2024-11-13 33 views
放假同阿仔一齊去食甜品,近近地去返屯門虹橋呢邊搵食啊,我次次都揀我最愛嘅楊枝甘露,阿仔就揀咗呢個Oreo嘅雪山冰沙,老公就想試呢到主打窩夫,我地嗌咗一個麻糬窩夫配豆腐雪糕,即叫即做都熱辣辣仲有芋圓伴碟😆另外個仔仲未食飽叫咗一個小食拼盤再加薯條。小朋友見到啲特別嘢飲又忍唔住嗌咗有一杯。是日精選同埋有一個柚子梳打佢哋話兩杯都幾好飲。🤗見到佢仲有椰子燉奶,可惜甜品始終都係唔可以食咁多,今日已經食超過quota啦唯有下次再嚟過啦。
今日已經食超過quota啦唯有下次再嚟過啦。
2024-11-11 57 views
識我嘅人都知我好鍾意食甜品😆特別係布甸🍮最近我去咗一間啲甜品好正,就係位於屯門嘅嘆甜品🍨佢嘅甜品有好多款式而且相當出色😍特別係佢嘅窩夫🧇好味到爆😛即刻要分享比身邊嘅朋友🥳焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫窩夫有多款口味🧇好似鮮雜果、岩鹽拖肥Oreo、榛子朱古力、焙茶黑糖珍珠、竹炭黑芝麻麻糬、糖不甩丸子等等,每款都好吸引😍我揀咗焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫🥜窩夫外脆內軟🧇花生醬甜奶有流心嘅口感,加上 焦糖脆脆,絕對係完美配搭😚雪糕有多款口味可以揀,我揀咗開心果味💚成個窩夫口感層次豐富,好味到停唔到口😛焦糖布丁配雪糕我最愛嘅布丁😍質感Q彈軟滑🍮配上香濃焦糖醬🍯每一口都係濃郁蛋味同奶香味🥚之後會配埋雪糕🍦亦可以選擇雜果🫐🍓🍉同布丁一樣咁夾😝芒果蘆薈小丸子滿滿嘅芒果味🥭有好多芒果肉同蘆薈😍小丸子煙煙韌韌好有口感😛心太軟心太軟外層香脆,切開後係熱辣辣朱古力漿好似熔岩般流出🍫濃郁嘅朱古力味🥰配上曲奇雪糕🍦絕對係最佳配搭🤩小食拼盤除咗甜品外,餐廳亦有鹹嘅小食提供,我試咗小食拼盤,乜都有啲😝小食拼盤有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨、薯條🍟香口滋味😛雞粒嫩滑juicy💦蒜蒜蒜辣雞翼蒜辣雞翼非常入味🐔辣辣地加上蒜味夠

焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫

小食拼盤

蒜蒜蒜辣雞翼
蒜辣雞翼非常入味🐔辣辣地加上蒜味夠惹味😝

2024-11-07 56 views
紅橋呢邊真係出名多美食住屯門區朋友對於嘆甜品應該一啲都不陌生很多街坊幫覷所有甜點都好好味今次開車來附近仲有好多地方泊車呢間甜品屋就真係好抵食50幾 60蚊就最大份既窩夫同雪花冰當主食都夠了主打窩夫一定要試今次選屯門店限定宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫外脆內軟加咗麻薯仲要好煙韌糯感麻糬做夾心,口感好豐富外層口感脆脆前,裡面好軟身,自選雪糕有好多隻味包括有雲呢拿、朱古 力、士多啤梨、芒果、曲奇、抹茶、豆腐等口味 個人推薦豆腐味同曲奇味小雞拼盤呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊感拼盤太吸引人了另外仲新出炸燒賣~配上夏威夷沙律汁仲有藤椒麻辣雞翼,超級正令你1試難忘全部係即叫即炸熱辣辣另外飲品好特別曲奇味好正
紅橋呢邊真係出名多美食

附近仲有好多地方泊車

主打窩夫一定要試

今次選屯門店限定宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
外脆內軟加咗麻薯仲要好煙韌
糯感麻糬做夾心,口感好豐富
外層口感脆脆前,裡面好軟身,
自選雪糕有好多隻味

個人推薦豆腐味同曲奇味

小雞拼盤

呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊感拼盤太吸引人了

另外仲新出炸燒賣~配上夏威夷沙律汁

仲有藤椒麻辣雞翼,超級正
令你1試難忘
全部係即叫即炸熱辣辣
另外飲品好特別
曲奇味好正
  • 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
2024-11-03 42 views
其實我哋好少食甜品不過有時都要滿足吓小朋友嘅要求所以近近地就去咗屯門嘆甜品呢間經常坐無虛席 呢晚竟然好好彩入到去食 原來入邊有好多貓貓嘅佈置小朋友都好鍾意!一叫就叫左6樣:1⃣️雪糕香蕉船-雪糕加錢要左3個雪糕球,有榴槤味好好特別呀!😂2⃣️心太軟(配雪糕)心太軟好岀色,切開有流心朱古力威化3⃣️鮮果飄雪五顏六色非常打卡able,仲可以加煉奶一齊食刨冰!4⃣️岩鹽拖肥鮮忌廉窩夫呢個真係好好食佢哋主打嘅窩夫一啲都唔硬,拖肥味一試難忘!5⃣️懷舊咖喱三寶全程熱辣辣,真係有懷舊咖喱味道!6⃣️擂沙湯丸入面係芝麻口味,係爸爸點名要食嘅~呢度仲有各種嘅糖水鍾意甜品嘅就唔好錯過啦!
其實我哋好少食甜品
不過有時都要滿足吓小朋友嘅要求
所以近近地就去咗屯門嘆甜品
呢間經常坐無虛席 呢晚竟然好好彩
入到去食 原來入邊有好多貓貓嘅佈置
小朋友都好鍾意!

一叫就叫左6樣:
1⃣️雪糕香蕉船
-雪糕加錢要左3個雪糕球,有榴槤味好好特別呀!😂
2⃣️心太軟(配雪糕)
心太軟好岀色,切開有流心朱古力威化

3⃣️鮮果飄雪
呢個真係好好食佢哋主打嘅窩夫
一啲都唔硬,拖肥味一試難忘!5⃣️懷舊咖喱三寶
全程熱辣辣,真係有懷舊咖喱味道!6⃣️擂沙湯丸
入面係芝麻口味,係爸爸點名要食嘅~
呢度仲有各種嘅糖水鍾意甜品嘅就唔好錯過啦!
2024-10-23 78 views
心太軟配雪糕$52店員送上時,碟上好有心思,會用糖粉畫成貓貓圖案,好靚呀,心太軟配上雪糕,好好味有熱同凍嘅口感。小食拼盤$56(炸燒賣,鹽酥雞,薯條,雞軟骨)拼盤有4款,職員送上時熱辣辣,香脆可口,炸到剛剛好,食嘅時候要小心,因為真係好熱😅食完甜嘅再食啲咸嘅小食,同甜品好夾,好滿足!蜜糖雞翼$28(4隻)每一隻雞翼都淋上超級多蜜糖,好好味,炸得剛剛好!嘆。綜合水果茶$36入面好多水果,飲完可以食埋啲水果,飲落每一啖都好清新。法式焦糖燉蛋配雪糕$42焦糖燉蛋唔會太甜,口感順滑,碟上一樣用糖粉畫上貓嘅圖案😍嘆。鮮雜果忌廉窩夫配雪糕$72❤️窩夫必食!每一款都好吸引,之後要試晒咁多款先得,窩夫入口鬆化,配上雪糕忌廉和鮮果真係絕配,小朋友最鍾意😊士多啤梨乳酸酸酸甜甜生津解渴,有啲似飲益力多🤣嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

心太軟配雪糕$52
小食拼盤$56
(炸燒賣,鹽酥雞,薯條,雞軟骨)
蜜糖雞翼$28(4隻)
每一隻雞翼都淋上超級多蜜糖,好好味,炸得剛剛好!
嘆。綜合水果茶$36
入面好多水果,飲完可以食埋啲水果,飲落每一啖都好清新。
法式焦糖燉蛋配雪糕$42
焦糖燉蛋唔會太甜,口感順滑,
碟上一樣用糖粉畫上貓嘅圖案😍
嘆。鮮雜果忌廉窩夫配雪糕$72
士多啤梨乳酸
酸酸甜甜生津解渴,有啲似飲益力多🤣

甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

紅橋真係好多好嘢食!如果有朋友入到屯門想食甜品,我會提議去嘆甜品 🍰 呢度甜品選擇多,有窩夫、中式糖水、台式芋圓,仲有港式同法式甜品!其中招牌窩夫有好多口味,點都會有一款啱食 🧇 今次試咗糖不甩丸子窩夫 ($65),加 $6 仲可以加麻糬。窩夫配糖不甩、芋圓同小丸子,口感煙韌,仲可以自選雪糕口味同點煉奶食。再嚟熱嘅桃膠雪燕椰皇 ($58),燉蛋白熱辣辣,椰汁桃膠同雪燕份量多得好猛烈 🥥🌴 桃膠又多又大粒,食極都仲有!跟住凍嘅椰皇楊枝甘露 ($58),椰子燉蛋配芒果楊枝甘露、椰汁、花奶同西米,每啖都食到好多柚子肉。呢度平時 2-7pm 都有下午茶餐,我哋再叫埋法式焦糖燉蛋配榴連雪糕連嘢飲 ($44),面頭焦糖香脆,燉蛋嫩滑 Creamy,咖啡都好飲 ☕️🍮

$115 (Tea)
2024-10-22 83 views
屯門想食甜品?當然去紅橋喇😊,出名多正嘢食其中一間推介比大家嘅就係“嘆甜品”除左甜點好得👍🏻,各類小食一樣掂😋🥭芒果窩夫🥭超多款窩夫選擇,其實每款都好吸引,但最後都係揀左至愛嘅芒果🤩窩夫上台時熱辣辣脆卜卜,加埋芒果果肉粒同雪糕,超贊👍🏻🥭芒果飄雪🥭喜歡芒果之人,當然又揀芒果口味🤪size非常大,牛奶雪花入口即溶,配上芒果溶,芒果肉....每啖都消暑透心涼☺️除左甜品出色,仲有小食都超推介🤩✨️BBQ蜜糖雞翼雞翼都整得好酥脆,肉質嫩,超惹味👍🏻✨️波波拼盤 - (薯條🍟、炸燒賣、炸墨魚丸)全部都係即炸,熱辣辣。炸燒賣皮脆肉軟,加上酸甜醬👍🏻👍🏻👍🏻仔仔食到停唔到口
屯門想食甜品
當然去紅橋喇😊,出名多正嘢食
其中一間推介比大家嘅就係“嘆甜品
除左甜點好得👍🏻,各類小食一樣掂😋

🥭芒果窩夫🥭

窩夫上台時熱辣辣脆卜卜,加埋芒果果肉粒同雪糕,超贊👍🏻

🥭芒果飄雪🥭

除左甜品出色,仲有小食都超推介🤩

✨️BBQ蜜糖雞翼
雞翼都整得好酥脆,肉質嫩,超惹味👍🏻

✨️波波拼盤 - (薯條🍟、炸燒賣、炸墨魚丸)
全部都係即炸,熱辣辣。
炸燒賣皮脆肉軟,加上酸甜醬👍🏻👍🏻👍🏻
仔仔食到停唔到口

2024-09-02
Other
呢間街坊甜品店真係成日食都唔會厭,尤其是係溫書溫得耐,過嚟食啲甜野減吓壓😍 又可以繼續努力溫💪🏻1️⃣ 夏威夷炸燒賣🥢上次嚟都食完佢哋嘅炸燒賣對佢哋嘅炸燒賣念念不忘,外脆內煙韌~雖然屋企用氣炸鍋已經可以整到,但係呢到會配埋特製嘅醬汁,真係好好食😍2️⃣ 益力多乳酸🍼Tea Time嚟飲翻杯真係唔錯👍🏻 益力多加乳酸真係絕配🤤 記得飲之前要撈勻個底嗰啲,飲落去凍冰冰又涼浸浸,啱晒呢啲咁熱嘅天氣😛

1️⃣ 夏威夷炸燒賣🥢

2️⃣ 益力多乳酸🍼
益力多乳酸

Tea
益力多乳酸
2024-10-16 82 views
📍 嘆甜品(屯門) 每一日返屋企都會經過,而且仲每一日都係大排長龍需要等位,呢一間真係屯門必食嘅糖水店,款式好多,而且仲有小食,就算冇食飯嘅朋友都可以填飽埋個肚🥄一舉兩得🍴✨ 南北杏木瓜燉雪耳入秋嘅時間就要滋潤一下,真材實料,大大舊木瓜雪耳已經好吸引,飲到天然嘅甜味🫰🏻✨ 芒果椰果愛玉新鮮既芒果,散發出淡淡芒果香,仲牽引出愛玉、椰果,令整碗口感好豐富🥭✨ 焙茶黑糖珍珠窩夫成個plating 好好,打卡分係爆燈⭐️滿滿的黑糖珍珠,滿足哂我的珍珠胃😍窩夫外層少少脆,入面好綿密窩夫底都充滿晒焙茶口味🍵雪糕都夠滑,仲有好濃厚嘅朱古力味🍫✨ 黑糖五寶芋圓涼粉配料已經好豐富,有三色芋圓,黑糖,桃膠,薏米,西米,蜂蜜水晶,椰汁涼粉底~三色芋圓好適合打卡,仲好煙靭淨係食一碗五寶嘅糖水都已經飽晒🫶🏻✨ 藍天白雲打卡一流,係我最愛既天空藍🩵面頭仲有好順滑嘅cream,靚到爆💦甜品店內有熟食,剛好岩哂我可以滿足小食胃之餘,同時滿足甜品胃🫶🏻✨ 炸雞軟骨炸雞軟骨是我的愛,軟骨上帶的雞肉很軟嫩🐥✨ 炸魚蛋燒賣炸完唔會太乾,保持彈牙感😌

📍 嘆甜品(屯門)

✨ 南北杏木瓜燉雪耳

✨ 芒果椰果愛玉

✨ 焙茶黑糖珍珠窩夫
成個plating 好好,打卡分係爆燈⭐️
滿滿的黑糖珍珠,滿足哂我的珍珠胃😍
窩夫外層少少脆,入面好綿密
窩夫底都充滿晒焙茶口味🍵
雪糕都夠滑,仲有好濃厚嘅朱古力味🍫

✨ 黑糖五寶芋圓涼粉
三色芋圓好適合打卡,仲好煙靭
淨係食一碗五寶嘅糖水都已經飽晒🫶🏻

✨ 藍天白雲
打卡一流,係我最愛既天空藍🩵
面頭仲有好順滑嘅cream,靚到爆💦

炸雞軟骨
炸雞軟骨是我的愛,軟骨上帶的雞肉很軟嫩🐥

✨ 炸魚蛋燒賣
炸完唔會太乾,保持彈牙感😌

2024-10-15 130 views
近日因口味改變了,經常想食甜甜食物。老公知道我由細就喜歡食格仔餅, 所以帶我去屯門一間小店,靜靜地品嘗一下升level 格仔餅。(5⭐️最高)宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫(5⭐️)由格仔餅進步成窩夫,當中加入了不少口味、元素。以茶味為主加入麻糬。 咬口豐富不少💥,外脆中間軟錦錦🤩。 自選雪糕🍦及紅豆放在旁邊,又不會令脆口窩夫變軟❣️。 好窩心☺️榛子朱古力石板街窩夫(5⭐️)榛子朱古力口味相對比較濃,而添加了不同顏色及細細粒的棉花糖🤤。賣相相當吸引。😍楊枝甘露(5⭐️)既大大粒又香濃的芒果果肉🤩, 入口沒有立即溶化,停留於味蕾之中,配合彈牙的西米及芒果汁,真係一試難忘~👏🏻脆Q地瓜球(5⭐️)黃薯仔被炸成小球, 以一口的size融入口中😘。

宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫(5⭐️)

榛子朱古力石板街窩夫(5⭐️)
榛子朱古力石板街窩夫

楊枝甘露(5⭐️)
楊枝甘露

脆Q地瓜球(5⭐️)
脆Q地瓜球

黃薯仔被炸成小球, 以一口的size融入口中😘。
榛子朱古力石板街窩夫
楊枝甘露
脆Q地瓜球
2024-10-15 99 views
近排夜晚天氣涼咗,喉嚨硬係覺得好乾,想食啲糖水滋潤下😍《歎甜品》位於屯門,係一間專賣甜品嘅小店,雖然鋪仔細細, 但係甜品款式選擇特別多😍除咗售賣傳統中式糖水, 仲有窩夫, 雪花冰, 丸子系列甜品, 臺式甜品, 水果系列甜品, 椰皇系列甜品,仲有多款特飲同埋小食👍過百款選擇,多心嘅我一於嚟個甜品大放題,食到滿足為止🤗牆上面仲有d貓貓裝飾, 見到覺得好開心🤩榴連忘返(D24)份量好大碗,超多真榴槤果肉,又香濃又軟滑,加上西米和爆珠,多重口感,多重享受,椰汁令到成件事更加香😍仲有一球榴槤雪糕,味道層次更加豐富👍紫薯飄雪紫紫紅紅嘅賣相好適合打卡,奶味嘅雪花冰作為基調,拌以小丸子, 加上紫薯味道嘅糖漿,酸酸甜甜好開胃😍小朋友見到好歡喜✨宇治抹茶瓶烏龍茶麻薯窩夫 (屯門店限定)講明係限定, 必點是常識吧😍果然冇令我失望, 淡淡嘅宇治綠茶味, 令到窩夫食落去一啲都唔會好飽滯,最鍾意加咗麻薯,外脆內煙韌🥰點埋cream同埋紅豆, 好軟滑, 成件事好夾,呢款甜品真心推薦💖焦糖布甸椰王焦糖布丁蛋味十分濃郁,要連買椰王一齊食,口感更加軟滑,味道更加香濃, 食起嚟好順滑😍雜莓乳酸沙冰粉紅色造型好靚🌸份量好大杯
近排夜晚天氣涼咗,喉嚨硬係覺得好乾,想食啲糖水滋潤下😍《歎甜品》位於屯門,係一間專賣甜品嘅小店,雖然鋪仔細細, 但係甜品款式選擇特別多😍除咗售賣傳統中式糖水, 仲有窩夫, 雪花冰, 丸子系列甜品, 臺式甜品, 水果系列甜品, 椰皇系列甜品,仲有多款特飲同埋小食👍過百款選擇,多心嘅我一於嚟個甜品放題,食到滿足為止🤗牆上面仲有d貓貓裝飾, 見到覺得好開心🤩

榴連忘返(D24)

紫薯飄雪

宇治抹茶瓶烏龍茶麻薯窩夫 (屯門店限定)

焦糖布甸椰王

雜莓乳酸沙冰
粉紅色造型好靚🌸份量好大杯,一個人飲唔曬. 雜莓味好香,味道唔假, 係新鮮雜莓味👏👏

台式拼盤
一碟分量都幾多,有炸墨魚丸,炸土豆丸,鹽酥雞,可以點泰式甜辣醬,開胃又惹味❤️

2024-10-11 207 views
生活很苦 但你要甜💗 平時返工讀書咁辛苦,梗係要搵啲時間ʀᴇʟᴀx下自己啦🫣淺色系嘅糖水舖令人感覺好舒服好和諧,喺度食甜品真係可以將煩惱都拋諸腦後,超嘆呀🤪1️⃣ 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫🧇外脆內軟嘅窩夫實在係太好食了🧇 一份入面有雙重味道嘅茶味窩夫超ᴊᴇɴɢ🤪中間有ǫ糯嘅麻糬做夾心,口感好豐富✨ 呢款仲會配有ᴄʀᴇᴀᴍ、雪糕同蜜紅豆🫘~ 想健康啲嘅話仲可以揀鮮雜果窩夫添😚2️⃣ 小雞拼盤🐥呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊嘅拼盤太吸引🤩~另外仲嗌咗新出嘅炸燒賣~ 配上夏威夷沙律汁💦 加埋藤椒麻辣雞翼,全部都係即叫即炸熱辣辣,脆卜卜嫁🥳3️⃣ 心太軟🍫你總是心太軟 心太軟🫀…. 切開係激流心嘅心太軟🥰 雖然落完單要等,但等待永遠都會帶嚟驚喜⌛️ 啖啖滿滿嘅朱古力心太軟蛋糕🍫 加埋涼浸浸嘅雪糕,幸福就係咁簡單🤩4️⃣ 榴連飄雪🥄榴槤甜品都係一個不可或缺嘅選擇!唔好睇呢隻杯細細隻,其實佢超級有內涵😎入面加咗香味撲鼻嘅榴槤,真係令人難以抗拒😍 作為榴槤控一定唔可以錯過啦😌

1️⃣ 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫🧇

2️⃣ 小雞拼盤🐥

小雞拼盤

呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊嘅拼盤太吸引🤩~

3️⃣ 心太軟🍫

4️⃣ 榴連飄雪🥄

藤椒麻辣雞翼

Other
藤椒麻辣雞翼
  • 心太軟
2024-10-07 123 views
屯門必食窩夫甜品店榛子朱古力石板街窩夫 $65豆腐味雪糕 +$2榛子醬同朱古力醬淋晒喺窩夫嘅外面然後一口咬落去配搭細細粒綿花糖同焦糖爆谷🍿真係好滋味!豆腐味都散發淡淡清甜味一齊食好match~心太軟(配芒果雪糕) $52等咗10分鐘就有啦~一刀切入到內餡有滿滿朱古力流出嚟真係好正!朱古力濃郁香滑藤椒麻辣雞翼(4件) $28一上台勁香!雞翼炸到金黃色香脆 咬落去非常香脆爆曬肉汁 外層鋪咗好多麻辣粉 小小辣之餘又非常惹味香口小食拼盤 $57性價比幾高 入面有四款炸得好香脆嘅小食:彈口又有咬口嘅炸燒賣、外脆內嫩嘅鹽酥雞粒、咸香剛好嘅雞軟骨、金色色嘅薯條🍟加埋麻辣粉一齊食真係無得彈😍白桃玫瑰荔枝梳打 $29青蘋果蘆薈梳打 $29賣相好靚 而且可以揀小甜小冰 夠晒貼心~嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
屯門必食窩夫甜品

榛子朱古力石板街窩夫 $65
豆腐味雪糕 +$2

心太軟(配芒果雪糕) $52

藤椒麻辣雞翼(4件) $28

小食拼盤 $57

白桃玫瑰荔枝梳打 $29
青蘋果蘆薈梳打 $29
賣相好靚 而且可以揀小甜小冰 夠晒貼心~

甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2024-10-04 77 views
嘆甜品係屯門黎講 都算好受歡迎每次經過都見到入面坐滿哂人我地當日叫左🧇焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 配士多啤梨雪糕窩夫外層微脆內軟 我地仲額外加左麻糬 煙煙韌韌好好食🥥三寶椰皇椰皇燉鮮奶蛋白勁香勁滑 暖暖地感覺好滋潤另外仲跟左一碗芋圓、湯圓同小丸子可以一次過食到咁多 多重享受呀😗🥭芒燕濃情夏天食一碗凍冰冰嘅芒燕濃情真係超級消暑芒果香甜配埋碎燕、芋圓、雪糕🍧同西米露一齊食簡直perfect match😋另外我地仲叫左幾款小食🐟炸魚蛋燒賣 椒鹽味:炸得勁香口🍗藤椒麻辣雞翼:微辣 好惹味💖台式拼盤:炸雞粒、地瓜球、花枝丸小食份量勁多 好香脆 大人細路都爭住食👍🏻飲品:芒果乳酸、青蘋果蘆薈梳打🍹芒果乳酸 比較甜 夏天飲好爽青蘋果蘆薈梳打 比較清爽
甜品係屯門黎講 都算好受歡迎
每次經過都見到入面坐滿哂人

我地當日叫左
🧇焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 配士多啤梨雪糕
窩夫外層微脆內軟 我地仲額外加左麻糬 煙煙韌韌好好食

🥥三寶椰皇
椰皇燉鮮奶蛋白勁香勁滑 暖暖地感覺好滋潤
另外仲跟左一碗芋圓、湯圓同小丸子
可以一次過食到咁多 多重享受呀😗

🥭芒燕濃情
夏天食一碗凍冰冰嘅芒燕濃情真係超級消暑
芒果香甜配埋碎燕、芋圓、雪糕🍧同西米露一齊食
簡直perfect match😋

另外我地仲叫左幾款小食
🐟炸魚蛋燒賣 椒鹽味:炸得勁香口
🍗藤椒麻辣雞翼:微辣 好惹味
💖台式拼盤:炸雞粒、地瓜球、花枝丸
小食份量勁多 好香脆 大人細路都爭住食👍🏻

飲品:芒果乳酸、青蘋果蘆薈梳打🍹
芒果乳酸 比較甜 夏天飲好爽
青蘋果蘆薈梳打 比較清爽
2024-09-28
Tea
2024-10-04 105 views
朋友難得明天有假放 呢晚同佢小朋友約左我去嘆返個甜品宵夜 好正呀😋🧇 榛子朱古力石板街窩夫($65)店舖主打甜品係窩夫 窩夫外皮香脆 入邊質地很鬆軟配料十足 有爆谷粒 棉花糖 杏仁脆塊 再加上朱古力雪糕賣相滿分 同配料一齊食 很滋味 😋🔹 紅黃愛玉($45)有芒果 西瓜 愛玉 雲呢拿雪糕食完冰涼又滿足 😌🔹 芋頭珍珠芋圓涼粉($41)有三色芋圓 珍珠 芋頭 小丸子 椰汁涼粉底芋圓同小丸子都十分軟糯煙韌🔹 椰汁紫米露($31)椰汁香濃 紫米露甜度適中 🔹 波波拼盤(麻辣味)($50)拼盤好豐富 有薯條 大大粒花枝丸 魚蛋燒賣粒粒都外脆內軟不油膩 口感彈牙加上麻辣椒粉 好惹味 點埋酸辣醬 更醒胃呀 🤨🔹 藤椒麻辣雞翼(4件)($28)麻辣味雞翼超香口又惹味 雞翼控必叫 👍🏻
朋友難得明天有假放
呢晚同佢小朋友約左我去嘆返個甜品宵夜 好正呀😋

🧇 榛子朱古力石板街窩夫($65)
店舖主打甜品係窩夫 窩夫外皮香脆 入邊質地很鬆軟
配料十足 有爆谷粒 棉花糖 杏仁脆塊 再加上朱古力雪糕
賣相滿分 同配料一齊食 很滋味 😋

🔹 紅黃愛玉($45)
有芒果 西瓜 愛玉 雲呢拿雪糕
食完冰涼又滿足 😌

🔹 芋頭珍珠芋圓涼粉($41)
有三色芋圓 珍珠 芋頭 小丸子 椰汁涼粉底
芋圓同小丸子都十分軟糯煙韌

🔹 椰汁紫米露($31)
椰汁香濃 紫米露甜度適中

🔹 波波拼盤(麻辣味)($50)
拼盤好豐富 有薯條 大大粒花枝丸 魚蛋燒賣
粒粒都外脆內軟不油膩 口感彈牙
加上麻辣椒粉 好惹味 點埋酸辣醬 更醒胃呀 🤨

🔹 藤椒麻辣雞翼(4件)($28)
麻辣味雞翼超香口又惹味 雞翼控必叫 👍🏻

Last Night Supper