2015-07-26 319 views
星期日都有下午茶餐, 雖然價錢中等, 但勝在多選擇! 支竹火腩飯, 火腩皮脆! 干炒牛河, 無多餘油留在碟底! 想不到普通的一間茶餐廳都有此水準! 因附近都無其他比較好茶餐廳選擇, 所以有機會會試埋其他!
星期日都有下午茶餐, 雖然價錢中等, 但勝在多選擇!

因附近都無其他比較好茶餐廳選擇, 所以有機會會試埋其他!
干炒牛河
支竹火腩飯
2015-07-26
$40 (Tea)
干炒牛河
支竹火腩飯
之前食過葵興果間,見屋企附近開左間分店,就近近地試下啦,點知極度失望!當日叫左2個下午茶餐,瑞士雞翼(3隻)及雞脾配薯條,無唸過咁普通既下午茶餐都可以咁難食,瑞士雞翼係凍架!!! 我並唔需要佢整到好熱辣辣,但起碼唔好完全凍同乾哂咁,好似擺左出黎好耐咁,真係超難食! 雞脾正常但無咩味,d薯條又係凍既,間餐廳發生咩事呀? 當日聽到另一枱客又係因為食物乾同凍哂所以同個經理嘈,個經理超無禮貌咁鬧個客唔鍾意就唔好食! 咁都得?一句講哂,葵涌呢間係咁多間分店入面最難食既一間,d侍應亦係最無禮貌既一間!

Other Info. : 難食!
2015-07-17
$35 (Tea)
是日午餐 經過新開的瑞士咖啡室! 呢間咖啡室其實都係一間茶餐廳,但其裝修甚有特色!以綠色作為主色配上風味懷舊牆紙,喺工業區嚟講實在有心思!今日12:30到達餐廳,幸運地唔需要等位 與同事點左咖喱牛腩農夫包(限定!!) 同 瑞士汁牛河~咖喱牛腩農夫包勁好味!老闆話唔係日日有架!個包非常鬆脆,然後沾滿咖喱係好夾的!完全唔覺得重口味!而咖喱牛腩都炆到好軟,完全勁入味,值得一讚!!瑞士汁牛河亦有驚喜!份量大大碟,女仔一定會食唔唒!河粉同牛肉都充滿瑞士汁味,味道好正,感覺冇干炒牛河咁油膩。喺繁忙嘅午飯時段都能造出好味嘅菜色,都值得一試

今日12:30到達餐廳,幸運地唔需要等位

與同事點左咖喱牛腩農夫包(限定!!) 同 瑞士汁牛河~

喺繁忙嘅午飯時段都能造出好味嘅菜色,都值得一試
咖啡牛腩農夫包
瑞士汁牛河
懷舊style
2015-07-09
$50 (Lunch)
咖啡牛腩農夫包
瑞士汁牛河
2015-07-08 262 views
新鋪開張有折, 諗住同屋企人去試下去到話二折晚餐賣晒, 都唔緊要, 試下MENU入面既小菜囉~叫左個3人餐, 有1個炒菜, 3個湯, 3個小菜, 餐飲同甜品, 小菜我地叫左栗子炆雞, 甜酸肉排同蒸倉魚落左單, 惡夢就開始我地係20:22落單, 立即上中湯, 傳統茶記無味無料既冬瓜湯, 飲左兩啖, 放棄!10分鐘後黎左個栗子炆雞, 唔熱既, 雞又炆唔林, 我煮仲好過佢, 都算!黎完個栗子炆雞, 我足足等左45分鐘都冇野上, 嘈左3次, 次次都話跟之後冇消息, 如果唔係同家人黎我一早拍檯走人! 結果坐左一個鐘之上埋碟炒通菜, 明明應該係炒變左上湯, 極難食!甜酸肉排勁細碟, 又係好難食, 等到個人冇晒心機, 飯都凍晒硬晒!條魚呢, 等左個幾鐘先黎, 可能係水塘養大先捉過黎啦, 但條魚既肉梅既~可以要人等咁耐, 又做出咁既水準, 真係絕頂!最後食完野, 叫佢上甜品, 竟然同我講賣晒!!亦都冇任何既補償, 我相信其實根本佢就唔想做生意!我食過幾次荔枝角分店, 價錢品質都OK, 但葵涌新開既依間, 真係差到不能再差, 食物水準同服務同一般荼記冇得比!以後都唔會再去食~
新鋪開張有折, 諗住同屋企人去試下
落左單, 惡夢就開始

可以要人等咁耐, 又做出咁既水準, 真係絕頂!

最後食完野, 叫佢上甜品, 竟然同我講賣晒!!
亦都冇任何既補償, 我相信其實根本佢就唔想做生意!

我食過幾次荔枝角分店, 價錢品質都OK,

以後都唔會再去食~

2015-07-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)