳係偏瘦嘅位置,鍾意佢五成熟保持到個肉偏生,突顯牛扒超級軟嫩,又索晒啲肉汁,好Juicy. 5號餐美國安格斯肋眼牛扒200 g $190另一款肋眼扒就超級有風味,油脂感重。每切一嚿都蘊藏住豐腴嘅油脂同香嫩嘅牛肉。加埋個外皮煎得夠晒焦香,成個口感同風味都好豐富。而另一餐廳賣點薯條嘅質素都唔錯。薯條幼身,薯味突出,熱辣辣食好香脆。一口接一口,最後就算好飽都要encore😆😆食得好滋味。估唔到蒜蓉牛汁點薯條咁好食,難怪佢會用任食薯條做招徠,牛扒同薯條質素都唔錯呀!餐飲方面,叫咗一杯熱咖啡、一杯熱檸水,咖啡好香濃,可以自己按需要加奶,熱檸水可以解膩~呢個價錢食到飽,真係無得彈!
趁佢未咁多人知梗係嚟咗先啦~

今日叫咗兩個經典牛扒套餐,包90分鐘任食薯條😇

上碟賣相已經好靚仔呀,肉汁佈滿兩塊牛扒上面,睇到都流口水🤤

4號餐 美國安格斯級封門柳200 g $190
文樂已經覺好香,牛味非常濃郁。而且封門柳係偏瘦嘅位置,

5號餐美國安格斯肋眼牛扒200 g $190

另一款肋眼扒就超級有風味,油脂感重。
每切一嚿都蘊藏住豐腴嘅油脂同香嫩嘅牛肉。

加埋個外皮煎得夠晒焦香,成個口感同風味都好豐富。

一口接一口,最後就算好飽都要encore😆😆食得好滋味。

餐飲方面,叫咗一杯熱咖啡、一杯熱檸水,

咖啡好香濃,可以自己按需要加奶,
熱檸水可以解膩~

呢個價錢食到飽,真係無得彈!
2025-02-13
$190 (Dinner)
6 day(s) ago 0 views
affordable steak meal w 90MINS FREE FLOW FRIESSSS !!! this place started in ssp & they recently hv a new branch in cwb !!!𖦹 angus grade hanging tender + earl grey tea 安格斯級封門柳 + 伯爵茶 $190𖦹 french duck leg confit + peach tea 法國油封鴨腿 + 蜜桃茶 $190the duck leg confit was a WOW soooo crispy on the outside w a juicy interior !!!! def impressed. the hanging tender was v rich as expected & the meat was tender. yett the quality of the fries was nt so stable - some of the fries were rather soft & undercooked,

the duck leg confit was a WOW soooo crispy on the outside w a juicy interior !!!! def impressed. the hanging tender was v rich as expected & the meat was tender. yett the quality of the fries was nt so stable - some of the fries were rather soft & undercooked, while we had one round of perfectly fried fries.
Dining Offer
Tasting Event
2025-04-14 0 views
都有一段時間冇鋸過扒,今日早少少放工就嚟試試Supreme Steak & Grill封門柳、肋眼牛扒 - 兩款都做到5成熟,牛味又香又濃,肉質軟腍,唔會話有筋,點埋黑椒汁啖啖肉更滋味,配菜係我鍾意嘅粗薯條,熱辣辣脆卜卜,口感綿密茉莉花茶、洋甘菊茶 - 儀式感滿滿,茶香撲鼻,入口味道香濃,解膩解渴餐廳簡潔乾淨,坐得幾舒服,店員有禮,出餐有效率無論係食物定,提供嘅選擇都唔少,種類同款式都吸引,價錢公道,值得大家一試

餐廳簡潔乾淨,坐得幾舒服,店員有禮,出餐有效率

2025-04-11 0 views
喺銅鑼灣搵大件夾抵食又高質嘅鋸扒餐廳,非呢間莫屬👍🏻好少餐廳夜晚仲有套餐,扒+薯菜+嘢飲都係145至$280‼️安格斯級肋眼牛扒200g:香港人經常會揀嘅牛扒之一,肋眼揀左70%熟,肉質軟腍,油脂分布平均,牛肉味都十足安格斯級封門柳200 g:想要肉味再勁啲可以揀封門柳,我哋都係叫咗70%熟,封門柳唔係度度都有,脂肪含量比較少,所以肉質比較有口感,肉味極濃,適合追求健康又想食肉嘅人揀,大家唔怕生嘅可以咁五成熟。另外值得一讚嘅係薯條炸得好好食,唔會過油,粗幼度適中👍🏻👍🏻呢個價錢食到咁高質嘅牛扒值得推介👍🏻👍🏻
喺銅鑼灣搵大件夾抵食又高質嘅鋸扒餐廳,非呢間莫屬👍🏻

安格斯級肋眼牛扒200g:

安格斯級封門柳200 g:

呢個價錢食到咁高質嘅牛扒值得推介👍🏻👍🏻
2025-03-14
Type of Meal
Dinner
1K
之前都有聽聞呢間扒房非常之高質❤️而家開到嚟銅鑼灣🥹 呢個價錢食到高質靚牛扒真係好親民😋點套餐仲可以有任食薯條🤪 CP值高真係好抵食呢🥰⭐️ 安格斯肋眼牛扒 🥩Ribeye揀咗Medium火候控制得非常好🔥 軟嫩得黎保持住肉汁🐮 輕輕用黑胡椒醬調味更有特色🌶️ 薯條新鮮炸唔會太鹹值得加分🍟⭐️ 法國油封鴨腿 🦆估唔到扒房食到咁經典嘅法國菜色🇫🇷鴨腿既脆皮充滿了油香😚 肉質唔會太乾配上薄荷蛋黃醬🌿反而有種清新的感覺⭐️ 凍鮮奶咖啡 ☕️⭐️ 伯爵茶 🫅🏻飯後配返杯咖啡有餘韻幾有心思🤎值得一讚
安格斯肋眼牛扒

法國油封鴨腿
伯爵茶
凍鮮奶咖啡
2025-04-06 81 views
👉 Supreme Steak & Grill (銅鑼灣)銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下4號舖係無限任fill 嘅薯條😍😍😍只要你叫佢另外一個set就可以享有😍😍另外仲有嘢飲👉安格斯級封門柳(肉味極濃)💰90😋😋😋😋。8/5呢個封門柳真係肉味濃烈,口感超滑,咬落去有種滿足感。每一口都好Juicy,適合肉食愛好者!黑胡椒醬添咗啲香氣,平衡咗肉味,真係好開胃。推介畀鍾意食肉嘅朋友!👉Angus Grade Ribeye Steak (200g)💰190😋😋😋😋.9/5呢個安格斯級肋眼牛排肉質非常嫩滑,煎得剛剛好,肉汁一咬就流出嚟。黑胡椒醬另上,令味道更加升級,勁可口,食完真係意猶未盡!回頭:yesyesyes!!薯條真係超高質,個牛都係好掂一啲都唔貴!絕對推薦經過cwb嘅人一試,而且員工勁有禮貌,又坐得舒服真係掂!
👉 Supreme Steak & Grill (銅鑼灣)
銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下4號舖

👉安格斯級封門柳(肉味極濃)
💰90
😋😋😋😋。8/5

💰190

2025-04-03 92 views
呢間扒房位於景隆街,室內的水泥式簡約裝修給人一種清新、開放嘅感覺,令人感到非常舒適。餐牌上有十款不同類型的菜式,有A4和牛漢堡、羊扒、牛柳、魚扒,仲有油封法國鴨腿等,選擇相當豐富,絕對能滿足喜愛肉食的食客。晚餐套餐內已包括飲品和無限添加炸薯條,讓人吃得盡興!特別推薦安格斯級封門柳(200g),肉味濃郁,口感滑嫩。而美國安格斯助眼牛排(200g)則煎至中等熟度,肉質多汁,令人回味無窮。整體而言,這間餐廳的環境清新,食物味道不錯,無論是與朋友聚餐還是家庭聚會,都是一個不錯的選擇!食肉獸們一定會愛上這裡的美味!

2025-03-25
$200 (Dinner)
📍 Supreme Steak & Grill (銅鑼灣)銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下4號舖今次去咗 Supreme Steak & Grill真係好開心!服務員非常友善,職員都好有禮貌,令我哋一入到去就感受到滿滿嘅歡迎。餐廳裝修得好有型,有黑白色調,搭配令人覺得好有格調。最正嘅係佢哋主打嘅 90分鐘任食薯條,重點係完全唔使加一,真係好抵食!無論你食幾多,都可以隨心所欲,真係一個薯條愛好者嘅天堂!👉🏼 Halibut Steak(比目魚排)💰170😋😋😋😋.8/5呢個比目魚排真係非常鮮嫩,煎得剛剛好,肉質滑溜,每一口都好入味,搭配少量特製醬汁更加提升咗味道,真係好享受!👉🏼 Hanging Tender(封門柳) ,五成熟💰190😋😋😋😋.9/5呢個牛肉部位肉質柔軟,味道濃郁,煎得香噴噴,咬落去好有肉汁,配埋佢嘅特製醬汁,味道更上一層樓,絕對值得一試!👉🏼 熱茉莉花茶💰跟餐+10😋😋😋😋.8/5茶味清香,飲落去好清新,係一個好好嘅搭配,唔會搶咗食物嘅風頭👉🏼 凍檸樂💰 跟餐+10😋😋😋😋.9/5凍檸樂清爽,適合解膩,尤其喺食完肉類之後,俾人一種清新的感覺回頭: yessss,S

📍 Supreme Steak & Grill (銅鑼灣)
銅鑼灣景隆街15-27號海都大廈地下4號舖

👉🏼 Halibut Steak(比目魚排)
💰170
😋😋😋😋.8/5

👉🏼 Hanging Tender(封門柳) ,五成熟
💰190

👉🏼 熱茉莉花茶
💰跟餐+10
😋😋😋😋.8/5

👉🏼 凍檸樂
💰 跟餐+10
😋😋😋😋.9/5

回頭: yessss,Supreme Steak & Grill係一個非常值得推薦嘅地方,既有好食嘅食物,又有優質嘅服務,仲可以無限量享受薯條,真係超值!下次一定會再來!😍😍😍
2025-04-02 100 views
今次我同朋友嚟到銅鑼灣嘅 Supreme Steak 餐廳,環境時尚又舒適,服務態度友善,其實之前都去過深水埗嘅本店都食過,覺得質素唔錯。見到銅鑼灣開咗分店今日專登同朋友嚟食吓~⭐️ 安格斯卡封門柳呢道安格斯卡封門柳真係一絕,牛肉味道濃郁,肉質鮮嫩,真係每一口都充滿滿足感🥩⭐️ 安排斯肋眼牛排肋眼牛排煮得剛剛好,嫩滑多汁,肉汁四溢,搭配簡單嘅調味,令整體味道更加突出,真係好好味!個人覺得呢個封門柳更加出色!呢到既晚市套餐非常吸引,有90分鐘任食薯條,薯條外脆內軟,任食的選擇真係令人開心,仲有飲品送,超值之選!今次嘅用餐體驗非常愉快,服務又貼心,如果想食性價比高嘅牛扒同任食薯條,呢間真係一個好好嘅選擇👍😋

⭐️ 安格斯卡封門柳

⭐️ 安排斯肋眼牛排

講起平靚正嘅牛扒,Supreme Steak & Grill絕對係我嘅新歡!間舖雖然唔算大,但裝修好有格調,黑白色調配搭得好精緻,令人食飯都覺得舒服。最正嘅係佢哋主打90分鐘任食薯條,重點係唔使加一,真係好抵食今次試咗安格斯級封門柳同肋眼牛排,全部都係5成熟。封門柳一食落去,個肉味濃郁!肉質嫩滑得嚟又夠juicy。佢哋嘅黑胡椒醬係另外上,我覺得都幾貼心,因為唔係人人都鍾意醬汁太重。至於肋眼牛排就更加正!入口即溶嘅油花分布均勻,每一啖都充滿住牛肉嘅香甜味。個油脂比例啱啱好,唔會過份肥膩,食完都唔會覺得漏。兩款牛扒都有條條燒痕,香脆嘅外皮加上嫩滑嘅肉質,超正!飲品方面,凍奶茶香濃夠滑,茶味同奶味嘅比例啱啱好,甜度都掌握得唔錯。配埋無糖可樂,清爽解膩一流。最後梗係要講吓個任食薯條!薯條炸得金黃香脆,外皮夠乾身,入面又軟綿綿,完全冇油淋淋嘅感覺。食完唔夠同店員講就會送上新炸嘅薯條,食到嘅都係熱辣辣、脆卜卜!

2025-03-09
Type of Meal
Dinner
2025-03-27 200 views
今天與媽子去維多利亞公園欣賞香港花卉展覽2025,花卉有很多主題很美麗,行行吓去到銅鑼灣欣賞完花卉有係時候揾食,見到一間主打牛扒的西餐廳立即入內品嘗。服務員很有禮貌招待我們坐下。安格斯級肋眼牛排(黑胡椒醬)牛排含有豐富的肉汁配搭黑胡椒醬能帶出牛肉的香味。法國油封鴨腿(薄荷蛋黃醬)鴨腿皮很香脆配搭薄荷蛋黃醬感覺很清新不油膩。薯條是粗條形熱辣辣脆卜卜食得很滋味。還有一個大大驚喜薯條可以在90分鐘內任食。餐廳格調很柔和環境很整潔衛生。
Happy Friday! 朋友約我去銅鑼灣食upreme Steak & Grill 朋友介紹呢度嘅安格斯級牛排以質素高同埋煮得好好而出名,每一口都充滿咗肉嘅鮮味~ 一於試下先!安格斯級封門柳呢個部位係成隻牛中味道最濃郁嘅一部分,因為佢靠近內臟,脂肪雖然唔多,但牛肉味真係好強烈!!牛排煎到啱啱好,外面微焦,裡面卻保持住多汁,令人食到停唔落嚟每一啖都可以感受到肉質嘅細膩!安格斯級肋眼牛排呢個部位位於肩胛骨後面,去骨之後嘅肋骨背部,以鮮嫩多汁著稱!肋眼嘅肉質軟嫩,油脂分佈得好均勻,獨特嘅大理石紋路更加令肉味豐富~~特別係上面外圈嘅油花更加多,帶來多種口感!!咬落去嘅瞬間,肉汁喺口中散開,太出色了!!呢度嘅用餐氣氛輕鬆舒適,仲有任食薯條!! 薯條香脆可口,無論單吃定搭配牛排都好正飲品方面,我飲咗 iced cappuccino,清新提神,為呢餐畫上完美嘅句號~

安格斯級封門柳
每一啖都可以感受到肉質嘅細膩!
安格斯級肋眼牛排
特別係上面外圈嘅油花更加多,帶來多種口感!!
咬落去嘅瞬間,肉汁喺口中散開,太出色了!!
2025-03-19 176 views
呢間位於銅鑼灣海傍邊,係sogo買完野過去好近,網上見話佢有任食薯條,岩晒我同朋友薯條愛好者。呢到裝修好有氣氛,黑色主調加上水泥牆,好有歐美氣息。店員介紹呢到嘅牛扒,我地就揀左安格斯封門柳同安格斯級肋眼牛排,每份都係200g。兩款扒真係好高質,主打steak嘅餐廳真係唔同啲,佢哋肉嘅質素真係被普通西餐廳高出幾個層次。肋眼牛排好食,安格斯牛級數,油脂香味特別濃郁,有口感得嚟又淋同嫩,肉香味係口腔蔓延,7成都仲有肉汁,份量又大,朋友1個女人食有d飽🤣,仲食埋好多薯條,正!封門柳對比肋眼牛排睇起嚟,開頭以為會有啲鞋口或乾身,但切落去食落去絕對唔會係咁。相比之下我更鍾意食封門柳,佢嘅牛肉味道係更加濃郁,佢係相對實嘅肉但絕對唔會韌仲有肉汁,嫩嫩口感又有冇咁多油脂為。其實兩款肉都好好味各有愛好者,我同朋友各一半啱啱好。我哋仲食咗好多薯條🙈熱辣辣炸起又脆,入面滿滿嘅薯仔,食落香脆,薯條控真係好難抵抗😍牛扒有配飲品,我哋就揀咗檸茶同埋熱西式茶解解膩,呢間餐廳絕對有下次!

呢到裝修好有氣氛,黑色主調加上水泥牆,好有歐美氣息。

其實兩款肉都好好味各有愛好者,我同朋友各一半啱啱好。

薯條控真係好難抵抗😍

2025-03-17 197 views
今晚去咗銅鑼灣行街買化妝品,見行到咁上下我哋就搵附近嘅餐廳食晚飯,見餐廳都近地鐵站,食完可以快快脆返屋企。我就叫左個油封鴨髀餐$190,跟餐加$10飲熱洋甘菊茶,個油鴨髀一上枱已經聞到香噴噴嘅焦香味,切開脆脆的外皮,配上薄菏蛋黃醬,一d都唔覺有鴨嘅騷味,肉又唔*鞋*,最後嘆返杯洋甘菊茶解膩。朋友叫左個安格斯級封門柳(肉味極濃)$190(配黑胡椒醬),佢個牛扒七成熟,切開來睇有少許生,不過食落去又冇呢種感覺,佢飲熱蜜桃茶,反而蜜桃茶香味幾濃。飲完之後個侍應仲會幫你再加水,食完個熱辣辣暑條又係可以再加,暑條香脆可口,始終炸野係岩我哋食,而價錢方面埋單每人$200,今晚都係滿足既一餐。