2023-12-17
✨乳豬好肥…大部分位置都係頗多脂肪,有肉感嘅位置比較少,裝飾幾特別嘅 隻乳豬有兩隻心心耳朵❤️✨杏仁片炸蝦球第一次聽蝦球用杏仁片嚟炸 幾有創意🤣不過我都係覺得平時就咁用粉+蛋炸好食啲~✨帶子炒西蘭花係我最鍾意嘅西蘭花🥦🙈整得幾好食,有淡淡嘅小炒嘅香,帶子好大粒同鮮嫩😚👍🏻✨鮑魚花膠生菜我唔鍾意食花膠同生菜,所以淨係食鮑魚~鮑魚係高級嗰種鮑魚,大隻啲,新鮮啲,質地煙韌。✨蒸魚啲魚好新鮮,質地有種彈性🐟,配上豉油食真係一流。同埋唔會好多碎骨,肉與骨之間好分明。✨魚翅(另有白菜)點解會有加白菜😂😂😂不過翅好食~✨烤雞烤得好香🐓😚肉質鮮嫩可口,好入味✨羅漢齋伊麵我媽咪係素食者🌱,所以order呢個。我呢個食肉獸對呢啲麻麻地,就直接問阿媽,佢話好普通,而且煮出黎唔夠齋舖正宗。✨龍蝦伊麵我最鍾意呢個‼️裡面有龍蝦同蟹腳,兩樣都好新鮮,質地彈牙,味道十足。伊麵淋得嚟帶有煙韌感。✨甜品:·兔子包(奶黃包)外表好可愛啊😍🙈外面有一層椰絲增添口感🥥奶皇味好香💛·紅棗糕少少彈牙煙韌,味道上唔會好甜,好濃郁紅棗味。
✨杏仁片炸蝦球
✨帶子炒西蘭花
✨鮑魚花膠生菜
✨蒸魚
✨魚翅(另有白菜)
點解會有加白菜😂😂😂不過翅好食~
✨烤雞
烤得好香🐓😚肉質鮮嫩可口,好入味
✨羅漢齋伊麵
✨龍蝦伊麵
✨甜品:
·兔子包(奶黃包)
外表好可愛啊😍🙈外面有一層椰絲增添口感🥥奶皇味好香💛
·紅棗糕
少少彈牙煙韌,味道上唔會好甜,好濃郁紅棗味。