2023-07-05
之前食飯經過呢間滝雲見佢幾抵食,已經放咗係我既pocket list 而今日就揀咗放工去食,happy Friday 🥳佢新出個夏季限定既二人餐好抵,所以就叫咗呢個晚市鮨燒配二人前 ($880)先付 -磯煮粒貝好彈牙,甜甜咸咸啱啱好 😋 時令刺身5點 真鯛 ,醋鯖魚,醬油漬油甘魚 佢啲魚好新鮮, 完全無腥味,唔係好食白身魚既朋友都無投訴至於帆立貝 同赤蝦 都十分爽身,厚肉時令燒海鮮1款,今日係馬友魚,佢燒得好香,逼出油份而又唔會太乾身,食落同平時燒銀雪魚差唔多好食,但魚肉會比較實身,較有咬口,出色既 🥰🥰串燒6款,分別有 雞皮 ,雞翼,小青椒, 迷你紫薯, 五花肉, 雞尾雞皮同雞尾 我都好驚架,一燒得唔夠火候又會好油膩,燒得過左又會好柴,但係佢燒得恰到好處,脆身,又唔太油,好似小食咁 一啖接一啖而小青椒都好好食,燒到好juicy 而壽司十貫 ,重點要講下佢啲飯!比起大多既壽司店更加有咬口,粒粒飽滿,淨係飯都已經好食過人🤣 左口魚,面頭有少少柚子碎帶出魚既鮮味醬油烏賊 好彈牙,而中間配以昆布,好match 赤貝,彈牙大隻 爽甜甜蝦,大大隻 見師傅將佢放係昆布,鮮味呀出哂黎馬糞海膽!份量唔
而今日就揀咗放工去食,happy Friday 🥳
佢新出個夏季限定既二人餐好抵,所以就叫咗呢個
晚市鮨燒配二人前 ($880)
先付 -磯煮粒貝
好彈牙,甜甜咸咸啱啱好 😋
時令刺身5點
真鯛 ,醋鯖魚,醬油漬油甘魚
佢啲魚好新鮮, 完全無腥味,唔係好食白身魚既朋友都無投訴
至於帆立貝 同赤蝦 都十分爽身,厚肉
而小青椒都好好食,燒到好juicy
左口魚,面頭有少少柚子碎帶出魚既鮮味
醬油烏賊 好彈牙,而中間配以昆布,好match
赤貝,彈牙大隻 爽甜
甜蝦,大大隻 見師傅將佢放係昆布,鮮味呀出哂黎
馬糞海膽!份量唔係少之餘,好甜好creamy !!! 係好好食既海膽呀!😍😍😍
甜品分別有兩個味
焙茶Moses
咖啡Moses
兩個都好滑,而我咁鐘意焙茶,真係要大推! 呢個茶味好濃郁又唔會令個Moses 鞋身! 超好食!
呢個價錢真心唔錯呀! 咁抵既Omakase 邊度搵呢
滝雲 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號舖