2016-06-06 222 views
做完野,行過見到sweetology,裝修好girlish,就坐低食個甜品獎勵下自己😝本來想叫Apple tart,點知竟然賣曬,咁唯有叫個最大路嘅心太軟啦~~雪糕用movenpick嘅 vanilla ice cream,讚👍🏻心太軟用dark chocolate整,所以有朱古力嘅苦味,對鍾意dark chocolate嘅人黎講真係福音😂😂一吉落個心太軟,d朱古力醬即刻流出黎,味道唔會太甜,配合苦味重嘅蛋糕甜味剛剛好,絕對值得一試~~~😍
2016-06-06
$60 (Tea)
2016-06-06 204 views
以前係附近返學一直都想試試呢度既all day breakfast,今日終於約同到朋友去食啦!Sweetology 既裝修真係好靚,超girly❤️。同朋友點左一個all day breakfast同一個麵食。All day breakfast 所有材料都係即叫即整,上枱既時候仲係熱辣辣。其中最最最中意既就係係3.6牛乳炒蛋,蛋味濃之餘仲超級滑,唔洗再加調味料都已經好正!仲有吞拿魚焗長通粉,細細地岩晒我地兩個女仔食,吞魚魚份量多,仲有大量菌🍄同少許煙肉,加上芝士既咸香,好味!

2016-06-06 325 views
同閨蜜來個極速短敘👭因為我朋友有事趕住走,時間所限,叫左一咸點,兩甜點share先黎既係all day breakfast我地係眾多all day中揀左呢個巴馬火腿窩夫既all day breakfast共有兩件窩夫,上面分別有巴馬火腿或者脆巴馬火腿,每件窩夫上面都有忌廉芝士。餡料較濃味,可以配以旁邊既雜菜沙律同香橙綜和反,窩夫脆脆地就幾合我心呢日既跟餐飲品係洛神花茶,好耐冇飲過啦☺️到甜品方面,初初點呢個玫瑰園 Rose Garden Flower 係比佢既粉紅色外表吸引🌹原來味道都幾好架咼!首先💁🏻雪糕係士多啤梨味既Movenpick 正❤️唔易溶 影完相 依然屹立不倒面頭好多士多啤梨 唔酸🍓🍓驚喜在於切開窩夫入面真係有玫瑰味!😳 原本以為得上面果兩朵玫瑰花仔同花瓣🤔竟然窩夫入面係粉紅色架😎呢個真係睇得又食得既😌除左上面堆大大的Cream 比我推走哂😌😌另一個係宇治金時可麗餅,成個綠色,好吸引配以一球綠茶movenpick雪糕同紅豆,令淡淡既可麗餅增添甜味。夏天食反球雪糕 幾開心呢到既佈置以白色為主,係正溜冰場旁邊,好易搵,係一個適合比女仔傾計自拍食甜品既地方。下次有機會可以黎試下3
同閨蜜來個極速短敘👭

先黎既係all day breakfast
巴馬火腿窩夫

呢日既跟餐飲品係洛神花茶,好耐冇飲過啦☺️
洛神花
玫瑰園
原來味道都幾好架咼!
首先💁🏻雪糕係士多啤梨味既Movenpick 正❤️
唔易溶 影完相 依然屹立不倒
面頭好多士多啤梨 唔酸🍓🍓
竟然窩夫入面係粉紅色架😎
呢個真係睇得又食得既😌
除左上面堆大大的Cream 比我推走哂😌😌

另一個係宇治金時可麗餅,成個綠色,好吸引
宇治抹茶可麗餅
宇治抹茶可麗餅
夏天食反球雪糕 幾開心

下次有機會可以黎試下3層架既afternoon tea set😁

Type of Meal
Tea
2016-06-05 223 views
放假同屋企人行又一城,順便食個下午茶,平d又吾洗同人逼等位,岩岩好3點人吾算多坐到3:30開始坐滿要等位,好彩早到叫左一set 英式下午茶同一份Benedict 超抵食$168 tea set for 2Tiramisu 好重酒味,朱古力粉好濃綠茶牛角包偏甜菠蘿窩夫超正,塊菠蘿燒過,超甜多汁,好想食多塊士多啤梨雪糕好味士多啤梨窩夫,士多啤梨偏酸布甸普通碎蛋沙律burger 都ok 三文魚egg benedict 影相影到凍左,如果熱d應該超正炒磨菇好香,媽咪要搶食反而薯條失色,吾脆整體黎講大部份都好滿意跟餐柚子紅茶值得一讚,淡淡柚子香,無落糖,清清地,用橙吾係用檸檬,岩晒怕酸既我Total 3個人$270 真係抵到無野講又靚又好坐又平
坐到3:30開始坐滿要等位,好彩早到
叫左一set 英式下午茶同一份Benedict
Egg  Benedict
Tea  set
超抵食
$168 tea set for 2
Tiramisu 好重酒味,朱古力粉好濃
綠茶牛角包偏甜
菠蘿窩夫超正,塊菠蘿燒過,超甜多汁,好想食多塊
士多啤梨雪糕好味
士多啤梨窩夫,士多啤梨偏酸
布甸普通
碎蛋沙律burger 都ok
炒磨菇好香,媽咪要搶食
反而薯條失色,吾脆
整體黎講大部份都好滿意

Total 3個人$270
真係抵到無野講
又靚又好坐又平

2016-06-04
$90 (Tea)
Tea  set
2016-06-05 204 views
離遠已經被其歐陸田園式的設計吸引住;白色的籬笆和座椅,再配牆上白馬和粉藍色的牆身,予人一種輕鬆而充滿童話的感覺。首先來的是牛油餐包,餐包微暖,質感都鬆軟。卡邦尼煙肉意大利粉$48以這個價錢來說,份量都偏多,有大量煙肉片,意粉口感彈牙,偏道偏淡但適合女仔口味。All Day breakfast $88十分足料而且價錢也十分合理,還有幾片大大塊的三文魚!炒蛋好有驚喜,入口嫩滑,不需用力已滑進喉嚨,還有熱辣辣的薯條,已用味粉調製好夠味,沙律好像是用了柚子醋,有種清新的感覺和盡解油膩!Hot Mocha 跟餐加$18凍蘋果水果茶$35有大量蘋果粒和士多啤梨粒,已予人一種夏日清新感覺,甜度剛剛好,水果茶配all day breakfast 簡直係最佳拍檔!食完正餐,當然就是甜品時間Tiramisu 配 Movenpick 的咖啡雪糕,咖啡味夠重,Tiramisu層次豐豐,軟綿綿的浸滿咖啡酒的蛋糕配上綿滑的CREAM,味道好夾!
首先來的是牛油餐包,餐包微暖,質感都鬆軟。

卡邦尼煙肉意大利粉$48
卡邦尼煙肉意大利粉
All Day breakfast $88
All Day breakfast
十分足料而且價錢也十分合理,還有幾片大大塊的三文魚!
Hot Mocha 跟餐加$18
Hot Mocha 跟餐加$18
凍蘋果水果茶$35
水果茶
食完正餐,當然就是甜品時間
Tiramisu 配 Movenpick 的咖啡雪糕

Other Info. : 整體食物質素唔錯,價錢又合理,尤其是甜品!ALL DAY BREAKFAST都用料十足!誠意之選!
$150 (Tea)
水果茶
Tiramisu 配 Movenpick 的咖啡雪糕
  • all day breakfast
2016-06-03 203 views
男朋友鍾情All day breakfast,上網查過又一城有一間賣各式早餐既餐廳,就同男朋友黎試。MENU分為飲品,甜品及咸點,圖片多而且有詳細說明。店面裝潢以白色為主,配簡約白馬裝飾,感覺平靜。因為唔想食甜品,所以點左兩個餐加一個小食。牛油炒磨菇入面有冬菇,磨菇,本菇,有唔同風味同口感,炒得入味,唔會太油,都幾香。英式全日早餐賣相已經吸引,有北海道3.6牛奶炒蛋,煙肉,香草腸,法蘭克福腸,煙三文魚,焗豆,薯條,雜菜沙律。炒蛋奶味出眾,入口滑溜,法蘭克福腸經常食,香草腸反而比較少。薯條係粗薯,尚算香脆,焗豆有加熱過。另外點了一個經典原味窩夫,MENU寫上面有火腿,煙肉碎,忌廉芝士,薯角,鮮果沙律窩夫外脆內軟,蛋煎得靚,有流心效果。跟餐飲品係檸檬冰紅茶,淡淡檸檬味,唔會太甜。食完3款已經好飽,但店員強力推薦甜品,只好叫個OREO朱古力木糠布丁,朱古力味不突出,太飽都係食唔哂。
MENU分為飲品,甜品及咸點,圖片多而且有詳細說明。
店面裝潢以白色為主,配簡約白馬裝飾,感覺平靜。
因為唔想食甜品,所以點左兩個餐加一個小食。

牛油炒磨菇
英式全日早餐
薯條係粗薯,尚算香脆,焗豆有加熱過。
窩夫外脆內軟,蛋煎得靚,有流心效果。
跟餐飲品係檸檬冰紅茶,淡淡檸檬味,唔會太甜。
$150 (Dinner)
2016-06-02 223 views
✿╮❤╭✿✿雜感女生 好味日記✿˚*•✰。Sweetology.白色的甜蜜滋味。✰•*˚✿✿舌尖上的又一城✿✿❤餓底飯聚❤❤是日放假,和朋友到很久不見的「又一城」行街今次2人行必有胃食友看到Sweetology非常公主FEEL的設計有哪個女生不想入去?於是來個自由點選的brunch配甜品英式全日早餐 $88all daybreakfast盛況要2人share才行!牛角包香脆,焗茄豆與椒鹽薯條都非常匹配煙三文魚、德國腸、煙肉、香滑的香草3.6牛奶炒旦還有新鮮的沙律,非常醒晨的早餐!伯爵茶木糠布甸 $60香香的伯爵茶味提升了木糠布甸的味道來自布甸的實在感,近creamycheeze的味道夠香滑伯爵茶焦糖燉蛋$50做得相當出色的甜品面層的焦糖夠香脆,燉蛋香而甜蜜極creamy令人想再來一個芒果窩夫+青檸雪芭 $53青檸雪芭更是酸得來醒神開胃配上香甜的芒果,原味的窩夫變得更好吃點了一杯ice tiramisu coffee $55賣相一流,面層的tiramisu香滑內裡的就是齋啡,攪拌後再飲味道變得香滑,然而,tiramisu的味道就淡了建議可以再強勁一點!
✿╮❤╭✿

✿雜感女生 好味日記✿

˚*•✰。Sweetology.白色的甜蜜滋味。✰•*˚

✿✿舌尖上的又一城✿✿

❤餓底飯聚❤

是日放假,和朋友到很久不見的「又一城」行街

今次2人行必有胃食友

看到Sweetology非常公主FEEL的設計

有哪個女生不想入去?

於是來個自由點選的brunch配甜品
英式全日早餐 $88

all day
breakfast盛況要2人share才行!

牛角包香脆,焗茄豆與椒鹽薯條都非常匹配

煙三文魚、德國腸、煙肉、香滑的香草3.6牛奶炒旦

還有新鮮的沙律,非常醒晨的早餐!
伯爵茶木糠布甸 $60

香香的伯爵茶味提升了木糠布甸的味道

來自布甸的實在感,近creamy
cheeze的味道

夠香滑
伯爵茶焦糖燉蛋$50

做得相當出色的甜品

面層的焦糖夠香脆,燉蛋香而甜蜜極creamy

令人想再來一個
芒果窩夫+青檸雪芭 $53

青檸雪芭更是酸得來醒神開胃

配上香甜的芒果,原味的窩夫變得更好吃
點了一杯ice tiramisu coffee $55

賣相一流,面層的tiramisu香滑

內裡的就是齋啡,攪拌後再飲

味道變得香滑,然而,tiramisu的味道就淡了

建議可以再強勁一點!
2016-06-01
$153 (Tea)
2016-05-31 280 views
想歎個舒服brunch去邊度?平時最鍾意去又一城行街街,寛落商場不壓迫,好舒暢。工作繁忙,還是首回跟低能兒童逛這兒,商場許多家餐廳都試過,見到呢度無食過,行到腳仔攰又睇等戲,於是,丁丁和我去左呢度食下全日早餐去,又個幾月無食過水煮旦了。白色的新裝修甚是喜歡,雖然桌上的不是鮮花,但也漂亮。還播著我心儀的英文歌曲呢。班尼迪旦早餐78九龍塘以呢個價錢黎講,真係相當實惠,旦旦材料用煙三文和巴馬火腿作招來,一次過滿足曬兩個願望。忌廉芝士醬跟旦汁相揮軟滑,旦香味濃,水煮旦煮得恰度好處,沒有雞旦的腥氣,而配料沙律菜不少且爽口,加了鮮橙醬做汁,更開胃。烤菠蘿跟大量鮮柚子芬芳怡人,酸甜感更起食慾。整體質素超級高,驚喜喔。英式全日早餐88用陣容鼎盛來形容的all day breakfast,脆身香鬆的牛角包,傳統焗茄豆,size大的德國腸,不干0鞋的煙肉火腿,滑不溜口的炒旦,脆炸略粗的薯條,再加上沙律菜和3.6牛奶炒旦,咸香的煙三文魚,顏色相當丰富,真是展開了飽足滿意的good morning!他點的辣法式芥末香腸卷48煙肉包著香腸用簽串起來,份量許多,啖啖肉,煙肉不干身,沙律菜也佔半碟,價錢好平呀,抵吃
想歎個舒服brunch去邊度?
班尼迪旦早餐78
英式全日早餐88
他點的辣法式芥末香腸卷48
煙肉包著香腸用簽串起來,份量許多,啖啖肉,煙肉不干身,沙律菜也佔半碟,價錢好平呀,抵吃小食。

$127 (Lunch)
Celebration
Anniversary
  • 班尼迪早餐
2016-05-30 143 views
又到周末了,當然要上openrice搵好野食~咁岩見到呢間ranking同comment都幾好,又好耐無去又一城几街,就決定黎試一試!去到餐廳,發現餐廳正正就係戲院隔離~等既人唔算多,餐廳入面有幾張兩人檯,所以等既人應該係等緊幾人檯。我地兩個人入到去,一個叫左煙三文魚意粉set lunch (附餐包同柚子茶),一個叫左牛角包all day breakfast(附青蘋果同柚子茶)。食物送上速度都算快,餐包出奇的熱,但好重牛油味,還算好吃。煙三文魚意粉有四片煙三文魚,意粉份量不多,且有點oily,吃後不算很飽,還是不太建議。牛角包中間夾了一條腸,另配上薯條,食物夠熱,還是可以的。而柚子茶就相對比較甜,喝了兩口就不想再喝了,畢竟這是免費的。因為不是很飽,又到了2點鐘轉下午茶menu的時候,所以我們點了一個strawberry窩夫,用上的是movenpick雪糕。但賣相味道只是一般,不能與比較出名的台灣甜品店相比。價錢上,這餐都比較貴,畢竟這裡是九龍塘。值得一提的是這店的服務,侍應生經常都聚在一起聊天,很少理會客人,有好幾次都要叫很久才有人回應,希望餐廳可以多加改進。
價錢上,這餐都比較貴,畢竟這裡是九龍塘。

2016-05-28
$110 (Lunch)
2016-05-28 346 views
舊朋友約飯聚,很久沒見面,預計話題滔滔不絕,一間適合聊天的餐廳是少不了,我們揀選了又一城sweetology乘電梯到UG樓層,遠處已見全白色的裝潢,我們被安排坐在側邊座位靠近溜冰場位置,座位之間留有足夠空間,聊天內容不怕被隔鄰食客偷聽😃看完餐牌後,我們分別點了兩道主菜,第一道是"巴馬火腿窩夫“all day breakfast ,窩夫質料香軟,格子中釀了忌廉芝士,令味道變得更豐富,Parma Ham分別有兩種烹調方法,很特別,炸薯條炸得香脆,還有兩款配菜,雜菜沙律和去皮去衣香橙很清新味道,剛好中和了火腿的咸味第二道是英式早餐,牛角包烤得香脆,炒旦有濃濃牛奶味道,增添了香滑感,香腸有兩款,法蘭克福腸和香草腸,香草腸味道較突出,外皮香脆,肉質有濃濃香草味,推介。這個餐也有薯條好友是抹茶愛好者,甜品當然選了抹茶伴侶窩夫,甜品弄得很精緻,忍不著拿起相機拍照,窩夫呈花形狀,窩夫有濃抹茶味道,表面鋪有朱古力碎,杏仁和鮮忌廉,中間位置有一球抹茶雪糕,整個配搭很完整和友人度過了很滿足的一個晚上,二人結脹共$268。
這個餐也有薯條
和友人度過了很滿足的一個晚上,二人結脹共$268。
2016-05-26
$130 (Dinner)
  • All Day Breakfast
2016-05-27 128 views
今天剛好休息,下午時分來到九龍塘發現有間白色小屋處於角落位置,環境充滿少女味道,又有點點浪漫氣氛,頗是吸引。店員送來了兩個是日餐包。香脆的牛角酥伴上果醬和牛油。牛油酥酥脆有滿滿牛油味道,不太油膩,略微牛油味道不太重。沾上牛油後味道更為香口惹味。卡邦尼意粉。忌廉味道不太濃郁,但是醬汁加上調味粉和蒜粒,味道香口出色。忌廉不重,質感不太黏稠,但是淡淡的醬汁更惹人喜愛,幼身意粉伴上煙肉片,每一口都滿滿豐富味道,簡單,吃出點點家庭味。點上一個小食-煙肉芥末香腸串。煎香的煙肉片包上粗大的香腸,香腸是香草芥末腸,入口香脆咸香豐富,粗大的香腸口感更是豐富吸引,每一口都油香豐富,旁邊有蘋果華都夫沙律,九量蘋果粒和新鮮生果,減低油膩感,出色的小吃。
卡邦尼意粉。
點上一個小食-煙肉芥末香腸串。
2016-05-27
Type of Meal
Tea
2016-05-25 167 views
上星期約左FD去又一城行街,行到攰本身想去FOODCOURT坐低睇下有乜食,結果見到呢間裝修幾靚,就決定入黎食TEA~我地之前食左LUNCH,淨係叫左三樣甜品當下午茶多士方磚$68賣相好靚,同其他店的不同,多士本身已點了糖,所以食落幾甜雪糕同多士幾夾,多士即叫即做,幾脆,伴有朱古力醬最好係多STRAWBERRY果肉,非常甜OREO木HONG布丁$68同樣賣相靚我本人幾鐘意食OREO碎,木HONG布丁口感OK,食落較軟身,木HONG同布丁比例不錯~酒心朱古力心太軟$68朱古力心太軟就食得多,但酒心口味就較少食心太軟幾挺身,蛋糕層鬆軟亦夠流心酒心味其實酒味都幾重,我覺得接受到的,幾特別奶茶$38朋友話奶茶奶味都幾重,但甜左D

我地之前食左LUNCH,淨係叫左三樣甜品當下午茶
多士方磚$68
賣相好靚,同其他店的不同,多士本身已點了糖,所以食落幾甜
雪糕同多士幾夾,多士即叫即做,幾脆,伴有朱古力醬
最好係多STRAWBERRY果肉,非常甜
OREO木HONG布丁$68
同樣賣相靚
酒心朱古力心太軟$68
朱古力心太軟就食得多,但酒心口味就較少食
心太軟幾挺身,蛋糕層鬆軟
亦夠流心
酒心味其實酒味都幾重,我覺得接受到的,幾特別
奶茶$38
朋友話奶茶奶味都幾重,但甜左D
2016-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$125 (Tea)
自從大學畢業後,我也甚少到又一城來。唯友人一直對 Sweetology 這店情有獨鍾,多次邀請我陪她到來,之前數次約會也失敗,今次終於成功了。未入餐廳,已經被其裝潢和擺設所吸引住;籬笆、坐椅,以至牆上的白馬,都清一色以純白色為主,配上雲石檯,不難看出餐廳的英倫風路線。走進店內,時尚的吊燈更提升餐廳的整體格調,燈光柔和,令整個環境氣氛變得和諧。牆上的白馬頭予人一種典雅且神聖的感覺。早前看雜誌,知道這店其實是甜牙牙的分支,不同的是這店提供全日早餐和其他西式食物,如各類意粉和沙律等。當然,甜品也是餐廳的主打食物,要不如何托得起“Sweetology” 的名字?桌子上也放了一些擺設,令用餐的環境更舒適,客人更愜意。店員遞上兩個餐牌,一份是全日早餐/主食的套餐餐牌,另一份則是收錄了全店食物和飲品的餐牌。友人一直想來,所以早已想好吃甚麼,既然如此,我也就捨命陪君子,將那頓飯交給她作主吧!這次由友人拍板,所以,每次店員奉上食物時,我都很期待。原來,這樣充滿神秘感,挺好玩的。首先來到的是牛油餐包,餐包微暖,塗上牛油的話則稍嫌不夠熱。不過,麵包的鬆軟度適中,亦不會過乾。之後便是煙三文魚忌廉汁意粉 ($5

牆上的白馬頭予人一種典雅且神聖的感覺。

之後便是煙三文魚忌廉汁意粉 ($58)。這意粉的賣相與預期的有點落差,幸好味道能挽回不少分數。三文魚份量不少,分別舖在滿佈芝士粉和雜菌的意粉上。意粉中混合了芝士和煙肉,煙肉想是炒過,所以脆脆的,豐富意粉的口感。煙三文魚味道適中,沒有出現過熟的情況。整體味道不錯,要是醬汁多一點,或稠身一點會更佳。
班尼迪蛋早餐 $78 (配柚子冰紅茶)

回看之前的食評,這個餐似乎較少人點。Benedict蛋是友人最愛,所以她選這個也是意料之內。我對那蛋的興趣不太大,友人認為蛋算不錯,生的部分沒有腥味;我覺得這個早餐上的水果很新鮮,這是值得讚揚的地方。那片菠蘿特意加糖,再用火槍燒焦,酸甜交錯,令人吃得津津有味。其他如青蘋果、柚子的果肉都很多汁,酸酸甜甜,令人開胃。
這裡名叫 “Sweetology”,甜品自然是不能錯過的吧。窩夫是甜牙牙的招牌甜品,在這裡又怎能不吃的。看到店員送來的窩夫,中間有一朵玫瑰花,就知道這是「玫瑰園」窩夫了。剛放下,一股玫瑰花香撲鼻而來。這窩夫看起來跟台式 CAFÉ 的鬆餅相似度極高呢!
窩夫上,除了有玫瑰花的花瓣外,還有新鮮的士多啤梨、雜莓(如黑莓、紅莓及桑莓),很豐富。另一個吸睛點絕對要數那球粉紅色的雪糕!那是Movenpick出品的士多啤梨雪糕,看到已令人垂涎。窩夫外層香脆,吃起來也夠鬆軟,跟雪糕和水果一起吃,一點也不覺得甜膩,讓人滿意。
當我感到有點飽的時候,店員即送來一件賣相超吸引的甜品!嘩,真的超美呢!原來它的名字叫「夏洛特意大利芝士餅」,還是英文名好點
– “Charlotte Tiramisu” 。恕我見識少,我之前真的未見過意大利芝士餅是這麼美的。因為它美,所以令我更加捨不得吃。
蛋糕外面圍了手指餅,手指餅很軟,猜想是因為浸了酒吧,口感鬆軟得如蛋糕般,但味道不會很甜。中間的蛋糕就是傳統的意大利芝士蛋糕,咖啡味和酒味同在,但兩者並沒有爭味,亦不會過濃。芝士蛋糕很滑,芝士味突出,可幸的是最後也沒有感到膩滯。

我留意到其他食客吃的全日早餐也十分吸引,下次可以再來吃其他的甜品和主食呢!
2016-05-16
$130 (Dinner)
  • 玫瑰園窩夫
  • 班尼迪蛋早餐
  • 夏洛特意大利芝士餅
因為附近返工,所以時不時晚餐或午餐也在又一城找餐廳吃,這間已去過數次,由英式早餐到窩夫也試過,完全感覺是間扮高級的快餐而已,食材。。。溫度上微溫,新鮮度微鮮,窩夫每次都很硬,反而薯條每次都炸得熱辣辣,加上超快的出餐速度。。。。完全係間普通但又好貴既快餐店
2016-05-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2016-05-23 362 views
一段日子無黎過呢個商場, 舖頭變化都幾大, 又有新舖進場, 呢間外型咁可愛既"小白屋"就係新舖進場之一啦店舖面積唔算大, 一眼望晒, 裝飾佈置以白色為主, 好岩"姐妹淘"黎開餐餐廳主打西式食品, 甜品糖水/雪糕/乳酪/咖啡, 係商場行得累時, 岩晒入黎坐底食返個TEA再差電餐廳營業時間為1400-2300,岩晒星期日當BRUNCH, 一於試下個英式全日早餐 ($88), 包飲品, 轉咖啡/凍檸檬茶加$8份量都幾足, 一般英式早餐應有既材料都有, 呢度仲會有埋片三文魚! 個人最喜愛佢既炒疍(夠滑但唔油), 薯條夠熱辣又唔油, 加埋個沙律清新一個味蕾, 尤其喜歡佢個醬汁, 酸甜度令人愛上!友人點選班尼迪疍早餐($78)賣相顏色配搭好醒神, 除左主⻆外, 伴以大量生果及沙律菜, 減底左食2隻疍既罪惡感, 切開疍可見有疍汁流出, 底部既英式鬆餅已經可以完全索晒疍汁, 方便進食!雖然食完呢2款早餐已經飽肚, 但打開餐牌又見到佢精緻既甜品...........於是就有佢既出現香蕉蜜糖吐司盒子($65)果然好邪惡呀, 總共見到有3片香脆厚多士(已切成條狀, 方便拎取! 讚!), 面頭有一球MOVEN
友人點選班尼迪疍早餐($78)
香蕉蜜糖吐司盒子($65)
果然好邪惡呀, 總共見到有3片香脆厚多士(已切成條狀, 方便拎取! 讚!), 面頭有一球MOVENPICK雲尼拿雪糕球, 將雪糕, 焦糖脆蕉連多士一齊食..............嗚....肥死都抵!
埋單二人都係二百幾蚊, 以商場其他食店價錢黎講, 呢餐BRUNCH都算幾抵食!
2016-05-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
  • All day Breakfast
  • 香蕉蜜糖吐司盒子