2024-07-31 3947 views
上次我哥帶我去他公司吃晚餐,同時有提到這間火鍋店的牛牛嘉年華有在做一送一的優惠,有時間可以一去🌟那今晚就決定再跟我哥去吃看看這間火鍋啦🤣這優惠每天也是有數量限定的,所以訂座時要說明會點這個嘉年華餐就不怕吃不到啦🌟套餐包含了半公斤的和牛片🌟實打實的半公斤,一整碟滿滿的和牛🔥那小山的弧度全是和牛片疊加而成的,是沒有加椰菜絲墊底的那種🤣和牛油花十分好看,色澤新鮮🌟肉質軟淋,肉味實的的濃郁🔥🔥真的好吃♥️除了和牛,套餐其他的配料可以在手機和自助區任意揀選🌟鴨血口感不錯♥️滑溜彈牙🌟海蝦大隻爽口澳洲和美國牛肉口感扎實香嫩♥️老街蜂巢豆腐吸飽湯汁同樣好吃🌟自助區的麻吉燒很新奇~香濃花生餡,Q糯像湯圓🤩除了蔬菜和丸類,還有熟食區🌟有小籠包、台式腸、炸物、滷豬腳鳳爪,還有滷肉飯和和牛炒飯🤣種類繁多🌟甜品區一定有的雪糕雪條🌟還能自製台式芋圓糖水♥️芋圓軟糯微甜🌟好吃👍🏻◈ 甜品甜品區一定有的雪糕雪條🌟還能自製台式芋圓飲品櫃除了基本的果汁汽水,還有冷泡茶🌟個日很喜歡白桃烏龍茶,白桃香氣十足♥️茶味清新👍🏻
日本A5和牛
海蝦
海蝦大隻爽口
麻吉燒
自助區的麻吉燒很新奇~香濃花生餡,Q糯像湯圓🤩
台式芋圓糖水

海蝦
麻吉燒
台式芋圓糖水
冷泡茶
本人好鍾意打邊爐,見到犇殿有買一送一任食台式火鍋,兩位只係需要$598,即刻要試試!犇殿 CP值真係好高,而家去都唔一定要打邊爐,佢哋最近推出咗台式自助餐,午市只需$98、晚市$138,1小時用餐時間。而午市及晚市火鍋放題,都包埋台式自助餐,不另收費,鍾意嘅朋友可以去試吓😋✨日本JA全農和牛嘉年華套餐($598/2位)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻湯底我哋揀咗🥛美白凝膚牛乳鍋,係佢哋最受歡迎嘅三個湯底之一,湯入面有雜菇、秋葵,牛奶好濃郁,奶香味好重😋一坐低職員就會奉上半公斤A5和牛🐮,擺盤好靚,砌到成座「和牛山」咁,牛味好香濃,油花好均勻,A5和牛滾8至10秒就即刻食得,入口即溶,係佢哋所有牛之中最好食嘅一款😋😍其他任食嘅肉類🥩質素都好高,我哋就試咗安格斯牛肉、美國極佳牛肩胛肉、澳洲特選牛肉、美國牛板腱,最鍾意牛肩胛肉因為牛味好香濃😋海鮮方面都有好多選擇,有魚片🐟、魚滑、海蝦🦐、蜆等。海蝦好新鮮、蜆有隻隻都好肥美😍叫得做台式放題當然唔少得台式小食,椒鹽粟米、炸芝麻球、炸餃子、胡椒餅同台灣香腸等,重點係佢居然有蚵仔煎😍,我全部都試晒,大滿足🥰自助餐就有唔同嘅菜同丸類供應,仲有飲品同雪糕任食任飲。雪

✨日本JA全農和牛嘉年華套餐($598/2位)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

自助餐就有唔同嘅菜同丸類供應,仲有飲品同雪糕任食任飲。雪糕有奶茶味、豆腐味,Tiramisu味呢啲特別嘅味道之外,居然仲有haagen-dazs雪糕任食,呢個真係唔係間間餐廳可以做到,扺💯

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
【🍲犇殿 - 二人精明之選,抵食又好味!😋😽】喵喵同喵仔尋晚去咗犇殿打邊爐,試咗佢哋嘅「二人精明之選」套餐!嘩,真係抵食夾大件!$344兩位,75分鐘任食,仲送海鮮拼盤添!抵到爛呀!除咗套餐之外,仲有自助區可以任攞台灣地道小食、火鍋配料同埋醬汁!選擇都幾多,一定搵到你鍾意食嘅嘢!🤤整體嚟講,呢個套餐性價比真係好高!食物質素唔錯,環境都幾舒適,下次一定會再嚟!😍
【🍲犇殿 - 二人精明之選,抵食又好味!😋😽】

最近喺德福行街,見到犇殿仲緊期間限定嘅優惠,日本A5和牛火鍋二人同行、一人價錢,超抵食就去試試佢😍 套餐包括半公斤日本A5和牛,再任食各種靚牛肉、其他肉類、海鮮、火鍋食材、台灣小食同甜品飲品🍧!肉類🥩肉類方面最愛當然係日本A5和牛!佢每塊都超大塊,仲有超靚嘅雪花,證明油脂分布均勻,每一塊都好有入口即化嘅感覺😋 另外我都好鍾意美國極佳牛肩胛肉、上選安格斯牛肉、美國牛板腱等,佢哋油脂冇和牛咁豐富,但牛味一樣咁香😍! 呢度仲有好特別嘅牛胸爽,食落都好肥美😋海鮮🦞除咗牛肉,海鮮都係呢度嘅一大賣點!選擇超多,有海斑片、鯛魚片、墨魚仔、海蝦、海蜆,我最愛嘅魚滑都有兩種🥳!台灣小食🍢呢度仲有超多台灣小食、飲品、甜品!好正🥳📍 犇殿台灣火鍋 九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F1號舖

肉類🥩

海鮮🦞

台灣小食🍢
呢度仲有超多台灣小食、飲品、甜品!好正🥳

📍 犇殿台灣火鍋
九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F1號舖
2024-09-21 1066 views
見佢有個A5和牛買一送一,就忍唔住拉埋個friend 去試下,其實真係幾抵食,食物方面唔錯,飲品都算多款,服務放題黎講都算幾好,但好可惜…好可惜…真係太熱啦,熱住甘打邊爐,食到出晒汗,好辛苦囉🥵雖然有主動拎左把黑色風扇仔比我地,但都係唔夠囉🫠未試過去打邊爐會甘熱,所以幾好食都唔會再去😅😅
今日下午經電話訂座,希望舒舒服服享受一餐火鍋,喺電話中店員完全冇提店鋪冷氣有問題。入座前店員仍然冇提及店鋪冷氣有問題,入座後發覺唔對路之後問店員,店員聲稱係商場中央冷氣失靈,但其後又發覺附近其他店鋪冷氣完全正常。第一次汗流浹背食火鍋,熱到冇心情享受和牛同食物,食乜都冇味,唯有食到中途出去廁所洗面。冷氣對一間火鍋店好重要,希望火鍋店將來喺發現餐廳冷氣有問題嘅時候可以預先通知客人或者建議客人前往其他分店,令客人唔會有不快嘅體驗。
2024-09-01
$360 (Dinner)
2024-08-10 2818 views
簡左最平個餐牛既套餐放題,估唔到牛既質素好高,唔會好多肥膏,刷落火鍋,好快熟,唔韌,就算一次落晒幾碟牛湯底都唔會有好多油份。價錢方面就唔會太貴,可以接受,最平套餐放題平日$268👍🏻👍🏻
2024-06-15 3056 views
今日大約4點多去食,放題黎講,我地都算叫得少,我只係前後落左3次order,但,每次都係要等10分鐘以上,仲要係我每次、係每一次都叫個waiter/waiteess去跟單,先有肉攞黎俾我地,留意返,果時只有3-4枱客,每次客人要service,都好驚打擾左3位waiter/waitress傾計既雅興咁,佢哋出餐既速度有如法國菜,食完一度菜,要等起碼10分鐘先出下一度,真係完全black list🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
2024-05-06 2300 views
入座後可以用QRCode 掃碼點餐,有多款肉類、海鮮、台式小吃 任點,還送高質神仙牛肉、海鮮盤各一客喔。飲品、甜品、雪糕、熱食就可以出去「自助區」自己拎,有好多款選擇。贈送的神仙牛肉要先吃,雪花紋好靚,入口牛味十足,油脂香溶化於口腔之上🤩贈送的海鮮拼盤有海蝦、鮑魚、扇貝,好矜貴喔😎。而套餐也包任吃海斑片、鯛魚片、墨魚仔等海鮮,味道清爽,吃多吃也不會漏。小吃甜品方面我推介回本之選的Haggen-Dazs 雪糕及Movenpick 雪糕🤩吃了5杯,大滿足我們我們這次吃的是澳洲M9和牛吃到飽套餐!入座後可以用QRCode 掃碼點餐,有多款肉類、海鮮、台式小吃 任點,還送高質神仙牛肉、海鮮盤各一客喔。飲品、甜品、雪糕、熱食就可以出去「自助區」自己拎,有好多款選擇。贈送的神仙牛肉要先吃,雪花紋好靚,入口牛味十足,油脂香溶化於口腔之上🤩贈送的海鮮拼盤有海蝦、鮑魚、扇貝,好矜貴喔😎。而套餐也包任吃海斑片、鯛魚片、墨魚仔等海鮮,味道清爽,吃多吃也不會漏。小吃甜品方面我推介回本之選的Haggen-Dazs 雪糕及Movenpick 雪糕🤩吃了5杯,大滿足這次吃的是澳洲M9和牛吃到飽套餐入座後可以用QRC

2024-04-05 1819 views
今日去探朋友個小朋友, 之前先去食野, 先知原來又多左間任食邊爐! 呢間可以揀一個鐘或者個半鐘, 一個鐘會平啲, 有好多個set比你揀, 有牛有豬, 呢類啲牛同豬就冇得refill, 但出面啲丸, 腸同菜就任食, 如果個半鐘啲牛就任食, 食兩款野有唔同策略 😌 大家都唔想食咁飽, 同埋唔係好多時間, 所以就揀左一個鐘。揀左兩個湯底 - 牛乳同烏雞, 烏雞會咸左少少, 牛乳比較好味。啲牛都唔差, 薄薄地, 唔嚡口, 出面其他配料都好正常, 無乜野伏! 最尾小編仲食左條雪條, 香芋味, 好好味 😋 每個set都係百幾蚊, 加埋一百五都唔洗, 打邊爐呢個價好抵!

2024-03-30
$150 (Lunch)
2024-01-30 1444 views
啱啱去咗犇殿試咗下佢哋嘅火鍋,真係一個字-正😍!自助區拎嘅蔬菜新鮮又有格調,啲丸呀,口感㨂偽又實在。嗰啲台灣小食個個都係精品,櫻花蝦炒飯粒粒分明,台式滷豬手味道夠哂騷包,古早香腸嗰種肥美,瞓喺你舌頭上,啱曬啲想搵舊日味道嘅朋友。我哋選咗澳洲M7純和牛套餐,價錢都算合理,質素一流。神仙牛肉叉燒感覺,味美多汁。東港海鮮盤海中寶囉,啲鮑魚同帆立貝密實又爽口,真係鮮至出水。湯底我試咗個刈菜蚵仔鍋,輕盈得嚟有深度,一啖一啖嘅蚵仔,每啖都係享受。至於啲肉,澳洲黑毛牛肩胛肉同美國特選極佳牛肉噴香嗚,fire嗚!幾款海鮮同其他配料就更加唔洗講,好食得嚟靚仔。仲有,涼拌同炸物都唔可以錯過㗎!麻辣雲耳呢款嘢,皮韌肉烏,夠韌力又夠味道;而台南鹽酥雞外脆內嫩,響晒你腦海唔停。飲品嗰啲冷泡茶都好啱夏天,令全體降溫。總結,犇殿值得你去試過,一家大小齊齊開心,食得開懷又食得健康,真係犇向味蕾嘅勁選擇!敞開心扉,犇啲美味!🥘🍤🥬

想試呢一間超多嘢食嘅台式火鍋好耐!晚市有四個基本放題套餐選擇,價錢由$248至$398(有小童優惠價)。$398已經可以食倒澳洲M9和牛任食!再加送神仙牛肉同埋海鮮拼盤一客!個神仙牛肉非常軟嫩好好食😋 海鮮拼盤有大大隻鮑魚、扇貝、海蝦、廣島蠔同埋沙白。🍲有八款台式湯底選擇,加$30可以要鴛鴦鍋。 我哋揀咗「藥膳紅燒牛骨鍋」😍😍不得了呢個湯,好似飲緊夜市嘅藥膳排骨湯咁!好濃郁好足料😍 超級好飲🙈 未開始打邊爐我已經飲咗幾碗湯🤣🐮打邊爐項目嘅任食牛肉種類多達9款、🦐任食海鮮類有7款、🍢台式美食類多達十幾款🤩 🌮自助區有台灣夜市小吃任攞,去夜市一定食嘅台灣腸、鹽酥雞、手抓餅、炸地瓜球等等,全部都有得食!種類多達幾十款😍款式可能每日有少少變化,當日我哋食到炸鮮奶,同埋椒鹽粟米😋 Menu上面無,但係勁好味囉😍 未開始打邊爐已經食到有少少飽😂🍛無飯不歡嘅朋友,嚟食台灣嘢當然唔少得有滷肉飯!當日主食仲有炒烏冬同炒麵😋🌽自助區嘅火鍋配料五顏六色非常之多選擇😋😋😋 而且啲菜類都新鮮質素高!🍵飲品有熱茶或自助飲品櫃,除咗有罐裝盒裝飲品,仲有5款手工冷凍花茶,打邊爐咁Heavy飲吓花茶清清地解膩係唔錯嘅選

想試呢一間超多嘢食嘅台式火鍋好耐!

$398已經可以食倒澳洲M9和牛任食!

澳洲M9和牛

再加送神仙牛肉同埋海鮮拼盤一客!個神仙牛肉非常軟嫩好好食😋

神仙牛肉

海鮮拼盤有大大隻鮑魚、扇貝、海蝦、廣島蠔同埋沙白。

海鮮拼盤

🍵飲品有熱茶或自助飲品櫃,除咗有罐裝盒裝飲品,仲有5款手工冷凍花茶,打邊爐咁Heavy飲吓花茶清清地解膩係唔錯嘅選擇👍🏻
如果想飲啤酒🍻都有自費啤酒order㗎!

🍧甜品除咗有雪糕雪條之外,仲有自助芋圓仙草區😍 都有7、8款台式糖水配料,可以自製芋圓冰😋

💜勁滿足嘅一餐😋🫶🏻 價錢唔貴勁豐富💁🏻‍♀️

⭐️依家仲有日本A5和牛推廣,$598一位 買一送一!即係$598兩位😱 包一客500g日本A5和牛、指定肉類同埋台灣夜市自助區任食。我見到隔籬枱食流晒口水,下次要嚟試吓🤩

⭐️如果有朋友生日,可以揀「4人同行壽星免費」優惠🤩 仲會加送和牛蛋糕🎂

⭐️Storellet會員都有唔同嘅優惠🙈去食嘅朋友就留意吓啦!

💵澳洲M9和牛+美濃牛肉放題$398/位,加一服務費,人均約$438
2024-01-10
$438 (Dinner)
澳洲M9和牛
神仙牛肉
海鮮拼盤
2024-01-16 1130 views
一間勁高質嘅台灣古種味邊爐放題嚟講都幾高質當日食咗個美人鍋同埋牛乳鍋兩個湯都比較清甜,但係味道都比較淡少少,但係感覺上好比較養生放題嚟講蔬菜園區喺自助區選擇都好多咁另外小食區都仲有啲炸鮮奶啊鹽酥粟米香腸等等肚痾時間心急嘅人可以去食先 肉類方便我自己就好鍾意個牛胸爽超級好味彈呀咁仲有好多汁嘅牛腱 好好味咁另外海鮮都有蝦鯛魚片呀墨魚仔海螺我自己覺得台式火鍋咁當然唔少得買雪糕同埋鴨血啦整體都好好食放題嚟講真係真心不錯仲要甜品有雪糕雪條正
一間勁高質嘅台灣古種味邊爐
放題嚟講都幾高質

————————————————————————犇殿 (德福)日本和牛 買一送一 埋單連服務費 $717 (推介 4/5)平均每人360$有半公斤牛肉,質素唔錯,厚薄均勻,半肥瘦,入口軟滑重牛味!(不過食到一半開始覺得太肥膩,建議撕走肥肉部分😂)自助餐位: 熱食 (台灣腸,小籠包,炸物) 冷食(大量菜,菇類等等,木耳、 中華沙律、丸類等) 甜品(movenpick, Haagen Dazs, Melona, 涼粉)(一般)基本任食既響玲,阿婆燒酒雞,魚片,蜂巢豆腐呢啲都有,幾好吃!其他牛肉選餐:美國特選牛肉 $268 好食過 澳洲特選$298!仲平d, 不過前者叫做嫩小小,而後者都太瘦太難咬,不過都重牛味既。另外 澳洲M9牛肉 340$ 一個,都係不錯之選!可以試下!———————————————————360$ 一個人 晚市食120分鐘 算唔錯!係一個同朋
————————————————————————

平均每人360$

自助餐位: 熱食 (台灣腸,小籠包,炸物)
冷食(大量菜,菇類等等,木耳、
中華沙律、丸類等)
甜品(movenpick, Haagen Dazs,
Melona, 涼粉)(一般)

———————————————————
360$ 一個人 晚市食120分鐘 算唔錯!係一個同朋友食飯傾計既好地方! 卡位算多算大,坐得幾舒服! 可以打電話book位先~

犇殿 Japanese Wagyu, buy one get one free, total bill including service charge $717 (recommended 4/5).

Average of $360 per person.
Half a kilogram of beef, good quality, evenly thick, half lean and fat, tender and smooth with a rich beef flavor! (However, halfway through eating, it starts to feel too fatty and greasy, so it is recommended to remove some of the fatty parts 😂).

Buffet section:
Hot dishes (Taiwanese sausages, xiao long bao, fried items)
Cold dishes (a variety of vegetables, mushrooms, etc., wood ear fungus, Chinese salad, dumplings, etc.)
Desserts (Mövenpick, Haagen Dazs, Melona, jelly noodles) (ordinary)

The basic all-you-can-eat options are good, including Grandma's drunken chicken, fish slices, and honeycomb tofu, all of which are delicious!

Other beef options:
US Prime Beef $268, tastes great, Australian Prime $298! Both are worth it, but the former is tender and small, while the latter is too lean and tough to chew.

In addition, Australian M9 beef is $340 each, which is also a good choice! You can give it a try!

$360 per person for a 120-minute dinner is not bad! It's a great place to have a meal and chat with friends! There are plenty of seats and it's quite comfortable to sit there! You can call to make a reservation in advance~

2024-01-09
  • 九洲和牛
  • 澳洲M7和牛
2023-12-29 2654 views
平安夜不去吃西餐,跑了去吃放題,但沒想到都是很多人。犇殿-古早味台灣火鍋 主打台式火鍋90分鐘放題,還有台式地道小食。我們4個大人+ 個小孩,可選兩款湯底 + 自選套餐。因為是平安夜的關係,套餐on top要加 HKD 20。🍲澳洲特選牛肉晚餐 (HKD 275/位)湯底選了桃膠土雞美人鍋 & 美白凝膚牛乳鍋。前者的湯底幾清甜,後者的牛乳味則是比較淡身了一點。蔬菜和丸類都在自助區,選擇很多,總會選到心水的吧。小食也是在自助區,有炸鮮奶、椒鹽粟米、香腸等,肚餓的可先吃。飲品方面,個人推薦茶類的。四季春夠甘醇順口。肉類方面,這套餐有入口爽口的牛胸爽,還有細緻多汁的牛板腱。羊肉卷有點羶也很嫩口。阿嫲燒酒雞很大舊,酒味都幾重。海鮮則有海蝦、鯛魚片、魚青滑、墨魚仔,海蜆。不過海蜆點到第3次吃到有沙。台式火鍋料當然也有囉。像是米血糕、鴨血等。最後,甜品有雪糕、雪條,普普通通不算特別吸引。但有芋圓吃這個就很不錯 😌
平安夜不去吃西餐,跑了去吃放題,但沒想到都是很多人。
我們4個大人+ 個小孩,可選兩款湯底 + 自選套餐。
因為是平安夜的關係,套餐on top要加 HKD 20。

🍲澳洲特選牛肉晚餐 (HKD 275/位)
湯底選了桃膠土雞美人鍋 & 美白凝膚牛乳鍋
前者的湯底幾清甜,後者的牛乳味則是比較淡身了一點。
桃膠土雞美人鍋 & 美白凝膚牛乳鍋

蔬菜和丸類都在自助區,選擇很多,總會選到心水的吧。
飲品方面,個人推薦茶類的。四季春夠甘醇順口。

肉類方面,這套餐有入口爽口的牛胸爽,還有細緻多汁的牛板腱。
羊肉卷有點羶也很嫩口。阿嫲燒酒雞很大舊,酒味都幾重。
台式火鍋料當然也有囉。像是米血糕、鴨血等。

最後,甜品有雪糕、雪條,普普通通不算特別吸引。
但有芋圓吃這個就很不錯 😌
Other Info. : CP值頗高的喔! 上餐速度幾快也沒有漏單的情況,下次可以挑戰貴價一點的套餐。
2023-12-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$324.5 (Dinner)
桃膠土雞美人鍋 & 美白凝膚牛乳鍋