今日回港吾知食咩。見都一排冇食過太興就試下,燒味飯$64有野飲都正常,但份量偏少,所有野都凍,包括個飯,但幸好味道正常。  咖喱牛腩飯$80加飲品$5,都預左貴。咖喱香但吾辣要加辣椒油,入面有薯角,牛腩和洋䓤都多料同好淋又吸到咖喱汁味道。但送餐吾好,冇左飯又吾知又比人。份量相對正常。 匙跟好污糟,後面根本冇洗仲有飯係度,好彩睇到啫,檸茶成杯都係冰,飲左2口已經冇晒仲要加$5!!奶茶冇味得奶好失望。
椰香咖喱牛腩飯

2015-11-25
$85 (Dinner)
椰香咖喱牛腩飯
今天到Asia Expo協助公司舉辦的活動,既然午餐有Allowance,我們也去了機場客運大樓的太興,快快吃個午飯又回去了。這裡所有東西也要跟餐牌的,餐牌沒寫便什麼都不能改,例如飯不能轉米粉、凍咖啡/奶茶一早預製好不能少甜或走甜,所有東西也是以標準化來加快營運速度,但卻放棄了應有的服務態度。燒鵝鴨飯($85)+凍咖啡($5),不設加一,機場吃東西貴也是一早知道,所以沒太大感覺。燒鵝脾味道正常但不熱,沒有給酸梅醬,感覺略有不足。而凍咖啡由於不能走甜,所以被逼喝加了糖的,味道過甜,而且奶的比例過多,絕對不好喝。另加$25元的菜心份量也不多,只放了少許蠔油,可是菜心明顯以花生油來灼熟,碟也餘下部份花生油,吃得我滿口油,超級油膩
2015-11-04
$90 (Lunch)