2022-06-03 784 views
西蘭花有硬膠,酒杯,餐具全部都係漬。?服務員態度超級差。前台的態度勁差,問小小嘢都唔耐煩。你問經理,我唔知。一間貼錢都唔再食既酒樓。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。,。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
西蘭花有硬膠,酒杯,餐具全部都係漬。?
服務員態度超級差。
前台的態度勁差,問小小嘢都唔耐煩。你問經理,我唔知。

2022-05-08 702 views
嘢食唔係特別好食仲要好多人🥵前台嗰姐姐服務態度極差一直嫌棄bb係咩玩法 帶bb車又無阻到你😂專登開acc鬧你真係🤣好普通嘅中菜完全可以食其他 唔使食間服務態度咁差嘅🥵
嘢食唔係特別好食仲要好多人🥵
前台嗰姐姐服務態度極差

一直嫌棄bb係咩玩法
帶bb車又無阻到你😂
專登開acc鬧你真係🤣
好普通嘅中菜完全可以食其他
唔使食間服務態度咁差嘅🥵
2022-01-11 1011 views
見佢推出外賣優惠,$168 羊腩煲加$10有糯米飯,埋單連埋外賣$180.5,嘢食分量一般至偏小,羊腩煲就大約半個火鍋咁多,糯米飯就大約半個茶餐廳外賣盒咁多,至於羊腩煲真係非常垃圾,羊腩鞋個鞋底,醬汁就OK嘅,入邊有竹筍、芋絲、腐竹揼配料。見佢嗰個糯米飯原價話$98,同埋佢嗰度比一碟糯米飯嘅圖片,以為係一碟嘅份量,但係而家佢個份量只係大約一個半酒樓咁大碗,如果呢盒嘢就咁樣賣$98我覺得真係會俾人鬧囉,所以如果嗰盒糯米飯大盒啲就好
2021-12-11 868 views
正常中菜,無乜特別👌朋友生日,五條麻甩佬求其食。叫左兩個抵食孖寶+邊爐(即個餸+打邊爐)成個場超大,人手唔夠,所以無乜服務,每次叫野食同飲品及食完收碟,都要等好耐🙄食物質素:四個中菜唔錯,只係個聖子有少少蒸過龍其他無特別總結:食完四道中菜後都半飽,之後食個花膠雞煲邊爐,只係再叫左三四碟火鍋料!五個人都係食左$1171Ok la
正常中菜,無乜特別👌

朋友生日,五條麻甩佬求其食。
叫左兩個抵食孖寶+邊爐(即個餸+打邊爐)

食物質素:
四個中菜唔錯,只係個聖子有少少蒸過龍
其他無特別

總結:
五個人都係食左$1171
Ok la
龍躉兩食(第一食)
龍躉兩食(第二食)
蒜蓉粉絲蒸聖子
唔太記得,好似係「西蘭花炒貴妃蚌」
花膠雞煲(火鍋湯底)
2021-12-09
$234.2 (Dinner)
2021-11-28 747 views
同長輩出旺角,想食小菜,本身想去其他酒樓,但呢到唔洗等位,所以就坐低左好可惜呢個決定係錯既🥲啲餸黎到完全唔熱,又無鑊氣,叫左乳鴿,食落成口油⋯最過份係叫左條蒸魚,18:40落單,到19:35追單,竟然話未蒸,仲話因為太多單,所以未蒸到我地果條一條魚落單後55分鐘都未落鑊,仲要當時酒樓只有一半坐左人⋯p.s. 我哋附近有一檯員工同屋企人幫襯,成晚啲夥計都行埋去傾偈,嘈不特止,佢哋嗰檯欠野,啲夥計會好落力追⋯

一條魚落單後55分鐘都未落鑊,仲要當時酒樓只有一半坐左人⋯

我地6個人開開心心來慶祝生日,本身係一件開心嘅事,一開始要求加多兩個位,我地叫左十幾次,都無侍應拿餐具畀我地,最後我地自己去拿餐具,服務態度極差!叫左侍應搬走嗰爐,全程無人理過我地,貴公司係請公主來做侍應咩,個個都話忙,啲菜擺唔落去,侍應完全唔理,真系太差!啲嘢食麻麻地,雞無味道,肉又少總之,唔推介來尼邊食,體驗太差,各位食客唔好來尼到食,尼到嘅侍應態度好似我欠佢地幾百萬咁,最嫐嘅係,我地自己擺位挪動嗰爐整親隻手,快啲關門啦做乜燃嘢生意,撲街
2021-11-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday
2021-10-20 1164 views
係稻香食過好多次晚飯, 每一次都有唔同既經歷, 時好時壞, 無辦法可以保持水準, 唔通呢 D 係連鎖餐廳既慣例 !呢晚因為係旺角行開街, 唔知食咩好, 就是但走過來雅蘭呢間稻香, 揀左個兩餸餐, 另外再加個炒苦瓜同埋兩個燉湯 ! 落單無耐, 來左一個燉湯, 起初都覺得有 D 怪, 點解唔係兩個一齊來, 等多陣炒苦瓜來左, 再過多 10分鐘左右, 兩餸餐都到埋, 但另一個燉湯好似人間蒸發左咁, 唯有再催下個湯, 感覺應該係落漏左單, 因為 D 野食左大半先來講返 D , 蜜桃梨山骨, 真係好似只係食骨咁, 無咩肉, 就算有肉都會係幾乾下, 花膠魚唇煲就唔多覺有魚唇係入面, 花膠就有幾塊, 但有一兩塊都幾硬下, 薑同䓤都幾多下, 味道一般 ! 反而豉蒜炒苦瓜就最好味

2021-09-04
2021-10-06 862 views
酒樓可以在THE GULU拑飛排隊,到差不多的時間才過來,節省掉等位的時間。櫃檯阿姐態度好差,店內的侍應服務態度也十分一般,有待改善。稻香早排裝修,裝修完每張枱隔離有部裝水機,店員會給包裝茶,自己倒入茶壺🫖加水便可。.櫻花蝦脆網腸粉$28脆網腸粉切得大小不一,看起來賣相一般。腸粉不熱,可能已經出品了一段時間才上枱,淋上了豉油便更加涼掉。「脆網」不脆,中間有少許蝦肉,腸粉皮有櫻花蝦,但味道不甚突出。
櫻花蝦脆網腸粉$28
2021-10-02 667 views
幾個月前係稻香飲茶,所有點心一律20蚊好抵呀!但係今日去飲茶d點心全部照返正常價錢啦!😭真係大失望呢。。。 見到有個滿足餐18蚊有一位粟米肉碎粥加一條28厘米油炸鬼至平係佢喇😁所以叫嚟試下啦😋woo碗粥都有幾大碗喎油條好長好大條㗎👍👍 個粥幾好味喎 👍好大碗食咗都飽啦😅油炸鬼擺落啲粥度一齊食真係超級好味呀👍如果就咁食油炸鬼有啲油嘅。。擺埋落個粥到食呢就會好味好多啦😋😋櫻花脆蝦網腸 27蚊都ok嘅,但係冇之前咁好味呀🤔叉燒包 25蚊有三個都幾大個😅馬拉糕 25蚊好大個幾好味添蘿蔔糕拼炒手 27蚊 蘿蔔糕都幾好味油炒手就唔係好辣喎😅祝福你講就覺得冇20蚊之前嗰啲點心咁好味喎。。。。唔知點解呢🤔🤔係咪因為多人食咗呢所以啲功夫差咗呢😂😂#katkatfoodies

櫻花脆蝦網腸 27蚊都ok嘅,但係冇之前咁好味呀🤔
叉燒包 25蚊有三個都幾大個😅
馬拉糕 25蚊好大個幾好味添
蘿蔔糕拼炒手 27蚊 蘿蔔糕都幾好味油炒手就唔係好辣喎😅

#katkatfoodies

2021-09-22 646 views
喺附近行完街,剛好兩點,跟家人想去飲個茶,醒起雅蘭中心有間稻香。2:00有下午茶,以入座計算。門口安排座位的知客沒什麼禮貌,安排枱比較亂,後來的籌號會先入座🤷🏻‍♂️。現時稻香酒樓都採用了自助斟水系統,部水機會自動加水、煲水,都幾方便。落單也是採用手機落單,價錢一目了然。雞蛋豬腳薑。優點$38豬腳薑份量都算多,有兩隻雞蛋、大約三嚿豬手、幾塊薑。雞蛋完全不入味,像剛剛放進薑醋般🙁。薑味道很辣,豬手有好多毛,超級倒胃口🤮🤮。

雞蛋豬腳薑。優點$38

2021-09-09 682 views
今晚我地2個人食晚餐,走上雅蘭睇下有咩食啦好多間都要排隊,可能消費券影響,中價餐廳特別多人食上左樓上酒樓食晚市,坐位多唔洗排醫肚最實際晚市有小菜海鮮燒味先黎一人一碗海皇湯暖下胃 入面有蝦仁肉碎 飲落味道清淡唔會太濃味清炒時菜 荷蘭豆炒木耳同蘿蔔 仲有蝦米肉碎,幾惹味,豆身仍然脆口清甜最後係咸菜鮮蝦煲底下係咸菜湯上面係大蝦6隻,仲有木耳等食材,湯係清雞湯鮮蝦夠大隻夠爽甜,咸菜配搭幾有新意甜品估唔到佢有椰皇布甸 布甸十分之嫩滑入口即溶上層係海燕窩好養顏稻香漁港旺角彌敦道639號雅蘭中心3樓3B號舖平均消費$200評分7/10
今晚我地2個人食晚餐,走上雅蘭睇下有咩食啦
好多間都要排隊,可能消費券影響,中價餐廳特別多人食
上左樓上酒樓食晚市,坐位多唔洗排醫肚最實際
晚市有小菜海鮮燒味
鮮蝦夠大隻夠爽甜,咸菜配搭幾有新意

稻香漁港
旺角彌敦道639號雅蘭中心3樓3B號舖
平均消費$200
評分7/10
2021-08-21 837 views
Gulu 取票,櫃枱一跳跳十幾張枱,跟著去取枱時話已過5張枱,要從新取票,根本就係留位俾熟客,唔知ICAC會唔會拉佢。冇禮貌的帶位,仲要用咪同客講野,一d都唔專重客人。

冇禮貌的帶位,仲要用咪同客講野,一d都唔專重客人。
自從有返堂食之後, 出街食飯真係人多左好多, 尤其 D 旺區就更甚, 就好似稻香呢 D 大眾化價錢既酒樓, 真係人多又嘈, 有時都幾難頂 ! 今次來左旺角雅蘭呢間稻香, 等左 20 分鐘左右就有位, 枱與枱之間其實都唔算太開, 不過都係可接受啦, 只係周圍既人講野都比較大聲 ! 睇完一張紙既 menu, 初初真係唔知揀咩食好, 選擇好少, 最後揀左個細 set - 例牌燒鵝 + 薑蔥肉蟹, 另外加兩客特價燉湯同埋椒絲腐乳通菜 ! 雖然人多, 上菜時間都唔算太慢, 大概 20-25分鐘就可以全部上哂, 燒鵝用一個有小蠟燭既座來熱住,  咁 D 油同汁就唔會因為冷氣大而凍哂, 估唔到呢個例牌燒鵝都可以食到部份燒鵝脾, 而且師傅都幾細心, 將 D 燒鵝肥脂肪整走左先上枱, 鵝肉岩岩好唔會 , 而薑蔥蟹就炒得幾入味, 而且隻肉蟹都唔算細, 而且幾厚肉, 蟹蓋仲有 D 膏, 不過要算最好味既係燉湯, 可能入面材料充足, 所以非常夠味, 而個通菜就正常啦

今次來左旺角雅蘭呢間稻香, 等左 20 分鐘左右就有位, 枱與枱之間其實都唔算太開, 不過都係可接受啦, 只係周圍既人講野都比較大聲 ! 睇完一張紙既 menu, 初初真係唔知揀咩食好, 選擇好少, 最後揀左個細 set - 例牌燒鵝 + 薑蔥肉蟹, 另外加兩客特價燉湯同埋椒絲腐乳通菜 ! 雖然人多, 上菜時間都唔算太慢, 大概 20-25分鐘就可以全部上哂, 燒鵝用一個有小蠟燭既座來熱住,  咁 D 油同汁就唔會因為冷氣大而凍哂, 估唔到呢個例牌燒鵝都可以食到部份燒鵝脾, 而且師傅都幾細心, 將 D 燒鵝肥脂肪整走左先上枱, 鵝肉岩岩好唔會 [鞋], 而薑蔥蟹就炒得幾入味, 而且隻肉蟹都唔算細, 而且幾厚肉, 蟹蓋仲有 D 膏, 不過要算最好味既係燉湯, 可能入面材料充足, 所以非常夠味, 而個通菜就正常啦
2021-08-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2021-07-25 780 views
在疫情下好耐都冇去飲茶🍵,上次去飲茶都唔記得係幾時😔,今日去了雅蘭稻香,增設了每枱都有一台自動煲水/加水櫃,5公升水樽擺係櫃入面,一鍵煲水/加水,減少接觸及傳播風險👍,掃QR code落單,唔駛點心紙,酒樓仲提供免費wifi,不過服務員的服務和態度仍然依舊😅,食物水平都還可以,屬正常類別,冇乜驚喜,亦冇乜失準,想講下個豬腳薑份量比較少😔,2隻蛋🥚🥚,豬腳3小件🐷🦶,薑3粒……🙃。
因為稻香既 $1 雞價錢吸引下, 於是乎平日收工都趕過來碰下運氣睇下有無位, 未夠 18:30 來到, 已經好多人係度等位, 位, 攞左飛仔係度呆等, 等左成 25分鐘終於有位, $1 雞就當然一定要叫, 另外就係特價既燉湯都要, 跟手見到加 $60 有個豉椒炒蜆, 梗係要埋佢啦, 之後再加兩個餸, 因為以前食過既 $1 雞都好細隻, 所以都無咩期望等左差唔多 20分鐘, 上左隻 $1 雞, 今次唔算好細, 好夠熱, 味道都唔差, 隻雞食左一半就來燉湯, 味道還可以啦, 之後再上埋個豉椒炒蜆, 估唔到 D 蜆好大隻, 而且幾厚肉, 炒得好入味, $60 係抵既, 轉個頭上埋西蘭花少花枝片, 呢個味道都還可以啦, 但以上呢幾樣食完哂, 個豉汁白鱔就一直都未到, 再等多成 20分鐘, 準備叫取消埋單走, 佢先至來到, 用籠仔上, 有 9舊, 話少唔少, 多唔多, 好熱好香, 但食落口就味道一般般, 感覺係行貨左 D
豉椒炒蜆
XO醬西蘭花炒花枝片
螺頭雞腳燉湯
炸子雞
豉汁蒸白鱔
2021-05-20
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
豉椒炒蜆
XO醬西蘭花炒花枝片