💭呢日返工去灣仔做野,lunch 行過見到都幾多人去呢間餐廳食,就入去試下啦🙋🏻‍♀️d lunch set 係灣仔黎講算好經濟實惠🥹🌸火車頭湯河 HKD72 連飲品🌟🌟🌟🌟都幾多料同埋大碗!我覺得呢個湯河可以話係好多料添!不過平時d 火車頭湯河都會有魚蛋呀個d 配料,呢度就係扎肉+ 生牛肉+ 牛展+牛丸🤤好多肉肉!我覺得越南湯河既牛丸係特別好味!好味過平時港式粉面鋪會有既牛丸好多倍!🌸越式炸春卷 HKD 18🌟🌟🌟🌟只要炸物係熱辣辣炸起既,通常都好難唔好食,呢份炸春卷都係!好好食!加埋d 魚露👍🏻👍🏻👍🏻好邪惡但滿足!😍

🌸火車頭湯河 HKD72 連飲品🌟🌟🌟🌟
火車頭湯河

🌸越式炸春卷 HKD 18🌟🌟🌟🌟
越式炸春卷

火車頭湯河
越式炸春卷
2023-02-12 843 views
🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍|✏️環境: 6/10|✏️位置: 6/10|✏️服務: 6/10|✏️味道: 6/10|✏️選擇性: 6/10|✏️再幫襯: MAY BE|✏️Lunch Time|✏️Reserve: walk-in|✏️Price: Around $400/person|✏️Pay Attention: 無咩需要留意 |✏️Recommend:  越南河🚗 🚗🚗___呠呠車停泊: 周街搵咪錶👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :沒有太多的評語,只係路經食到晏就,似係越南人,唔知係正宗越南味係咁定係我覺得好重味。
🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍

|✏️Recommend:  越南河

🚗 🚗🚗___呠呠車停泊: 周街搵咪錶

👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :
2022-12-10 1731 views
香港有好多平時留意唔到既平民小店,今次去左灣仔一間越式小店,由越南人廚師主理,間唔中仲可以聽到員工同越南話交流!餐廳食物味道正宗,款式都算幾多,檬粉、湯河、法包呢啲越式料理都有,價錢仲好親民!🤩------------------------------🦀◖越式蟹肉餅◗ $48爽口彈牙嘅蟹肉餅放喺蟹殼上面,可以連蟹殼都一齊食埋,上面仲有啲炸蒜片,點埋辣醬好香好脆,但蟹殼仲有啲硬,要比啲耐性咬!🦐◖鮮蝦米紙卷◗ $45米紙晶瑩剔透,口味軟糯,包住鮮蝦仁、蘿蔔絲、生菜、檬粉等食材,點越式嘅酸辣汁,好濃嘅香茅香味,幾清新開胃!🫔◖法式燒牛肉麵包 ◗ $57上菜嘅時候已經比佢既香茅牛肉味吸引住!法包烘得好香脆;牛肉肉質鬆軟多汁,燒完好香香茅味,一啲都唔乾柴,加埋啲紅白蘿蔔絲、生菜絲,成個感覺好清新!🌿◖百香果薄荷◗ 跟餐+$12🍋◖凍青檸薄荷梳打◗ 跟餐+$12兩杯都有薄荷,但味道唔會好重,分別帶啲百香果同青檸香氣,飲品配料都會沈底,飲之前記得要搞下個底,唔會好甜,清新解渴。🌟Encore指數:8/10
🦀◖越式蟹肉餅◗ $48

🦐◖鮮蝦米紙卷◗ $45

🫔◖法式燒牛肉麵包 ◗ $57

🌿◖百香果薄荷◗ 跟餐+$12
🍋◖凍青檸薄荷梳打◗ 跟餐+$12

🌟Encore指數:8/10
2022-11-28 614 views
餐廳位於灣仔謝菲道,由越南人廚師主理嘅正宗小店,食物款式多樣化,有齊各種粉麵類、法式麵包同特色小食😃 裝潢簡約,環境乾淨企理,價錢都幾親民化,經過嘅不妨試試🇻🇳串燒雞肉撈檬有驚喜🤩 雞肉串大大條,脆卜卜而且完全唔乾~ 撈檬上有大量青瓜絲、蘿蔔絲、生菜同蒜粒,配埋酸甜汁開胃又解暑🙈 值得一讚湯河粉嘅豬扒會分開上,豬扒夠厚,外脆內嫩,超級juicy,湯底味道濃郁,河粉軟硬度適中,重口味人士可以加埋旁邊嘅配料😛估唔到小食都有好多選擇,香茅雞翼香口惹味、越式炸蝦餅香脆可口、越式鮮蝦米紙卷同齋米紙卷都唔錯,餡料飽滿,口感豐富,層次分明,大件夾抵食😋 加埋上湯生菜感覺更加健康🤪 嘢飲方面要咗柑桔蜜同西洋菜蜜,甜度適中,十分解膩🤤

2022-11-16 597 views
又來到星期日都要返工嘅辛苦日子,決定同同事去食越南嘢慶祝自己就快脫離苦海入到去餐廳覺得氣氛有啲特別,好似去咗越南旅行咁(雖然我冇去過🤣)見到入邊有好多小食我都好想試,於是決定拉埋同事一齊嗌幾款小食一齊試最後我哋叫咗越式蟹蓋餅可以連埋蟹殼一齊食嘅小食,不過個蟹殼仲係硬咗少少,要俾啲耐性咬,不過都好好食竹蔗墨魚餅拎起個竹蔗咬一啖嘅墨魚餅魚肉好正越式香茅雞扒撈檬越式香茅豬扒撈檬越式香茅牛肉撈檬飲品方面大家都是返地道嘅嘢越式奶茶柑桔蜜同埋牛油果沙冰呢個呢個牛油果沙冰好綿密,飲落去好清甜,唔係度度都有
最後我哋叫咗
飲品方面大家都是返地道嘅嘢
越式奶茶
柑桔蜜
同埋牛油果沙冰
呢個呢個牛油果沙冰好綿密,飲落去好清甜,唔係度度都有
竹蔗墨魚餅
越式蟹蓋餅
越式香茅牛肉撈檬
2022-11-07 412 views
“越式生牛肉湯河粉”($57)“越式香茅豬頸肉撈檬”($60)“越式炸蝦餅”($28/2件)“牛油果沙冰”($35)“青檸薄荷梳打”($28)灣仔有間隱世越式小店餐廳由越南人主理,保證正宗😆睇睇menu發現選擇夠哂多不過食得越南菜又點少得食返碗pho😝叫咗碗生牛肉湯河粉🐮生牛肉份量夠哂多,粉粉嫩嫩☺️而且湯頭十分清甜😋加上青檸同辣椒碎味道就更豐富🌶另一碗就要咗香茅豬頸肉撈檬🐷豬頸肉燒到邊邊位好焦脆,但整體唔會乾柴😍配上大量蘿蔔,青瓜絲🥒十分開胃☺️小食就加配咗份炸蝦餅🦐食落外脆內彈牙,十分惹味😚飲品方面揀咗牛油果沙冰🥑,青檸薄荷梳打2杯飲品都好大杯😍牛油果沙冰仲多到滿瀉😛味道仲好濃郁🤤青檸薄荷梳打就夠哂清爽😆Tam Viet灣仔謝斐道155號地下D1號舖
“越式生牛肉湯河粉”($57)
“越式香茅豬頸肉撈檬”($60)
“越式炸蝦餅”($28/2件)
“牛油果沙冰”($35)
“青檸薄荷梳打”($28)

灣仔有間隱世越式小店
餐廳由越南人主理,保證正宗😆
睇睇menu發現選擇夠哂多
不過食得越南菜又點少得食返碗pho😝
叫咗碗生牛肉湯河粉🐮
生牛肉份量夠哂多,粉粉嫩嫩☺️
而且湯頭十分清甜😋
加上青檸同辣椒碎味道就更豐富🌶
另一碗就要咗香茅豬頸肉撈檬🐷
豬頸肉燒到邊邊位好焦脆,但整體唔會乾柴😍
配上大量蘿蔔,青瓜絲🥒十分開胃☺️
小食就加配咗份炸蝦餅🦐
食落外脆內彈牙,十分惹味😚
飲品方面揀咗牛油果沙冰🥑,青檸薄荷梳打
2杯飲品都好大杯😍
牛油果沙冰仲多到滿瀉😛味道仲好濃郁🤤
青檸薄荷梳打就夠哂清爽😆

Tam Viet
灣仔謝斐道155號地下D1號舖
2022-10-30 368 views
極少過海既我,今日行開灣仔咁難得,梗係上網做足功課睇下有咩好食啦🤭俾我搵到係謝斐道既呢間小店,食完覺得自己冇揀錯😍一行兩人,5點鐘去到坐低店員就已經放低左兩杯茶☕️,其實平時我真係麻麻地茶呢杯呢,一飲落去真係嘩左一聲,點解可以咁好飲,果種味道有d 難形容,好似有d 斑蘭葉味又有d 泰式奶茶味道既混合體,聞起黎好清香,飲落去係好舒服好滿足🥰下午茶由2:30-5:30, 都唔少選擇,仲有好多小食,全部係細份,價錢唔貴,可以試多幾款😄===========🔹越南生牛肉湯河粉 $43雖然係下午茶但份量都唔少,牛肉有4-5大片,配菜有芽菜,蔥花,蔥白,洋蔥🧅,薄荷葉☘️,九層塔青檸同指天椒🌶另外上個牛肉黎到仲係粉紅色,牛肉薄薄地唔肥,夠嫩滑彈牙有口感,淡淡牛味配上清甜帶牛骨味既湯幾好食河粉好滑身,不過煮過火左少少,質地偏腍河粉加埋配料同湯好夾如果湯再濃多少少就perfect😆推介指數:8/10===========🔹酸辣鳳爪沙律(細)$25 (跟餐價)呢個係餐牌冇,係睇到佢貼係牆身既相先知有,散叫要 $45, 跟餐價勁抵黎到時有d 嚇親,個份量多到好難相信有大量紫洋蔥同芹菜,另外有芫茜,紅蘿蔔絲🥕,
俾我搵到係謝斐道既呢間小店,食完覺得自己冇揀錯😍
一行兩人,5點鐘去到
坐低店員就已經放低左兩杯茶☕️,其實平時我真係麻麻地茶
🔹越南生牛肉湯河粉 $43
青檸同指天椒🌶另外上
河粉好滑身,不過煮過火左少少,質地偏腍
河粉加埋配料同湯好夾
如果湯再濃多少少就perfect😆
推介指數:8/10
===========
🔹酸辣鳳爪沙律(細)$25 (跟餐價)
黎到時有d 嚇親,個份量多到好難相信
有大量紫洋蔥同芹菜,另外有芫茜,紅蘿蔔絲🥕,仲有一塊生菜🥬墊底,全部都好新鮮,越食越開胃
鳳爪有成十件,好爽口彈牙,個酸辣汁係勁醒胃
推介指數:10/10
🔹越式鮮蝦米紙卷(細)$21
呢個又係抵食之選
裡面材料有花生🥜,檬粉,青瓜絲🥒,紅蘿蔔絲🥕,薄荷葉,扎肉,生菜🥬,白芝麻,仲有一隻蝦🦐,好豐富
超級足料,食材好新鮮,不過蝦就唔算好彈牙,蝦味都唔係好出
個米紙卷好煙韌軟糯,點埋個越式辣醬真係一絕😋
推介指數:9/10
🔹香茅豬頸肉(細) $35
份量完全唔係細,有6大片,好抵食
件件都好Juicy 嫩滑, 仲食到有輕微既豬油香,而且香茅味道剛剛好
大大片算厚切,口感爽彈😋
推介指數:9.5/10
🔹香茅豬扒(細)$28
一整塊豬扒切開左5件
香茅味同豬頸肉差不多,不過略嫌豬扒有少少乾,肉質都係有咬口果一種,而且食唔到有鬆肉粉味道
推介指數:7/10
🔹香茅雞翼(細)$20
雞翼煮既時間唔過火,保持到肉質嫩滑彈牙,不過得兩隻就有少少貴
推介指數:8/10
跟餐配熱🍋水加$2, 好大杯😉 檸檬好香不過帶微苦
另外散叫左可樂$15,竟然係冰另上,好有誠意😍
每款香茅食物我都點佢個越式辣醬,初時唔覺得佢辣,佢係越食會覺得越辣果一種,好有層次感,非常醒胃又唔膩
食咁多野,埋單只係$189, 真係平到笑🤩 老闆太有良心🥰
因為個茶太好飲啦,我問店員可唔可以賣茶葉俾我,佢地問完老闆商量完就賣左一大包俾我啦🥰🥰 佢話呢款叫菠蘿茶,但係我又唔覺有菠蘿味😅
總括黎講呢間餐廳真係好正宗越南味道,老闆同大部份店員都係越南人,佢地服務好好,有禮貌又好客,我讚佢地d 茶好飲佢地仲問我駛唔駛飲多杯❤️
食到飽飽又唔覺得口渴同滯,估計佢地冇咩落味精☺️
呢間小店真心推薦大家去試🥰
2022-10-28 356 views
每次唸起越南呢個地方,都唸起越南包,要食到正宗越南包味道,又要有正宗越南風味,最近就係灣仔試左一間越南餐廳,頗為驚喜。呢間越南人開的Tam Viet, 就咁看裝潢都感受到濃濃的越南風味。入去坐低點野食,簡單快捷就選擇二人套餐,真係又多野食又抵食。二人餐首先前菜有越式扎肉米紙卷,四件大大件,夠曬睇頭。再來正宗串燒牛肉豬肉雞肉,每款一份,可以試曬3 個口味。而主食有鮮蝦青木瓜沙拉,海防特色蟹肉番茄湯矇,法式豬扒麵包,我覺得這個蕃茄湯濛好有特色,二人餐的話必選,法式豬排包就更加無得頂,係越南既口味。另外野飲就點了牛油果沙冰同熱的越式滴滴咖啡,我覺得飲品方面係必試,牛油果沙冰十分綿滑,滴滴咖啡的咖啡味太香濃了,讓人回味。整體來講真的不錯,值得嘗試。
2022-10-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
入到呢間小店周圍都有越南地道嘅裝修 🇻🇳店員都係越南人感覺嘢食一定好正宗😛 試落味道真係唔錯 重點係真係好大份🤣男士食都一定會飽曬 特別推薦佢嘅越式飲品 好有地道既感覺🥤⭐️ 海防特色蟹肉蕃茄撈檬 🦀每次夏天都想食呢個☀️ 因為蕃茄湯酸酸甜甜好開胃又食到新鮮蕃茄🍅 蟹肉份量唔少感覺好鮮甜🌊 仲有唔少蟹丸 蛋角🍳 索曬蕃茄湯精華好正🍲⭐️ 越式香茅雞扒撈檬 🍗看似平凡既菜色但係雞扒好高質🐔 雞扒煎得啱啱好 雞皮超級香脆帶點點油香🤤 蘿蔔青瓜絲增加了清爽既感覺🥒⭐️ 越南粉卷 🥟粉皮晶瑩剔透唔會太厚🤩 帶點米香 內裏包住木耳蘿蔔等材料 有種平凡嘅美味🧡⭐️ 越式滴滴咖啡 ☕️越式滴漏嘅方法 比起一般既沖法 有種清澈嘅醇香🤎 加上煉奶嘅甜 有種熱帶的特色🏝⭐️ 牛油果沙冰 🥑超有驚喜超Fresh💚 口感好滑好Smooth 😋 原本以為有草青味同埋口感會好油 但飲落無加奶已經有Smoothie既效果🤍
海防特色蟹肉蕃茄撈檬

海防特色蟹肉蕃茄撈檬
越南粉卷
越式滴滴咖啡
牛油果沙冰
<灣仔正宗越南人主理小店 價錢親民抵食大份> #eatgood_灣仔 灣仔呢間越南小店係有越南人親自主理嘅,份量好多價錢親民真係好正宗,講緊夜晚一個越南粉都係$60咋,平日下午茶三$40左右一個,係灣仔呢個地區可以食到咁親民嘅嘢食真係好難得,而且仲要係好食,成間舖頭都係家庭式經營,仲聽到佢哋講越南文添!🍴越式拼盤 $88 (7/10)有越式炸春卷,香茅雞中翼,扎肉,炸蝦餅,每樣都有兩件,啱晒啦兩個share。炸春卷,非常香脆,好薄嘅皮,入面有木耳白蘿蔔紅蘿蔔絲冬菇扎肉,好香口比較鹹香,非常足料豐富,好但有少少油膩。札肉有肉香,口感紮實,唔咸。香茅雞翼炸得香脆,炸得唔會太乾,但有少少香茅味。蝦餅最好食,食到有蝦肉嘅香,口感比較紮實。🥖法式豬扒麵包 $52 (7.5/10)法包好香脆,有豬扒紅蘿蔔絲、白蘿蔔絲生菜、青瓜、芫荽,豬扒肉質鬆軟彈牙唔會太乾身好食嘅,中間有少少沙律醬,都幾清新好食!🍴越式香茅豬頸肉撈檬 $60 (8/10)檬份份量好多,凍凍地,質感好滑好清爽,加埋酸汁蘿蔔絲青瓜絲生菜好清新開胃,啱晒夏天食!豬頸肉有燒香過好香,肉質彈牙又唔乾,好食!推薦指數:7.8

<灣仔正宗越南人主理小店 價錢親民抵食大份>

#eatgood_灣仔

🍴越式拼盤 $88 (7/10)

🥖法式豬扒麵包 $52 (7.5/10)

🍴越式香茅豬頸肉撈檬 $60 (8/10)

推薦指數:7.8/10
又平又好食,呢個質素呢個價錢真係超高性價比,家庭式經營好有屋企嘅味道,灣仔返工嘅人真係好幸福啊!見到佢仲有個二人餐,$198有兩個小息兩個份兩杯嘢飲,晚市嚟講真係抵到爛啦,不過夜晚唔想食太多,所以就冇叫到!

📍Tam Viet (灣仔)
灣仔謝斐道155號地下D1號舖

#香港美食 #hkfoodie #食好西 #hkig #hkeat #hkfood #food #tasty #越南菜
2022-09-29 202 views
近期留意同喜歡嚐嚐生牛肉pho+滴滴咖啡鄰近公司 儘管試試出發前已知店主係越南人 質素應有一定水平開心既係 無錯 同期望一樣pass~中級平民價錢 唔係茶記滾水麵質素湯頭調味有越南香料味 牛肉亦軟腍加上青檸指天椒粒 清新~配上杯冰底滴滴咖啡 正常 太想喝了 忘記加煉奶前喝一口original 一個鐘打工仔Lunch係滿足~☺️同事選擇的香茅豬扒也很讚!!新鮮多汁同事一啖咬時被香料拮了嘴唇 哈哈 希望店家見到這食評 考慮切碎D醃料謝謝~
近期留意同喜歡嚐嚐生牛肉pho+滴滴咖啡

鄰近公司 儘管試試
出發前已知店主係越南人 質素應有一定水平
開心既係 無錯 同期望一樣pass~中級
平民價錢 唔係茶記滾水麵質素
湯頭調味有越南香料味 牛肉亦軟腍
加上青檸指天椒粒 清新~
一個鐘打工仔Lunch
係滿足~☺️
同事選擇的香茅豬扒也很讚!!新鮮多汁
謝謝~
2022-09-29
  • 越式生牛肉湯河粉
2022-09-27 2125 views
這間位於謝菲道的越式小店,由越南人廚師主理,食物正宗地道,價錢亦相當親民。 中午時上班客絡繹不絕,晚上食客以附近的街坊家庭客爲主。🔸越式生牛肉湯河粉 ($57)湯底香濃但不會過咸,先飲到牛骨香,繼而嘗到香料的清芳,味道很有層次。 呈嫩紅色的牛肉,以熱湯灼熟,牛味香濃亦能保持滑嫰感。另上的青檸、辣椒可按個人喜好加入適當份量。🔸越式燒雞肉米紙卷 ($45)皮薄的米紙卷,外層晶凝通透,内裏包入生菜、燒雞肉、檬粉、蘿蔔絲、青瓜絲,色彩繽紛亦十分足料點上魚露,味道清新得嚟帶點酸甜,食落好Fresh又好開胃。🔸越式拼盤 ($88)拼盤有越式炸春卷、香茅鷄中翼、越南扎肉、炸蝦餅,各兩件。春卷炸得香脆,餡料豐富,有木耳、豬肉及粉絲。雞翼皮脆肉嫩,不會太乾身,仲有少少香茅味😋厚身的蝦餅香脆可口,除左蝦膠,仲食到有細細粒嘅蝦肉。札肉味道清香,如果有多幾片就更加好🤣🔸香茅蜜 (+$8)香茅既健康亦有多種功效,健胃助消化,美顔消脂,淡淡清新氣味,加入蜜糖,更香甜解喝,絕對是對抗夏日之選

🔸越式生牛肉湯河粉 ($57)
越式生牛肉湯河粉

🔸越式燒雞肉米紙卷 ($45)
越式燒雞肉米紙卷
點上魚露,味道清新得嚟帶點酸甜,食落好Fresh又好開胃。
越式燒雞肉米紙卷

🔸越式拼盤 ($88)
越式拼盤

🔸香茅蜜 (+$8)
香茅蜜
越式生牛肉湯河粉
越式拼盤
香茅蜜
2022-09-13 193 views
平時午飯時間見到佢門口都有唔少人等一於晚市試吓佢夜晚就超級安靜兩個人食都幾舒服 又闊落叫咗兩樣主食$117 覺得呢一區來講都幾抵食📌越式香茅豬扒撈檬唔好意思唔記得影相摷亂咗少少🥲🥲🥲佢嘅香茅味唔算好出但係勝在肉質幾好🐷豬肉唔會炸到乾晒能夠保留到佢嘅肉汁💦💦除咗有配菜之外仲有新鮮香草葉🍀個人幾鍾意呢個口味😋📌生牛肉河粉$57未落辣椒同埋青檬之前個湯都已經幾香濃但係亦都唔會過鹹 湯底唔錯落咗之後就會再清新啲 同埋有少少辣味不過我覺得生牛肉可以再生少少🤣整體都唔錯
平時午飯時間見到佢門口都有唔少人等

不過我覺得生牛肉可以再生少少🤣
整體都唔錯
生牛肉河粉

生牛肉河粉
假日做完運動後搵嘢食意外發現呢間成間鋪都由越南人主理的餐廳,而且價錢超值;樣樣食物都令我同朋友豎起大拇指!真係食到正宗越南口味~海防特色蟹肉蕃茄湯檬 $65HKD+新鮮椰青$25HKD呢個湯麵湯底鮮甜開胃,用上雞骨同豬骨,再加蟹肉熬成面頭會見到茄蓉蟹肉浮在湯面,加配料:魚餅,豆卜及札肉。鮮得嚟帶點甜,非常適合夏天食。法式燒牛肉麵包$57HKD+越式滴滴凍咖啡$20HKD法包烘到外脆,配上酸青瓜,生菜同蘿蔔絲啱晒我呢啲無包不歡嘅人。嚟嘅時候遇上下午茶時段,所以就叫咗兩款小食:越式鮮蝦米子卷 $21HKD同埋越南粉卷$25HKD;蘸上佢哋自家製魚露汁,兩款卷都變得惹味又消暑!食到咁飽勁滿足都只係$213HKD賣單,响食嘢嘅時候發現呢度全部員工都係越南人,再細問先知老闆兼廚師係北越南人,來港定居接近二十年,曾到過不同越南餐廳做廚,所以佢嘅越南菜手藝非凡!喜歡食越南菜的話真係好推介呢間小店!

海防特色蟹肉蕃茄湯檬 $65HKD+新鮮椰青$25HKD
呢個湯麵湯底鮮甜開胃,用上雞骨同豬骨,再加蟹肉熬成
面頭會見到茄蓉蟹肉浮在湯面,加配料:魚餅,豆卜及札肉。
鮮得嚟帶點甜,非常適合夏天食。

法式燒牛肉麵包$57HKD+越式滴滴凍咖啡$20HKD

2022-08-30 149 views
返工前有啲時間 好耐冇食過越南牛河😅😅就即刻上網睇下附近有咩好介紹 搵到呢間新開唔夠一年嘅小店即刻嚟試下😊😊😊生牛肉河有嫩嫩的牛肉 湯底牛骨湯味道濃郁 配菜有洋蔥芽菜等 越南河嘅靈魂就係青檸九層塔同埋辣椒 夾埋一切就夠地道😋😋😋😋牛油果沙律 大大碟 好多牛油果 成座山咁 仲有一隻蛋好多菜加埋腰果送多兩隻蝦添 😋😋😋😋香茅豬扒 勁厚不過就略嫌乾咗少少😋😋😋最尾飲返杯熱檸茶消下滯咁就完滿😊😊😊

香茅豬扒 勁厚不過就略嫌乾咗少少😋😋😋

最尾飲返杯熱檸茶消下滯咁就完滿😊😊😊