Hiring
$12,000-$15,000
Monthly (Negotiable)
$12,000-$15,000
Monthly (Negotiable)
2011-09-27 109 views
$3 per sushi onlyalthrough it's cheap but quality is high, especially the salmond,it's quite fat and thick, when i eat it it is very oily.sushi rice is abit hard and too souri like lobster salad sushi as well, salad dressing is quite creamy and the seaweed is cripsy.anyway it's clean and quite tidy, due to cheap price i will always buy it!!
$3 per sushi only

TakeAway
$30 (Tea)
今日同朋友行完葵芳買鞋,臨0係MTR站入閘前,買定一大袋壽司返屋企做晚餐先~因屋企人鐘意食熟壽司,所以多數外賣的壽司餐盒也是熟壽司為主~~ 每人share來吃,吃得非常非常的撐喔! 花卷什繪餐盒$182件加州卷,櫻花白飯魚軍艦,蟹子軍艦,龍蝦沙律軍艦~非常美味呢!!花漾餐盒 $18中華沙律腐皮軍艦,粟米沙律腐皮軍艦,芝麻八爪魚腐皮軍艦,其實呢3件腐皮軍艦進食時不用沾豉油也不會很淡味~ 好大件,好味道!!!另外單買10件壽司 $3 / 1件腐皮,代鮑魚,玉子,花枝,3文魚,煙燻3文魚(2件) ,芥末蟹子軍艦,呢款幾特別! 今次職員俾左好多包壽司豉油呢~再加錢換購1隻蝦妹妹壽司娃娃,我想換3文魚娃娃,可惜人們除了愛吃3文魚外,仲飛快地搶購3文魚娃娃,搞到我儲晒其他5款,欠缺3文魚娃娃呢..可惜可惜......... 買左咁多野,加埋隻壽司娃娃, $81 only!!
花卷什繪餐盒$18
花卷什繪餐盒開蓋後~
花卷什繪餐盒
開動了!!!

花漾餐盒 $18
花漾餐盒 ,甜美的腐皮軍艦
中華沙律腐皮軍艦,粟米沙律腐皮軍艦,芝麻八爪魚腐皮軍艦,
紅綠黃~食慾大增o既顏色!
其實呢3件腐皮軍艦進食時不用沾豉油也不會很淡味~
好大件,好味道!!!

另外單買10件壽司 $3 / 1件
單買的sushi款式~
賣相看來不錯的~
今次職員俾左好多包壽司豉油呢~
total買了3盒sushi

買左咁多野,加埋隻壽司娃娃, $81 only!!
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$27 (Dinner)
花卷什繪餐盒開蓋後~
total買了3盒sushi
花漾餐盒 ,甜美的腐皮軍艦
紅綠黃~食慾大增o既顏色!
單買的sushi款式~
賣相看來不錯的~
花卷什繪餐盒
開動了!!!
2011-07-31 71 views
唔知點解最近響荃灣堂食同外帶都唔覺有燒三文魚今日買左個三文魚餐盒終於有燒三文魚感動 小弟第一次打文其實係想講呢樣野:爭鮮你憑乜野拒收我兩個五毫子 好嬲一毫兩毫就算了連五毫都唔收咩世界要投訴…
唔知點解最近響荃灣堂食同外帶都唔覺有燒三文魚

咩世界

要投訴…
2011-07-30
TakeAway
$30 (Lunch)
  • 燒三文魚壽司
2011-07-05 81 views
女朋友返屋企間唔屎都會經過爭鮮,之前食過都覺得幾好(以呢個價錢)~呢晚無無聊諗唔到食乜就一於食壽司啦~雜錦壽司---廿九蚊當然唔會係勁新鮮既貨色啦~但經已好過百佳質素了~我覺得以呢個價錢嚟講幾得~可返兜~另外買咗幾件雜錦入面冇既壽司~芥辣八爪魚---呢個好味~因為都係個啲嘢啫~另外個兩樣媽媽都話幾好~再買咗兩樣開胃菜~中華沙律---OJ~芝麻八爪魚---咬落去冇回彈, 好核突....呢個真係言前唔得, 千祈唔好試!!!$74夠兩個忍食, 真係好抵~其實食日本嘢好貴我又會食, 好平我又會食~拱大部份人都唔會餐餐食好嘢架嘛~有時好想食壽司個陣, 咪食吓呢啲平價壽司嚟慰藉下個心靈先囉~不過最緊要Adjust返自己心態~唔好期望$3件壽司會有幾十蚊件既質素~拱就食得開心啦~更多飲飲食食=在我家~
女朋友返屋企間唔屎都會經過爭鮮,
之前食過都覺得幾好(以呢個價錢)~
呢晚無無聊諗唔到食乜就一於食壽司啦~
雜錦壽司---廿九蚊當然唔會係勁新鮮既貨色啦~
但經已好過百佳質素了~
我覺得以呢個價錢嚟講幾得~可返兜~
另外買咗幾件雜錦入面冇既壽司~
芥辣八爪魚---呢個好味~因為都係個啲嘢啫~
另外個兩樣媽媽都話幾好~

再買咗兩樣開胃菜~
中華沙律---OJ~
芝麻八爪魚---咬落去冇回彈, 好核突....
呢個真係言前唔得, 千祈唔好試!!!

$74夠兩個忍食, 真係好抵~
其實食日本嘢好貴我又會食, 好平我又會食~
拱大部份人都唔會餐餐食好嘢架嘛~
拱就食得開心啦~

更多飲飲食食=在我家~
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$37 (Dinner)
2011-07-05 50 views
均一價錢,都算抵食.新鮮度可以接受啦,但成日都食到有沙粒的東東..wasabi的味道唔夠.不過收錢果個好無禮貌.要加番d夾食物的夾,下下都系俾客人就咁用手拎.雖然話系話有張膠紙包住,但依家天氣咁熱,始終都唔系幾好.

均一價錢,都算抵食.新鮮度可以接受啦,
但成日都食到有沙粒的東東..
wasabi的味道唔夠.
不過收錢果個好無禮貌.
要加番d夾食物的夾,下下都系俾客人就咁用手拎.
雖然話系話有張膠紙包住,但依家天氣咁熱,始終都唔系幾好.
2011-07-04
TakeAway
$30 (Dinner)
2011-07-02 58 views
本身諗住坐車番去,之後見到有三蚊一件壽司就去睇下都幾多人係度簡。睇左好耐買左加埋十件,同朋友邊行邊食。味道唔會話好差,又唔會話件三文魚好薄。絕對係抵食 就算係百佳果啲買都無咁平不過佢包壽司好似差左少少。唔緊要拉,味道最緊要。下次有機會一定會再黎食。
本身諗住坐車番去,之後見到有三蚊一件壽司就去睇下

都幾多人係度簡。
三蚊一件
睇左好耐買左加埋十件,同朋友邊行邊食。
味道唔會話好差,又唔會話件三文魚好薄。
絕對係抵食
就算係百佳果啲買都無咁平

不過佢包壽司好似差左少少。
唔緊要拉,味道最緊要。
下次有機會一定會再黎食。
2011-07-01
TakeAway
$15 (Tea)
三蚊一件
2011-04-18 76 views
買左一舊三文魚手卷,9蚊,價錢其實唔貴,味道亦都唔錯,只不過當我俾錢個時,竟然唔俾豉油同wasabi我,我問佢攞,佢竟然話二選一!唔係卦,咁都要慳,我即刻感覺唔良好。。
2011-04-15
2011-04-17 61 views
價錢老老實實好平個午餐飯盒都ok 入面d帶子都叫新鮮 飯量都好夠但系有時候的壽司就唔系咁新鮮 試過食海膽系臭架!壽司拼盤都試過有d刺身系臭架 食落口又要lur返出來 而且wasabi醬油果d好小氣 如果你系買少少野叫佢攞多包都唔肯蟹柳手卷以前分量都幾夠 宜家d菜仲多過d飯
價錢老老實實好平
個午餐飯盒都ok 入面d帶子都叫新鮮 飯量都好夠
但系有時候的壽司就唔系咁新鮮 試過食海膽系臭架!

壽司拼盤都試過有d刺身系臭架 食落口又要lur返出來
蟹柳手卷以前分量都幾夠 宜家d菜仲多過d飯
2011-04-01
3 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
2011-04-05 81 views
可能夜晚d員工做到累,佢地個個o既serivce都好差呀...又可能果個時間好多客人吧....佢地個個丁點兒的笑容也沒有呢今日見到poster話買滿$40才可換1隻公仔,而我買左2盒清茶$10一盒,$15兩盒 !一盒有15個茶包,真係抵!我再買左1盒腐皮壽司 8件 $18,還有蟹子手卷 $7~質素ok的...咁就可以換左1隻我愛o既蝦妹妹公仔!!
清茶2盒 $15,清香的綠茶味!
我再買左1盒
腐皮壽司 8件 $18,
素食的壽司~本身腐皮甜甜的,good
還有蟹子手卷 $7~質素ok的...
蟹子飯糰
餡料份量一般
咁就可以換左1隻我愛o既蝦妹妹公仔!!
可愛的蝦妹妹公仔!換到了~
3 Minutes (TakeAway)
$45 (Dinner)
素食的壽司~本身腐皮甜甜的,good
清茶2盒 $15,清香的綠茶味!
  • 腐皮壽司
2011-03-24 35 views
繼南瓜先生之明將奇文後,西打先生最近的爭鮮力作也讓一眾「餓鬼」(正名為「玩到冇嘢好玩你哋班人」 ) 蠢蠢欲動──包括我。猶記明將推出壽司任食三十九之初 (註:我光顧時的定價,後來加至四十二,不知道現在多少? ),味道固然不佳,份量和款式還是正正常常的──沒料到日後居然「走火入魔」,走到今天非人類能入口之地步 (當然不是全部款式),不得不佩服製作人的「創意」和「手藝」。有機會真想問問老闆:你敢吃不敢吃你店裡的壽司啊?至於爭鮮,大人公司附近就有其外賣店,所以我有「幸」吃過數遍。惜大人獨沽一味只買三文魚:三元一件恰如其分,沒有鮮味也沒有腥味,吃罷肚子沒叫,安全「過關」。是日與舊同事於葵芳新都會茶聚後,路經此店。反正「震」後未嘗壽司,不妨以外賣開始:咦 ?真的有芝士片加蟹柳呢,還有紅得離譜的三文魚籽、渾身抹上不明橙黃色醬形容可疑的蝦,海膽則是半溶化像膿的噁心狀……對不起,沒有拍下它們的「美態」──我不能妨礙別人選購。拿起,放下,再拿起,再放下,終於理解大人的心情,除了三文魚其他的我無法說服自己買下來,儘管我是有名的「蟑螂」肚 。結果只買了三文魚餐盒 ($30,十件) 和炸蝦天婦羅飯糰 ($7
) 蠢蠢欲動──包括我。

至於爭鮮,大人公司附近就有其外賣店,所以我有「」吃過數遍。惜大人獨沽一味只買三文魚:三元一件恰如其分,沒有鮮味也沒有腥味,吃罷肚子沒叫,安全「過關」。
選購的人不少
是日與舊同事於葵芳新都會茶聚後,路經此店。反正「」後未嘗壽司,不妨以外賣開始:

?真的有芝士片蟹柳呢,還有紅得離譜的三文魚籽、渾身抹上不明橙黃色醬形容可疑的海膽則是半溶化像膿的噁心狀……

對不起,沒有拍下它們的「美態」──我不能妨礙別人選購。

。結果只買了三文魚餐盒 ($30,十件) 和炸蝦天婦羅飯糰 ($7)。
我的收穫
最正常的三文魚
原諒我膽小。不過勇氣需要「累積」,也許下回 (還有下回嗎
) 我會……我會……

不少人說,現在不多吃,以後沒得吃了。拜託,香港人,刺身不一定日本直送的好不好?

先嘗三文魚。模壓出來的醋飯口感硬實,略甜,酸度不足,乃港式溫和口味。三文魚看樣子頗有光澤,味道正常;一分錢一分貨,沒有挑剔之必要 (比普通超市的好,大型、日資的略遜一籌)。勝在吃到飽,也不會心疼。

至於飯糰──山人自有妙計。我家有來自日本的美味的蛋黃醬──脆海苔加醋飯拌蛋黃醬,我怎能說它不好吃 (我是蛋黃醬女王
)?炸蝦如何?其「」使我幾乎忘記它的存在,算了,才七塊錢,不計較。

結論如西打先生所言,外賣店是無法見真章的。

當然,一切只是前奏而已……
2011-03-23
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$37 (Tea)
選購的人不少
  • 沒有
2011-03-20 51 views
個曰咁啱約左朋友到葵芳地鐵站交收物品,咁見到有自選壽司買諗住買D返屋企食啦,揀完排隊去收銀到俾錢啦,負責收錢個女仔態度好好,另一個負責入袋同俾芥辣豉油個個所謂女仔,全程係用個頭夾住個手提電話一路袋一路講緊电話(我仲記得佢個电話係吊住個公仔嘅),完全無正面望過我同最基本嘅多謝都無講過,因為佢仲講緊電話囉無可否認D食物係掋食同都ok,我亦唔係話要几多星級嘅服務,但連最基本對住客嘅工作服務態度都無 唉!算啦,相信我唔會再幫襯爭鮮外帶壽司囉! 亦希望呢間壽司鋪老細見到呢段留言後會有所改善啦!
2011-03-13
2011-03-19 64 views
愛吃肥美三文魚的我當然對呢d雪花霜降三文魚非常喜愛(有d仲誇張到扮熟蝦紋)...每周總有一兩次搭車只為買外賣..其實荃灣0個間都ok.但...葵芳呢間更多選擇...3蚊舊咪以為冇好野...好食的野未必一定要貴...平野亦有好味....食得開心真係人生一大樂事
2011-03-12
TakeAway
幾乎每次黎買外帶壽司,都會揀呢1盒,哈哈~事關家人愛吃熟的壽司~熟食餐盒 $28 / 10件中華沙拉壽司的餡料幾多~櫻花蝦沙律壽司有很多芝麻,口感豐富!但紫菜真係過軟...八爪魚相比上次無咁「un」辣味螺肉唔算太辣,good!散裝的壽司--仍是覺得代鮑魚的味道不錯~海鮮沙律壽司,吃一件已經好飽...但我買左2盒壽司,只係比左1包wasabi only.實在很少雖然見個個用手揀壽司,的確有點dirty的感覺...不過為了想食平價壽司,哈哈...仍是繼續支持..因為當時荃灣未開迴轉壽司,所以成日經過葵芳,必定會買盒返去食的
熟食餐盒 $28 / 10件
熟食餐盒 $28 / 10件
中華沙拉壽司的餡料幾多~
櫻花蝦沙律壽司有很多芝麻,口感豐富!但紫菜真係過軟...

八爪魚相比上次無咁「un」
辣味螺肉唔算太辣,good!

散裝的壽司--
散裝壽司
仍是覺得代鮑魚的味道不錯~
海鮮沙律壽司,吃一件已經好飽...

• 代鮑魚
今日我1個人上場揀壽司,我雙手捧住咁多盒,的確有點兒驚跌落地o既感覺,但完全無職員主動上前幫忙扲去cashier的 什錦餐盒(熟) $28共10件~有饅魚,海鮮沙拉,櫻花蝦,中華沙律,蟹子,玉子,熟蝦及八爪魚~尚新鮮的~饅魚丼飯 $25很多蛋條,無乜味道可言 3小片小青瓜,5片饅魚,饅魚味道尚可,新鮮的,唔加豉油o既話,飯粒的確好鬼硬...可能係冷藏果陣,處理得不夠完美吧... 真的很多飯,飽的~但不太推介外帶刺身飯,因為每次覺得飯粒很硬... 附櫻花蝦,沾上飯來吃很不錯~散裝壽司揀左 玉子,花枝,代鮑魚x2,龍蝦沙律x2,三文魚,煙燻3文魚,肉鬆花卷$18 / 6件真的好好味,尤其肉鬆部份食落口很鬆~兩件芝麻,4件蟹子的~很滿足~好味極了 今次wasabi無上次咁辣?!?!+$12換兩隻壽司公仔,1隻叫伊賀鮭子,另1隻叫竹夾丸子!真係抵喔~超可愛,好想儲齊1套6款!total: $119

什錦餐盒(熟) $28
什錦餐盒(熟)
尚新鮮的~

饅魚丼飯 $25
饅魚丼飯 ,麻麻地
還是吃壽司比較好..:(
就係見賣相不錯,所以買下>__<
很多蛋條,無乜味道可言
可能係冷藏果陣,處理得不夠完美吧...

花卷$18 / 6件
花卷~大家很愛吃!!!
附送的一堆醬料!
今次wasabi無上次咁辣?!?!

可愛的壽司娃娃~每只$6
total: $119
3 Minutes (TakeAway)
$35 (Lunch)
什錦餐盒(熟)
花卷~大家很愛吃!!!
散裝壽司
附送的一堆醬料!
可愛的壽司娃娃~每只$6
  • 花卷
距離上次買爭鮮外帶壽司1星期左右,同朋友仔行完街,特地又去買喇~wow~真多人...衝過去!!!花卷 $18 / 6件包括 加州卷x4白芝麻卷 x2每件均用保鮮紙包住壽司的邊緣,非常之細心所以白芝麻同埋蟹籽唔會甩掉~每盒的加州卷及芝麻卷的賣相非常美!!每件中間都有玉子,肉鬆~甜甜的 超好味!$28的3文魚腩皮好似幾好味~但係無買!我見到蟹柳手卷及飯糰只係$7,真係平喔!超多人湧來呢間店鋪買sushi!!另外單選12款壽司 三文魚壽司x2玉子 腐皮 龍蝦沙律 海鮮沙律x3 八爪魚 粟米沙律 3文魚籽 (大大粒的3文魚籽 ,像爆爆珠一樣的口感)每件壽司的SIZE唔算大,但計落價錢真係好抵~令人愛不釋手買下好多件~wasabi好正 味道又夠天然!!我見到綠茶包$10/15包,真係抵~下次買先!物超所值的刺身飯,賣相好像不錯~都係廿幾蚊~服務態度也不錯~平價壽司--果然係大人細路都岩食呢~
很多人~
wow~真多人...衝過去!!!

花卷 $18 / 6件
未開封的花卷~
花卷~
包括 加州卷x4
白芝麻卷 x2
花卷--6件!好味道~~~
每件均用保鮮紙包住壽司的邊緣,
每件花卷均用保鮮紙包裹著~
非常之細心
每件中間都有玉子,肉鬆~甜甜的
超好味!

$28的3文魚腩皮好似幾好味~但係無買!
我見到蟹柳手卷及飯糰只係$7,真係平喔!
超多人湧來呢間店鋪買sushi!!

另外單選12款壽司
龍蝦沙律
海鮮沙律x3
八爪魚
粟米沙律
3文魚籽 (大大粒的3文魚籽 ,像爆爆珠一樣的口感)
wasabi好正
味道又夠天然!!

我見到綠茶包$10/15包,真係抵~下次買先!
物超所值的刺身飯,賣相好像不錯~都係廿幾蚊~

服務態度也不錯~
平價壽司--果然係大人細路都岩食呢~
未開蓋的自選壽司
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$54 (Lunch)
花卷~
很多人~
未開封的花卷~
未開蓋的自選壽司
自選壽司~共12件
花卷--6件!好味道~~~
每件花卷均用保鮮紙包裹著~
  • 花卷