2024-01-02 22 views
夢幻雪糕布朗尼士多啤梨蜜糖窩夫。這道甜點絕對是甜食愛好者的夢想。布朗尼外酥內軟,搭配濃郁的雪糕和新鮮的士多啤梨,再淋上蜜糖,每一口都令人陶醉。這道甜點絕對是我在這家餐廳的亮點之一。接著,我點了韓國螄蚶拌飯和無骨炸雞半份。韓國螄蚶拌飯的味道非常獨特,米飯與螄蚶、蔬菜和特製醬汁結合在一起,口感豐富,帶有微辣的風味。無骨炸雞則是酥脆多汁,搭配特製的醬汁更加美味。這兩道菜都展示了韓國料理的精髓,絕對值得一試。

又一城終於有新野食,仲要係幾出名嘅Terrace in Seaside,店舖嘅裝修好有心思,行小清新風格新淨光猛,令人好似去咗濟州咁。每個店員都戴上柑橘帽子,非常可愛,用餐環境幾舒適。又一城嘅韓式餐廳唔多,平時想去放鬆吓食餐飯,同朋友一聚,Terrace in Seaside都係唔錯嘅選擇。韓國螄蚶拌飯🇰🇷韓國螄蚶配泡菜炒飯,韓國螄蚶有啲似台灣嘅蚵仔,配上微辣嘅炒飯同埋紫蘇葉、海苔,店員教我用紫蘇葉包炒飯食,有海鮮嘅鮮甜,紫蘇葉配合泡菜嘅韓式風味,幾好食👍🏻水原式牛肋骨醬無骨炸雞🍗Terrence嘅炸雞好高水準,比一般嘅韓式炸雞店更好食👍🏻水原式係甜鹹醬,有黑糖香氣,炸雞外脆內多汁,配上水原式醬好惹味😋濟州柑橘乳酪🍊大大隻柑橘放喺杯上,係呢間餐廳嘅signature drink。乳酪嘅味道同柑橘果酸味配合非常開胃,有啖啖果肉,真材實料。抹茶柑橘蜜露冰🍵呢杯飲品嘅顏色好夢幻,飲落抹茶味不突出,柑橘沙冰同樣好新鮮,好解渴而且味道特別,值得一試🍹夢幻雪糕布朗尼🍫雲呢拿雪糕含有雲呢拿籽,配上Oreo餅乾及臨上Espresso漿,為布朗尼蛋糕添上層次感,三者配合無間,賣相一流📸士多啤梨蜜糖窩夫🍓

韓國螄蚶拌飯🇰🇷

水原式牛肋骨醬無骨炸雞🍗

濟州柑橘乳酪🍊

抹茶柑橘蜜露冰🍵

夢幻雪糕布朗尼🍫

士多啤梨蜜糖窩夫🍓
窩夫口感綿密,陣陣雞蛋香氣,配上酸酸甜甜的士多啤梨果醬和新鮮莓果,沒有令人失望,係呢個午餐最完美嘅結束!
好開心!因為今日老公帶我去玩,之後就去咗一間有我最愛的窩夫食嘅食埋晚餐。呢間韓國餐廳都幾多分店,最近喺九龍塘又開咗呢間,一入嚟見到個行報紙feel嘅餐牌幾搞鬼,忍唔住打咗卡潻🤣食物質素算唔錯,集合多款人氣韓式食物同埋甜品,唔怪得人氣咁旺盛啦!-韓國螄蚶拌飯 👉🏻韓國嘅螄蚶勁出名,今次終於食到,果然口感非常彈牙,拌飯又辣辣地食落好惹味。-水原式牛肋骨醬無骨炸雞 🍗👉🏻炸雞食起嚟有牛肉味,感覺都幾特別,而且呢款炸雞唔使吐骨,自然更啖啖肉口感啦😍外脆內軟而且難得keep到軟滑Juicy喎👏-夢幻雪糕布朗尼 👉🏻布朗尼暖暖哋keep到濕潤口感,絕對值得一讚!每一口都可以充實地享受到澎湃而香濃嘅朱古力味,配搭甜忌廉同埋雪糕真係冇得輸!-士多啤梨蜜糖窩夫👉🏻見到這個大堆頭高塔窩夫真係忍唔住’woo’咗一聲,冇辦法,因為實在掩蓋唔到我興奮嘅心情😂😂除咗打卡非常靚之外,口感和味道都冇令我失望!非常軟綿綿香噴噴嘅窩夫,邊邊位有少少脆口,特別好味!點忌廉又得,點士多啤梨醬又得,就咁食都得,食完真係心滿意足!-濟州柑橘乳酪 👉🏻真係有個濟州柑🤣放咗喺度,個乳酪質地夠creamy,去搭柑橘好清爽好好味!-抹茶

-抹茶柑橘蜜露冰👉🏻非常啱夏天飲嘅特飲,而且因為橘蜜夠晒甜,配搭苦澀嘅抹茶起到一個平衡嘅作用,可以品嚐到格外清新嘅茶香。

l
.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Suwon Style Beef Rib Sauce Fried Boneless Chicken HKD 108Korean Spicy Clams Bibimbap HKD 192Strawberry Honey Waffle HKD 122Brownie with Ice Cream HKD 72Jeju Tangerine Special Yoghurt HKD 68Tangerine Matcha Smoothie HKD 58.👽 Terrace in Seaside最近起又一城開咗最新分店,大媽當然要即刻嚟打卡啦!最鍾意佢柔和嘅木製主調,同埋好多植物嘅佈置。.🐔 每一次幫襯到必叫嘅就係佢嘅炸雞,今次叫左@水原式生肋骨醬無骨炸雞」,呢款口味真係好正,好濃郁,鹹得黎好惹味!雞肉超香脆多汁,唔多炸粉,無骨勁好肉,一咬就知超有質感!.🥘 另外就係好多人推薦嘅「韓國螄蚶拌飯」,有三隻大蝦,另外鋪滿半碟嘅螄蚶,全部都好彈牙鮮甜,調味辣辣地,醬汁同飯一拌味道超級濃郁!.🍓 食完鹹嘅,當然要食呢度嘅甜品。每次大媽必叫嘅一定係呢度嘅窩夫,而今次就食「士多啤梨蜜糖窩

💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Brownie with Ice Cream HKD 72

Korean Spicy Clams Bibimbap

🍓 食完鹹嘅,當然要食呢度嘅甜品。每次大媽必叫嘅一定係呢度嘅窩夫,而今次就食「士多啤梨蜜糖窩夫」。窩夫照樣好厚身,香脆鬆軟,配上新鮮嘅士多啤梨同香甜嘅蜜糖,真係一絕!

Strawberry Honey Waffle

🌰 另外就係「夢幻雪糕布朗尼」,布朗尼超級大件,超級香濃嘅朱古力味,配上雪糕同鮮忌廉!非常之邪惡,但係真係好味。

Brownie with Ice Cream

🍊 飲品每次都翻兜「濟州柑橘乳酪」,最鍾意佢成個柑橘外皮放起杯上面,因為超可愛。柑橘嘅香氣同乳酪嘅滑順口感,結合得恰到好處!
🍹 另外呢間新分店有一款新口味,當然要試吓啦,就係「抹茶柑橘蜜露冰」,抹茶同柑橘味結合,加上甜蜜嘅蜂蜜,刨冰好幼細,超級清爽解渴!

Jeju Tangerine Special Yoghurt & Tangerine Matcha Smoothie

😋 呢間新分店又再次唔會令人失望,有機會記得嚟打卡呀!

📍 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖
📲 +(852)2320-0389
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$341 (Dinner)
Korean Spicy Clams Bibimbap
Strawberry Honey Waffle
Brownie with Ice Cream
2023-12-29 1136 views
🐻Care Bears in Terraceland🐻🐻熊仔頭螄蚶拌飯 用韓國辣醬去炒嘅飯好惹味 螄蚶鮮甜 撈均落個炒飯度 好夾 成個拌飯都係熊仔頭造型 好cute 好得意 啱曬打卡🐻愛心傳播飯卷 飯卷𥚃面有甜蛋 蘿蔔 青瓜 而飯卷顏色七彩繽紛 用紅菜頭 同碟豆花 加入飯卷度而成 又靚又可以打卡又好食 啱哂小朋友食🐻Care Bears彩雲窩夫 特大窩夫 𥚃面係滿滿濃厚彩色既cream ! 窩夫脆皮熱辣辣 𥚃面夾住絲滑既cream 真係好味 同時亦都好夠份量🐻Care-a-lot彩虹樂園蛋糕 七彩繽紛既蛋糕 每層既cream 都唔同顏色 好似彩虹咁色彩繽紛 ,忌廉厚實幼滑 加上酸酸甜甜既彩虹軟糖 正!🐻Starbuddies紫薯南瓜冰 又係七彩繽紛 好啱打卡 沙水 有1半係紫色 1半係橙黃色 層次分明 飲落去有好香既紫薯同南瓜味 值得一試🐻濟州柑橘乳酪 鮮甜嘅金橘加上絲滑嘅乳酪一齊打出嚟嘅特飲 估唔到金橘同乳酪嘅味道係咁夾成杯野係橙橙地色好啱打卡鮮甜嘅柑橘加上幼滑嘅乳酪一齊打出嚟嘅特飲 柑橘同乳酪嘅味道係咁好夾 酸酸甜甜 成杯野充滿柑橘既香味 橙橙地色好啱打卡📍Terrace
🐻Care Bears in Terraceland🐻

🐻濟州柑橘乳酪

📍Terrace in seaside
九龍塘達之路80號又一城LG2樓26號舖
  • 韓國螄蚶拌飯
Care Bears登陸韓國餐廳‼️一見到就忍唔住即刻去🤩多左熊仔影相🐻‍❄️menu製作到本故事書咁😆主食甜品選擇也豐富~限定野食都好打卡😙味道整體唔錯 特別係螄蚶拌飯 超多粒 又飽滿新鮮 配韓式辣醬炒飯就最惹味~甜品方面🧇窩夫做到蛋香濃郁又鬆軟 凍左仍然好食 全份食哂🤤彩虹蛋糕略有點甜🍹野飲賣相好靚 鐘意紫薯南瓜冰多d 入面有真南瓜蓉!🍊招牌柑橘乳酪 飲落超似益力多 但左好多柑橘香🍊濟州柑橘乳酪 ($68)🥘熊仔頭螄蚶拌飯 ($188)🍱愛心傳播飯卷 ($98)🧇Cloudseeker彩雲窩夫 ($118)🍠🎃Starbuddies紫薯南瓜冰 ($52)🌈Care-a-lot彩虹樂園蛋糕 ($68)—————————————————📍Terrace in seaside 九龍塘又一城LG2樓LG2-26號舖

Care-a-lot彩虹樂園蛋糕
愛心傳播飯卷

🍊濟州柑橘乳酪 ($68)
🥘熊仔頭螄蚶拌飯 ($188)
🍱愛心傳播飯卷 ($98)
🧇Cloudseeker彩雲窩夫 ($118)
🍠🎃Starbuddies紫薯南瓜冰 ($52)
🌈Care-a-lot彩虹樂園蛋糕 ($68)

—————————————————
📍Terrace in seaside
九龍塘又一城LG2樓LG2-26號舖
2023-12-27
$300 (Dinner)
2023-12-27 31 views
約咗朋友食lunch,見到又一城開咗新餐廳,Terrace in seaside主打韓式新派料理,用柑橘樹裝飾,環境感覺很清新簡約。濟州柑橘乳酪 杯上有粒柑橘,系signature飲品,充滿柑橘香味乳酪,口感很綿滑。抹茶柑橘蜜露冰 賣相出眾,抹茶同柑橘配搭嘅顏色好靚,口感清爽,甜度適中。韓國螄蚶拌飯 可以將螄蚶、大蝦、飯先撈勻,再用紫菜卷起食,螄蚶份量好多,微微辣幾惹味。水原式牛肋骨醬無骨炸雞 半份水原式牛肋骨醬充滿韓國特色,味道濃郁同炸雞好夾,無骨炸雞食起黎好方便。夢幻雪糕布朗尼 朱古力味好濃,味道偏甜,中間配有牛奶雪糕,牛奶味濃郁。士多啤梨蜜糖窩夫 擺盤好靚,一份有4塊窩夫,用士多啤梨、藍莓點綴,窩夫蛋味濃郁。Terrace in seaside 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖

抹茶柑橘蜜露冰
賣相出眾,抹茶同柑橘配搭嘅顏色好靚,口感清爽,甜度適中。

韓國螄蚶拌飯
可以將螄蚶、大蝦、飯先撈勻,再用紫菜卷起食,
螄蚶份量好多,微微辣幾惹味。

水原式牛肋骨醬無骨炸雞 半份

夢幻雪糕布朗尼
朱古力味好濃,味道偏甜,中間配有牛奶雪糕,牛奶味濃郁。

士多啤梨蜜糖窩夫

Terrace in seaside
九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖
2023-12-25 42 views
今次餐廳聯乘Care Bears😍咁可愛唔單止吸引小朋,大人都勁鍾意❤️餐廳到處都佈置有Care Bears,有好多公仔陪伴一齊食飯😂🍴食物1️⃣熊仔頭螄蚶拌飯 $188熊仔頭造型🐻超級可愛✨有爽口大蝦及加了泡菜味道微辣啱啱好,仲有份量很多的螄蚶,粒粒都好惹味,伴飯絕配❣️2️⃣愛心傳播飯卷 $98細心睇盤上有個白色粉末Care Bears熊仔頭😍韓式飯卷內裡七彩顏色材料豐富🌈色彩味道都很好😄3️⃣Care-a-Lot彩虹樂園蛋糕 $68: 彩虹色🌈做夾心,甜而不膩,少女心爆發😆加條酸沙彩虹軟糖仔,好啱打卡!4️⃣Care Bears彩雲窩夫🧇 $118窩夫上檯香噴噴,中間夾住色彩繽紛嘅彩虹忌廉,令我想大口大口食咗佢😆再加塊甜甜哋嘅柑橘🍊鹹甜混搭好滿足😌5️⃣濟州柑橘乳酪 $68成個柑橘🍊放上杯飲品,造型吸睛,加入乳酪配搭清新易入口👍🏼6️⃣Starbuddies紫薯南瓜冰 $54顏色好夢幻感🌈紫薯南瓜味道清甜,底層有珍多條爽滑有咬口,加上蜜糖星星,多種味道合而為一👍🏼
今次餐廳聯乘Care Bears😍

🍴食物
1️⃣熊仔頭螄蚶拌飯 $188
熊仔頭造型🐻超級可愛✨

2️⃣愛心傳播飯卷 $98

4️⃣Care Bears彩雲窩夫🧇 $118

5️⃣濟州柑橘乳酪 $68
成個柑橘🍊放上杯飲品,造型吸睛,加入乳酪配搭清新易入口👍🏼

6️⃣Starbuddies紫薯南瓜冰 $54

同friend喺平日去咗試呢間新餐廳排咗10幾分鐘隊就有得入去平日有lunch set都幾抵食加多$25就有杯野飲同waffle仔Waffle食落似係即叫即整好趣卜卜!食物、環境都唔錯美中不足既係繁忙時間一位頸背有紋身既員工態度比較唔耐煩令餐飯食得有啲唔愉快
同friend喺平日去咗試呢間新餐廳
食物、環境都唔錯
美中不足既係
繁忙時間一位頸背有紋身既員工態度比較唔耐煩
令餐飯食得有啲唔愉快

今天與好友特地到了一間位於又一城一間主打高質特色韓國菜的餐廳-「Terrace in seaside 」品嚐一頓唯美精緻的韓國菜。餐廳佈置夢幻,有橙色的柑橘作點綴,環境有格調,坐位寬敞舒適,服務員態度殷勤有禮。我們一行二人品嚐了以下菜式:1️⃣韓國螄蚶拌飯 $198螄蚶的鮮味與辣椒醬的香辣味完美結合,給人一種獨特的風味體驗。拌飯的米飯蓬鬆而有嚼勁,與螄蚶和醬料搭配得恰到好處。2️⃣無骨炸雞半份(水原式牛肋骨醬炸雞)$108這道菜以去骨雞肉製成,表皮炸得金黃酥脆,內部肉質嫩滑多汁。3️⃣夢幻雪糕布朗尼 $72布朗尼外層酥脆,內部濕潤,巧克力的香味四溢。搭配上香滑的雪糕,冰涼的口感與布朗尼的溫暖形成了完美的對比。4️⃣士多啤梨蜜糖窩夫 $122以窩夫鬆軟的口感和新鮮士多啤梨的酸甜味道著稱。窩夫外層金黃酥脆,內部鬆軟彈牙,每一口都能感受到窩夫的香氣和口感。5️⃣濟州柑橋乳酪 $68這款乳酪質地細膩滑潤,口感柔和,帶有柑橋的清香和微酸味道。6️⃣抹茶柑橘蜜露冰 $72這款飲品口感清新,帶有抹茶的濃郁香氣和柑橘的甜酸味道,非常開胃。

我們一行二人品嚐了以下菜式:

1️⃣韓國螄蚶拌飯 $198

2️⃣無骨炸雞半份(水原式牛肋骨醬炸雞)$108
這道菜以去骨雞肉製成,表皮炸得金黃酥脆,內部肉質嫩滑多汁。

3️⃣夢幻雪糕布朗尼 $72

4️⃣士多啤梨蜜糖窩夫 $122

5️⃣濟州柑橋乳酪 $68
這款乳酪質地細膩滑潤,口感柔和,帶有柑橋的清香和微酸味道。

6️⃣抹茶柑橘蜜露冰 $72
2023-11-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 夢幻雪糕布朗尼
2023-12-22 89 views
今晚嚟到呢間韓式cafe食飯,佢係一間以柑橘作主題嘅餐廳,店員都會帶住頂橙色嘅柑橘造型帽🍊餐廳提供各式各樣嘅食物,有意粉、飯、飯卷、炸雞、醬油料理……適合唔同口味嘅人😄宜家仲有期間限定嘅care bears造型食物🐻我哋今次就試咗以下呢幾款食物🍽️:🍗濟州柑橘炸雞(無骨) (半份) $108好好味嘅韓式炸雞👍🏻柑橘醬味道清新🍊炸雞肉質嫩滑,仲有薯條🍟、沙律🥗陪襯,賣相亦一流。推介👍🏻🍙醬燒牛肉飯卷 $88賣相幾好,味道亦唔錯👍🏻🍲山薊菜味噌大蜆燉飯 $92賣相麻麻,但味道唔錯👍🏻🥬菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵 $89味道一般般,唔算難食但可以有其他選擇😐🦐玫瑰醬大蝦扁意粉 $98味道一般般,個人覺得同上面個蕃茄闊條麵味道食落差唔多🤔只係少咗啲菜🥬、蝦大隻啲啲🦐、賣相好啲啲。可以試吓其他🍊濟州柑橘乳酪 $68上面有個柑橘外皮🍊打卡超靚👍🏻飲落味道則麻麻🫠個人覺得過淡味餐廳環境就幾唔錯,清新風格,好適合傾計打卡🥰價錢原價係上述價錢再加一,但我哋今次有優惠券。所以最後人均只係$143.8
宜家仲有期間限定嘅care bears造型食物🐻
我哋今次就試咗以下呢幾款食物🍽️:
🍗濟州柑橘炸雞(無骨) (半份) $108
濟州柑橘炸雞(無骨) (半份)
🍙醬燒牛肉飯卷 $88
賣相幾好,味道亦唔錯👍🏻
醬燒牛肉飯卷
🍲山薊菜味噌大蜆燉飯 $92
賣相麻麻,但味道唔錯👍🏻

🥬菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵 $89
味道一般般,唔算難食但可以有其他選擇😐

🦐玫瑰醬大蝦扁意粉 $98

🍊濟州柑橘乳酪 $68
濟州柑橘乳酪
餐廳環境就幾唔錯,清新風格,好適合傾計打卡🥰
2023-12-18
$143.8 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
濟州柑橘炸雞(無骨) (半份)
醬燒牛肉飯卷
2023-12-22 15 views
去咗又一城行街😍經過見到呢邊都開咗間《Terrace in seaside》,同朋友入去食咗個lunch再shopping 🛍️ღ 韓國螄蚶拌飯 有螄蚶同大蝦,拌飯質感煙煙韌韌,好有口感,味道微辣惹味ღ 水原式牛肋骨醬無骨炸雞無骨炸雞即叫即炸,熱辣辣!牛肋骨醬惹味香濃,食落更香加可口ღ 夢幻雪糕布朗尼布朗尼滋味濃厚,口感紮實,加上雪糕,一啖咬落去,超級滿足😌ღ 士多啤梨蜜糖窩夫一份有四件窩夫🧇吸睛又好味😋窩夫入口鬆軟,上面放有新鮮嘅士多啤梨,再加上蜜糖同忌廉,口感層次豐富,甜而不膩ღ濟州柑橘乳酪入口順滑又清甜,解膩一流! ღ抹茶柑橘蜜露冰沙冰幼滑,抹茶味道甘甜不苦澀,好清新

ღ 韓國螄蚶拌飯
有螄蚶同大蝦,拌飯質感煙煙韌韌,好有口感,味道微辣惹味

ღ 水原式牛肋骨醬無骨炸雞
無骨炸雞即叫即炸,熱辣辣!牛肋骨醬惹味香濃,食落更香加可口

ღ 夢幻雪糕布朗尼
布朗尼滋味濃厚,口感紮實,加上雪糕,一啖咬落去,超級滿足😌

ღ 士多啤梨蜜糖窩夫
一份有四件窩夫🧇吸睛又好味😋

ღ濟州柑橘乳酪
入口順滑又清甜,解膩一流!

ღ抹茶柑橘蜜露冰
沙冰幼滑,抹茶味道甘甜不苦澀,好清新
2023-12-22 22 views
Terrace in seaside喺又一城開分店喇,今日行完街就係度食埋飯韓國螄蚶拌飯 $192一大堆新鮮的螄蚶舖滿了整個盤面。挖起一口,螄蚶的鮮甜味道在嘴裡散開,微微的辣味也徐徐上升,很開胃,配角大蝦亦很新鮮彈牙,正! 水原式牛肋骨醬炸雞 $108選擇了無骨的, 雞肉外層炸得金黃酥脆,咬下去時,肉質鮮嫩,牛肋骨醬的香氣在口中瀰漫開來,讓人忍不住一口接一口。 濟州柑橘乳酪 $68以濟州柑橘為主角,柑橘的酸甜味道與乳酪的濃郁口感完美結合,味道清新又可平衡一下炸雞膩感。 抹茶柑橘蜜露冰 $58有柑橘的清香和抹茶味,口感十分清爽,幾特別。 之後再要多兩款甜品士多啤梨蜜糖窩夫 $122夢幻雪糕布朗尼 $72窩夫外脆內軟,士多啤梨蜜糖窩夫上的新鮮士多啤梨和蜜糖使窩夫更加香甜可口!夢幻雪糕布朗尼口感濃厚,朱古力的香氣瀰漫開來,配上上面的雪糕,更是絕配。

韓國螄蚶拌飯 $192

水原式牛肋骨醬炸雞 $108

濟州柑橘乳酪 $68

抹茶柑橘蜜露冰 $58
有柑橘的清香和抹茶味,口感十分清爽,幾特別。

之後再要多兩款甜品
士多啤梨蜜糖窩夫 $122
夢幻雪糕布朗尼 $72

2023-12-21 20 views
最近非常火熱既CareBears真係去到邊都見到, 超可愛10色小熊主角亦同依間餐廳聯乘推出CareBears菜式甜品等等, 我地平日去已見每張枱都坐滿, 好在黎到立即有座位我朋友好鍾意CareBears, 淨係睇餐牌入面既食物相已經好開心, 所以我地都叫哂一齊打卡一齊食, 點完餐後店員即刻送上前菜酸蘿蔔同辣魚糕片, 開左個胃啱啱好啲野食就黎啦!愛心傳播飯卷七彩色紫菜飯卷放係木盤上好精美, 入面捲左雞蛋, 紅蘿蔔絲, 青瓜絲同日本黃蘿蔔, 飯卷咬一口完全無散開, 口感帶少許煙刃, 同埋食落麻油香慢慢滲出, 開胃得黎幾好味, 食唔停口!熊仔頭螄蚶拌飯平時食有血既螄蚶就食得多, 估唔到辣醬拌勻既螄蚶都OK喎, 小熊樣既泡菜炒飯夠哂辣之餘, 後勁幾強, 再配埋螄蚶肉帶少少芝麻香咁食都幾過癮, 好似食緊蜆肉炒飯咁, 旁邊有三隻以蔥蒜調味而成既鮮大蝦, 食落爽口彈牙濟州柑橘乳酪 本身我就係愛橙之人, 所以柑橘都係我至愛, 混合左益力多乳酸, 飲落清爽鮮甜又開胃, 而且仲解到辣, 此外每杯飲品都會附送一張CareBears既聖誕系列杯墊, 超級可愛呢!Starbuddies 紫薯南瓜冰剩係睇賣相杯

Starbuddies 紫薯南瓜冰
剩係睇賣相杯野飲顏色已經開心哂, 飲落有齊紫薯同南瓜味, 各自味道慢慢咁湧出黎, 唔會好甜, 味道剛好, 質感比較結身, 所以飲幾啖都有啲飽肚感

Cloudseeker彩雲窩夫
窩夫頂放左件濟州柑橘肉, 食落又甜又清新, 窩夫夾餅中間既彩雲色係忌廉, 睇落以為好膩, 但食落原來幾香滑而且又唔甜, 好似食緊雪糕咁既質感, 不得不讚個窩夫整得好好食, 我地影左陣相放左陣先食, 都仲聞到窩夫個蛋香味好突出, 食落仲有帶少少微脆口感, 一食個蛋香味充斥住係我口中, 真係好好食, 我如果無食正餐真係可以成件食哂, 依度既窩夫值得一試!

Care-a-lot彩虹樂園蛋糕
賣相爆燈既七彩彩虹蛋糕, 連同七彩橡皮糖扮滑涕既造型, 可愛到不得了, 蛋糕既質感就係美式蛋糕既造法, 食落實身啲, 入口比較容易啲碎, 味道唔算好甜, 不過我個人係比較鍾意棉密質感多啲, 所以好睇個人喜歡口味
Type of Meal
Dinner
𝗧𝗲𝗿𝗿𝗮𝗰𝗲 𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗮𝘀𝗶𝗱𝗲聯乘 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀做主題🐻 設計左一系列菜式同產品 如果係 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀忠粉一定個心融化🧡🧡🧡勁繽紛勁夢幻☁️✨好岩同朋友或者一家大細黎打卡🔺熊仔頭螄蚶拌飯 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀大頭造型好可愛 ༘ 飽滿螄蚶同新鮮蝦仁飯粒拌入泡菜,特調韓式辣醬,微辣惹味 🔺愛心傳播飯卷 彩虹飯卷勁色彩繽紛用上蝶豆花、紅菜頭染色,加上甜雞蛋同紅蘿蔔等配料,搭配沙律菜蜜柑🥗健康吸引🔺𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀彩雲窩夫 蛋香味十足既窩夫窩夫鬆軟包住澎湃快湧出既輕盈,唔膩既彩虹忌廉🧇大滿足🔺𝗖𝗮𝗿𝗲-𝗮-𝗹𝗼𝘁彩虹樂園蛋糕 七色彩虹蛋糕絕對係打卡無得輸系列✨蛋糕質感偏紥厚每層顏色係唔同味道,配埋幼滑彩虹忌廉 成條滑梯既彩虹橡皮軟糖中和忌廉既甜味 𝗡𝗶𝗰𝗲~~🔺𝗦𝘁𝗮𝗿𝗯𝘂𝗱𝗱𝗶𝗲𝘀紫薯南瓜冰 用左紫薯同南瓜做主色調 層次分明 夢幻感十足✨鮮忌廉上有蜜糖星星同彩色朱古力針 底部有珍多條,飲到啖啖紫薯味 成杯都好有特色🔺濟州柑橘乳酪 店家招牌飲品 原個香橙造型好有特色🍊 柑橘乳酪飲落酸酸地,搭配韓國菜好清爽開胃💬🐻 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀期間限定至下年2月14日 消費餐點可

設計左一系列菜式同產品
如果係 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀忠粉一定個心融化🧡🧡🧡
勁繽紛勁夢幻☁️✨
好岩同朋友或者一家大細黎打卡

🔺熊仔頭螄蚶拌飯
𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀大頭造型好可愛 ༘
飽滿螄蚶同新鮮蝦仁
飯粒拌入泡菜,特調韓式辣醬,微辣惹味

🔺愛心傳播飯卷
彩虹飯卷勁色彩繽紛

🔺𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀彩雲窩夫
蛋香味十足既窩夫
窩夫鬆軟包住澎湃快湧出既輕盈,唔膩既彩虹忌廉🧇大滿足

🔺𝗖𝗮𝗿𝗲-𝗮-𝗹𝗼𝘁彩虹樂園蛋糕
七色彩虹蛋糕絕對係打卡無得輸系列✨
蛋糕質感偏紥厚
每層顏色係唔同味道,配埋幼滑彩虹忌廉
成條滑梯既彩虹橡皮軟糖中和忌廉既甜味 𝗡𝗶𝗰𝗲~~

🔺𝗦𝘁𝗮𝗿𝗯𝘂𝗱𝗱𝗶𝗲𝘀紫薯南瓜冰
用左紫薯同南瓜做主色調
層次分明 夢幻感十足✨
鮮忌廉上有蜜糖星星同彩色朱古力針
底部有珍多條,飲到啖啖紫薯味
成杯都好有特色

🔺濟州柑橘乳酪
店家招牌飲品
原個香橙造型好有特色🍊
柑橘乳酪飲落酸酸地,搭配韓國菜好清爽開胃

💬🐻 𝗖𝗮𝗿𝗲 𝗕𝗲𝗮𝗿𝘀期間限定至下年2月14日
消費餐點可以獲得期間限定精美貼紙一套
想打卡既朋友仔唔好錯過 (˘͈ᵕ ˘͈❀)