2022-10-12
屋企人話想試下稻香推廣嘅88元隻片皮鴨,於是來到呢間新都城分店品嚐,去到七點鐘都可以即時可以入座。入去見到仲有好多位,坐低後即時叫嘢食。京城片皮鴨88元一隻,另外見佢可以用9.9取走原隻鴨殼,諗都唔使諗即時叫埋拎走個鴨殼,鴨唔喺好大隻,但皮都夠脆唔會好肥膩,個醬除咗有乳豬醬還有個千島醬,較特別,我反而覺得千島醬都唔錯。西蘭花帶子蝦仁148元,上檯時見佢冇咗蝦仁,於是叫侍應問下點解,佢即時叫廚房再炒過幾隻蝦仁再擺返落碟餸度,都幾烏龍下,講返碟菜先,西蘭花都炒得啱啱好,帶子都好大粒,味道鮮甜,蝦仁都好爽彈,做得好出色!古法蟲草花金花班98元,條魚都好厚身,火喉蒸得啱啱好,還有其他配料如蟲草花、炸菜同肉絲一齊蒸,魚肉都唔鞋,幾好!養生五指毛桃飽魚氣鍋湯28元,湯有五指毛桃嘅椰香味,味道好清甜,其他湯料有隻好細嘅鮑魚、雞肉、瘦肉、江瑤柱、雞腳等。備註:個鴨殼真係仲有好多肉,9.9幾抵!
入去見到仲有好多位,坐低後即時叫嘢食。
備註:個鴨殼真係仲有好多肉,9.9幾抵!