2021-05-03
呢間高質西環小店新開,上次已食過一次,覺得幾好味,今日再去食。果然無辜負我既期望!間店既staff唔多,平時都係由一個女侍應招呼,服務幾好。咁我就叫左個lunch set,$108,A係壽司,B係飯,C係刺身,三項各選一set。包埋麵豉湯、沙律同熱茶,所以都幾抵食。前菜好快就黎,所以好快食晒,無影到。沙律幾好味,d胡麻醬落得不多不少,蕃茄一大粒唔係普通餐廳咁切開一慳料。麵豉湯就麻麻啦,又淡,味又怪,無乜麵豉味。茶就ok,食魚生時飲幾解膩。個set一送上黎視覺上就覺得好豐富啦!六件壽司全部bitesize,魚好新鮮,而且燒到好有油香,咬落入口即融。d油又滲到落飯到,令成個口感好特別又香,個人好中意炙燒芝士d芝士都落得好足料。到角切魚生飯啦,三文魚幾香幾新鮮,不過d飯就麻麻,要係咁加豉油去送。而且痴埋一舊,唔太好。刺身-好新鮮,同埋有個冰盤裝住,食落口仲係冰冰凍凍,幾新鮮。三文魚香,帶子甜,蝦唔腥(好緊要,以前係西寶城間Domon食d蝦刺身腥到,有陰影)整體而言,食完幾飽,滿足感好高,極難得全程唔係邊望手機邊食,好食到會好專心咁品嘗每件壽司同刺身。食完確實有SHIAWASE (幸)的感覺美
間店既staff唔多,平時都係由一個女侍應招呼,服務幾好。
前菜好快就黎,所以好快食晒,無影到。
A1B1C1 set
個set一送上黎視覺上就覺得好豐富啦!
炙燒芝士d芝士都落得好足料。
食完確實有SHIAWASE (幸)的感覺
美中不足,就係個麵豉湯味怪,唔好飲,同埋魚生飯d飯一舊舊。