2009-12-17
九龍城一向俾我既感覺都係比較老舊D. 好多食肆都好味, 但係係愛屋及烏既條件下, 愛佢既美味同樣都要接受佢哋既環境! 所以當我個FRD話我知九龍城有間裝修好靚既甜品店既時候我都不抱太多既期望. 不過黎到見到果然係好得, 紅橙既設計其實有少少刺眼, over 左少少. 不過好彩佢係開微燈, 最多都係人人塊面有都紅卜卜咁, 健康膚色... haha. 其他decoration都幾有心思的呀... 我哋去到既時候時候尚早, 除左我哋之外只有一枱客, 所以全場既位都任我揀黎坐. 最後我揀左係vip房出面嗰個cone位, 因為嗰個位置正正上面吊左粒星星, 好有聖誔feel.餐牌上面有好多都好似ok, 見到隔離枱既飲品又好似幾好, 但係行入黎經過個cake 櫃 d cake又好鬼吸引. 最後諗左好耐, 又係短髮boylish打扮既waitress既suggestion幫助下揀左:甜之迷西式併盤 $53 - 一個有3款mini size既甜品, 一次過滿足我3個願望藍莓芝士餅, 南瓜批, 蘋果卷以上既蛋糕, 水果味道既還原道好高. 食落口既時候唔會食到好重既糖味. 藍莓同南瓜本來既甜度就唔高. 好多
藍莓芝士餅, 南瓜批, 蘋果卷
以上既蛋糕, 水果味道既還原道好高. 食落口既時候唔會食到好重既糖味. 藍莓同南瓜本來既甜度就唔高. 好多舖頭會落好多糖令佢哋變得好甜. 係呢度唔會食到~~~ 但係佢哋蛋糕既餅底或者外面包住佢哋嗰層酥都偏簿, 如果可以厚番d好好多.
合桃甘荀蛋糕 (正常SIZE): 好少地方有得食, 糖霜好甜, 不過正宗既就係咁甜. 蛋糕口感厚實. GOOD!!
咖啡仔 (送): 呢個送既就麻麻地. 咖啡味唔夠濃, 我食到好大陣奶味only. 不過口感幾Q. 但係因為味道麻麻, 食完一啖唔會想再食!
同埋..... 呢到真係唔上水... 食完個口甜甜地想飲啖水都無....