2019-09-20 242 views
今天要幫朋友搬家到屯門,其實屯門一直存在著很多隱世食店,今天來到這家位於紅橋井財街的嘆甜品,點了兩個中式的,且試看吧小弟點了三色芋圓紫米露,我開玩笑的對店員妹妹說可以點暖的嗎?她居然說可以,這個真的是滿足了有點誇張的要求呀!三色芋圓是紫薯,黃金和原味芋圓,真的很Q彈,咬下去又不會粉,超有驚喜!然後紫米著得不硬,而且有嚼頭,這個滿分~至於薑汁蕃薯糖水加芋圓,蕃薯煮得剛剛好,吸收了薑汁,而且不太辣,甜甜的,加上芋圓是另一種食法,喜歡cross over的朋友可以試試~

紫米露加三色芋圓
蕃薯糖水加三色芋圓
紫米露加三色芋圓
  • 椰汁紫米露
2019-09-20 251 views
剛剛食完新吉祥海鮮小廚,又朋友話想食甜品,我就推介佢地黎食嘆甜品食啦,我地就行過隔離等位,平日都要等飛,等左10分鐘先入到去。我叫了我最鐘意食既抹茶心太軟配抹茶雪糕,一切開個心太軟啲抹茶即刻流出黎,真係好好味,再加上佢唔係好甜,啖啖抹茶味仲停留係個口度。另外兩個朋友仔都係叫了三色芋圓愛玉同五寶芋圓涼粉,佢地食過先話唔錯,但岩岩食完晚餐佢地都飽哂,仲要叫了芋圓啲食。下次可以約多啲朋友一齊黎食甜品,正!

度。

下次可以約多啲朋友一齊黎食甜品,正!
2019-09-19
$45 (Dinner)
  • 抹茶心太軟
2019-09-19 147 views
食咗一個椰汁紫米露同埋一份炸燒麥。炸燒麥冇咩特別嘅,就系普通嘅燒賣味,不過炸得幾好,好酥脆,蘸甜辣醬一齊食幾好味。椰汁紫米露個樣好靚,幾大一碗,椰汁嘅椰香味好濃郁好香。西米口感好煙韌,好食。下次再試下其他嘢。
2019-08-09 212 views
係虹橋食完晚餐就過黎食糖水,8點幾黎到,無乜人。嗌左個綿花冰「香芒世界」($50),雪糕口味可以自己揀,我地揀朱古力味基本上就係芒果,綿花冰,雪糕加埋一齊,好簡單既配搭,可能芒果吾當做,好酸男朋友叫左「雪山芒果撈」($36)好大碗,疊到好高既芒果沙冰,下面有芒果汁同涼粉,我推介呢個,價錢較實惠!
係虹橋食完晚餐就過黎食糖水,8點幾黎到,無乜人。

男朋友叫左「雪山芒果撈」($36)

2019-08-07 199 views
屯門人 特別虹橋呢堆 一定識呢間嘆甜品一定要讚佢每次都咁有心機畫碟次次都唔同架 少女心即刻出晒黎所以我一定會叫窩夫系列我幾乎所有味都食過咁濟個別黎講有幾款特別推介嘅焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫 岩晒鐘意甜野一族 脆脆嘅焦糖香 配合埋窩夫 甜而不膩 仲多左份咬口添 個人幾鐘意另外BAILEY 朱古力醬窩夫 食得多會有啲膩 同人share 就perfect 朱古力唔會太甜同太苦雜果味類嘅相對有啲唔穩定 要睇時間食生果啦 但肯定嘅係會fresh 啲紫薯都唔錯 不過好易好飽 如果胃量唔夠大 唔suggest 叫紫薯雪糕大推抹茶 真係幾香架 小店黎講有驚喜!心太軟做得都唔錯 值得一試
屯門人 特別虹橋呢堆 一定識呢間嘆甜品
一定要讚佢每次都咁有心機畫碟
次次都唔同架 少女心即刻出晒黎
所以我一定會叫窩夫系列
我幾乎所有味都食過咁濟
個別黎講有幾款特別推介嘅
雪糕大推抹茶 真係幾香架 小店黎講有驚喜!
心太軟做得都唔錯 值得一試

• 焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫
  • Waffle
2019-07-12 229 views
夜晚去到好夜既時候,附近好少甜品店開到咁夜,我同d friend 都好中意黎呢間嘆甜品食!佢d 擺設裝修嗰d 都幾好呀,最值得加分既係佢既甜品都擺得好靚好有心機,喺個碟上面畫畫,睇得出整甜品既師傅既熱誠,每樣野食都好似藝術品咁靚!珍珠好煙un, 黑糖味再加埋落去個窩夫度真係好好食呀加埋雪糕同cream, 好正,味道超夾,好中意呢個一凍一熱既配搭,簡直係味蕾既一大享受,食呢個已經係好飽!建議同朋友share, 咁就可以大家試多d 唔同既款式lu!
黑糖珍珠奶茶窩夫

黑糖珍珠奶茶窩夫
2019-07-12 154 views
夜晚當然要搵下甜品食屯門依間甜品舖雖然唔大 但食物真係不錯🤪今次係第2次黎食🤤鮮雜果忌廉窩夫!!超級多生果 好大份🤪🤪佢d生果都好甜 貪心唔知要咩生果好既朋友一定要試下🤣🤣個窩夫都好好食 同埋有店員畫既qq貓貓 🥰士多啤梨芝士忌廉窩夫🤪朋友特別鐘意食🍓 就叫左依個都好好食啊😋😋另外佢都有鹹食 食甜品之餘都可以試下個人鐘意食佢既炸燒賣🤪
夜晚當然要搵下甜品
屯門依間甜品舖雖然唔大 但食物真係不錯🤪
今次係第2次黎食🤤

鮮雜果忌廉窩夫!!
超級多生果 好大份🤪🤪

都好好食啊😋😋
另外佢都有鹹食 食甜品之餘都可以試下
個人鐘意食佢既炸燒賣🤪
2019-07-05 123 views
晚飯過後同朋友想食甜品黎左食歎甜品舖仔細細位置唔多要比少少耐性去等一等就等左半個鐘建議可以晚飯時間拎d籌然後去食晚飯應該食完返轉頭就會有位了入到去坐都幾迫狹下同朋友食就坐得親密d將就下但食糖水既野應該都係想食著吹吹水但店員都會比壓力你快d走等佢做多轉生意就算佢唔壓迫你出邊d人排隊排咁耐你都唔係幾好意思慢慢坐我叫左個伯爵茶心太軟加雲尼拿雪糕大家睇睇隻碟幅畫都幾得意我望下隔離枱原來每碟既畫都唔同ga真係有心思!心太軟既伯爵茶味好出好濃郁少了朱古力心太軟既苦澀味伯爵茶加雲尼拿味出奇地配合其實一碟唔係好夠喉好想叫多碟
晚飯過後

伯爵茶加雲尼拿味出奇地配合
其實一碟唔係好夠喉
好想叫多碟
2019-06-29 177 views
屯門糖水舖甜品店真係唔多多數都係食啲中式港式糖水😖如果要食啲窩夫pancake之類嘅就真係唔多 而嘆甜品就係屯門平價之選嘅甜品店又多選擇 想食芋丸窩夫港式甜品佢都有而且價錢唔貴 今次點左芝麻糊加芋圓芋圓煙韌會食到有番薯味 唔似有啲地方係冇味👍🏼Oero窩夫 外脆內軟50幾蚊抵啦
屯門糖水甜品店真係唔多

Oero窩夫

外脆內軟50幾蚊抵啦
2019-04-29
2019-06-19 240 views
我地2個人! 本身我叫左窩夫同芋圓涼粉我10:09分黎到10:30先上左份涼粉成碗野甜到嚇死人!甜到想嘔仲有我地留意到隔離遲過我地黎果2張台都已經上曬野食我地先岩岩有得食順便已經問左點解我地個窩夫未到隔離都有喇點個佢話一個係我地我地等多20分鐘再問又話整緊點知最嬲係又見到有人上左份窩夫我地都仲未有問樓面果幾個女仔仲好笑!佢話我都唔知!廚房話整緊成個鐘都整緊!人地個個食緊我就整緊?真係好嬲囉叫窩夫既朋友小心隨時等你成個鐘都無得食!我最後真係等唔到!完全成個鐘都係上到比我
我地2個人!
本身我叫左窩夫同芋圓涼粉
我10:09分黎到
10:30先上左份涼粉
成碗野甜到嚇死人!
甜到想嘔

又話整緊
點知最嬲係
又見到有人上左份窩夫
我地都仲未有
樓面果幾個女仔仲好笑!
佢話我都唔知!
廚房話整緊
成個鐘都整緊!
人地個個食緊
我就整緊?
真係好嬲囉
叫窩夫既朋友小心
隨時等你成個鐘都無得食!
我最後真係等唔到!
完全成個鐘都係上到比我
2019-05-31 167 views
星期六同朋友食完飯,想食甜品,就黎左呢間剛剛擴充營業嘅嘆甜品食。每次黎到,都會被窩夫嘅香味吸引,最後點左一個Baileys Waffle配曲奇Oreo雪糕。Waffle係即叫即整,上碟時都係仲感受到温度,配上店主即時人手畫嘅招牌可愛貓貓圖案配襯,非常好食。加$8仲可以配乳酸飲品,抵食。

2019-05-18
2019-05-22 133 views
嘆甜品由我中學開始就成日同朋友係夜晚去嗰到聚,因為嘆甜品啲糖水始食,炸燒賣又正,每次都會每人叫一份甜品再+1份炸燒賣,但通常食完都會再叫多一份炸燒賣,因為真係太始食,黎緊都會去多次
甜品由我中學開始就成日同朋友係夜晚去嗰到聚,因為嘆甜品糖水始食,炸燒賣又正,每次都會每人叫一份甜品再+1份炸燒賣,但通常食完都會再叫多一份炸燒賣,因為真係太始食,黎緊都會去多次
2019-05-19 228 views
堅正囉今晚一行7人朋友話食完飯,不如去食甜品平時唔掂食甜品嘅我…………大獲嗱好食到震,每款都食左一份叫左三款哥乎定班cake:嘩嘩好食又唔太甜,面脆內正,生果又超新鮮,芒果好食到震……d cream不得了啦,實實的,有質感喎,可以感到食緊佢(一般出面個d係,一放落口一陣風無左)芝士面呢…嘩,正到震立即心諗,如果個汁+碟白烚意粉都無得書,都會勁好味囉🤣瑞士雞翅呢…哈哈好食過瑞士茶×餐,同太×館水平差不多,可能重好食過佢,超入味😉抹茶咩咩…抹茶味勁濃囉好無我杯朱古力呢…朱古力味濃但神奇唔太甜,好飲到震🤨炸燒賣……嘩,皮脆內似蒸禁,好好食囉(出面係炸到內硬曬架)😏炸旦……好味囉😋重有芝麻雪糕好得,每啖好似放左濃濃芝麻糊落口禁,超正🙄個雲尼嗱雪糕,好神奇,我同其中一個朋友,第一啖都食到係榴槤味🤨但再算下,又變番雲尼嗱味喎。#中文差,可能多左鞋音字,敬請見諒🤣😂
堅正囉
今晚一行7人
朋友話食完飯,不如去食甜品
平時唔掂食甜品嘅我…………大獲嗱
好食到震,每款都食左一份
叫左三款哥乎定班cake:

芝士面呢…嘩,正到震
立即心諗,如果個汁+碟白烚意粉都無得書,都會勁好味囉

😉抹茶咩咩…抹茶味勁濃囉好無
我杯朱古力呢…朱古力味濃但神奇唔太甜,好飲到震

😏炸旦……好味囉
😋重有芝麻雪糕好得,每啖好似放左濃濃芝麻糊落口禁,超正
#中文差,可能多左鞋音字,敬請見諒🤣😂

2019-05-18 133 views
星期六.今日放假.梗係要去嘆甜品.食好西架啦!窩夫真係好好味.我哋叫咗三款.朋友都話好好味.朋友係九龍人.特登帶佢入嚟試下!同朋友相聚一刻.一樂也..幫襯咗好耐.都係第一次寫食評 😬😬😬
2019-05-08 104 views
紅橋雖然好多糖水舖,不過已經食厭晒🤣希望快啲出新嘢,或者有新嘅糖水舖🤷🏻‍♀️我自己覺得比較抵食嘅就係嘆甜品,佢地仲係後面條街開咗新分店添😱每次都好期待到底係點樣嘅貓貓🤣呢度嘅窩夫不嬲都唔差😚今次嗌咗baileys朱古力醬鮮忌廉窩夫,脆得嚟又唔會整到太乾身,baileys味道唔算好濃,不過都食到有啲酒味,mix埋朱古力醬感覺唔錯,唔會過份甜😙啲醬好大兜,點得多都唔怕食到最後冇晒🤭
紅橋雖然好多糖水舖,不過已經食厭晒🤣
希望快啲出新嘢,或者有新嘅糖水舖🤷🏻‍♀️

每次都好期待到底係點樣嘅貓貓🤣
啲醬好大兜,點得多都唔怕食到最後冇晒🤭