Hiring
$12,000-$15,000
Monthly (Negotiable)
$12,000-$15,000
Monthly (Negotiable)
2016-02-25 472 views
今日開動物派對,當然少不了到會! 到會入面嘅選擇包羅萬有,其中最多人食嘅莫過於日本野! 爭鮮一定係首選,一來平 二來方便,三黎係味道都5錯亦5係劣食大會叫左2盒,一個有花之戀而另1個係雜錦~嚐了1口花之戀 好多三文魚肉同有點芥末攻鼻,好爽!但刺激通鼻好三文魚肉都夠新鮮!而其他亦望落去都5錯,只少5會好梅,吃過蝦類,蝦都仲彈牙,同鮮甜~帶子,仲係充滿水份,食到個貝味~~~而且價錢5係貴,下次再光顧
今日開動物派對,當然少不了到會!

到會入面嘅選擇包羅萬有,其中最多人食嘅莫過於日本野!

大會叫左2盒,一個有花之戀而另1個係雜錦~嚐了1口花之戀
好多三文魚肉同有點芥末攻鼻,好爽!但刺激通鼻好
三文魚肉都夠新鮮!

而其他亦望落去都5錯,只少5會好梅,
吃過蝦類,蝦都仲彈牙,同鮮甜~
帶子,仲係充滿水份,食到個貝味~~~

而且價錢5係貴,下次再光顧

2016-02-20
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
我很喜歡吃這間爭鮮的壽司。因為它的店舖選址十分方便。每次我要搭巴士都可以順手「拿」一盒回家。我最喜歡吃它的三文魚壽司和刺身。三文魚肥瘦均勻,不會有過肥過多白色脂肪的情況。而且非常鮮味。店舖擺出少量的刺身和壽司,方便賣完了才再補充。壽司由此可以保證最新鮮和最衛生。
我很喜歡吃這間爭鮮的壽司
因為它的店舖選址十分方便。
每次我要搭巴士都可以順手「拿」一盒回家。

我最喜歡吃它的三文魚壽司刺身
三文魚肥瘦均勻,不會有過肥過多白色脂肪的情況。
而且非常鮮味。
店舖擺出少量的刺身壽司
方便賣完了才再補充。
壽司由此可以保證最新鮮和最衛生。
2016-01-01
2016-01-26 555 views
宵夜吃甚麼?龍蝦刺身而己……哎喲,態度輕挑!我只是說實話,因為下班遲了,回到家裏的所有飯菜已變為宵夜了,當然包括龍蝦刺身。原隻龍蝦刺身,爭鮮價只賣$45 我對龍蝦的認識不深,只吃到它頭內藏有金黃蝦膏,味道甜而口感肥腴;輪到龍蝦肉,肉質彈牙,咀嚼會起膠,鮮甜味美,若好此道,根本可以一人吃上一隻 (⌒.−)=★   今回是第一次買,家人平均分享!
宵夜吃甚麼?
龍蝦刺身而己……

哎喲,態度輕挑!
原隻龍蝦刺身,爭鮮價只賣$45
Other Info. : 味道 5 環境 3 服務 3 衛生 5 抵食 5
$45 (Last Night Supper)
2015-08-28 565 views
今日出完街去爭鮮買左小壽司同鰻魚手卷$7鰻魚手卷抵食但飯多得超小鰻魚 鰻魚汁較多$10既小壽司食到多春魚籽幾新鮮 因為d魚籽好似係口裹面跳舞 有食爆炸糖個種感覺而且葵芳呢間好多人買 所以店員成日放新既壽司出黎👍🏻
今日出完街去爭鮮買左小壽司同鰻魚手卷
$7鰻魚手卷抵食但飯多得超小鰻魚 鰻魚汁較多
而且葵芳呢間好多人買 所以店員成日放新既壽司出黎👍🏻
2015-08-28
TakeAway
$17 (Lunch)
2015-08-18 474 views
是日老妹行經爭鮮買左呢個返黎做宵夜!多謝哂。食完晚飯生果後,等mother 沖涼時立即拎出黎偷食!三文魚不是腩位,腩位好似再貴d。入口好滑,無雪味梅味,雖不是腩位,魚味都好濃,一人食三塊,過下口癮!
是日老妹行經爭鮮買左呢個返黎做宵夜!多謝哂。
食完晚飯生果後,等mother 沖涼時立即拎出黎偷食!
三文魚不是腩位,腩位好似再貴d。
2015-08-16
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$15 (Last Night Supper)
2015-05-29 753 views
推薦燒三文魚,蒲燒鰻魚,甜品泡芙!燒三文魚,d三文魚燒過之後,佢d三文魚油出曬來,又係落左d飯度,有油香味。好多人覺得佢油就唔食佢,但其實普通三文魚入面都係好多油,食左唔知炸xd蒲燒鰻魚壽司呢,我覺得佢d鰻魚都ok多,同埋都ok新鮮。不過大家買既時候都係要睇清楚d先,我試過晏少少過去,已經明顯唔新鮮,唔吸引。其實因為有fd話爭鮮既壽司其實唔好,唔新鮮咁樣,鰻魚就熟既,感覺會乾淨d。至於甜品泡芙呢,就岩岩出現無幾耐,我中意食甜品,佢包裝又方便,就會成日經過買來食,加上分量唔多一個人岩岩好。佢泡芙出面就都係好軟既啦,入面幾cream好甜,同埋都偏稀d既。但係我覺得ok啦,可以接受,同ikea個泡芙好似系一樣的。
推薦燒三文魚,蒲燒鰻魚,甜品泡芙!
2015-03-29
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
2015-05-20 589 views
每一次到葵芳轉車翻屋企都會經過爭鮮門口 總係好多人係到挑選梗想食既壽司 今日 我都忍唔到了 參與其中 我選左一客加州卷 同埋蟹柳小卷 如圖每一舊壽司都好足料 而且好大份量所以做正餐都幾扺食嫁 但係始終係外帶壽司 新鮮度就似乎爭小小了 😌不過食得外賣壽司就唔期望太多了 整體唔錯 不過值得推介既係 盒裝既壽司比起散裝既新鮮好多 另外三文魚亦都新鮮啲 而wasapi 亦不算得好辣 幾容易入口
每一次到葵芳轉車翻屋企
都會經過爭鮮門口
我選左一客加州卷 同埋蟹柳小卷 如圖
每一舊壽司都好足料 而且好大份量
所以做正餐都幾扺食嫁
但係始終係外帶壽司 新鮮度就似乎爭小小了 😌
2015-05-13
TakeAway
$25 (Tea)
2015-05-18 472 views
經過見到有爭鮮, 就緊係平平地買黎食啦 3蚊一件, 放工買黎填下肚都夠。 呢間爭鮮有塊玻璃可以見到廚房入面咖。 見到入面都好乾淨, 可以食得好放心。 見住師父係入面切一堆堆既三文魚, 都幾特別。 今日我特別想食蛋, 就買左6件蛋食落有甜甜地, 凍得黎又涼涼地, 食到好滿足, 讚!
食落有甜甜地, 凍得黎又涼涼地, 食到好滿足, 讚!
2015-05-03 453 views
呢日係屋企全日溫書,都無落街食過嘢。咁夜晚就叫左我老豆幫我買盒壽司返黎,買左3條個款既3文魚壽司。啲紫菜好脆,因為係要自己返屋企自己拆紫菜既包裝。啲三文魚又唔會好少,啖啖都食到三文魚。但就唔會覺得好好食,我都係當頂下肚。
2015-05-01
2015-04-26 648 views
爭鮮既蟹柳壽司我一向都鐘意,平就不在下話啦,重點係好好食!每舊壽司上面,都鋪左一塊長過舊飯成倍既蟹柳係上面,用紫菜包好,再淋上獨有既沙律醬,真好好吸引😍蟹柳無論食幾多次,都覺得咬落十分鮮甜,又軟諗諗,又大舊,而淋上去既沙律醬屬於偏甜、少酸,為主角蟹柳增添鮮甜既味道,令佢更加入味👍所以我每次經過爭鮮😂都總係忍唔住買pack翻黎食,幾十蚊已經有5、6件大大舊既壽司,抵啊!

爭鮮既蟹柳壽司我一向都鐘意,平就不在下話啦,重點係好好食!

2015-02-16 509 views
得到媽咪的獎勵, 任我揀一份禮物, 我左揀右揀還是食物最重要。選擇了爭鮮, 因為又便宜又好味。爭鮮那兒買壽司的人很多, 我不想和其他人爭便在放丼飯那兒選擇, 結果一眼就揀上了三文魚丼。好大的一碗飯上面有好多肥美又鮮的三文魚刺身, 還有紅色魚碎、綠色海帶, 竟然會有兩片希靈魚刺身及螺肉, 放在一起很奇怪, 味道也不襯。   一碗飯落豉油加上少少wasabi, 連三文魚刺身攪攪攪, 鮮味出嚟!
TakeAway
$38 (Other)
2014-12-06 687 views
一個人,星期日夜晚要搵個地方食個安樂飯一啲都唔容易,度度都鬼死咁多人,都係買外賣算!要快又要唔駛等就一定係食爭鮮,pack好晒又多選擇,揀到你啱為止…飯略為鬆散但醋味啱啱好,三文魚肥美新鮮,其中一件唔知名嘅沙律軍艦幾好食喎,醬料香口配紫菜更香,可惜得一件,蟹子卜卜脆,爆出鹹香鮮味。其實咁嘅價錢有如此質素,算係咁啦…
2014-10-31 1274 views
路過……見到人羣襲爭鮮,每個人都手捧兩三盒,難道是有特價? 非也! 正想離開之際,瞄到某個角落有個熟悉身影……無錯是我所喜愛的 鮟鱇魚肝。  冷藏櫃裏就只有這一角落是沒有人羣聚集,呀…不用怕,我會一次過把你們仨帶回家!鮟鱇魚肝 $15一盒今次買回來的鮟鱇魚肝件件很大件,而且有很多橙色魚油在內,魚油香濃但不腥,魚肝軟綿濕潤,入口肝香細緻,滑一滑! 配菜是白蘿蔔絲,原來它們有清口腔味蕾功效,食完鮟鱇魚肝也不會怕尷尬!
路過……
見到人羣襲爭鮮,每個人都手捧兩三盒,難道是有特價
鮟鱇魚肝 $15一盒
鮟鱇魚肝
2014-10-31
TakeAway
$45 (Other)
  • 鮟鱇魚肝
本人一直都是喜歡爭鮮的食物,既便宜質素亦不差。個人不太喜歡醬汁濃重的壽司,例如八爪魚,螺肉等,但很喜歡它某些種類:安康魚肝壽司:出乎意料的美味,沒什麼腥味。口感粉粉的,搭上米飯只是一流龍蝦沙律壽司:能吃到實在的肉,加上少許芥末的味道,真是絕配鰻魚壽司:這個應該很多人都會提到的壽司,棒!鲭魚壽司:它是用醋醃的,口感味道都很好,可惜有些時候卻會太咸以上都不是我決心寫第一篇食評的原因,我的目的是想以自身淒慘的經歷告訴你們不要買鰻魚魚肝串燒!看到上面的推薦就會知道魚肝和鰻魚都是我的最愛,因此當我看到荃灣店有一盒鰻魚魚肝串燒的東西,就傻傻地以為是安康魚肝加鰻魚串成的串燒,興奮地買了。買到後急不及待就吃($9/三串),咬下第一口,腦海飄過兩個字—中伏,味道很腥,口感很奇怪,好像在吃一堆內臟,據我姐描述就是腦加腸子的感覺,寫到這裡又想吐了。作為環保支持者,我強迫自己吃下一串,然後姐幫忙解決剩下的,大家吃完後不停吃其他東西壓味。直到吃了才知到那是鰻魚的魚肝,味道口感極其恐怖。還望大家不要貪小便宜,買下這糟糕的東西
龍蝦沙律壽司:能吃到實在的肉,加上少許芥末的味道,真是絕配
鰻魚壽司:這個應該很多人都會提到的壽司,棒!

2014-10-20
TakeAway
  • 安康魚肝壽司,龍蝦沙律壽司,鰻魚壽司
2014-10-05 1158 views
放工回家,少有地想吃點澱粉質,所以就到了地鐵站外的「爭鮮」看看有甚麼壽司~由放壽司$3件,所以經常吸引到大量食客壽司款式不少,除了有獨立包裝的壽司外,還有盒裝三文魚壽司,曾經也有試過,雖然兩者同樣是三文魚,但盒裝的質素明顯比散裝的好。另外還有數款刺身、小食、飲品類三文魚丼飯 ($38)$38蚊的魚生飯份量非常之多,自己一人甘本無辦法一次吃完,所以分了一半給人。壽司飯面舖上了大量三文魚、中華沙律、蝦碎、蛋絲及螺肉。大約有8至9塊三文魚,雖然切得一大一小、有厚有薄,但尚算新鮮,充滿著油香,部分厚身的買頗有口感~配料方面,自己最喜歡蝦碎,甜甜的帶點香口,用作拌飯一流魚干 ($18,買一送一)由於是新品的關係,所以買一送一,一包約有8-10條,魚干較為厚身,魚味不太濃郁,並帶點嚼感,感覺一般,不太吸引
三文魚丼飯 ($38)
魚干 ($18,買一送一)
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$38 (Last Night Supper)