十二月啦🎄,壽司郎做緊優惠🤩,梗係要同朋友去試吓啦!炙燒焦糖鵝肝 🫙 $17熱辣辣🔥食真係一流🤤!鵝肝入口即溶,焦糖味同鵝肝嘅油香完美融合💯!但係如果凍咗就偏甜膩咗少少🥲,記得趁熱食呀!碳烤半熟天然寒鰤魚 🐟 $12呢個就…🤔…一般般啦,魚肉質就...,味道又無咩特別嘅驚喜,下次可以skip過都得!壽喜燒牛扒 🥩 $10抵食呀🥳!平時要$12蚊,依家做緊優惠,平咗$2蚊,抵到爛!個牛扒幾嫩滑,壽喜燒汁甜甜地,幾開胃😋!寒鰤魚 🐟 $17依個好食多好,對比之前個果!蟹柳沙律醬 🦀 $12蟹柳沙律醬就幾清新爽口🥗,酸酸甜甜,啱晒做開胃菜!炙燒芝士三文魚 🧀🍣 $12芝士味同三文魚味融合得幾好,唔會搶咗對方嘅味道,幾夾!🤤總結鵝肝大推😃壽喜燒牛扒,cp值高😋!不過,部分食物就比較普通,可以揀吓先!📍🍣**壽司郎**📍🗺️寶林貿業路8號新都城中心三期2樓201-202號舖________________#eilidh_lifestyle #foodie #壽司郎 #寶琳美食 #新都城美食 #香港美食 #香港餐廳 #鵝肝 #寒鰤魚 #壽喜燒 #牛扒 #蟹柳沙律 #三文魚 #芝士 #日本菜 #日式料
十二月啦🎄,壽司郎做緊優惠🤩,梗係要同朋友去試吓啦!

炙燒焦糖鵝肝 🫙 $17

碳烤半熟天然寒鰤魚 🐟 $12

壽喜燒牛扒 🥩 $10

寒鰤魚 🐟 $17
依個好食多好,對比之前個果!

蟹柳沙律醬 🦀 $12
蟹柳沙律醬就幾清新爽口🥗,酸酸甜甜,啱晒做開胃菜!

炙燒芝士三文魚 🧀🍣 $12
芝士味同三文魚味融合得幾好,唔會搶咗對方嘅味道,幾夾!🤤

📍🍣**壽司郎**

📍🗺️寶林貿業路8號新都城中心三期2樓201-202號舖

________

________

#eilidh_lifestyle #foodie #壽司郎 #寶琳美食 #新都城美食 #香港美食 #香港餐廳 #鵝肝 #寒鰤魚 #壽喜燒 #牛扒 #蟹柳沙律 #三文魚 #芝士 #日本菜 #日式料理 #12月優惠 #抵食 #優惠 #美食推介 #食評 #好味 #delicious #instafood #foodblogger #foodiesofinstagram #hkfoodie #hkfood #相機食先 #推介 #必食
2024-11-14 115 views
———————————————都有一排冇食壽司郎😅見今期幾多正嘢☺️———————————————1️⃣ 炙燒焦糖鵝肝($17)見好多人推介🆙一於試下😏本身冇乜期望😂miss mochi好憎又鹹又甜既野😌鵝肝個面頭係有一層薄脆嘅焦糖 🍣質感似焦糖燉蛋🍳鵝肝好嫩滑同creamy☺️充滿油脂🤩入口即溶😍而且一啲腥味都冇😜Mochi couple一共食咗8碟🤣🤣🤣食食下係有啲油膩😕同有幾件太多焦糖🙃overall係好好食既🥹🥹好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ 炙燒瀨戶內檸檬芝士蛋糕($22)一向對壽司郎既芝士蛋糕有保留😞今次呢款有層超薄脆焦糖😚但芝士蛋糕都係似以前咁,好似未解凍晒既感覺😣有啲冰😔miss mochi一般呢種texture☹️但檸檬味幾重🍋 酸酸甜甜幾清新🤪好味指數:🍡🍡🍡3️⃣ 百年茶舖抹茶蒙布朗蛋糕($19)🤝與創業於1836年的日本老字號茶鋪森半的抹茶聯名商品🤝使用2個種類的一番茶葉製作而成,蒙布朗外頭的抹茶味非常濃郁,顏色鮮綠,甘甜香氣濃厚,味道尾韻深醇,但都唔會太苦澀,底部係抹茶蛋糕 ,切開中間係牛奶忌廉,外圍係抹茶忌廉!成個感覺會有少少甜,但好味過芝士蛋糕🤤好味指數:🍡🍡🍡🍡4️⃣ 三文魚半敲
都有一排冇食壽司郎😅見今期幾多正嘢☺️
———————————————
1️⃣ 炙燒焦糖鵝肝($17)
見好多人推介🆙一於試下😏
好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

2️⃣ 炙燒瀨戶內檸檬芝士蛋糕($22)
好味指數:🍡🍡🍡

3️⃣ 百年茶舖抹茶蒙布朗蛋糕($19)
好味指數:🍡🍡🍡🍡

4️⃣ 三文魚半敲燒($17)
冇乜特別😌 三文魚肉經過炙烤後微微焦黃,輕微融化嘅油脂😚但食落同普通款差唔多口感
好味指數:🍡🍡🍡

———————————————
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍寶林貿業路8號新都城中心三期2樓201-202號舖
🚇 港鐵寶林站A1出口,步行約5分鐘
2024-08-25 99 views
難得壽司郎有做我推的孩子嘅聯乘企劃一定要去抽立牌😍.🌟最閃亮的白桃偶像芭菲 $34呢個芭菲係呢個系列最好食嘅甜品好香甜嘅白桃 仲有白桃雪葩 非常清新🍑而且仲有星星造型 非常推薦!.🌟成為你推的孩子!煉乳牛奶布甸 $27好香牛奶味嘅布甸 配埋酸酸甜甜嘅士多啤梨醬好夾🍓心形綿花糖同雪糕都為甜品帶來更多變化.🌟Hi MEM! 菠蘿椰子雪糕蛋糕 $27簡單黎講就係菠蘿椰子味 🍍🥥味道OK 但係有啲普通
難得壽司郎有做我推的孩子嘅聯乘企劃
一定要去抽立牌😍

🌟最閃亮的白桃偶像芭菲 $34

呢個芭菲係呢個系列最好食嘅甜品
好香甜嘅白桃 仲有白桃雪葩 非常清新🍑
而且仲有星星造型 非常推薦!
心形綿花糖同雪糕都為甜品帶來更多變化
味道OK 但係有啲普通
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
2024-08-23 84 views
叫了幾种不同寿司,感觉完全失望,每個寿司都不知為何加了很多麻油,掩蓋了所有的鲜鱼味。整坯個招牌,我去過日本各地方,都從未试過將鱼生刺身和麻油放在一起,今天真是觉得很怪
2024-08-23
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
2024-06-28 171 views
今日lunch去咗食壽司郎~預訂咗位就唔使等太耐!呢間分店有大枱方便一大班人一齊去!最鍾意食佢有海膽嘅壽司,今次去竟然好多都沽清,有啲失望~平價壽司嚟講呢間都算唔錯,比元氣既壽司多啲選擇!我每次都會叫期間限定既壽司,同埋我地最中意叫細粒飯嘅壽司~可以食少啲飯🤣甜品方面,我最鍾意食佢嘅卡達拉娜,個面有焦糖脆卜卜,好似食緊焦糖燉蛋咁!同埋有個芭菲都幾好食,雪糕底下係脆卜卜嘅關係麥片,一齊食口感好豐富!炸物方面最鍾意炸雞軟骨,脆卜卜熱辣辣,好好食!
最鍾意食佢有海膽嘅壽司,今次去竟然好多都沽清,有啲失望~
炸物方面最鍾意炸雞軟骨,脆卜卜熱辣辣,好好食!
2024-05-20 228 views
香港人最愛嘅壽司店之一,基本上晚市一定要排隊,真係少d耐力都唔得呀🤣我成日嚟食,雖然要等一段時間,但係性價比好高,而且每個月都會推出新產品,保持到新鮮感,壽司質素唔錯,價錢亦平民,所以唯有乖乖地等下啦😝我最常食嘅款式有以下四款,推薦大家試下:蝦三味 $17鐘意食蝦一定會叫,有赤蝦、甜蝦、熟蝦,而且夠新鮮,好食!食完真係哈哈哈😆厚切燒鯖魚$12鯖魚燒到好香口,但係唔會油,亦唔會乾,控制得好好!上面有香蔥同蘿蔔蓉,配埋一齊食非常夾!鰻魚卷$27鰻魚汁調味啱啱好,唔會太重手😝而且醬汁無蓋過鰻魚嘅魚油香味,仲有微微嘅焦香,good!日式焦糖蕃薯$12我好鐘意食😆外面甜甜脆脆,入面口感軟糯,好香蕃薯味!每次一定會叫嚟做甜品!😆大大力推薦!
我最常食嘅款式有以下四款,推薦大家試下:
蝦三味 $17

厚切燒鯖魚$12

鰻魚卷$27

日式焦糖蕃薯$12

2024-05-19
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
2024-01-31 331 views
壽司朗午餐,晚餐食得多幫襯既原因係平靚正。如果時間許可,我哋如果拎左飛,再行下街,好快就到。但有時趕時間就一定唔揀啦。因為佢真係太多人幫襯,每次都排45分鐘以上。今次有個推介比大家,就係下午茶啦,下午茶次次去都係直入,唔洗排隊,其實真係好幸福。而且壽司朗推出既下午茶一樣平靚正,今次揀既呢個餐$40有烏冬,有壽司,所以好抵食。兩個人叫一個餐,再加壽司,係超級幸福的。下午茶時段好少人。慢慢坐,慢慢傾好幸福。
壽司朗午餐,晚餐食得多

兩個人叫一個餐,再加壽司,係超級幸福的。
下午茶時段好少人。慢慢坐,慢慢傾好幸福。
2023-01-30
$50 (Tea)
週末午餐黎新都城食壽司郎,適逢有期間限定嘅「赤醋飯」。我哋仲試咗佢哋嘅新版玉子燒。「赤醋飯」:評分 2/5呢個期間全部嘅壽司都用「赤醋飯」黎配搭,比起普通嘅醋飯,更酸&鹹,掩蓋咗墨魚、蝦等食材嘅鮮味,又同火炙等濃味壽司產生衝突。唔知係分店嘅問題定係配方嘅問題,個人唔鍾意太重醋味既壽司飯,有種喧賓奪主既感覺。「壽司郎新版玉子燒」:評分 1/5睇到社交平台同餐牌上都大肆宣傳「六層鬆軟口感」,但試食落嚟完全唔同,好似放喺雪櫃好耐嘅蛋糕咁濕濕地凍凍地,又冇高湯味。總結:呢次嘅壽司郎午餐體驗唔係好理想,期間限定嘅「赤醋飯」同新版玉子燒都令我失望。希望呢樣嘢只係個別分店嘅問題,同埋快啲變返正常既醋飯。

「赤醋飯」:評分 2/5

壽司郎新版玉子燒」:評分 1/5

2023-11-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2023-08-01 594 views
壽司朗出名多人等,所以用app book 左先有得食壽司🍣吞拿魚好果底食,不太貴,三文魚就一般欠肥美,甜品原來係好好食的,芭飛又平又大!不過整體上壽司無以前咁好,不值等咁奈!
2023-05-22 684 views
4️⃣-5️⃣月🆕品 1️⃣ 炸池魚 我記得呢兩個月好似係有兩款炸魚 但唔記得係咩名 印象中味道飲係淡口版嘅魚柳包魚柳 冇咩腥味反而食到幾新鮮嘅感覺 啱哂唔食魚生嘅人即係我🤣🤣2️⃣ 炸蝦沙律海苔包主要食到沙律醬嘅味道🍤嘅脆感 但唔係🍤嘅質感同埋唔夠脆嘅海苔😂😂但都可以食嘅 但要儘快 唔係就淋哂🫠🫠🫠3️⃣ 海鮮味炸雞我會話佢係勁重口味重咸嘅雞炸得幾juicy 但同海鮮冇任何關係所以可以當佢係原味咁食點啲柚子醋會再清新啲 4️⃣ 香蔥帆立貝雞白湯拉麵❣️蔥嘅唔可以錯過 帆立貝都有幾粒 都算慷慨湯底算係咁啦 拉麵就正常5️⃣ 奶昔沙冰鐘意食雲呢拿雪糕嘅應該會❣️但我就一般 沙冰算係幾細碎加啲綠茶粉 味道更🆙🆙🆙6️⃣ 焦糖布甸❣️佢唔會好甜 有翻啲焦香但略嫌唔夠幼滑 有啲鞋口但整體都不錯 可以encore 7️⃣ 天婦羅魷魚呢個係長駐款 每次都想食今次終於叫咗 口感一流炸完個質感係我❣️嘅 必食‼️‼️‼️‼️8️⃣ 壽喜燒牛扒都係我❣️必食 長駐款不過5️⃣月🆕品 自己覺得有啲失望期待下次6️⃣月同埋又話cheesecake 回歸嘅上次食都冇🫠🫠🫠🫠
4️⃣-5️⃣月🆕品

期待下次6️⃣月
同埋又話cheesecake 回歸嘅
上次食都冇🫠🫠🫠🫠
2023-03-19 691 views
壽司郎日本連鎖迴轉壽司咁出名,其實已經食過好多間呢間位於新都城中心,附近俾不同嘅學校同屋苑包圍如圖所見,壽司水準不過不失。但值得留意嘅係同屋企人一齊食,大家都覺得呢間對比起其他壽司郎失色。可能因為係夜晚繁忙時間關係,魚生切得比較厚切、油炸食品可能因為出貨比較心急,油漬也沒有晾乾。整體來講,如果想食壽司郎可以唔使去到寶琳,是其他分店會更加好,但係水準依然保持到的,如果唔想去其他地方都可以嚟呢間食,唔會太差。
壽司郎日本連鎖迴轉壽司咁出名,其實已經食過好多間
呢間位於新都城中心,附近俾不同嘅學校同屋苑包圍
如圖所見,壽司水準不過不失。
雖然隔咗成個月先終於得閒食嗰個松葉蟹限定 🥳今日去到嗰陣時剩返三樣限定嘅松葉蟹美食:特盛蟹肉海苔包$22個人覺得依個同蟹肉蟹膏軍艦冇乜分別 個人覺得蟹肉蟹膏軍艦正啲😣因為蟹肉蟹膏軍艦又多啲蟹膏,依個海苔包嘅蟹肉個人又覺得同軍艦冇乜分別🥺而太多嘅蟹肉稍微有少少過鹹雖然只需要加$5就可以就可以多咗好多蟹肉😍但係如果下次的話我會食返蟹肉蟹膏軍艦😗不過唔知點解依個海苔包嚟到我哋嗰度嗰陣時 冧晒落去 😂利申 我哋未拎落嚟,佢嚟到已經係咁樣 😂生松葉蟹蟹腳 $39個人覺得成餐最伏嘅係佢 對比番廣告張相個size已經相差成倍😅食同上面嗰個蟹肉一樣 個人覺得冇乜鮮味 蟹肉忌廉可樂餅 $17個人覺得最好味係佢🥹嚟到嗰陣時仲熱辣辣,忌廉味幾濃郁,切開嗰陣時望見有少少蟹肉喺入邊,但係識落唔係太覺😗淺炸天然黑鮪大吞 $12依款大吞都幾抵玩 幾香口幾正😝唔會好腥 油脂分布都幾正😗📍壽司郎推薦:💛💛💛🤍🤍#hkfoodie #hkfood #hkblog #likeforlikes

特盛蟹肉海苔包$22

唔會好腥 油脂分布都幾正😗

📍壽司
推薦:💛💛💛🤍🤍

2023-01-17 630 views
平時我成日都食壽司郎😚高質又抵食 仲成日都有期間限定嘅食品!今次我終於的起心肝 とろ祭り完之前要出到post介紹😝.🌟極上厚切長鰭大吞拿魚腩 $12呢個絕對係抵食之選🫡長鰭吞拿魚同以往一樣顏色較淺肉質略為有筋 但係油脂豐富😋 .🌟厚切天然藍鰭大吞拿魚腩 $27藍鰭大吞拿魚腩嘅味道更加軟腍有少許入口即溶嘅感覺🤤推薦俾有budget嘅朋友可以食多啲🤭.🌟大切日本產油甘魚腩 $17油甘魚腩亦都係抵食之選🍣好容易就感受到魚油嘅甘香.🌟拖羅鰹魚 $17鰹魚嘅魚味比起上述嘅壽司重所以配上薑蔥 鐘意魚鮮味嘅朋友可以點呢個🐟.🌟梳乎厘海鰻 $12叫得梳乎厘海鰻果然好有空氣感💨海鰻肉質軟綿綿 反而令我諗起甜蛋☺️.🌟炸水牛芝士 $17炸芝士有3件 而且上枱仲有少少熱建議黎到就即刻品嚐 芝士拉絲嘅效果一流🧀.🌟明太子忌廉烏冬 $32明太子有少少辣 所以同忌廉撈埋一齊食會balance啲烏冬掛湯力十足!🍜.🌟焙茶和風芭菲 $32最後當然要點個甜品做總結🍨和風芭菲有焙茶同綠茶雪糕球茶味濃郁 加埋蕨餅非常夾🍵
平時我成日都食壽司郎😚
高質又抵食 仲成日都有期間限定嘅食品!
今次我終於的起心肝 とろ祭り完之前要出到post介紹😝

最後當然要點個甜品做總結🍨
和風芭菲有焙茶同綠茶雪糕球
茶味濃郁 加埋蕨餅非常夾🍵
2023-01-07 438 views
我第2次食哩間,幾個月前去覺得飯淋淋地,今晚再俾多次機會再預約,但舊飯真係一patpat到好難食。應該真係水大多,飯又暖暖地。客人唔係太多,見門口約20人等位中,平日夜晚7:30pm。我覺得重差過以前啲百x超市嗰啲機制壽司飯。其實舊飯難食真係好太影響。魚生正常,有啲好新鮮,有啲半鮮,有啲無光澤但可接受。白子最唔新鮮,唔係豬腦樣,係溶咗ge雲尼拿咁。我食過黃埔嗰間啲飯正常。期望新都城哩間留意下啲飯,希望再幫襯。同枱本身可以食”難”飯的人,都接受唔到。

同枱本身可以食”難”飯的人,都接受唔到。
2023-01-03
$170 (Dinner)
2022-11-04 652 views
見開嘩多間分店又學人去排下隊一排排左成個鐘行完街返嚟就啱啱好😂.野食嚟得好快,但質素好一般環境都okay,我地咁啱有卡位坐,闊落嘅.不過真係試一次就夠🙈😂