2020-12-03
今晚黎到港島西呢邊行下,順便搵搵呢度既高質良心餐廳。呢間小小既餐廳充滿日式味道,主打定食壽司刺身等。望下餐牌,價錢相當抵!我地各叫左一set自選拼盤,另加一份燒冬菇。第一set: 三文,帶子,甜蝦,池魚,赤蝦,真鯛,海膽,配海膽飯,天婦罹。天婦羅即叫即炸,完全感受到熱辣辣又脆卜卜既滋味。海膽飯份量都幾意外地多,可以大啖大啖咁品嚐新鮮既味道。七款手握壽司完全唔似咁抵既價值,個人覺得同高級又昂貴既日本料理餐廳有得揮,飯既調味同質感都非常出色,魚生亦好新鮮。第二set: 火炙三文,左口,蝦,蟹棒,鰻魚,焦糖三文,配拖羅蓉飯,刺身。值得一提係佢既焦糖三文,呢個配搭比想像中夾,甜甜既糖帶出三文魚既油香味。刺身極厚切大份,一D都唔姑寒。拖羅蓉飯又係大大份,調味相當唔錯。追加既燒冬菇同芝士豚肉餃子雞翼,亦係即叫即做,香噴噴好好味。埋單先300幾蚊,真係好豐富又抵食呀!食完仲可以行去海旁吹下海風,暫時放低煩惱同不安,再一齊撐落去。
呢間小小既餐廳充滿日式味道,主打定食壽司刺身等。
望下餐牌,價錢相當抵!
我地各叫左一set自選拼盤,另加一份燒冬菇。
天婦羅即叫即炸,完全感受到熱辣辣又脆卜卜既滋味。
海膽飯份量都幾意外地多,可以大啖大啖咁品嚐新鮮既味道。
刺身極厚切大份,一D都唔姑寒。
拖羅蓉飯又係大大份,調味相當唔錯。
埋單先300幾蚊,真係好豐富又抵食呀!