Restaurant: TamJai SamGor (Tin Yiu Plaza)
Info:

2020-03-24 319 views
譚仔三哥推出外賣自取3餸或以上米線 / 過橋米線,加$2即可換購青瓜/雲耳/口水雞翼(半份) + 凍熱飲品!2020/03/23 外賣自取晚餐三哥酸辣湯底(中辣)4餸米線-牛肉、豬膶、木耳絲、魚腐加$2口水雞翼(半份) + 凍檸茶買件豆腐加料變6餸三酸湯頭好味中辣唔係好辣咋喎可以再辣啲牛肉、豬膶切到好薄,份量都偏少,木耳絲、魚腐正常凍檸茶冇茶味、冇檸味失望佢地係用分湯碗,上層放米線,下層放餸及湯慢慢行返屋企都得,唔怕啲面浸到淋晒係2020年3月31日前,憑$50以上用電子付款方式的外賣餐飲收據,去領展客戶服務部,可以免費領取一支細細的酒精搓手液大家都要保持衛生,疫症蔓延,太多隱形患者,有不知情,亦有不老實。請各位唔好被傳染,都唔好傳染人哋。
2020/03/23 外賣自取晚餐
三哥酸辣湯底(中辣)4餸米線
-牛肉、豬膶、木耳絲、魚腐
加$2口水雞翼(半份) + 凍檸茶
買件豆腐加料變6餸
三酸湯頭好味

中辣唔係好辣咋喎
可以再辣啲
牛肉、豬膶切到好薄,份量都偏少,木耳絲、魚腐正常
凍檸茶
冇茶味、冇檸味
失望
佢地係用分湯碗,上層放米線,下層放餸及湯
慢慢行返屋企都得,唔怕啲面浸到淋晒

請各位唔好被傳染,都唔好傳染人哋。
2020-03-23
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$52 (Dinner)
知道疫情影響下,很多年選擇外賣,其亦是逆市中一種生存之道所以我入座後都預計要等員工得三個,只見佢地不停出外賣單等左20分鐘,禮貌地同員工問問我嘅柯打,喺正我面前行過,第一次扮聽唔到,要提早音量先叫得停佢(6017)佢第一句就話好多單要等,咁我話等幾耐,我已經等左20分鐘,如果耐我就走。。。佢就行去出菜處,就拎左我碗米線出嚟!其實員工敷衍咁講一句「幫你跟一跟」已經解決左成件事食品正常,一貫三哥味道,但一個員工服務態度真係影響哂成個集團

知道疫情影響下,很多年選擇外賣,其亦是逆市中一種生存之道
所以我入座後都預計要等
員工得三個,只見佢地不停出外賣單

(6017)

佢就行去出菜處,就拎左我碗米線出嚟!

其實員工敷衍咁講一句
「幫你跟一跟」已經解決左成件事

2020-03-08
$50 (Lunch)
2020-01-19 278 views
又是無聊的一天午餐去T Town食譚仔見到好多人在外排隊,原本只是外賣的人,即時可以入座了分別點了牛肉及雞肉,一餸最平$33嘛我無聊數過,牛肉有6片only每次來食都要搭台,真心只for 飽肚不求enjoyment 份量多,味道都正常的,賣相就一般都般了
又是無聊的一天
午餐去T Town食譚仔
見到好多人在外排隊,原本只是外賣的人,即時可以入座了
分別點了牛肉及雞肉,一餸最平$33嘛
我無聊數過,牛肉有6片only
每次來食都要搭台,真心只for 飽肚不求enjoyment
份量多,味道都正常的,賣相就一般都般了
2019-12-09 297 views
三哥呢排又有新野出,作為三哥小粉絲既我又要出動🙈1️⃣ 番茄湯米線🍅 (兩餸)三哥既番茄湯底唔洗講啦,係我至愛😍個湯底係用鮮茄煮製,仲可以自己揀辣度,我唔係好食得辣都食到十小🙈;另外仲有番茄素湯,不含任何肉類成分比素食者,好體貼❤️而且番茄仲含茄紅素及多種維生素,夠哂健康👏🏻 叫咗冬菇同生菜做餸,前者直頭可以索哂湯底既味,正呀🤤2️⃣ 乍醬烤四季豆($14)呢個小食價錢唔算貴,就算一個人黎食都叫得四季豆係店內即叫即烤,配埋上面既三哥招牌乍醬食落好惹味又唔算辣,乍醬主要由豬肉碎同多種香料秘製既紅油煮成,同番茄湯米線酸酸地既味好夾好開胃😚,啲醬好味既程度係食哂啲四季豆我都仲會夾啲醬黎食,完全停唔到口🤣🙈 3️⃣ 白薄荷雙檸梳打🍋 (原價$15,加配價$10)呢杯野飲加咗新鮮檸檬、青檸同薄荷,薄荷味勁重,重到有啲似飲緊薄荷糖🤣,整體都幾清新解辣🙈
三哥呢排又有新野出,作為三哥小粉絲既我又要出動🙈

1️⃣ 番茄湯米線🍅 (兩餸)
三哥既番茄湯底唔洗講啦,係我至愛😍

2️⃣ 乍醬烤四季豆($14)
呢個小食價錢唔算貴,就算一個人黎食都叫得

3️⃣ 白薄荷雙檸梳打🍋 (原價$15,加配價$10)
2019-11-15 240 views
最近lunch都因為太多人,等唔到,搞到食唔到譚仔。所以今日食豪啲,叫三餸再加皮蛋!!!香港人應該都對佢餐牌好熟悉,所以我唔再影啦。平時我會叫單餸,淨係叫牛肉。湯底就通常會叫麻辣小辣,或者三哥酸辣,通常都係叫三酸比較多。今日就叫左三酸,牛肉,腐皮,竹笙。餸既份量黎講我覺算少,平時叫牛肉好似比得多啲。不過佢味道就十年如一湯底夠濃味,唔會太辣,又夠酸,好岩我口味。雖然佢小食有唔同既汁揀,但係識叫一定係叫尖椒皮蛋哈哈。個啲尖椒蒜頭好好食!而且我食過咁多次皮蛋,差唔多次次都有花好評!

湯底夠濃味,唔會太辣,又夠酸,好岩我口味。

好評!
2019-11-10 153 views
有段時間沒有來食了 這次在開門不久就去食所以食物很快就做好及送餐來 時間算是快的·蕃茄湯過橋米線套餐 HKD$57 ·凍檸檬茶 HKD$9(跟餐價)·熱咖啡 HKD$11這次加了HKD$3轉了蕃茄湯底來試試看 因為未食過蕃茄味道不太香 原來只是把蕃茄加在面頭就算了與其他店鋪的不同 想不通為什麼要這樣放呢竟然要自己攪拌才可以做到蕃茄湯😂要自行撈一下才味道才出來 但食下去味道還可以的不過這個湯底就應該不會有下一次 此終味道不太濃
有段時間沒有來食了 這次在開門不久就去食
所以食物很快就做好及送餐來 時間算是快的

·蕃茄湯過橋米線套餐 HKD$57

·凍檸檬茶 HKD$9(跟餐價)

·熱咖啡 HKD$11

要自行撈一下才味道才出來 但食下去味道還可以的
不過這個湯底就應該不會有下一次 此終味道不太濃

2019-10-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$38 (Lunch)
2019-07-28 337 views
蕃茄湯底🔟小辣+冬菇(少米)呢個🍅蕃茄湯濃度對我黎講啱啱好,唔會太傑身食落好濟,但又唔會令茄味太淡,上面仲有蕃茄蓉🤩,食落帶點微酸好開胃,仲可以揀辣度,小編怕辣,十小啱啱好👍🏻冬菇索哂湯底既味,仲帶點鮮甜😋雖然話少米,但我覺得冇少到,食到好飽食唔哂😂加埋招牌土匪雞翼,皮脆肉嫩,成日食完都會掛住🤤而家蕃茄湯底全日都有供應,真係好幸福呀💕
蕃茄湯底🔟小辣+冬菇(少米)
冬菇索哂湯底既味,仲帶點鮮甜😋
雖然話少米,但我覺得冇少到,食到好飽食唔哂😂
加埋招牌土匪雞翼,皮脆肉嫩,成日食完都會掛住🤤
而家蕃茄湯底全日都有供應,真係好幸福呀💕
$60 (Dinner)
  • 土匪雞翼
  • 蕃茄湯底
2019-07-18 207 views
譚仔三哥長期都好多人,到了食飯時間幾乎都要排隊。咁都係因為真的好抵食,如果想平平哋食一餐飽的,就簡簡單單叫個米線一餸就算。一送最平$33,我發覺$34嘅墨丸都唔錯,有成六粒(定8粒?忘了)。本人覺得叫小食就唔係太抵嘅,所以我都係乖乖地食晒啲面麵、飲晒啲湯飽飽就走人。
譚仔三哥長期都好多人,到了食飯時間幾乎都要排隊。
本人覺得叫小食就唔係太抵嘅,所以我都係乖乖地食晒啲面
麵、飲晒啲湯飽飽就走人。
2019-06-06 238 views
今日真係諗到頭都爆都諗唔到食咩好行到天耀商場見到有譚仔三哥米線既招牌,最終係到落腳。食黎食去都係一樣 煳辣,豬潤,『勿演』,米線一個米線黎講$39兩送黎講,平又唔係真係話好平,不過佢個煳辣味道真係好食既雖然呢間分店無食過,但係我覺我食咁多間,D味道都唔會有太大既落差。譚仔三哥米線地址:天水圍天耀邨天耀廣埸LG 樓29-30號鋪電話號碼:25576328營業時間:星期一至日11:30 - 22:00
今日真係諗到頭都爆都諗唔到食咩好
行到天耀商場見到有譚仔三哥米線既招牌,最終係到落腳。
食黎食去都係一樣
煳辣,豬潤,『勿演』,米線

譚仔三哥米線
地址:天水圍天耀邨天耀廣埸LG 樓29-30號鋪
電話號碼:25576328
營業時間:星期一至日11:30 - 22:00
2019-05-22
Lunch
2019-05-09 241 views
er⋯⋯人人都話,有一個肯陪你挨譚仔既都係好女仔。到底係想表達d咩?好耐以前在九龍區食過一次,雖多人幫襯,但衞生欠佳。可能已經結業左!最近因為家人想食,所以陪左佢地食。身邊既人都話必食土匪雞翼連家人都會叫。可惜,香係香,但食完之後吾知自己食左d咩。只係感覺到好多味精。out!真心吾好食、吾抵食。之後試左個尖椒皮蛋。味道頗佳。唯一覺得幾好食,抵食吧。蒜泥白肉,應該都係譚仔三哥必食品吧?!味道還不錯吧⋯只係認為吾抵食。最後叫左一個淨米線。食既時候會留意身邊一個人既客,佢地d單,一般$50起至$90起一個人,個人認為 唔明白點解人地話便宜。好老實講,不會再食。因為呢d價錢,可以食到更好既。
最近因為家人想食,所以陪左佢地食。
身邊既人都話必食土匪雞翼
out!真心吾好食、吾抵食。

之後試左個尖椒皮蛋。味道頗佳。唯一覺得幾好食,抵食吧。

蒜泥白肉,應該都係譚仔三哥必食品吧?!
味道還不錯吧⋯只係認為吾抵食。

2019-02-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2019-04-29 186 views
差唔多一放假就去譚仔喱到食,每次都有3個人,叫左個酸辣過橋米線套餐,好大碗,有齊豬肉,牛肉,雞肉,腩肉,豬潤,火腿,乍醬,酸菜,魚旦,牛丸,墨丸,腐皮,豆卜,九菜,生菜,芽菜,炸醬...好多料,簡左佢3哥酸辣,個湯底分好多等級既,我只系簡左10小,不過食落係好濃味的,好辣,食落好開胃呀,米線亦入味唔錯,真係好好味呀~~!炸醬係分開上既,又係好好味例牌野,大白,土匪,尖椒,土匪雞翼,食落個皮好脆呀同好香口,雞肉又多汁好好味~~~~~!蒜泥白肉,睇個賣相好似好辣咁呀,不過其實又係唔太辣的,同好多蒜呀真係,so都幾重既蒜味,同酸酸辣速既幾好味,不過油左少少~~~~~!仲有尖椒皮蛋,呢d又系必食野黎,譚仔真系幾抵食
例牌野,大白,土匪,尖椒,
仲有尖椒皮蛋,呢d又系必食野黎,譚仔真系幾抵食
2019-04-21
2019-03-26 177 views
發現自己應該有兩三年冇食過三哥😂今次專登去試譚仔三哥新推出嘅燒茄子🍆茄子燒得啱啱好,都幾多茄子肉!食落辣辣哋唔會太over,一個人輕鬆食完一份。😋😋仲有推出兩款新飲品,除左蘋果酸,仲有#柑桔香梅。蘋果酸飲落甜酸度恰到好處,都幾好飲。(講起蘋果醋,我就諗起每次我去朋友屋企都會飲哂人地雪櫃枝蘋果醋🤣🤣).每次食譚仔都係叫炸醬清湯米線😆😆.炸醬米線少米 $31辛蒜燒茄子 $19解辣蘋果酸 $10
發現自己應該有兩三年冇食過三哥😂
今次專登去試譚仔三哥新推出嘅燒茄子🍆

仲有推出兩款新飲品,除左蘋果酸,仲有#柑桔香梅。
每次食譚仔都係叫炸醬清湯米線😆😆

炸醬米線少米 $31
辛蒜燒茄子 $19
解辣蘋果酸 $10
2019-03-14 212 views
之前團購買咗啲譚仔三哥ge 50蚊coupon。晚餐兩個人叫一碗麵,一個皮蛋,一個青瓜小食,大家share 食。見到個餐牌有推介飲品, 標榜著“新口味 辛感覺“就覺得好吸引。 叫咗杯解辣蘋果酸, 都係覺得佢個slogan 好得意先叫。“ 解辣救兵 三啖回魂“,搞到我真係好想試下d新飲品對“解辣“到底有冇效。😂 所以個餐加左10蚊配蘋果酸。去到譚仔三哥一定會叫尖椒皮蛋,正啊! 😍 佢有得揀尖椒,重慶口水汁同麻辣涼拌汁。個人覺得最好味係尖椒! (食完唔會口臭!😂😂) 味道唔會好濃,但配皮蛋好夾!最後覺得個飲品蘋果酸味道較淡,因為叫嘅嘢食唔係好辣,所以test唔到佢“解辣“能力。下次可以試下另一款!😂😂
2019-03-11
Dinner
2019-03-11 108 views
今晚出街求其食,行行下又去左揾『三哥』快,靚,正!最緊要唔洗等位😂坐底見到有新飲品:蘋果酸寫到「三啖回魂」咁巴閉決定試試佢😎飲頭兩啖覺得太淡,無乜味😥同埋,解辣作用都唔係咁勁姐⋯⋯仲有就係,個人覺得蘋果酸同酸辣味好唔夾!飲飲下覺得個口有陣酸「叔」味😱好難頂🤢另外叫左麻辣汁拍青瓜雖然話一人份量,但都好夠食👍🏼麻辣汁味道濃烈,多餘嘅汁用黎撈麵都好正!青瓜夠爽口,清新!到主菜喇,今次試木耳,原來木耳絲同米線一齊食,口感好有趣😍下次可以encore~
今晚出街求其食,
行行下又去左揾『三哥』
快,靚,正!
最緊要唔洗等位😂

坐底見到有新飲品:蘋果酸

寫到「三啖回魂」咁巴閉
決定試試佢😎
飲頭兩啖覺得太淡,
無乜味😥
同埋,解辣作用都唔係咁勁姐⋯⋯
仲有就係,
個人覺得蘋果酸同酸辣味好唔夾!
飲飲下覺得個口有陣酸「叔」味😱
好難頂🤢

另外叫左麻辣汁拍青瓜
雖然話一人份量,
但都好夠食👍🏼
麻辣汁味道濃烈,多餘嘅汁用黎撈麵都好正!
青瓜夠爽口,清新!

到主菜喇,
今次試木耳,
原來木耳絲同米線一齊食,
口感好有趣😍
下次可以encore~

2019-03-11
Dinner
當時食午飯時間,所以很多人,但很快可以進去, 他們的清潔功夫較隨意,抹了桌子還有污濁。如果想喝水要自己去拿,不會給你們。這分店有很多位子,所以很短的等候時間,幾好。