2014-01-14
同MR食完晚飯,經過呢間甜品店,喺外面睇到D相好靚好正咁~而且冇咩人~就決定要有個屬於女孩子的完美句號!!入到去坐位小巧精緻,唔係太適合我這種米芝連身材的人~ V__V 坐得有點辛苦~而且枱同枱之間好密,隔離講乜野都聽得到~一D都唔舒服~服務員來幫我地落單, 我地問多兩句有關甜品款式的詳情, 佢就帶點唔耐煩咁回答~唔多唔少食到我地食甜品的心情大減…我地望到隔離枱的出品,決定叫兩款試試~粟子乜乜朱古力雪糕萵芙 同埋特純朱古力雪糕乜乜萵芙兩款上枱個樣都差唔多~分別唔大 最大分別係有蕉同冇蕉…(居然係咁..),兩件萵芙都係凍冰冰的,相信係喺雪櫃拎出黎,我一心以為會即整,熱辣辣的…原來係我諗多左…粟子乜乜朱古力雪糕萵芙 – 上面有D一條條疑似粟子茸絲的東西,所以我地猜想應該冇錯,因為冇乜味,所以我地只能用心猜想~特純朱古力乜乜雪糕萵芙 – 無論係雪糕定係件凍冰冰的萵芙,都食唔出有何等的’朱古力’,感覺係一般中的一般~一D特純感覺都冇..可能又係我地諗多左..建議佢個名如改為’ 朱古力雪糕乜乜萵芙’會好D,食完諗住坐下傾陣計~招服務員小姐拎杯水比我地, 佢依然保持住佢的不耐煩本性,令到我地再坐耐
就決定要有個屬於女孩子的完美句號!!
而且枱同枱之間好密,隔離講乜野都聽得到~一D都唔舒服~
唔多唔少食到我地食甜品的心情大減…
食完諗住坐下傾陣計~招服務員小姐拎杯水比我地, 佢依然保持住佢的不耐煩本性,令到我地再坐耐少少的意慾大減..噢~確係有少少覺得我地真係去錯地方~~!
相信呢到會比我地列入don’t come again 的名單當中~