2021-11-07
和朋友在一個斜坡上見到這間韓式小店,好奇之下就興沖沖的走了進去。一共喊了泡菜炒飯、芝心豬扒飯、炸醬面、泡菜小食、炸雞軟骨、芝士蛋,王老吉+可樂。首先,我幾中意這個泡菜炒飯,份量足夠的大份,而米飯不會很乾身,泡菜本身味道較辣,這個炒飯似乎仲加左點糖和醬油來調味,食落簡單食唔停口啊!之後,芝心豬扒飯都幾特別,孤陋寡聞的我第一次見到豬扒里面包芝士,咬起來外面那層是稍硬豬扒,里面就是軟熱好味的芝士了!飯的份量同樣大份,唯一美中不足的就係豬扒太唔夠喉了!!!至於炸醬面的味道係正常的,伴隨青瓜絲都幾爽口。小食方面,泡菜就不需要多說了,和泡菜飯一樣的味道;而炸雞軟骨幾惹味,鹽咸度足夠,怕上火的朋友可以飲樽王老吉去去火,芝士蛋都唔錯,厚厚的雞蛋再加芝士,味道立即變得異常香滑!!!總括而言,這間店的食物適合年輕人來嘗試,味道和份量都不差,唯一的缺點可能就係人手比較少,老闆又要兼職做廚師~所以可能要多等一會兒。不過,就餐廳的氣氛環境都幾適合2—3個朋友坐在一起傾下計的。
至於炸醬面的味道係正常的,伴隨青瓜絲都幾爽口。