2019-05-14
放工後同屋企人黎食飯,晚飯時間都好多人,好彩我地早一步,見到好多都係街坊同屋企人黎食,又咁近附近既屋苑,好啱家庭聚餐👨👩👧👦.🥢妙齡乳鴿 $28 熱辣辣又香噴噴,見到幾乎枱枱都有點,皮脆而肉質鮮嫩🤤唔洗點淮鹽我都覺得好好味!而家優惠期先有咁平,真係好抵食,但每人只限叫一隻😲.🥢小籠包 $38 (4/5)小籠包皮薄,一咬開好多湯汁,味道鮮甜👍🏻.🥢砂鍋雲吞雞 $98/ 1/4隻雲吞同菜既份量都唔少😜雲吞好大粒,雞肉嫩滑,個湯仲好清甜😎.🥢金磚豆腐 $78 個皮炸得好薄好香脆,但裏面既豆腐都係勁滑😉加上表面有少少黑椒同鹽,好惹味😋.🥢賽螃蟹春卷 $38 春卷既餡料係賽螃蟹真係第一次食🤗感覺好得意🤣春卷脆口,但味道偏清淡。.🥢上海粗炒 $78個樣炒得唔錯,味道唔算好濃味,我覺得幾好,唔會太鹹,配料仲好足添👍🏻👍🏻.🥢高力豆沙 $16/粒 口感做到外脆,入面就非常軟綿🤩餡料有紅豆同香蕉,即使加埋糖粉都唔會過甜。值得試🥰
🥢妙齡乳鴿 $28
🥢小籠包 $38 (4/5)
小籠包皮薄,一咬開好多湯汁,味道鮮甜👍🏻
🥢砂鍋雲吞雞 $98/ 1/4隻
雲吞同菜既份量都唔少😜雲吞好大粒,雞肉嫩滑,個湯仲好清甜😎
🥢金磚豆腐 $78
🥢賽螃蟹春卷 $38