Restaurant: TamJai SamGor
Info:

2023-10-03 169 views
員工完全發夢 , 我已經20分鐘前打電話叫定外賣自取 ,落到去比錢後等咗好耐, 見仲未有問佢哋 , 原來一早有 又唔出聲講比客人知 要客人白等 ,唔問仲要唔講囉🙄🙄🙄🙄🙄
2023-10-03
2023-08-23 162 views
樓面唔夠 打電話都打幾次去買完餸都未拎得個麵點做生意呢?仲要等咗成大半個鍾.去到坐低等,都係見到堂食嘅人舉曬手等點單人唔夠就轉下電子落單..……………………………
樓面唔夠 打電話都打幾次
去買完餸都未拎得個麵
點做生意呢?
仲要等咗成大半個鍾.
去到坐低等,都係見到堂食嘅人舉曬手等點單
人唔夠就轉下電子落單..
……………………………
2023-02-24 217 views
嗌咗兩次網上外賣平台,一次漏小食。我都算,可能個日好忙,所以漏咗單。之後再有一次我叫雞肉比咗腩肉我。好喇,第三次我決定落去外賣自取喇,叫咗三碗麵,兩碗都係錯,叫二小辣比咗清湯我,另一碗叫四小辣都係比清湯我。個蓋明明有寫二小,四小都可以錯。其實有冇咁難?好基本普通整個米線乜都可錯。。。餸同湯都錯。最緊要係店員態度無禮,絕無歉意。好似求其hea你幾句就算。我食過咁多間三哥,得呢間係最劣最差。真係無奈。
之後再有一次我叫雞肉比咗腩肉我。

好基本普通整個米線乜都可錯。。。餸同湯都錯。
最緊要係店員態度無禮,絕無歉意。好似求其hea你幾句就算。
我食過咁多間三哥,得呢間係最劣最差。

真係無奈。
2023-02-24
30 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
2022-08-02 394 views
今日去呢度買外賣,有堂食客人你要帶位先唔緊要我等,但個阿姐帶完位喺個大堂遊手好閑唔知搞咩,專登唔同我落單,我等了差不多10分鐘,支付寶scanQR code那個優惠已經過時,不斷叫我等等,跟住有客人要埋單又要等你幫人埋單後先同我落單,其實我一早來到只係買一個外賣,點解要等咁耐,係咪特登搞到優惠時限冇咗先同我落?其實收銀個阿姐可以唔使做如果唔想做,好差!冇100分EQ唔好喺呢度食,簡直係趕客趕生意!👎🏻👎🏻👎🏻
2022-08-01
30 Minutes (TakeAway)
$42 (Lunch)
2022-08-01 28 views
一向都知佢哋服務差,但今天真係令我十分憤怒,個收銀唔落外賣單,一直喺度扮忙,你要帶堂食客人分配座位不要緊,做完又繼續扮忙唔肯返嚟落單,其實樓面已經冇乜嘢做,因為可能見你scan咗支付寶優惠,拖延時間你就用唔到呢個優惠,跟住又要等你收埋客人埋單嘅錢,等咗成10分鐘先肯同我落單,優惠已經過時啦!其實係咩服務態度和培訓?係咪特登叫啲員工拖延時間 ?唔想做收銀就唔好做啦  超級差超級態度惡劣,要eq有1000先可以入嚟食
有1000先可以入嚟食
2022-08-01
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
依家咩環境呀?疫情停晚市,餐廳做外賣,為咗吸引人買,自取八折都有啦!呢間嘢可以靜雞雞收加一服務費!🤬年初二夜晚6:30去筲箕灣形薈譚仔三哥買外賣自取就得到咁嘅經驗埋單時發現收咗10%服務費我問佢外賣喎,都要收加一??!!佢話新春附加費喎!咁你門口又無貼張紙話有附加費收錢個阿姐又無講唔覺唔覺咁收外賣加一?問返佢又話公司規矩??規矩唔貼出門口?鬼鼠鼠咁做生意🤬服務差,真係食咩都無心情有時間貪埋啲婆那數,不如認真諗下點樣整好啲食物啦
依家咩環境呀?
疫情停晚市,餐廳做外賣,為咗吸引人買,自取八折都有啦!
呢間嘢可以靜雞雞收加一服務費!🤬
年初二夜晚6:30去筲箕灣形薈譚仔三哥買外賣自取
就得到咁嘅經驗
埋單時發現收咗10%服務費
我問佢外賣喎,都要收加一??!!
佢話新春附加費喎!
咁你門口又無貼張紙話有附加費
收錢個阿姐又無講
唔覺唔覺咁收外賣加一?
問返佢又話公司規矩??
規矩唔貼出門口?
鬼鼠鼠咁做生意🤬

服務差,真係食咩都無心情

有時間貪埋啲婆那數,不如認真諗下點樣整好啲食物啦
2022-02-02
  • 去其他餐廳食
2022-02-02 200 views
外賣咗麻辣米線... 配料一般... 唔係特別好食... 不過湯同米線有分開放!👍order咗三款小食:麻辣豬耳... 麻辣度唔錯!土匪雞翼... 中規中矩!最正係麻辣涼拌皮蛋... 超水準... 推介!

order咗三款小食:
麻辣豬耳... 麻辣度唔錯!
土匪雞翼... 中規中矩!
最正係麻辣涼拌皮蛋... 超水準... 推介!
TakeAway
平時成日去三哥, 今次見出新品就啦啦聲拉埋個朋友子一齊去試lu~✨.🔸 螺酸湯豬皮螺片米線佢個味道有少少似螺螄粉 😂 配埋兩片海螺片,誠意🈵️分! 朋友好食得辣🌶️ 今次就嗌咗中辣~ 佢話呢個辣到啱啱好、 唔會辣到蓋咗海螺個香味🐚 酸辣既湯底配上鮮甜既螺片,會越食越過癮✨.🔸 椒麻涼拌魚爽肚近排天氣好熱🔥 所以嗌多個涼拌 🥣 佢用三哥哥個秘製椒麻汁撈魚肚爽同青瓜🥒 魚肚爽口感彈牙爽口,好快清碟🥘.🔸 鳳梨藍蝶花香特飲初頭望到個顏色以為會伏😂 結果又幾好飲😲 味道似菠蘿梳打🍍飲品下面黃色個D 係菠蘿肉 增加口感~ 呢杯野飲推薦‼️ 唔單止好飲仲好適合打卡 jeng🤓

🔸 螺酸湯豬皮螺片米線

🔸 椒麻涼拌魚爽肚

🔸 鳳梨藍蝶花香特飲
2021-09-09 178 views
佢哋拎啲凍嘅雞翼出嚟比客食㗎,同佢哋講第一次就話幫我叮番熱佢,我同佢講:番叮嘅雞翼已經唔係嗰回事啦,跟住佢眼光光咁望咗我一陣就走咗去!直到我攞手機出嚟打開OpenRice 佢先識走過嚟同我講幫我換過,依間嘢都非常不知所謂。
2021-08-12 182 views
今天外賣自取遇到的前台態度極差 十分惡劣 我在一旁 有兩位堂食的顧客可能是第一次來光顧吧 問堂食怎樣點餐 前台直接說一句:堂食入去坐著等 態度語氣極差 令人用餐體驗極差 希望該店要培訓一下服務態度 沒人點餐的時候還在玩手機 工作態度不認真 該改進
2021-08-12
Type of Meal
Tea
2020-12-07 1327 views
筲箕灣巴士總站的形薈商場開了幾間餐廳,還陸續會多開幾間,將來除了東大街外,筲箕灣又多了美食新蒲點👍😊.譚仔三哥新開張,會送一款餸,所以趁有著數馬上試下。😆😆.一入去感覺光猛,大間,多位。十二點幾已頗多人。.米線可選不同湯底,如清湯、酸辣、麻辣、蕃茄; 餸方面有芽菜、豆卜、魚腐、腩肉、牛肉、豬膶、牛丸、魚蛋、鮮冬菇、金菇等; 也有小吃如土匪雞翼、口水雞翼、蒜泥白肉等; 當然也有飲品。我則選了以上☝️這款魚片米線。而飲品有特飲,我選了以下👇的熱情茶理。食物評分:.魚片米線加兩餸 (腩肉, 魚腐) $43⭐️⭐️⭐️💫 (3.5分) 魚片米線 $38,麻辣湯底加$1,再加兩餸腩肉和魚腐,新張期內其中一餸免費,全碗只需$43👍.碗米線本身包了少量芽菜、腐皮、酸菜、韭菜。.首先碗麻辣湯底,我要了5小辣,怕叫太辣吃不了,結果我覺得不夠辣😅😅,便叫侍應給我辣椒油🌶️自己加辣,雖然辣椒油不是麻辣,起碼可以辣一點。湯本身味道可以,不會太鹹。米線頗多料,而且我加了兩餸,更感滿足。以下是魚片、魚腐、腐皮、腩肉。.熱情茶理 $11⭐️⭐️⭐️💫 (3.5分)熱情茶理個名起得幾好👍,有果茶、菠蘿片、芒果🥭菠蘿🍍果凍。這些芒果菠
譚仔三哥新開張,會送一款餸,所以趁有著數馬上試下。😆😆
一入去感覺光猛,大間,多位。十二點幾已頗多人。

食物評分:

魚片米線加腩肉魚腐  (3.5⭐️)

碗米線本身包了少量芽菜、腐皮、酸菜、韭菜。

魚片、魚腐、腐皮、腩肉  (3.5⭐️)

熱情茶理 $11⭐️⭐️⭐️💫 (3.5分)
熱情茶理

熱情茶理個名起得幾好👍,有果茶、菠蘿片、芒果🥭菠蘿🍍果凍。

熱情茶理

這些芒果菠蘿果凍口感有點特別,不像啫喱或仙草,有點”林啤啤”,我不太喜歡,味道都是甜甜地,不太食得出是芒果菠蘿。果茶味道也可以,不用成日奶茶、咖啡或檸水檸茶。
侍應是用推車由廚房把一碗碗的米線推到食客的枱,我覺得很好,這個其實對店主有要求,地方細的話難推車,有咁上下的店舖又即是租要貴啲。
推車的好處當然對侍應應該方便些,試想像拿著滿滿一碗碗有湯的滾熱辣米線行來行去都不容易,又可減少湯瀉在地上,對食客也安全及乾淨些。
我看過其他譚仔三哥的食評,很多說侍應姐姐無禮貌,我之前幫襯過幾間,除了真的有位阿姐唔太禮貌外,一般都幾好的,可能我好彩,呢間的侍應我見到的都好爽手同有禮。👍😊
另外我看到隔離張枱叫了土匪雞翼,好似好吸引,下次都想試下。
📌總結:
🆗味道中上
✅有不同湯底及好多餸可選擇
✅價錢合理
✅地點方便近地鐵站及巴士站
✅員工勤快有禮
✅舖頭頗大和光猛
✅坐得舒服
總體可以,夠飽夠快夠多款,味道可以價錢合理。冬天食碗熱湯米線感覺暖暖。😊
2020-11-30
$55 (Lunch)