🎀屯門。虹橋再次光顧的甜品舖🎀🪄店名* #嘆撈🔮地址*屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$ 78 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_甜品➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵位於路邊的小店 大大個招牌好容易就見到😎店外有精美畫工😍店內空間不算太寬敞 預計坐到6枱左右 所以做外賣為主😊🍽️食物質素🍽️之前已經幫襯過 今次再黎多次 試下佢地既甜品😋份量大大碗 十分足料 好岩住附近既人試下👀評分💖💖💖💖🪄綜合芋圓涼粉$36本身仲唸住再加多小丸子 點知原來佢呢個綜合系咩都有齊曬 好岩選擇困難症人士 咩都有幾粒😋芋圓好大粒 味道好足 而且配上小丸子 大細一齊食好有口感 涼粉系偏硬身的👀評分💖💖💖💖🪄芒果蘆薈小丸子$38一樣都係超大碗超足料 勁多芒果 而且味道夠甜 小丸子都係好煙韌🤓好抵食外賣每個+$1(5個💖為最高)✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️⚜️整體評級⚜️🎈味道評分*😋😋😋😋🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎈抵食程度*💰💰💰💰💰🎈服務態度*💌💌💌💌💌
🎀屯門。虹橋再次光顧的甜品舖🎀

🪄店名* #嘆撈
🔮地址*屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$ 78 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🪄綜合芋圓涼粉$36

👀評分💖💖💖💖
🪄芒果蘆薈小丸子$38

外賣每個+$1
(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
2023-04-01 155 views
嘆撈 (屯門)屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖大盛嘆撈$65(手撕雞,豬頸肉,牛柏葉,鹿茸菇,木耳,青瓜,等配菜,紅薯粉皮)大大碗,清新清香,手撕雞肉滑多汁,豬頸肉爽脆,油甘,唔肥膩,牛柏葉夠香夠爽,鹿茸菇🍄入味脆爽,木耳青瓜,爽口青甜,大大塊嘅紅薯粉皮,爽滑彈牙,加上秘製醬汁,撈埋一齊食,真係好食到不得了,必食推介😋😋😋五寶滷水拼盤$57(牛肚,金錢肚,鵝賢,豬頸肉,手撕雞,萵筍,青瓜)滷水牛肚,香甜冧滑,金錢肚爽口鮮甜,鵝賢夠爽甜,豬頸肉爽滑,手撕雞肉滑多汁,萵筍青瓜,清甜爽口,又係一款超好食嘅嘆撈,清新唔油膩,美味可口,極力推介👍👍👍
嘆撈 (屯門)
屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖

大盛嘆撈$65
五寶滷水拼盤$57
(牛肚,金錢肚,鵝賢,豬頸肉,手撕雞,萵筍,青瓜)
2023-03-10 126 views
豬嘆撈🐖 $45爆蒜撈 豬頸肉 鵝腎 涼麵因為多蒜嘅關係都幾似港式冷麵🧄豬頸肉保留到肉汁 如果多少少焦香就更好鵝腎滷水味好入味 好爽口👍🏻牛嘆撈🐄 $45嘆撈 金錢肚 手撕雞 涼粉金錢肚係好爽口彈牙👍🏻 手撕雞就有啲碎涼粉都尚算滑 撈埋啲配菜就好惹味😆包括芫茜 炸花生 炸黃豆 青瓜絲 好香口
豬嘆撈🐖 $45

金錢肚係好爽口彈牙👍🏻 手撕雞就有啲碎
涼粉都尚算滑 撈埋啲配菜就好惹味😆
包括芫茜 炸花生 炸黃豆 青瓜絲 好香口

2023-03-10 110 views
酸辣粉好愛者一定唔可以錯過呢間嘆撈位於虹橋井財街呢個美食聚集嘅地方可以揀酸辣湯或者撈涼皮/粗粉可以揀辣度唔太食得辣嘅朋友可以揀bb辣/ 小辣今日揀左個人好推介嘅👇🏻牛嘆撈 $44有牛肚同埋雞絲 加酸辣湯配紅薯粉個人覺得小辣已經好夠味超鍾意佢嘅酸辣湯底 酸味夠 愈食愈開胃牛肚醃得好淋好 手絲雞索湯夠入味紅薯粉煙韌 食完夠哂飽肚如果男士食量比較大 可以考慮呢個👇🏻大盛。嘆撈 $64有手絲雞 木耳 豬頸肉 牛栢葉 鹿茸菇 青瓜可以一次過試哂d招牌配料 豬頸肉好惹味 牛栢葉夠爽口 青瓜同木耳可以中和到酸辣粉嘅油膩感😌所以十分推介呢度外賣都會分湯 拎番屋企慢慢嘆一樣咁好味😋仲有佢嘅涼伴小食都好岩做宵夜惹味得黎又唔會太heavy👍🏻
酸辣粉好愛者一定唔可以錯過呢間嘆撈

仲有佢嘅涼伴小食都好岩做宵夜
惹味得黎又唔會太heavy👍🏻
2023-03-07
TakeAway
$60 (Dinner)
最近終於搵到一個宵夜好地方,有惹味撈面再加糖水,一次滿足兩個願望之餘,而味道都充滿學生年代的回憶。鋪頭係景峰,大大個招牌好易認。叫左牛嘆撈加八爪魚!撈面真係好足料,無論主菜定配料都超多。醬汁超濃蒜味,超滿足! 佢仲跟左辣汁,落少少有陣麻辣味更加好食!鐘意食濃味既人一定喜歡!楊枝金露味道就好清新,芒果同西米都有好多!佢唔係十分甜,岩岩好! 西米亦煮得好腍!芒果同柚子少少酸味,令到佢更加清新,完全清減左撈面濃味既感覺!

鋪頭係景峰,大大個招牌好易認。

2023-03-04 158 views
嘆撈豬。嘆撈材料有豬頸肉 鵝腎 炸黃豆我叫咗紅薯皮所以係有湯喺入邊唔係用撈嘅食法*炸黃豆係可以額外買 喺屋企煮麵食落幾粒就最適合雞鮑翅超足料 啖啖肉😍可以算係我食過坊間咁多碗碗仔翅入邊最好食嘅一碗🤭材料份量啱啱好材料用咗雞絲,仿鮑魚絲,仿魚翅,木耳絲燒賣自家調製豉油辣油因為本身唔係好食得辣 所以叫之前都問過店員可唔可以少辣店員話豉油同辣油唔係本身溝好辣度可以調節☺️燒賣煙煙韌韌 加埋個秘製醬汁簡直係一流👍🏻👍🏻
嘆撈

雞鮑翅
超足料 啖啖肉😍
可以算係我食過坊間咁多碗碗仔翅入邊最好食嘅一碗🤭
材料份量啱啱好
材料用咗雞絲,仿鮑魚絲,仿魚翅,木耳絲

燒賣
辣度可以調節☺️
燒賣煙煙韌韌
加埋個秘製醬汁簡直係一流👍🏻👍🏻
2023-03-02 85 views
屯門出名多小店特別係井財街一帶,今次就揀咗依間食糖水同酸辣粉嘅小店,冇伏有驚喜。撈麵有啲似細個嘅撈撈,可以自選配搭,我就唔想揀 所以直接揀咗推介嘅牛嘆撈同雞嘆撈。識食一定係加爆炸花生、青瓜同芫荽。仲有做埋糖水同埋小吃,下次再試。牛嘆撈,牛肚爽口彈牙 手撕雞唔鞋口滑身溝埋啲湯到好入味,麵底比一般紅薯粉更煙靭!配菜花生脆口必定要加加加加大。湯底香濃有火侯,如果唔食得辣嘅你就叫小小小辣。牛柏葉嘆撈,鋪頭冇交行貨牛柏葉都多同軟身👍🏼茶樹姑好夾個湯底。都係唔食得辣就小小小辣。下次晏少少的話叫埋糖水試吓再同大家報告。

仲有做埋糖水同埋小吃,下次再試。

下次晏少少的話叫埋糖水試吓再同大家報告。
  • 牛嘆撈
2023-03-01 76 views
牛嘆撈($44)絕對夠哂足料,餸既份量同涼皮差唔多😍每樣都好掛汁,唔會好dry同鞋口~食落好惹味,但真係會口乾,食完飲番兩杯水都止唔到渴...唔可以食得多🥲
牛嘆撈($44)
2023-02-18 109 views
今晚搵糖水夜宵,一行四人去左屯門搵食,各人都叫一款湯水,叫左兩碗芝麻糊加湯丸,一碗合桃糊加湯丸,一碗楊枝甘露。所有糊都稀過水,非常差勁,完全稱不上叫做糊的狀態,感覺同即沖款式有得比😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫除左質地極稀之外,味道仲要係死甜個種,食完要即飲水個種🥴🥴🥴🥴🥴另外,額外加錢的芝麻湯丸,味道比起超市買,急凍款式還要差,一咬落去係即冧🤢🤢🤢難食指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
難食指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-02-11 120 views
嘆撈絕對啱晒我這重口味的人士。位於屯門井財街15號金銘大厦地下4號鋪的嘆撈主打四川風味的拌麵及有許多不同糖水的選擇。五寶鹵水拼盤 (BB辣)$56有牛柏葉,金錢肚,鵝腎,蒿苣,鹿茸菇麻辣雞🐔軟骨 $32粒粒雞軟骨保持乾身,食落香脆,再加上特別製的麻辣醬汁, 香辣美味, 十分惹味, 是開胃的餐前小吃。口水手撕雞🐔 $32麻辣鲜香, 雞絲肉質嫩滑🐥。這家小食店主打四川香辣拌麵,涼皮,小食以及港式糖水多款選擇。
五寶鹵水拼盤 (BB辣)$56
有牛柏葉,金錢肚,鵝腎,蒿苣,鹿茸菇
麻辣雞🐔軟骨 $32
口水手撕雞🐔 $32
麻辣鲜香, 雞絲肉質嫩滑🐥。
2023-02-11 91 views
嘆撈位於屯門洪橋,不單有我喜歡的撈麵,也有許我喜歡的小吃,手撕雞🐔,流心皮蛋, 街頭碗仔翅,雞鮑翅等等不同小吃。店子小小,選擇好多,留番下次夜宵再試,今次點了:🐂.嘆撈$44+$5海量芫茜(啱晒芫茜控的我)金錢肚+手撕雞+青瓜BB辣,再配許多惹味的配料( 芫茜, 炸花生粒,青瓜絲,炸黃豆粒等等 )生磨芝麻糊$31店長推介,等我響應啦😃試了一口,令我想起不少老店堅持全人手製作用石磨把芝麻磨成糊, 連炒芝麻都親力親為,令到糖水特別香滑香濃。這碗芝麻糊也不錯😋。待了一會,都見到不斷有人叫外賣,他們出食物速度都好快👍
🐂.嘆撈$44+$5海量芫茜(啱晒芫茜控的我)
金錢肚+手撕雞+青瓜
生磨芝麻糊$31
待了一會,都見到不斷有人叫外賣,他們出食物速度都好快👍

🐥嘆撈🐥<蟹籽麻辣雞軟骨爆蒜撈>成碗撈麵五顏六色、色彩繽紛❤️🧡💛好多蟹籽🥰雞軟骨入味 有咬口👍🏻重有櫻花蝦🍤、芫荽🌱、青瓜🥒邪惡得黎帶點健康🤣個醬汁蒜蓉味好勁 名不虛傳🧄辣度都幾夠好惹味🥰麵有唔同選擇 建議大家可以揀涼麵我地揀左涼皮 但有啲會黐住一舊 變相撈得冇咁均勻但個涼皮本身質地唔差 💰: $46<口水手撕雞>雞肉嫩滑 口水汁 麻辣味幾重 越食越上癮😍不過偏咸好欣賞佢有青瓜🥒做配料即刻refresh左 亦可以解解辣👍🏻💰: $32<五彩冰粉>冰透色既冰粉 上面有四色配料包括: 芝麻、花生、山楂碎同 青提子乾個底重有d黑糖添唔會太甜又有芝麻花生🥜既香又有山楂既酸甜提子乾又帶少少煙韌既口咸個人覺得好食又抵食🥰💰+$10 (跟涼皮).__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.總結:幾推薦!惹味之選!個人幾推五彩冰粉🥰環境:🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5食物質素:🐥🐥🐥🐥/5 性價比:🐥🐥🐥🐥/5 回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
🐥嘆撈🐥

<蟹籽麻辣雞軟骨爆蒜撈>
成碗撈麵五顏六色、色彩繽紛❤️🧡💛
好多蟹籽🥰
雞軟骨入味 有咬口👍🏻
重有櫻花蝦🍤、芫荽🌱、青瓜🥒
邪惡得黎帶點健康🤣

即刻refresh左 亦可以解解辣👍🏻
💰: $32

<五彩冰粉>
冰透色既冰粉 上面有四色配料
包括: 芝麻、花生、山楂碎同 青提子乾
個底重有d黑糖添
唔會太甜
又有芝麻花生🥜既香
又有山楂既酸甜
提子乾又帶少少煙韌既口咸
個人覺得好食又抵食🥰
💰+$10 (跟涼皮)

總結:
幾推薦!惹味之選!
個人幾推五彩冰粉🥰

環境:🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥/5
回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
  • 五彩冰粉
2023-02-05 76 views
放工經過虹橋,順路就搵左「嘆撈」食~我本人比較鍾意食涼粉,所以就揀左「嘆撈自選」,淨爆蒜撈($29)加牛柏葉($10)同木耳(?$6),份量都唔少,一個兜塞到勁滿🤣🤣啲牛柏葉都唔會好似其他餐廳咁,得幾塊好細嘅,全部都係大大舊😋最重要係佢個醬都好好味,唔會好「漏」,會令人想繼續食落去~另外我仲嗌左個手撕雞($32)個醬同涼粉嗰個有啲似,但又唔同,都好好味,辣辣地,個地又有少少青瓜做配菜,索左啲辣椒油勁開胃😋
放工經過虹橋,順路就搵左「嘆撈」食~

2023-02-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2023-02-03 50 views
食完飯系屯門搵到間唔錯嘅餐廳有主食又有糖水🤪🤪今次外賣叫左糖水try try佢價錢都幾相宜👍🏻質素唔錯椰汁紫米露超香椰汁🥥味😍😍椰漿勁足料有成3/1碗🤣紫米煲到夠腍唔硬食落好香濃而且唔會好死甜薑汁番薯🍠糖水薑汁味重夠辣🥰冬天食勁暖胃番薯🍠都好足料食落冇渣 食完勁飽🤣南北杏木瓜雪耳滋潤之選🤣🤣木瓜好腍好甜加埋雪耳超潤肺正.📌 嘆撈 (#屯門)#屯門美食 井財街15號金銘大廈地下4號舖-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #米線 #홍콩맛집
食完飯系屯門搵到間唔錯嘅餐廳

番薯🍠都好足料食落冇渣 食完勁飽🤣

南北杏木瓜雪耳
滋潤之選🤣🤣木瓜好腍好甜
加埋雪耳超潤肺

📌 嘆撈 (#屯門)
#屯門美食 井財街15號金銘大廈地下4號舖
2023-01-17 100 views
早排小編就去左虹橋食糖水,食糖水前同太太去左食呢間人氣小店「嘆撈」😋你見咁多人排隊就知咩料啦😂同埋 黎得嘆撈當然就要食佢哋嘅招牌菜式啦!牛嘆撈 $44金錢肚+手撕雞色彩繽紛,賣相吸引😊而且味道非常之香!真係未食都已經流哂口水🤤啲涼皮爽滑彈牙!前排熱熱地食真係岩哂😬雞飽翅 $36材料十分之豐富!非常足料😊而且仲大大碗!食完都已經好滿足啦😂味道:😋😋😋😋 4/5環境:😋😋😋😋 4/5服務:😋😋😋😋 4/5價錢:😋😋😋😋 4/5翻食:😋😋😋😋 4/5

牛嘆撈 $44
金錢肚+手撕雞