2024-12-18 80 views
自從去旅行食完之後一直都好掛住呢個烤卷, 咁岩經過尖沙咀有呢個食, 即刻嗌黎試下佢唔同時段都有唔同既優惠黎到既時候都幾多人, 因為係即整既關係, 所以等左一陣先到手睇住佢整既超足料同醬!! 到手仲係熱辣辣, 我揀左既係牛肉卷, 入面除左有牛肉之外仲有芝士, 洋蔥, 蕃茄, 青瓜, 蒜蓉醬, 辣醬等等, 超豐富個餅底口感同D醬+料都係勁夾, 餅底冇咩味但係D醬加埋配料係神級好味!!呢個飯都幾出名!! 雖然醬都係差唔多, 但係食落既口感同味道好不同!! 個人黎講兩樣都咁鐘意食, 撈飯有撈飯食既開心!!飲品都係買一送一, 點左既係熱既美式, 雖然係機出, 但係都算係香濃!! 食得開心飲得開心!! 不過成間店只係得一張小枱仔, 所以大部份人都係拎走食, 如果有多D枱就好了(因為熱辣辣最好食!!)

佢唔同時段都有唔同既優惠

2024-11-12
Dinner
放街同朋友出尖沙咀行下,諗住去厚福街揾食,點知行到加拿芬廣場,就見到對面開左間T.Co,同朋友講開之前食過覺得幾好食,朋友又話要試下,咁就一齊食la照舊嗌曬兩款烤卷,真係好鐘意佢個烤卷😍,而家仲做緊75蚊兩個,再嗌多個飯share食,就乜都夠飽,仲見到即磨咖啡25蚊兩杯咁抵,天氣涼涼地,就梗係要整返杯熱咖啡暖下la⭐️滋味牛肉烤卷⭐️香嫰雞肉烤卷基本上,兩個烤卷嘅配菜係一樣嘅,有青瓜、蕃茄,同兩款醬,唯一唔同嘅就係一個嘅主菜係牛肉,另一個嘅主菜係雞肉,重點係佢地一樣餡料豐富,一啖咬落口,口感豐富,好正😍⭐香嫰雞肉飯(大)大大碗飯,有好多雞肉,仲有好多醬呀😍醬怪我見到都流曬口水🤤⭐熱拿鐵咖啡⭐️熱泡沫咖啡25蚊就有兩杯熱飲😍li個價錢,杯咖啡都唔差,真係好抵飲

⭐️滋味牛肉烤卷
⭐️香嫰雞肉烤卷

⭐香嫰雞肉飯(大)
大大碗飯,有好多雞肉,仲有好多醬呀😍醬怪我見到都流曬口水🤤

⭐熱拿鐵咖啡
⭐️熱泡沫咖啡
25蚊就有兩杯熱飲😍li個價錢,杯咖啡都唔差,真係好抵飲
2024-12-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2024-12-17 45 views
每次去尖沙咀都是其中一間必吃之選🥰店員細心有禮,製作餐點都十分快速,可選擇店內立食或是外賣亦可。滋味牛肉烤卷餅皮烤至香甜,內裡的牛肉也非常嫩滑多汁,配搭特製醬汁更惹味。香嫩雞肉烤卷外層的烤香味讓人食慾大增,內裡的雞肉肉質軟嫩,加上醬汁,每一口都十分juicy !香嫩雞肉飯份量十分足夠且非常美味。飯粒飽滿,帶有淡淡的油香,搭配上清爽可口的雞肉和蔬菜,再混合醬汁讓這道米飯更加美味可口。店家咖啡類飲品買一送一,我選了熱拿鐵咖啡和熱泡沫咖啡,兩者都有濃郁的咖啡香氣,而後者的泡沫更是濃厚柔滑。
每次去尖沙咀都是其中一間必吃之選🥰

香嫩雞肉飯

2024-11-29 173 views
今日係尖沙咀收工,好想快點返屋企休息,見到菲律賓菜T.co,好特別,$45外賣正首先,必點的#滋味牛肉飯份量好足!牛肉碎粒好香嫩滑,搭配香噴噴的米飯,配菜都好多,蕃茄片、青瓜和洋蔥等配料,配搭芝士和秘製滋味醬汁,好惹味。接下來的#牛肉烤卷+雞肉烤餅皮即叫即整,好香,加上牛肉或雞肉打成肉碎餡料,經特別調味配上外皮酥脆,咬下去的瞬間,肉汁四溢,配菜一樣好豐富,口感層次豐富,讓人忍不住多吃幾口。最後,來一杯香濃的咖啡,好解膩!

首先,必點的#滋味牛肉飯

接下來的#牛肉烤卷+雞肉烤

最後,來一杯香濃的咖啡,好解膩!
  • 滋味牛肉飯
2024-11-29 102 views
早幾日食完中環T C O,菲律賓烤卷加檸檬茶,覺得個滋味牛肉卷超級好食 啡色嗰啲唔知係咪佢哋秘製醬汁食落去甜甜地俾咗好多新鮮蕃茄同洋蔥同青瓜,撈埋啲肉一齊食好好食。啲飯金黃色好軟熟,仲金黃國海南雞飯啲飯,亦都好好入味,啲牛肉新鮮份量都好多👍沙律醬是好食的沙律醬。如果有杯嘢飲就好啦☺️

啡色嗰啲唔知係咪佢哋秘製醬汁食落去甜甜地
俾咗好多新鮮蕃茄同洋蔥同青瓜,撈埋啲肉一齊食好好食。
沙律醬是好食的沙律醬。

如果有杯嘢飲就好啦☺️
終於試到依間好出名嘅墨西哥菜餐廳😍 今次為咗試佢招牌烤卷,每次嚟都好多人排隊,尖沙咀分店好方便 就喺厚福街,最啱行完街食少少嘢!🌯滋味牛肉烤卷🌯香嫩雞肉烤卷超好味嘅烤卷💯💯💯 牛肉同雞肉卷製作方式係一樣,兩種肉粒都經過醃製,充滿肉香及醬汁香,加埋其他配菜 鮮嫩多汁又爽口!風味十足,好正呀🤤🤤🍚香嫩雞肉飯如果想食飽啲就可以叫個飯食~用同一種雞肉及醬料,搭配米飯,好味又飽肚😋☕️凍拿鐵咖啡☕️凍美式咖啡做緊買一送一優惠‼️同朋友一齊買就啱晒🥳

🌯滋味牛肉烤卷
🌯香嫩雞肉烤卷

🍚香嫩雞肉飯

☕️凍拿鐵咖啡
☕️凍美式咖啡
做緊買一送一優惠‼️同朋友一齊買就啱晒🥳
2024-11-27 92 views
🌯烤卷平時在印度餐廳買一個都要$70-80,但T.co只要$45,中意食烤卷的我特登買來試下。想食飯的話$35就有一個,好抵食喎!🌯烤卷的肉碎炒得幾香,伴上佢的特製醬汁,甜甜辣辣,好開胃🌯另外仲有青瓜、蕃茄等的配料,令食落清新,同埋多d口感,個餅就帶麵粉香,好好食。🌯個飯的醬汁同配料同烤卷相似,味道都係甜甜辣辣,我覺得睇你中意配烤卷定飯,都好食。🌯咖啡做緊買一送一,都試左下,咖啡都幾香濃。

🌯烤卷的肉碎炒得幾香,伴上佢的特製醬汁,甜甜辣辣,好開胃

🌯咖啡做緊買一送一,都試左下,咖啡都幾香濃。
2024-11-26 30 views
人均$50起|尖沙咀|菲律賓菜|T.Co家人們,誰懂呀🥹菲律賓過江龍 T. Co 是真的好吃啊淺嚐了牛肉和雞肉烤卷裹上番茄、黃瓜、洋蔥再大手把肉肉放進裡面難道香港的肉肉不要錢嗎?配上蒜蓉醬和辣醬還想再encore一份🥹如果你還有空間一定要試一下香嫩雞肉飯姜黃飯配上手撕雞肉這滋味誰懂呀這期咖啡還是買一送一折算下來都只是十來塊錢一杯邊走邊喝是真的划算!趕快把這裡Bookmark起來吧——————為食分界線——————📍 T.Co (加拿分道) (尖沙咀)尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖人均消費: $50
人均$50起|尖沙咀|菲律賓菜|T.Co

家人們,誰懂呀🥹
菲律賓過江龍 T. Co 是真的好吃啊

淺嚐了牛肉和雞肉烤卷
裹上番茄、黃瓜、洋蔥
再大手把肉肉放進裡面
難道香港的肉肉不要錢嗎?
配上蒜蓉醬和辣醬
還想再encore一份🥹

如果你還有空間
一定要試一下香嫩雞肉飯
姜黃飯配上手撕雞肉
這滋味誰懂呀

這期咖啡還是買一送一
折算下來都只是十來塊錢一杯
邊走邊喝是真的划算!
趕快把這裡Bookmark起來吧

——————為食分界線——————
📍 T.Co (加拿分道) (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道45-47號宏生大廈地下A4號舖

人均消費: $50
2024-11-26 38 views
今日放工尊登出尖沙咀睇太空館萬聖節光影表演, 出到去時間差唔多, 見唔夠時間坐低食, 經過見到有間店舖T.co , 行入去望下原來係菲律賓連鎖餐廳賣墨西歌烤卷, 係菲律賓都幾出名, 賣相吸引, 所以就買d 黎試吓.大牛肉飯: 大碗扺食,正常食量食曬都夠飽, 幾惹味, 牛肉份量多牛肉烤卷: 2 款烤卷各一,d 款內𠕇香辣醬, 青瓜, 雞肉,蕃茄, 但又唔係真係好辣, 食完會下次encore豬肉烤卷: 饀料多, 有芝士, 蒜蓉醬, 洋蔥和牛肉, 啖啖肉,烤卷皮又唔會好厚, 食落煙煙銀銀,即烤, 熱辣辣😋😋凍美式咖啡: 放左工有啲眼瞓,提神之選

凍美式咖啡: 放左工有啲眼瞓,提神之選
2024-10-26
Dinner
2024-11-23 53 views
呢間平時尖沙咀好多人排隊,剛好下雨少了人立即外賣冇執輸。牛肉烤卷和雞肉烤卷見到店員即叫即同配料放入烤卷,過程都衛生,用具見到都是乾淨整齊有條理的。主要牛肉和雞肉各叫一款,輕微微辣辣,啖啖有汁,牛肉和雞肉都嫩滑,有瓜、蕃茄、芝士等平衡返,覺得做得最好是蔬菜同肉嘅比例,完全沒有肥膩,返到公司吃烤餅依然不會乾身。大雞肉飯 份量十足,店員一層蔬菜一層肉鋪在盒內,確保材料均衡,所以吃到最後依然可以吃到飯肉和蔬菜。Cappuccino和美國咖啡豪無懸念看見咖啡買一送一便買了咖啡。😂

呢間平時尖沙咀好多人排隊,剛好下雨少了人立即外賣冇執輸。

牛肉烤卷和雞肉烤卷
烤雞肉卷
烤牛肉卷

Cappuccino和美國咖啡
豪無懸念看見咖啡買一送一便買了咖啡。😂
2024-10-13
Lunch
烤雞肉卷
烤牛肉卷
2024-11-21 95 views
餐廳主打牛肉❤ / 雞肉❤既 烤卷❤ / 蛋黃飯❤! 我地叫左 滋味牛肉烤卷❤ 同 香嫩雞肉烤卷❤,烤卷配料分別有 芝士片❤ 青瓜❤ 蕃茄❤ 洋蔥❤,醬汁有辣有唔辣,落單既時候記得同店員講返! 餅捲入口煙UN,美國牛肉肉碎口感實在,雞肉肉碎口感較嫩,2款肉碎調味香口惹味唔死咸,而且佢地既醬汁,香蒜蓉醬❤香辣醬❤,2隻味都好突出,食完一條仲會想再食 。我地另外叫多個香嫩雞肉飯❤,用返我由細食到大既米,而且佢地仲落蛋黃煮,另外同烤卷唔同既係,飯入面係冇芝士,但蛋黃飯夾埋雞肉碎,口感同味道更加滿足!!! 最後飲埋杯咖啡,大滿足。
2024-11-20 71 views
呢間菲律賓過江龍嚟咗香港一段時間,每次經過都好想食奈何,太飽未食到,今次終於有機會,超好食呀!!!地址好方便喺尖沙咀Hashtag b對面,轉角位置好容易搵。滋味牛肉烤卷烤餅即叫即做攞上手仲係熱辣辣有少少脆,廚房係半開放式,可以見到職員即場製作,職員將超香嘅牛肉粒粒放落烤餅,再加上蕃茄青瓜,啲餡又勁多!香嫩雞肉烤卷雞肉卷同樣都好正,雞肉份量一啲都唔少,最重要係肉質香,同個烤卷皮好夾😍👍🏻如果份量再大啲就更正。滋味牛肉飯佢啲牛肉粒粒就係牛肉烤卷嘅肉,好開心,食完牛肉卷仲有牛肉飯😄佢哋啲牛肉粒一試入魂,食到停唔到!佢哋嘅咖啡好抵,而家做緊買一送一😌iced latte本身落咗少少糖,如果好似我咁唔鍾意加糖嘅朋友仔,記得落單嗰陣同職員講啊。$35二杯真係好抵。

滋味牛肉飯

TakeAway
2024-11-16 85 views
係尖沙咀買完野,諗住買外賣番公司食,見到呢間有個捲餅幾吸引就決定買。呢到有唔同嘅套餐,個人餐等,價錢都好相宜,我就叫左2個飯捲,2杯咖啡,1個飯。滋味牛肉烤卷材料有洋葱絲,蕃茄,青瓜,口感豐富,牛肉份量多,食落好惹味,烤卷皮煙煙韌韌。香嫩雞肉烤卷雞肉入唔嫩滑可口,一點都唔會鞋,醬汁香甜惹味,食到最後都係有餡料,好中意呢個烤卷可以拎住食,好味又方便。香嫩雞肉飯大個飯唔係白飯黎,食落香甜煙韌,呢個醬汁入口帶少少辣味,越食越過癮。熱美式咖啡買一送一好抵,咖啡味香濃。

香嫩雞肉飯大

熱美式咖啡
買一送一好抵,咖啡味香濃。
2024-11-13 84 views
菲律賓美食蓆捲香港,T Co.連鎖店遍地開花,近排仲進註尖沙咀遊客區,風頭一時無兩!舖位雖細,卻卧虎藏龍,滋味牛肉烤卷,熱辣辣餅皮包住滋味嘅美國優質牛肉 ,配搭新鮮蔬菜及兩款自選醬汁:濃香蒜蓉醬及惹味香辣醬,好味又方便食用,啱晒匆忙嘅香港人!雞肉烤卷採用的嫩滑的雞腿肉量多又超juicy 配有青瓜蕃茄,仲有濃濃芝士同香辣醬汁,係有少少辣的,非常juicy惹味。試埋佢既鷄肉飯餐,係粒粒黃色嘅姜黃飯,配上豐富醬汁,健康又開胃,咖啡做緊買一送一,americano香濃都ok,latte會比較甜,黑白配有一種另類味覺感覺!
雞肉烤卷採用的嫩滑的雞腿
試埋佢既鷄肉飯餐,係粒粒黃色嘅姜黃飯,
配上豐富醬汁,健康又開胃,
2024-11-12 88 views
尖沙咀買外賣,最近嚟嚟去去都係兩餸飯,燒味飯食到都有啲厭. 啱啱喺厚福街口見到有一間賣菲律賓嘢. 望落去個樣其實唔係咁討好嘅,不過乾淨企理. 試一試佢. 買咗一個飯同埋兩個薄餅同朋友share個飯, 個飯嘅醬料偏甜, 連埋啲燒雞碎個味道好夾.薄餅叫咗一雞一牛原來大致上個醬料都係一樣,不過我比較prefer薄餅. 甜甜地醬加埋好惹味嘅肉碎, 好fresh菜 加多塊芝士係Perfect match其實自己一直都麻麻地菲律賓嘅覺得應該冇咩好食,只可以講我錯啦,見識少最後嗌咗兩杯咖啡都好飲,正常發揮

試一試佢. 買咗一個飯同埋兩個薄餅

最後嗌咗兩杯咖啡都好飲,正常發揮