2009-01-08 15 views
皇后餅店就去得多,但它隔壁的壽司正還是第一次來,是夜有和牛火鍋供應,但我和家姐興趣都不大,還是想吃壽司多D。七時來到,向Server要求坐order檯,桌子雖細細的,但對於二人來說則剛剛好,相反迴轉位的椅很高,感覺離地,好像不太舒服。這裡的醬油分為濃和淡,客人可因應口味而選擇,頗細心。兩溝的味道也不錯 ( 然後小妹會下好多好多的芥末 )芥辣八爪魚:用小碗盛著,八爪魚口質黏黏滑滑,爽口有嚼勁,切成一顆顆易入口,芥末味不算太嗆鼻,但這樣吃比芥辣八爪魚軍艦來得過癮。玉子壽子:溫暖的玉子,幾軟身,有蛋味但偏甜,內裡的飯粒少得可憐,其實可說是玉子而已。綠茶素麵:有綠茶冷麵和素麵兩款,麵條都幾爽,配上淡淡的素麵豉油和蔥花同吃,幾清新,但蔥花太少又沒有芝麻,吃罷有點寡。整體一般。燉蛋:最重要是溫度,熱辣辣燙口的,對了!! 蛋也很滑,又不會太咸,不錯。可惜配料只有一兩小粒蟹柳仔和冬菇,就沒其他了,要扣分。軟殼蟹卷:跟別的壽司店有點不同,它是飯面鋪加上炒過的芝麻,有點笑口棗的感覺,軟殼蟹太油兼過韌,一點也不脆,跟芝麻放在一起是不夾的。三昧鮭魚:一碟有三件,分別是鮭魚(即三文魚)、鮭魚腩和灸鮭魚腩,只是十

三昧鮭魚:一碟有三件,分別是鮭魚(即三文魚)、鮭魚腩和灸鮭魚腩,只是十五元,好抵!!! 鮭魚新鮮豐腴,沒有雪味,最好味是灸鮭魚腩,吃到有魚腩脂肪溶解的感覺。我們前後吃了三碟,yummy

海膽墨魚軍艦:海膽墨魚爽口,沒腥,紫菜亦夠脆。
關東煮:沒誠意之作。材料有蛋、蘿蔔、獅子狗、魚丸、蒟蒻,不對辦。蛋不入味,跟白烚沒差異;其他的都很普通味道又淡,湯不夠熱又是味精作祟。不合格兼不推介。

雖然不是每一道都合心意,但整體來說都ok,其中三昧鮭魚最令人回味。服務方面,由於正值推出特惠火鍋(另加$60可任食指定壽司),所以門口都排了長龍,幸好servers都好有禮貌兼盡量滿足客人要求,至少沒有叫極唔應的情況
這裡燈光偏暗,相片都比較黃。

芥辣八爪魚
太油
三昧鮭魚
蛋滑但配料不足
$85 (Dinner)
三昧鮭魚
  • 芥辣八爪魚、三昧鮭魚、玉子
(Non-member)
2009-01-06 10 views
1. 有2款SOY SAUSE俾你點,仲教埋你食咩點邊款SOY SAUSE好味D~2. 壽司新鮮好味!3. 和牛極之好味!入口即溶!正!4. 含芝士的壽司正!芝士好濃味,好CREAMY!5. 栗子芭菲正!個雪糕夠特別,而且真的好味!下面層朱古力蛋糕亦落足料!6. 服務良好!真係好值得食!
2. 壽司新鮮好味!
3. 和牛極之好味!入口即溶!正!
4. 含芝士的壽司正!芝士好濃味,好CREAMY!
6. 服務良好!
真係好值得食!
$110 (Dinner)
  • 栗子芭菲,火炙鮭魚腩壽司,有芝士既壽司
2008-12-29 1 views
因為同男朋友之前食左個勁唔掂既聖誕自助餐, 決定要補返。我地2個人食左個日本和牛火鍋放題, 個半鐘任食。我地叫左豆乳湯底, 因為日本和牛任叫, 食完又叫, 一碟有10-14片, 好薄好多雪花, 同百幾蚊位o個d係唔同既牛, 比o個d多好多雪花。個湯底好甜, 我地食左好多野, 豆腐卜好好味, d湯既鮮味入晒去, 仲有好多丸同菜任食, 每人200幾蚊, 我地食左8碟牛, 回晒本。仲有飲品同甜品可以半價, 我地仲食左個栗子芭菲, 好味既雪糕加埋粟米片既味道好得意。好抵都唔算, 不過至少食得開心。
因為同男朋友之前食左個勁唔掂既聖誕自助餐, 決定要補返。

好抵都唔算, 不過至少食得開心。

$270 (Dinner)
2008-12-18 9 views
正 壽司, 正.tea time 一碟3件, wow長荵吞拿魚腩軍艦, no.1, 美味, 鮮, 甜而新鮮, 海洋的感覺.帶子, no.2, 滑, 鮮甜可口, 一d都唔un, 新鮮過燒的很多很多.墨魚則很un, 分不開它的身體兒......三文魚也不怎麼的棒.有些壽司是師父整完在你面前拿給你, 雖然隔離有d人掛住傾計睇唔到.但係咁都幾好, 感覺新鮮整完即刻比你.店內較少waiter, 要等較久才有人回應.長荵吞拿魚腩軍艦 和 帶子, 我們誠意推介.
壽司, 正.
tea time 一碟3件, wow

墨魚則很un, 分不開它的身體兒......
三文魚也不怎麼的棒.
但係咁都幾好, 感覺新鮮整完即刻比你.
店內較少waiter, 要等較久才有人回應.

長荵吞拿魚腩軍艦 和 帶子, 我們誠意推介.
兩種豉油.
  • 長荵吞拿魚腩軍艦
  • 帶子
2008-12-15
之前的白朱古力醬吃得我很難受(不然無論如何我都不會給摯愛的Haagen Dazs一枚ok面…),罕有的想吃咸味與清淡的食物,簡食日本菜是不二之選。這里的醬油算是一大特色,較為獨特的昆布醬油味道偏淡有甜味,另一款就要咸一點,似乎更能帶出刺身的鮮味。漏漏更喜歡前者,滯滯就偏愛后者。三文魚味噌湯:煲得算是不錯,帶出了三文魚的鮮美,味噌味又適中,還有一點蔬菜。魚生沙律:菜算是爽口,可是魚生實在孤寒,量少亦不新鮮,尤其是吞拿魚帶股腥味,三十幾蚊實在太不抵食。火炙鮭魚腩壽司:向來喜歡火炙魚腩系列,這間的出品都不失禮的,肉質肥美嫩滑,而且$13就是兩件,頗抵食。蝦天婦羅壽司:大大件令滯滯很開心,味道也是不賴,蝦身鮮又彈牙,吃得很滿足。吞拿魚沙律軍艦:有點特別的吞拿魚沙律,沙律醬帶點甜味,混著吞拿魚碎清清爽爽,不會覺得肥膩。蟹腳壽司:『蟹腳壽司達人』滯滯的心水推薦,蟹腳鮮嫩,不過飯團就握得不咋的,硬邦邦。有讚有彈,也在預料之中,$160幾蚊有交易,尙算抵吃了。下次我要試試巨身鰻魚還有別樹一幟的意大利三文魚壽司。不管怎么說,他解救了暫時甜火焚身的我,也算是功臣了。

不管怎么說,他解救了暫時甜火焚身的我,也算是功臣了。
湯不錯,但魚生不太新鮮…
食得過
$80 (Dinner)
  • 蟹腳壽司蝦;天婦羅壽司;火炙鮭魚腩壽司
2008-12-14 35 views
好耐無來每次來必食中吞拿,入口即化無根,試過好多間都有根唔多掂。近畿海膽超棒,叫完再叫好得,甜無唔新鮮嘅臭渠味。活赤貝三個字,鮮、爽、甜。大虎蝦味道淡啲,不過佢哋會幫你炸埋個蝦頭,好多間都要加錢先幫你炸。其他嘢就正正常常咁啦!
近畿海膽超棒,叫完再叫好得,甜無唔新鮮嘅臭渠味。
活赤貝三個字,鮮、爽、甜。
其他嘢就正正常常咁啦!
$200 (Dinner)
2008-12-07 8 views
有一晚同朋友來到尖東食飯 , 原先想入去可是當時八點幾仲見門口有幾個人等位....卻步拎左佢地宣傳單張望下 , 見下午茶 (15:00-17:30) 個價錢幾抵...心諗下次一定會返來試今個星期忙極都同朋友嚟試下點知....有少少失望....三點八去到 , 店入都坐左一半人企左 20 秒先有人問我地坐迴轉位定檯望望個餐牌 , 原來下午茶個價錢同平時一樣 , 不過壽司每碟多左一件(之前一直以為佢係半價...^^")tick 完紙仔落 order , 又係要等佢嚟收....再等佢整(所以餓既好一次 tick 多幾樣 XD" , 佢地手腳都 OK 慢 , 可能係下午茶有 D 師傅去左休息)講番 D 壽司唔叫特別好食...推介 : 意式三文魚壽司 , 其他地方應該食唔到佢係三文魚上面加左 D 乾蔥頭 (應該係) , 炸過既蒜片 , 同埋 D 意式沙律油...仲有一小片檸檬個口感幾豐富 , 幾特別...仲要係佢呢個三文魚只係九蚊一碟 , 有三件...好抵食~呵佢 d 三文魚都叫靚 我個 fd 唔多食生野 , 叫左個灸三文魚 , 都話要讚...secord order 整多左碟~但 d 北寄貝有
有一晚同朋友來到尖東食飯 , 原先想入去
可是當時八點幾仲見門口有幾個人等位....卻步
心諗下次一定會返來試

今個星期忙極都同朋友嚟試下
點知....有少少失望....

三點八去到 , 店入都坐左一半人
企左 20 秒先有人問我地坐迴轉位定檯
(之前一直以為佢係半價...^^")

講番 D 壽司
唔叫特別好食...
推介 : 意式三文魚壽司 , 其他地方應該食唔到
個口感幾豐富 , 幾特別...
仲要係佢呢個三文魚只係九蚊一碟 , 有三件...好抵食~呵
佢 d 三文魚都叫靚

secord order 整多左碟~

但 d 北寄貝有 d 乾...好似唔多新鮮

其他既都好普通...
其實仲有其他意式壽司 , 不過我個 fd 唔多試生野 , 就冇叫喇
可能仲有其他意外驚喜...但應該短時間內我都唔會再幫襯

埋單 12 碟壽司加埋一都差唔多二百蚊
呢餐下午茶都叫豪喇
不過連果晚晚餐都一次過解決埋~呵

值得一提 , 隻昆布醬油幾好食....味道較淡並略帶甜味
兩隻唔同既豉油
左下角既意式三文魚好食 !!
第二 round , 有件俾我朋友食左 XD"
$83 (Tea)
兩隻唔同既豉油
  • 意式三文魚壽司
2008-11-26 8 views
尋日同BF半年..夜晚去左呢度食火煱~~佢有兩款揀的...一款百幾蚊澳洲牛肉..一款二百幾日本和牛~BF話想食好D,,咁我地就叫左和牛黎食~~湯底都有兩種的..我地揀左昆布湯底~濃濃地又甜甜地,,好味=)迴轉帶上有各種配料拎,,但唔建議.,因為都是D CHEAP野..同埋D丸唔好食~但D和牛就超正~~D牛味好濃.,肉質好滑~我地食左十碟到...好飽~~埋單時見到執邊有兩個女人食普通牛肉..一望落去就知差好遠~所以雖然差百零蚊,,但真係物有所值!!!而家天時凍凍地...咁樣食火煱真係幾WARM~^_^
尋日同BF半年..夜晚去左呢度食火煱~~
BF話想食好D,,咁我地就叫左和牛黎食~~
埋單時見到執邊有兩個女人食普通牛肉..一望落去就知差好遠~
所以雖然差百零蚊,,但真係物有所值!!!
而家天時凍凍地...咁樣食火煱真係幾WARM~^_^
$250 (Dinner)
  • 和牛火煱
之前已經見到壽司正有90分鐘任食火煱供應.有2個價錢.1個係$130,另1個係$240.X同我揀左130個款.因為我覺得兩個人打邊爐食5百幾6百又好似唔太值...入到去係坐迴轉位.2個人1個爐.迴轉帶上面除左有壽司頌有唔同既火煱配料.有魚彈,牛丸,墨魚丸,娃娃菜,小唐菜,烏冬,金菇,芋絲,蘿白,蟹柳,豆卜任你拎.兩種湯底選擇,昆布同埋豆乳.我地叫左豆乳.味道都幾濃郁.但我諗未必個個人都中意.牛肉黎啦.因為係即叫即切,所以每碟牛肉既賣相都唔1樣.有D太碎啦.我本人覺得牛肉唔夠肥美.脂肪比例多番少少會更好.牛肉味亦唔特別出眾.我見人地食$240個隻就比較肥.碟碟牛肉都比較平均.而且當晚係十分爆場.叫所有野都需時.所以建議大家食完1碟就好叫定下2碟.如果唔係好易斷纜...但侍應都算好有禮貌我地叫埋可樂同波子汽水.食左10碟牛肉.最後埋單都唔洗3百.OK啦.
之前已經見到壽司正有90分鐘任食火煱供應.
有2個價錢.
1個係$130,另1個係$240.
X同我揀左130個款.
因為我覺得兩個人打邊爐食5百幾6百又好似唔太值...

入到去係坐迴轉位.
2個人1個爐.
迴轉帶上面除左有壽司頌有唔同既火煱配料.
任你拎.

兩種湯底選擇,
昆布同埋豆乳.
我地叫左豆乳.
味道都幾濃郁.但我諗未必個個人都中意.

牛肉黎啦.
因為係即叫即切,所以每碟牛肉既賣相都唔1樣.
有D太碎啦.
我本人覺得牛肉唔夠肥美.
脂肪比例多番少少會更好.
牛肉味亦唔特別出眾.
我見人地食$240個隻就比較肥.
碟碟牛肉都比較平均.

而且當晚係十分爆場.
叫所有野都需時.
所以建議大家食完1碟就好叫定下2碟.
如果唔係好易斷纜...
侍應都算好有禮貌

我地叫埋可樂同波子汽水.
食左10碟牛肉.
最後埋單都唔洗3百.
OK啦.
$150 (Dinner)
2008-11-14 8 views
楚是壽司正的粉絲第一次吃的時候已經拿了會員卡每次必點饅魚、蟹柳、意式三文魚~呵呵極力推薦各位嘗試這間的蛋壽司也不錯,不過楚個人較喜歡"峰"的峰蛋壽司場地方面是有點窄,不過尚算乾淨員工也很樂意自動為你添茶~不會苦口苦面~不過要上廁所就較麻煩~但是因為位處酒店內,所以很乾淨~壽司正一向都是我到尖沙咀的頭號選擇~希望多些人會喜歡它~ 那就可以一直都品嚐到我的至愛 --- 饅魚好的東西應該一直保留下去
楚是壽司正的粉絲
第一次吃的時候已經拿了會員卡

每次必點饅魚、蟹柳、意式三文魚~呵呵
極力推薦各位嘗試
這間的蛋壽司也不錯,不過楚個人較喜歡"峰"的峰蛋壽司

場地方面是有點窄,不過尚算乾淨
員工也很樂意自動為你添茶~不會苦口苦面~
不過要上廁所就較麻煩~但是因為位處酒店內,所以很乾淨~

壽司正一向都是我到尖沙咀的頭號選擇~

希望多些人會喜歡它~
那就可以一直都品嚐到我的至愛 --- 饅魚

好的東西應該一直保留下去
$100 (Dinner)
  • 饅魚、蟹柳、意式三文魚
壽司正每天下午三時至五時半會供應下午茶,每碟壽司由兩件增加至三件。今天我和同事兩人order了火炙三文魚壽司、三文魚意大利風壽司、帶子壽司、蝦天婦羅壽司、海膽墨魚軍艦、吞拿魚壽司及甜蝦壽司。火炙三文魚燒得好甘香,放入口,魚油與飯在口腔內混合,像水乳交融一樣,這壽司令我們再encore一次。三文魚意大利風即是加上用醋醃過的洋蒽、油及蒜粒,另有一番風味。帶子非常厚,大啖肉,好鮮甜。蝦天婦羅剛剛炸起,加少許salt及飯,好像吃天婦羅定食,雖然是20元一碟,但是蝦新鮮程度絶不遜色,非常鮮美。海膽墨魚味道都非常夾,海膽濃味,墨魚淡少少,兩者配合,味道非常甘香鮮美。吞拿魚沒有醒味,但味道覺單調。甜蝦是我一向以來的喜歡的刺身之一,此甜蝦比其他供應buffet的甜蝦較鮮甜,點上淺色鼓油,突出了甜蝦的鮮美。整體來說,此間店可以再去,值得推介。
帶子非常厚,大啖肉,好鮮甜。
吞拿魚沒有醒味,但味道覺單調。
整體來說,此間店可以再去,值得推介。
$70 (Tea)
  • 火炙三文魚壽司、海膽墨魚軍艦、蝦天婦羅壽司
2008-11-10 7 views
十一月九日(星期日)今晚,我們逛街後,就到了壽司正吃!每次經過,我都有衝動想走進試試,因為它的門面看似很專業的料理店!而且聽說是正宗由北海道店來開分店的,應該是仙台等地直送,品質有一定的保證呢!加上同事說不錯,推動了我們走來試試呢六昤許,不用等位,正常的呢!原來它們現正有任食火鍋呢!侍應問我們吃火鍋還是壽司!我們吃壽司可以坐bar檯呢!而且迴轉帶上都只是有火鍋配料!有豆腐卜,烏冬等,第一次看到迴轉帶上有這些食物,而且師傅在切火鍋配料,而不是弄壽司,真的令我們大開眼界啊!!我們見到檯上有兩種鼓汁,一個是昆布,一個是普通的!一切都似十分的專業!我們看到menu,有很多不同款式,我們先點了三文魚腩以及軟殼蟹!先吃壽司底的飯,很難吃的,沒有什麼味道,是否忘記了加醋呢!?三文魚腩只是一般貨色呢!!!沒有驚喜!!反而想不到普通的醋飯帶到"驚"!而沒有喜!軟殼蟹很的式的,似蟹仔,而且炸得很油呢!....我們不相信會差得這樣吧!再試試別的....如:油甘魚腩,都一般,不是很腩...一點也不肥美新鮮呢!不知道是否燈光問題,壽司賣相不新鮮!這都已經是個問題呢!點了芥末墨魚以及龍蝦沙律,最好的已經是芥末墨魚
十一月九日(星期日)

軟殼蟹很的式的,似蟹仔,而且炸得很油呢!....

點了芥末墨魚以及龍蝦沙律,最好的已經是芥末墨魚,吃得出墨魚味!嘩,那個所謂龍蝦沙律!!!!是蟹柳絲沙律呀!!!欺騙人來的!!!

最後,點了的黃金白飯魚,值得......................不想再想那個味道了!!!!!!我們要走!!!!..........

真是吃一次都已經多呢!原來同事說是"好...............難食"而不是好食!!!差一個字,差太遠了!從未吃過如此味道的壽司!.....怪不得他們要做火鍋!
$80 (Dinner)
2008-10-30 14 views
和c小姐到了科學館參觀後,因為她和我都喜歡吃壽司,便帶了她到不遠處的壽司用晚餐。已是第二次來正壽司了,這裏的食物和服務依然維持一貫之水準。兩種不同濃度的豉油確是一大特色,而且這裏的壽司款式多樣化,亦是其難能可貴之處,待應服務亦非常週到呢^^ 值得一讚。C小姐同我都係只愛好三文魚,以及其他熟食...所以沒有點貴價壽司。我們點了三文魚壽司,鰻魚壽司,三文魚刺身,火炙三文魚,芝士蟹子壽司,三味鮭魚....等等....仲有幾味唔記得左,但係食物水準都係一流呢^^壽司正的店內裝修不錯,我們坐的兩人卡位亦很舒適,待應服務亦很週到(常常給我們加水呢),是一間不錯的壽司店^^用餐後和c小姐到了海旁散步,談談心,說說笑,不錯不錯。

已是第二次來正壽司了,這裏的食物和服務依然維持一貫之水準。

用餐後和c小姐到了海旁散步,談談心,說說笑,不錯不錯。
2008-10-25 19 views
7點晚餐後晚上10時又肚餓=口 =吃點輕食先行行吓遇到壽司正走入去撞撞雙味豉油迴轉帶是格格樣環境十分舒適(起碼沒有其他店的擠)9:30之後有$100減低$30的優惠(即是7折o各..)2人的宵夜 叫了8碟壽司油甘 帆立貝 意式三文魚火炙油漬三文魚海膽尤魚好味道;] 那個意式三文魚是出奇的好吃普普通通的芥辣尤魚蟹棒三文魚'''''''豉油兩味和wasabi為店子加了不少分數其他壽司不是驚人的好吃但..就是喜歡它的平凡用心折後$110
7點晚餐後
晚上10時又肚餓=口 =
吃點輕食先
行行吓遇到壽司
走入去撞撞雙味豉油

迴轉帶是格格樣
環境十分舒適(起碼沒有其他店的擠)
9:30之後有$100減低$30的優惠(即是7折o各..)

2人的宵夜 叫了8碟壽司

其他壽司不是驚人的好吃
但..就是喜歡它的平凡用心

折後$110
豉油兩味*u*
油甘 帆立貝 意式三文魚 好味!!
海膽尤魚 good
no good..
$55 (Last Night Supper)
油甘 帆立貝 意式三文魚 好味!!
海膽尤魚 good
08.09.23 壽司正午餐@尖沙咀今天好知己T順道來找我吃中飯公司附近的羽壽司結束營業了想到壽司正有午市套餐,就跟T來個高級午餐(平常我都在公司煮午餐,省錢又可以減肥嘛)下午1點,T早就坐在靠窗的位子等我拿著午市餐牌T點了雜錦魚生飯套餐我點了壽司套餐知道T很喜歡吃生蠔在openrice看到有人說這裏的珍珠蠔壽司不錯吃,就點了一客壽司正供應的醬油有兩款,所以每人也會供應兩個醬油碟一種是顏色比較深的吟釀醬油,另一種是較淡昆布醬油根據指示,肥美的生魚片要沾吟釀醬油,淡口味的生魚片要沾昆布醬油不過到後來,我一直都在用味道淡一點的昆布醬油吟釀太鹹了說套餐含味噌湯、前菜及生菜沙拉生菜沙拉份量很小,對我這種愛吃沙拉的人,非常的可恨!沙拉一來,懂我的T就把直接把他那份也給了我沙拉醬不是很稠的那種BB沙拉醬稀稀的帶點酸的沙拉醬,配著新鮮蔬菜很不錯味噌湯很淡還是峰壽司的味噌湯最得我心我的壽司套餐有8件壽司,3件小卷跟兩件玉子,顏色鮮艷豐盛T的雜錦魚生飯有鮭魚油甘魚鮪魚蝦子帶子及墨魚,賣相很不錯呢!T說生魚片鮮味足不錯吃珍珠蠔軍艦壽司 – 吃得出來蠔是剛退冰的,肉厚有丁點蠔味,也算還好嚕有個小插曲兩份前菜
08.09.23 壽司正午餐@尖沙咀

今天好知己T順道來找我吃中飯
公司附近的羽壽司結束營業了
想到壽司正有午市套餐,就跟T來個高級午餐
(平常我都在公司煮午餐,省錢又可以減肥嘛)

下午1點,T早就坐在靠窗的位子等我
拿著午市餐牌
T點了雜錦魚生飯套餐
我點了壽司套餐
知道T很喜歡吃生蠔

壽司正供應的醬油有兩款,所以每人也會供應兩個醬油碟
一種是顏色比較深的吟釀醬油,另一種是較淡昆布醬油
不過到後來,我一直都在用味道淡一點的昆布醬油
吟釀太鹹了說

套餐含味噌湯、前菜及生菜沙拉
生菜沙拉份量很小,對我這種愛吃沙拉的人,非常的可恨!
沙拉一來,懂我的T就把直接把他那份也給了我
沙拉醬不是很稠的那種BB沙拉醬
稀稀的帶點酸的沙拉醬,配著新鮮蔬菜很不錯
味噌湯很淡
還是峰壽司的味噌湯最得我心

我的壽司套餐有8件壽司,3件小卷跟兩件玉子,顏色鮮艷豐盛
T說生魚片鮮味足不錯吃

有個小插曲
兩份前菜及味噌湯早在主菜來前上過了
主菜來後居然再送上一份前菜及味噌湯
我跟T都亂眼
服務生熱情的送贈給我們,當然不客氣全數收下
但為什麼你不多給我一份沙拉… …

壽司正的午市套餐,以這個質量及環境
兩個人每人才HKD70(我們都點比較貴的套餐勒)
其實還滿合理的
下午茶時段
所有壽司還點兩件送一件
(就本來一盤HKD12裏有兩件,現在同一價格有三件)
雖然生魚片素質OK,但壽司飯絶對不及格
飯太黏又沒有酸味
希望壽司正能好好做出改善
不然怎麼跟其他像雨後春筍的壽司店爭個上下

還是峰壽司來的好吃
好想念前公司樓下的峰哦~~~~~

更多食評及相關照片請看這:
$70 (Lunch)
  • 雜錦魚生飯,壽司定食