壽司郎推出的當月限定其實已經沒什麼新意,但總會吸引小妹這類想飛但未感飛的人去吃頓飯。🐟大切特選大吞拿魚腩:油脂滿滿,沒筋,滿足!🐠大切炙燒醬漬長鰭吞拿魚:那個辛辣味道完全蓋過吞拿魚味,可以不點。🐠大切麻油鹽漬黃鰭吞拿魚:就是「麻油入血」的概念,直接蓋過吞拿魚應有的味道。🐟脆脆吞拿魚蓉新香海苔包:感覺吞拿魚味比其他吞拿魚產品更濃郁,加上混入那個脆脆的東西(應該是蘿蔔?),點吧!🐠天然黑鮪吞拿魚蓉海苔包:不需脆脆口感的就直接點它吧!畢竟它比脆脆海苔包平5元。(要接受它像嘔吐物)🐚天然北極貝:搞不清「北極貝」和「北寄貝」是不是一模一樣的東西,小妹只知道這件壽司是帶貝類應有的爽口和海水咸鮮,12元1碟來說可以點2碟。🍤蕃薯炸蝦天婦羅拼盤:沒有厚厚的炸皮,又不會把蔬菜蝦隻炸乾,不錯!就這樣。等今個月中再去吃粟米可樂餅啦!關於不推薦的沙甸魚:https://yellowaddictedtravel.blogspot.com/2024/09/blog-post.html#香港 #壽司郎 #吞拿魚祭 #遊筆攝80食相#遊筆攝80園地

🐟大切特選大吞拿魚腩:油脂滿滿,沒筋,滿足!

就這樣。等今個月中再去吃粟米可樂餅啦!

#香港 #壽司郎 #吞拿魚祭
#遊筆攝80食相
#遊筆攝80園地
2024-10-05 380 views
香港人真係好中意食日本野!壽司郎係香港甘多年都仲每日大排長龍,認真夠癲!今日我都唔執輸,黎試下佢個新出既雪糕。甘當然係吃左主食先,試左好多唔同既sushi, 個人比較中意羅勒芝士三文魚,依個組合幾新穎,食落羅勒既味道好出,加上三文魚既油脂又幾好食,唔錯既嘗試!我都好中意食火炙壽司,佢既玉子壽司大大塊,火炙之餘仲加左芝士,沙律醬,入口好滑,好好味!抵叫!當然三文魚刺身係必點,39蚊有5大塊真係好抵!仲要每件都好厚身紋路好靚!依個我覺得係必點既!滿足!新作南瓜焦糖燉蛋蛋糕細細舊,面頭焦糖香脆,吃落有南瓜既香味,質感細滑越食蛋味越出,唔錯,推薦!白桃雪糕芭菲好大杯,比正常既軟雪糕多左一大舊白桃芭菲,我就中意撈埋一齊食,白桃味夠出,軟雪糕奶味又好香,正呀!

2024-09-07 495 views
#sushiroi hv been to here many times, their quality is fluctuating amongst seasons. this time is surprisingly good, but not all the time. all u need is luck, sometimes fishes is nit that good and their kichen is unstable. this batch usinf raw tuna to make tuna roll.susprisingly good quality compared with japan fish market, if u want this. gotra come now.ig: thunder5dicks#food #hkfood #hongkongfood #台灣美食 #ukfood #ausfood #馬保國 #香港美食 #thunder5dicks #閃電五連鞭
#sushiro

ig: thunder5dicks
2024-09-04
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
2K
2024-08-24 466 views
好鍾意食壽司!去 Sushiro 食壽司,真係可以食唔停口 .... 通常我會點一些比較 signature 的壽司,Well, 點樣為之 signature 呢,就是其他迴轉壽司集團 such as 爭鮮、元氣 都沒有的食物囉 ~Sushiro 的壽司出品,都算是有保證,當然不同的壽司,都各有特色,又各具其味,叫我續款介紹,我都冇咁樣嘅閒情逸致 .... 今餐為例,我最喜歡就是 濃厚海膽拌麵、凍茶碗蒸、鯖魚箱壓壽司 & 最閃亮的白桃偶像巴菲 ~Sushiro 的確好食,不過最大問題就是 .... 排隊要排餐死 ~本篇完 ~
好鍾意食壽司

去 Sushiro 食壽司,真係可以食唔停口 ....

本篇完 ~
2024-08-17 529 views
上網見到壽司郎新出咗一啲單品,好吸引!第二日即刻去咗朝聖!好在晏晝去嘅時候早少少,唔洗排隊,直接入座,過多陣已經開始要拎飛蜂蜜牛油味卡達拉娜 ($22)出品仲會有個迷你卡樂B薯片包裝,好鬼得意您”!卡達拉娜面頭會有一層焦糖,食落嘅口感同其他卡達拉娜都係差不多,口味完完全全就係還原咗同薯片一樣,好神奇,甜甜嘅蜂蜜牛油味,整體偏甜!北海道粟米忌廉可樂餅麵($17)眾所周知,壽司郎嘅炸物都係即叫即時炸出,可樂餅都唔例外之。切開可樂餅,中間嘅粟米忌廉填滿晒,而且就會見到粟米粒,味道係粟米忌廉湯嘅味道,估唔到都幾好食

蜂蜜牛油味卡達拉娜 ($22)

北海道粟米忌廉可樂餅麵($17)
2024-05-01 915 views
食過上環、銅鑼灣、尖沙咀同旺角嘅分店,上環係最好食! 最中意就係芝士炙燒三文魚壽司,我的最愛一次可以食5碟🥰🥰🥰 講真,我係為左佢而嚟架咁佢其他野都好食既,例如豬拉麵、醬燒吞拿魚腩壽司(果日佢嗌完咪話一陣有同事會拎過嚟問大家要唔要,我要左一舊,好食,想再食都無)甜品我最中意係培茶蛋糕飲品我最中意提子🍇酒點解佢有哂我中意既野食同野飲嘅haha 唔幫襯你都對唔住自己😂不過星期五真係大顛,6點拎枱預等2個中,平日就好啲,一個中左右,星期一最少人!以上係我食過甘多次嘅心德分享🥰☺️
食過上環、銅鑼灣、尖沙咀同旺角嘅分店,上環係最好食!

最中意就係芝士炙燒三文魚壽司,我的最愛
一次可以食5碟🥰🥰🥰 講真,我係為左佢而嚟架

甜品我最中意係培茶蛋糕
飲品我最中意提子🍇酒
點解佢有哂我中意既野食同野飲嘅haha

唔幫襯你都對唔住自己😂
芝士炙燒三文魚壽司
芝士炙燒三文魚壽司
2024-04-27 924 views
已過午飯時段,經過壽司郎,見冇乜人排隊, 碰碰運氣攞張飛,幸運地等了 5分鐘就已安排入座。 壽司郎平日下午兩點至五點供應下午茶組合A 及B兩款, A款可三選一, 包括炙燒壽司,赤身壽司或炸蝦天婦羅拼盤, B款可二選一烏冬或拉麵。 我選了炙燒壽司和烏冬。炙燒 壽司有四件, 包括有兩件炙燒芝士鮮蝦和兩件炙燒羅勒三文魚。 三文魚和鮮蝦鮮嫩, 芝士和羅勒添加壽司嘅層次,豐富可口。 烏冬份量都不少,加了不少蔥花和天婦羅碎,食落亦惹味。不過,如果加多片腐皮就更好啦。 一頓$40嘅下午茶, 抵食,CP值亦高。
下午茶☕️
2024-04-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
下午茶☕️
2024-03-21 667 views
上環呢間壽司郎lunch time好多人排隊,一過咗lunch time就少咗好多人,今日1:45pm拎飛,差不多等到2pm就可以入去,剛剛好下午茶時間。壽司郎而家有下午茶套餐(只限平日2pm-5pm),超抵食。只需$40 ,就享用到壽司盛盒(炙燒壽司盛盒、赤身壽司盛盒或炸蝦天婦羅拼盤)+ 麵類(拉麵或烏冬)。我點了赤身壽司盛盒配烏冬,壽司有三文魚、赤蝦、玉子和吞拿魚。壽司新鮮,烏冬彈牙而且份量又唔會太少。

2024-03-08 509 views
去上要觀音廟借庫,咪順路去埋壽司郎,睇吓有乜新嘢。春天的春祭。先黎個湯暖暖個胃,有驚喜,好多魚肉但得2個蜆,海鮮味重咗D。燒明太子吞拿魚壽司,幾好味,但明太子好小囉。鰹魚蘿蔔蓉沙律壽司,好好味,又比佢夾到。漬物,個烏賊鰭好韌,個吞拿魚腩,一股。焦糖芝士蛋糕就一般咁啦。食多幾件,燒蛋,腐皮,三文魚,八爪魚咁囉。滿足了。不過真係食飯時間超多人叫外賣同等位,好彩多梳化可以坐。個廁所有啲迷宮咁先搵到,哈哈。
燒明太子吞拿魚壽司,幾好味,但明太子好小囉。
鰹魚蘿蔔蓉沙律壽司,好好味,又比佢夾到。
漬物,個烏賊鰭好韌,個吞拿魚腩,一股。
焦糖芝士蛋糕就一般咁啦。
食多幾件,燒蛋,腐皮,三文魚,八爪魚咁囉。
滿足了。
不過真係食飯時間超多人叫外賣同等位,好彩多梳化可以坐。
個廁所有啲迷宮咁先搵到,哈哈。
2024-03-06
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
Lunch
歡迎follow IG @eatwifme2k24 睇更多❣️𝟑𝟎/𝟏𝟐/𝟐𝟎𝟐𝟑今日食壽司郎 ❣︎不過主角唔係壽司⋯⋯係甜品!一齊睇睇新出嘅甜品啦!🍮✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 甘味温紅薯紅薯薯蓉用唧花咀唧成可愛嘅花紋表面燒炙至微焦,配埋忌廉一齊食香軟甜蜜嘅滋味好幸福!🤎🍠凍冰冰嘅天氣就係要整一啖暖笠笠嘅紅薯!2️⃣ 純白戚風蛋糕配特製忌廉呢個戚風蛋糕太鬆軟了吧!🤍相片雖然唔明顯,但除咗特製忌廉外,仲有一球忌廉芝士雪糕,微鹹又creamy配埋甜甜嘅忌廉同鬆軟嘅戚風蛋糕非常治癒!😍🤍🍨3️⃣ 威士忌梳打呢個雖然唔係新品,但係都值得講吓因為實在太伏⋯⋯好難飲!冇咩事唔好輕易嘗試😖4️⃣ 卡達拉娜呢個唔使多講🩷必嗌!✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎📍 壽司郎 (上環無限極廣場)💵 人均 ~$150

𝟑𝟎/𝟏𝟐/𝟐𝟎𝟐𝟑

今日食壽司郎 ❣︎
不過主角唔係壽司⋯⋯係甜品
一齊睇睇新出嘅甜品啦!🍮

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 甘味温紅薯

紅薯薯蓉用唧花咀唧成可愛嘅花紋
表面燒炙至微焦,配埋忌廉一齊食
香軟甜蜜嘅滋味好幸福!🤎🍠
凍冰冰嘅天氣就係要整一啖暖笠笠嘅紅薯!

2️⃣ 純白戚風蛋糕配特製忌廉

呢個戚風蛋糕太鬆軟了吧!🤍
相片雖然唔明顯,但除咗特製忌廉外,
仲有一球忌廉芝士雪糕,微鹹又creamy
配埋甜甜嘅忌廉同鬆軟嘅戚風蛋糕
非常治癒!😍🤍🍨

3️⃣ 威士忌梳打

呢個雖然唔係新品,但係都值得講吓
因為實在太伏⋯⋯好難飲!冇咩事唔好輕易嘗試😖

4️⃣ 卡達拉娜

呢個唔使多講🩷必嗌!

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

📍 壽司郎 (上環無限極廣場)
💵 人均 ~$150
Dinner
甘味溫紅薯
純白戚風蛋糕配特製忌廉
2023-12-05 1651 views
XO仔生病多天後終於病癒,蕃薯uncle即相約一訪業績疫市上升嘅「壽司郎」,見識吓人地點解咁成功。週五傍晚時份,連鎖店門外已擠滿食客候座,心急嘅長輩一收到細佬收工嘅訊息,即撳飛仔排隊攞位。圍繞住傳餸帶嘅卡位闊落舒適,又夠私人空間,桌上嘅電子餐牌簡單易明,落單亦十分快捷。綠茶自己沖。餐具及調味全部自助式,唯一要由服務生真人送上嘅就係酒酒。菊正宗清酒$17/壺,依個價位如果唔係上頭牌就一定抵,嘻嘻,每人點一壺,最均真冇得呃。食物話咁快就到。特選大吞拿魚腩壽司($27):蕃薯uncle早就探咗路大拖羅壽司係成個餐牌最值得點嘅一味,所以埋位一野就叫咗四碟!正當小肥覺得此舉有啲狼時,方才發現後面張枱點咗十碟,原來uncle算保守喎!大拖羅壽司鮮美香濃,肥潤不膩口,確真為成餐飯最美味嘅一款,結果食到尾都繼續追加,用行動表示支持!醬烤特選大吞拿魚腩壽司($27):由於拖羅被燒至熟透,反而變得成口油,食落仲帶少少腥,甚為失色。特選中吞拿魚腩壽司($17):有比較下,白碟嘅中拖羅當真不及黑碟嘅大拖羅鮮香肥美,依啲咪就係大肥爸爸常掛於口邊嘅「最怕貨比貨」囉!秋刀魚壽司($17):意外地,節令嘅秋刀魚質感軟
,見識吓人地點解咁成功。
綠茶自己沖。
綠茶
,嘻嘻,每人點一壺,最均真冇得呃。
菊正宗清酒
食物話咁快就到。
三文魚腩壽司 + 炙燒三文魚腹壽司
特選大吞拿魚腩壽司
大拖羅壽司鮮美香濃,肥潤不膩口,確真為成餐飯最美味嘅一款
,結果食到尾都繼續追加,用行動表示支持!
醬烤特選大吞拿魚腩壽司
特選中吞拿魚腩壽司 +特選大吞拿魚腩壽司
特選中吞拿魚腩壽司
秋刀魚壽司($17):意外地,節令嘅秋刀魚質感軟腍,毫不爽彈,比預期相差好遠
秋刀魚壽司
大切油甘魚腩配鮟鱇魚肝($22):厚厚嘅油甘魚肉厚爽潤,頂面嘅鮟鱇魚肝恰好加添鮮濃惹味。
大切油甘魚腩配鮟鱇魚肝
三文魚腩壽司($12):薄薄嘅三文魚腩嘅味道同其色澤一樣偏淡,不吃也吧!
三文魚腩壽司
炙燒三文魚腹壽司($12):輕輕燒過嘅三文魚腹壽司只係多咗一陣煙燻味,完全冇油香或魚鮮味,一樣唔係咁掂。
炙燒三文魚腹壽司
壽喜燒牛排壽司($12):壽喜燒牛肉尚算薄身,敗筆在於牛肉煮得過熟,肉質乾硬老嚡
,試唔過。
壽喜燒牛排壽司
香蔥赤蝦壽司($12):中等身材嘅赤蝦爽脆彈牙,香蔥成功吊出蝦隻嘅鮮味,唯一扣分在香蔥帶有一陣千年油味。
香蔥赤蝦壽司
醬烤鰈魚鰭邊壽司($12):鰈魚鰭邊油潤幼嫩,即溶喺口,屬白碟菜式之冠。
醬烤鰈魚鰭邊壽司
炸蝦天婦羅拼盤($27):熱辣辣嘅炸蝦天婦羅都算好爽脆,以$27黎講真係冇乜野好挑剔。
炸蝦天婦羅拼盤
蜆肉麵豉湯($27):老人家話要有啖暖湯落肚先舒服,不過聽得出佢嗰句「OK啦」明顯暗示$27用黎食多件大拖羅壽司好過囉
,哈哈!
蜆肉麵豉湯
蜆肉麵豉湯
限定嘅六十分鐘話咁快就過!
二人合共消化咗二十六碟壽司、小食及四瓶日本清酒,即平均每兩分鐘一款
,講真食得好急,建議餐廳考慮延長用餐時間至九十分鐘,好等客人唔洗食得咁趕。
壽司郎」上環分店光猛企理,電子點單相當簡便,廚房效率都幾高,壽司中最正必選「特選大吞拿魚腩壽司
!雖則話最貴嗰碟都係$27,一個鐘頭沖得太狼結果埋單每人三百幾近四百,相信揀喺下午茶或者係歡樂時光幫襯可以佗佗佻佻地邊飲邊食應更為化算。
2023-11-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$380 (Dinner)
大切油甘魚腩配鮟鱇魚肝
醬烤鰈魚鰭邊壽司
今次嚟到壽司郎食飯, 估唔到有機會食佢嘅烏冬,其實每一次嚟 都食得好開心,因為價錢平可以是好多唔同嘅壽司,而且壽司郎每個月都會有唔同嘅主題同埋新品,可以keep住每日都咁多人係咁咪幫襯真係有佢嘅原因。而其實每次就算一個人都食咗百幾$200嘅嘢食, 但就真係食得幾過癮嘅。今次試咗個之前未食過嘅貝類,已經唔記得叫咩名啊,但係都幾好食,估唔到食咗咁耐刺身都有啲嘢係未食過嘅,都算幾新鮮。而且今日都唔係好多人等位,等咗一陣就排到,相當值得嚟到食飯呀。有時簡單一個烏冬打底再食啲壽司過下口癮,又有何不可😆
原來香港壽司郎已踏入第4年,今個月的各款限定食物均十分出色,大家記得把握機會排隊去食!✨壽司郎8月份推介:🍜濃厚海膽拌麵 ($32)以海膽熬製的湯底極之濃郁,混入白汁調味,同時Creamy口感!配上海膽及紫菜,入口細滑即溶,味道一點都不腥,海膽愛好者不要錯過!🐟長鰭腩肉配蔥花吞拿魚 ($12)吞拿魚肥美嫩滑,配上口感綿密的蔥花吞拿魚蓉,雙重口感不得了!🐟福一漁業:特上嚴選天然藍鰭中吞拿魚腩 ($27)喜歡吞拿魚的朋友亦可試試這款,由天然藍鰭吞拿魚中,挑選出油脂品質及分佈都十分優質的中吞拿魚腩,入口滿滿油脂甘香!🍣炙燒三文魚腹 ($12)三文魚經微微炙燒後,滿滿魚油脂爆發,味道極香濃!🦀特製軟殼蟹卷 ($22)顏色豐富吸睛,由壽司飯包裹著外脆內軟的軟殼蟹,更散發牛油果香氣,口感十分豐富!🦞龍蝦忌廉可樂餅 ($22)比預期中細小,切開口感Creamy味濃,但以份量來說,價錢偏貴!🦀生松葉蟹腳 ($29)蟹腳大條,但不夠冰凍清甜,而且口感一般,味道亦不夠濃郁!

壽司郎8月份推介:

🍜濃厚海膽拌麵 ($32)

濃厚海膽拌麵

🐟長鰭腩肉配蔥花吞拿魚 ($12)

長鰭腩肉配蔥花吞拿魚

🐟福一漁業:特上嚴選天然藍鰭中吞拿魚腩 ($27)

🍣炙燒三文魚腹 ($12)
三文魚經微微炙燒後,滿滿魚油脂爆發,味道極香濃!

炙燒三文魚腹

🦀特製軟殼蟹卷 ($22)

特製軟殼蟹卷

🦞龍蝦忌廉可樂餅 ($22)

龍蝦忌廉可樂餅

🦀生松葉蟹腳 ($29)
蟹腳大條,但不夠冰凍清甜,而且口感一般,味道亦不夠濃郁!

生松葉蟹腳
Lunch
濃厚海膽拌麵
長鰭腩肉配蔥花吞拿魚
炙燒三文魚腹
特製軟殼蟹卷
龍蝦忌廉可樂餅
2023-07-13 1093 views
眾所皆知壽司郎有幾難食到,次次都排隊排勁耐🥲🥲最近幾次係上環食都好快有位,所以大家想食可以考慮去上環🤣🤣🤣壽司質素中規中矩啦✨✨最好食同必食嘅一定係甜品啦!🤪🤪🤪 上網見到隱藏食法原味雪糕加抹茶粉,濃濃嘅奶味+小小回甘嘅抹茶粉=抹茶粉味💯💯💯大家下次可以試吓la!😉
2023-07-08 810 views
壽司郎抵食一向都係街知巷聞㗎啦,今次小編撞正佢哋做緊大大祭期間限定就嚟咗試吓😋首先小編要讚下佢上菜嗰條輸送帶,呢頭一落單個頭件壽司就到啦,真係快到以為嚟錯左,西利西利👏🏻唔好以為而家唔使等位呀,仲係排長龍排到見唔到龍尾㗎,好彩今次等咗唔使30分鐘😆排左咁耐隊坐低緊係即刻瘋狂叫野食啦!好彩最後都食得晒冇做大嘥鬼💪🏻好啦,同大家分享下今次嘅大大祭先🦐特大甜蝦甜蝦堆到山咁高,嚟到都幾吸睛㗎。而且隻隻甜蝦都算大隻,食物新鮮價錢吸引,讚!🦐特大赤蝦呢隻赤蝦大到成隻碟咁,好誇張呀!差啲就放唔晒入口,壽司郎出品都有返咁上下水準,食落係鮮甜嘅,肉質彈牙。🍤雜錦天婦羅粉漿幾夠味,新鮮炸起脆口唔油膩,以連鎖店嚟講真係算唔錯!

🦐特大甜蝦

🦐特大赤蝦

🍤雜錦天婦羅
粉漿幾夠味,新鮮炸起脆口唔油膩,以連鎖店嚟講真係算唔錯!