2024-10-22 475 views
📍 T.Co喺尖沙咀食完晚飯之後經過呢間烤卷店,比香氣吸引之下入去望吓,店裏面採用半開放式廚房嘅設計,見到曬成個製作過程,即叫即整,確保熱辣辣!🐮 Beef Wrap 牛肉烤卷 $45選用美國精選牛肉,見職員鏟左兩次牛肉,爆多嘅餡料😆加入洋蔥粒、蕃茄同青瓜絲,增添唔少口感~牛肉本身嘅味道都好重,再配埋蒜蓉醬同香辣醬,勁濃味!啱曬重口味人士😌🐥Chicken Wrap 雞肉烤卷 $45雞肉嘅份量,絕對比得上牛肉;但雞肉嘅口感就相對較軟身,亦有用調味料醃製過,但相對冇牛肉咁重味😁雞肉卷嘅醬汁會淡啲,冇咁易覺得油膩,亦都冇辣味,整體嚟講比較fresh啲🥄Chicken Rice Meal 香嫩雞肉飯(大)$55呢個雞肉飯都好推薦大家試吓,特別係食完烤卷覺得唔飽嘅你😆雞肉比喺烤卷嘅份量仲多,特別嘅係飯,用咗薑黃飯,口感會比較軟糯,就算男仔食都好夠飽👌👌除咗雞肉,仲有青瓜絲、洋蔥同蕃茄,中和番油膩感☕️咖啡 ✨買一送一✨咁啱撞正餐廳嘅推廣活動,熱同凍嘅咖啡都係買一送一!用左$35就有兩杯咖啡,好抵飲😉🔹 Americano 美式咖啡🔹 Latte 拿鐵咖啡⭐️好味指數:8.2/10📍 T.Co (加
📍 T.Co

🐮 Beef Wrap 牛肉烤卷 $45

🐥Chicken Wrap 雞肉烤卷 $45

☕️咖啡 ✨買一送一✨
🔹 Americano 美式咖啡
🔹 Latte 拿鐵咖啡

⭐️好味指數:8.2/10

📍 T.Co (加拿分道) (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖

- #TCo #尖沙咀 #烤卷 #wrap #菲律賓烤卷 #HashtagB #啊一檸檬茶 #都係附近 #一次過食曬佢哋 #買一送一 #咖啡 #外賣店
2 day(s) ago 0 views
經過見到覺得幾吸引🤩同朋友都忍唔住買嚟食ღ香嫩雞肉烤卷即叫即整,可以望到店員製作用塊薄薄嘅烤餅,放上洋蔥🧅青瓜🥒蕃茄同芝士等配料,加上主角香嫩雞肉,再淋上醬汁,好吸引🤩雞肉食落夠嫩又有肉汁,一啖咬落去勁滿足😌ღ香嫩雞肉飯 飯都好吸引,雞肉配薑黃飯又幾夾喎!加上微辣惹味嘅醬汁食落好開胃🤤ღ薯條加$3有3款shake shake 粉選擇(燒烤、香辣或者特別嘅粟米味)揀咗BBQ味,薯條香脆美味🤤另外仲見佢嘅咖啡做緊買一送一優惠,我哋一人都揀咗一杯嚟飲下ღHot cappuccino ღIced latte
經過見到覺得幾吸引🤩
同朋友都忍唔住買嚟食

ღ香嫩雞肉烤卷
即叫即整,可以望到店員製作

ღ香嫩雞肉飯
飯都好吸引,雞肉配薑黃飯又幾夾喎!
加上微辣惹味嘅醬汁
食落好開胃🤤

ღ薯條
加$3有3款shake shake 粉選擇
(燒烤、香辣或者特別嘅粟米味)
揀咗BBQ味,薯條香脆美味🤤

另外仲見佢嘅咖啡做緊買一送一優惠,我哋一人都揀咗一杯嚟飲下

ღHot cappuccino

ღIced latte
2 day(s) ago 0 views
滋味牛肉烤卷牛肉經過精心醃製,肉質鮮嫩多汁,外皮烤得恰到好處,帶有微微的焦香味。搭配新鮮的生菜和香料醬,口感層次豐富。香嫩雞肉烤卷接著,我嘗試了香嫩雞肉烤卷。這道菜的雞肉同樣經過精心處理,口感滑嫩,帶有淡淡的香料味。搭配的餅皮柔軟,恰到好處地包裹住了雞肉,讓每一口都充滿了香氣。這道烤卷的味道清新,適合喜歡輕盈口感的人。滋味牛肉飯這碗飯的牛肉份量十足,米飯粒粒分明,吸收了肉汁的精華。牛肉的味道濃郁,與米飯相互輝映,配上的配菜新鮮。📍T.Co (西洋菜南街) (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖#HashtagB #啊一檸檬茶 #香港美食 #Tco

香嫩雞肉烤卷

滋味牛肉飯

📍T.Co (西洋菜南街) (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下6號舖

#HashtagB #啊一檸檬茶 #香港美食 #Tco

2025-01-02 0 views
喺尖沙咀發現呢間菲律賓美食外賣店,非常抵食又好味我最喜歡食菲律賓式烤卷,有牛肉和雞肉味, 所有order即叫即整仲有下午茶餐和二人餐,佢有雞肉同埋牛肉揀,我見大家一般都係一個個套餐咁叫,我就要買薯條和飲品餐!烤牛肉卷🫔- 好好味😋 值得經常買!雞肉飯薯條 - 有配Shake shake 粉,仲有唔同味道好似粟米味、燒烤味和辣味選擇凍美式咖啡呢度仲有張bar 枱仔,岩哂想立刻食既朋友😊😊T.Co (加拿分道) (尖沙咀)尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖
喺尖沙咀發現呢間菲律賓美食外賣店,非常抵食又好味

烤牛肉卷🫔
- 好好味😋 值得經常買!

雞肉飯

凍美式咖啡

呢度仲有張bar 枱仔,岩哂想立刻食既朋友😊😊
T.Co (加拿分道) (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖
Type of Meal
Tea
2025-01-01 0 views
趕頭趕命得好少時間食lunch,同同事快快手買完就要返上去做嘢,估唔到有驚喜喎✨🌟滋味牛肉烤卷$45 +$10 +$10 叫咗熱即磨咖啡,凍冰冰飲杯熱嘢,又舒服又醒神🙂‍↔️牛肉粒嘅份量好足夠,芝士、蒜蓉醬、洋蔥,芝士味道好輕微,牛肉烤得有肉汁,而且甜甜地,蒜蓉醬帶少少辛辣嘅味道,令到成個烤卷變得更加重口味,提升咗層次🥰🌟香嫩雞肉飯(大)$55 +$10 +$10 加熱即磨咖啡,午餐份量正常,但係對男仔嚟講有機會唔夠,雞髀肉份量好多,令人食慾大開。雞肉調味上都係偏濃味,配上蒜蓉醬同香辣醬,好重口味,辣辣地有幾過癮,側邊仲有青瓜、洋蔥同蕃茄嘅配搭,平衡翻重口味嘅感覺😁*此乃自費食評

🌟滋味牛肉烤卷$45 +$10

🌟香嫩雞肉飯(大)$55 +$10

*此乃自費食評
TakeAway
2024-12-31 24 views
行經尖沙咀加拿芬道,有間外賣店T. Co Hong Kong ,透過櫥窗可看到店員制作菲律賓烤卷,吸引我哋買嚟食。T. Co主打牛肉同雞肉的烤卷、飯、Shake Shake 薯條、咖啡。朋友想食牛肉烤卷,鬆軟嘅烤卷包裹住濃郁牛味嘅牛肉粒、洋蔥、蕃茄、青瓜同醬料。加入兩款醬汁有蒜蓉醬同香辣醬 ,非常飽滿,食落香辣惹味。香嫩雞肉飯雞肉飯喺以蛋黃飯做成,用頂級泰國香米,飯味十足,加入蒜蓉醬、香辣醬,香辣口感,雞肉鮮嫩又juicy。Shake Shake 薯條可配Shake shake 粉,加入粟米味道嘅Shake shake 粉,令薯條更香甜。即磨咖啡仲做緊買一送一優惠,熱拿鐵咖啡、熱美式咖啡
行經尖沙咀加拿芬道,
有間外賣店T. Co Hong Kong ,

透過櫥窗可看到店員制作菲律賓烤卷,
吸引我哋買嚟食。

T. Co主打牛肉同雞肉的烤卷、飯、
Shake Shake 薯條、咖啡。

Shake Shake 薯條

即磨咖啡仲做緊買一送一優惠,
熱拿鐵咖啡、熱美式咖啡
聖誕節假期去左尖東睇燈飾,經過尖沙咀加拿分道呢間菲律賓快餐店就叫d野食醫肚。主要食品有烤卷、碗飯、飲料,都有套餐。滋味牛肉烤卷 $45食物即叫即整,店員用薄薄烤餅包住牛肉,青瓜,番茄,洋蔥同芝士,然後加上三款醬汁,之後就放入紙包。紙包夠厚身,方便唔洗用手掂到食物。烤餅煙韌,入面肉類醬汁好夠,味道少少辣,配新鮮蔬菜可以添d清新感覺。味道唔錯,一定要熱食。香嫩雞肉飯 $55香嫩雞肉飯係黃色米飯配雞肉,然後加上三色醬汁,下底有番茄,洋蔥同青瓜。米飯乾身,本身味道淡淡,撈醬就啱,份量都唔少。薯條 $20薯條熱辣辣炸起,用紙袋裝住,係幼身。味粉 $3味粉三選一,我揀左甜粟米。另外有燒烤味同辣味。自己將味粉加落薯條,然後搖渾,味道甜甜地,唔錯。Iced Latte $30奶啡大大杯。而家仲有咖啡買一送一!

滋味牛肉烤卷 $45

香嫩雞肉飯 $55

薯條 $20
薯條熱辣辣炸起,用紙袋裝住,係幼身。

味粉 $3
Iced Latte

Iced Latte $30
奶啡大大杯。而家仲有咖啡買一送一!
2024-12-29
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$92 (Lunch)
Iced Latte
今天在尖沙咀聽講座,午餐時間到了,想快速解決一下,無意中經過加拿分道的**T.Co**,這間菲律賓烤卷快餐外賣店的香氣瞬間吸引了我!食物是即叫即製,真的是新鮮熱辣!😍#### 🥩 **牛肉烤卷**這款牛肉烤卷的餅皮香脆,裡面填滿了份量十足的美國牛肉,肉味濃郁!還有芝士、洋蔥粒、青瓜和蕃茄,最後再加上辣醬和蒜蓉醬,口感層次豐富,讓人一口接一口!🌶️🧄#### 🍗 **雞肉烤卷**如果你喜歡清淡口味,這款嫩滑的雞肶肉烤卷絕對合你心意!份量也很足,醬汁相對輕盈,不會油膩,整個烤卷吃起來超級鮮滑,讓人感覺特別舒服!🐔#### 🍚 **香嫩雞肉飯**這裡的香嫩雞肉飯也一定要試試!雞肉鮮嫩,加上新鮮的蕃茄和青瓜,再配上軟糯的薑黃飯,份量超足。混合蒜蓉醬和辣醬後,味道更是有層次感,讓人食指大動!🍅🥒#### ☕️ **即磨咖啡**別忘了他們的即磨咖啡!現在還有買一送一的優惠,拿鐵和美式咖啡都超合我口味,完美搭配我的午餐!☕️💕整體來說,**T.Co**真的是一個在尖沙咀享受快餐的好去處,讓我在忙碌的日子中找到了一絲美味的慰藉!❤️

#### 🥩 **牛肉烤卷**

#### 🍗 **雞肉烤卷**

#### 🍚 **香嫩雞肉飯**

#### ☕️ **即磨咖啡**

2024-12-27 17 views
T.Co 尖沙咀人氣烤卷 🌯好多人排隊~ 好方便買😍😍仲有枱面 可以企住食非常適合外帶,簡單快捷,快速享受美味😋😋性價比超高😁😁🐂 牛肉烤卷 ($45)一口咬下便感受到鮮嫩多汁的牛肉超多醬料~將牛肉調味調很好🐓 香嫩雞肉飯(大) ($55)這道雞肉飯絕對能讓你吃得飽,雞肉鮮嫩,有好多青瓜🥒蕃茄 配料薯條搭配粟米味粉,增添了風味☕ 齋啡(熱)($25) 與 拿鐵咖啡(熱)($25)香香濃濃 最岩 午餐 下午餐
T.Co 尖沙咀人氣烤卷 🌯
好多人排隊~ 好方便買😍😍
仲有枱面 可以企住食
非常適合外帶,簡單快捷,
快速享受美味😋😋
性價比超高😁😁

🐂 牛肉烤卷 ($45)
一口咬下便感受到鮮嫩多汁的牛肉
超多醬料~將牛肉調味調很好

🐓 香嫩雞肉飯(大) ($55)
這道雞肉飯絕對能讓你吃得飽,
雞肉鮮嫩,有好多青瓜🥒蕃茄 配料
薯條搭配粟米味粉,增添了風味

☕ 齋啡(熱)($25) 與 拿鐵咖啡(熱)($25)
香香濃濃 最岩 午餐 下午餐
2024-12-24 37 views
呢排尖沙咀收工,成日行過厚福街都見到長長人龍排緊呢間烤卷,菲律賓人氣烤卷品牌 T.Co 在香港新開了分店,我還是忍不住去試試,試下招牌滋味牛肉烤卷熱騰騰的餅皮裡包著鮮美的牛肉粒,口感甘甜,實在美味!裡面還搭配了爽脆的青瓜和番茄,讓整體更加清新。另外試下佢地新出烤薯條,仲有幾款味粉簡,有燒烤、菲律賓辣粉同粟米味!薯條熱辣辣加埋粟米粉真係食到停唔到口!叫多一份香嫩牛肉飯,回家後慢慢享用。飯裡不僅有雞髀肉,還有新鮮的蔬菜、番茄、青瓜和洋蔥,甚至可以加上芝士🧀,真是豐富又美味!現在 T.Co 的招牌咖啡都唔錯👍🏻拿鐵底下還有煉奶,香甜可口,奶香味更是濃郁~

2024-12-18 55 views
自從去旅行食完之後一直都好掛住呢個烤卷, 咁岩經過尖沙咀有呢個食, 即刻嗌黎試下佢唔同時段都有唔同既優惠黎到既時候都幾多人, 因為係即整既關係, 所以等左一陣先到手睇住佢整既超足料同醬!! 到手仲係熱辣辣, 我揀左既係牛肉卷, 入面除左有牛肉之外仲有芝士, 洋蔥, 蕃茄, 青瓜, 蒜蓉醬, 辣醬等等, 超豐富個餅底口感同D醬+料都係勁夾, 餅底冇咩味但係D醬加埋配料係神級好味!!呢個飯都幾出名!! 雖然醬都係差唔多, 但係食落既口感同味道好不同!! 個人黎講兩樣都咁鐘意食, 撈飯有撈飯食既開心!!飲品都係買一送一, 點左既係熱既美式, 雖然係機出, 但係都算係香濃!! 食得開心飲得開心!! 不過成間店只係得一張小枱仔, 所以大部份人都係拎走食, 如果有多D枱就好了(因為熱辣辣最好食!!)

佢唔同時段都有唔同既優惠

2024-11-12
Type of Meal
Dinner
放街同朋友出尖沙咀行下,諗住去厚福街揾食,點知行到加拿芬廣場,就見到對面開左間T.Co,同朋友講開之前食過覺得幾好食,朋友又話要試下,咁就一齊食la照舊嗌曬兩款烤卷,真係好鐘意佢個烤卷😍,而家仲做緊75蚊兩個,再嗌多個飯share食,就乜都夠飽,仲見到即磨咖啡25蚊兩杯咁抵,天氣涼涼地,就梗係要整返杯熱咖啡暖下la⭐️滋味牛肉烤卷⭐️香嫰雞肉烤卷基本上,兩個烤卷嘅配菜係一樣嘅,有青瓜、蕃茄,同兩款醬,唯一唔同嘅就係一個嘅主菜係牛肉,另一個嘅主菜係雞肉,重點係佢地一樣餡料豐富,一啖咬落口,口感豐富,好正😍⭐香嫰雞肉飯(大)大大碗飯,有好多雞肉,仲有好多醬呀😍醬怪我見到都流曬口水🤤⭐熱拿鐵咖啡⭐️熱泡沫咖啡25蚊就有兩杯熱飲😍li個價錢,杯咖啡都唔差,真係好抵飲

⭐️滋味牛肉烤卷
⭐️香嫰雞肉烤卷

⭐香嫰雞肉飯(大)
大大碗飯,有好多雞肉,仲有好多醬呀😍醬怪我見到都流曬口水🤤

⭐熱拿鐵咖啡
⭐️熱泡沫咖啡
25蚊就有兩杯熱飲😍li個價錢,杯咖啡都唔差,真係好抵飲
2024-12-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2024-12-17 28 views
每次去尖沙咀都是其中一間必吃之選🥰店員細心有禮,製作餐點都十分快速,可選擇店內立食或是外賣亦可。滋味牛肉烤卷餅皮烤至香甜,內裡的牛肉也非常嫩滑多汁,配搭特製醬汁更惹味。香嫩雞肉烤卷外層的烤香味讓人食慾大增,內裡的雞肉肉質軟嫩,加上醬汁,每一口都十分juicy !香嫩雞肉飯份量十分足夠且非常美味。飯粒飽滿,帶有淡淡的油香,搭配上清爽可口的雞肉和蔬菜,再混合醬汁讓這道米飯更加美味可口。店家咖啡類飲品買一送一,我選了熱拿鐵咖啡和熱泡沫咖啡,兩者都有濃郁的咖啡香氣,而後者的泡沫更是濃厚柔滑。
每次去尖沙咀都是其中一間必吃之選🥰

香嫩雞肉烤卷

2024-11-29 144 views
今日係尖沙咀收工,好想快點返屋企休息,見到菲律賓菜T.co,好特別,$45外賣正首先,必點的#滋味牛肉飯份量好足!牛肉碎粒好香嫩滑,搭配香噴噴的米飯,配菜都好多,蕃茄片、青瓜和洋蔥等配料,配搭芝士和秘製滋味醬汁,好惹味。接下來的#牛肉烤卷+雞肉烤餅皮即叫即整,好香,加上牛肉或雞肉打成肉碎餡料,經特別調味配上外皮酥脆,咬下去的瞬間,肉汁四溢,配菜一樣好豐富,口感層次豐富,讓人忍不住多吃幾口。最後,來一杯香濃的咖啡,好解膩!

首先,必點的#滋味牛肉飯

接下來的#牛肉烤卷+雞肉烤

最後,來一杯香濃的咖啡,好解膩!
  • 滋味牛肉飯
2024-11-29 89 views
早幾日食完中環T C O,菲律賓烤卷加檸檬茶,覺得個滋味牛肉卷超級好食 啡色嗰啲唔知係咪佢哋秘製醬汁食落去甜甜地俾咗好多新鮮蕃茄同洋蔥同青瓜,撈埋啲肉一齊食好好食。啲飯金黃色好軟熟,仲金黃國海南雞飯啲飯,亦都好好入味,啲牛肉新鮮份量都好多👍沙律醬是好食的沙律醬。如果有杯嘢飲就好啦☺️

啡色嗰啲唔知係咪佢哋秘製醬汁食落去甜甜地
俾咗好多新鮮蕃茄同洋蔥同青瓜,撈埋啲肉一齊食好好食。
沙律醬是好食的沙律醬。

如果有杯嘢飲就好啦☺️