2021-11-23 1538 views
下班後到佐敦逸東酒店4樓Terrible Baby🍼因為未食晚餐所以有點餓但main dish選擇不多 一共4款內含一款真肉burger 和一款linguine 雖然選擇不多但有提供素食選擇(impossible meat) 和最後一款雞卷我們點真肉burger和linguine🚫Burger正常 但醬汁偏甜 芝士較少包並沒有稍為烤過的香味🥀🚫Linguine方面 沒有記憶點醬汁較少 蝦算新鮮 麵正常如非必要 不會建議點mains🙂Snacks方面有10款選擇我們點了burrata, spicy chicken, cold cut & cheese, double truffle fries, okonomiyaki shrimp toast❌Burrata 上枱時和想像有點不同它是兩塊中東包和一堆醬+肉混合的沾料味道很一般 不建議食用⭕️Spicy Chicken很不錯 炸得很香口大眾化口味 老少咸宜肉質不會乾和柴適合一班新朋友聚餐時點⭕️Cold cut & cheese 性價比可以適合想初賞各款芝士的人它配有小塊的pita和餅乾小酌幾杯時 是不錯的選擇⭕️Double truffle
[拍攝燈光欠佳]

Let’s Grove味道清新
有少少汽泡感 夏日風情偏多
另外cry baby 和siu siu pink似乎也不錯
Cbd beer相信亦頗受歡迎

Terrible Baby有分outdoor terrace同indoor
秋天坐在outdoor挺chill
不會很吵雜 適合和朋友聊天
Okonomiyaki  Shrimp  Toast
2021-11-17
Dinner
Okonomiyaki  Shrimp  Toast
Double  truffle  fries
🇭🇰 𝕋𝕖𝕣𝕣𝕚𝕓𝕝𝕖 𝔹𝕒𝕓𝕪 @ 𝔼𝕒𝕥𝕠𝕟 ℍ𝕂, 𝕁𝕠𝕣𝕕𝕒𝕟Terrible Baby真係幾terrible👿唔係佢嘅食物或者飲品,而係佢嘅Staff,好似挑戰你底線咁❗星期五收工帶朋友去試試Shisha,打去又話有位唔洗留,去到又話冇位要我哋同人share梳化。好彩有人走先轉到枱🌃睇到個好少少嘅景同有私人空間。🔸 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐌𝐢𝐧𝐭 𝐒𝐡𝐢𝐬𝐡𝐚 $𝟐𝟖𝟎好耐冇去Shisha,搵到呢間好似冇咩人所以嚟試試😮‍💨揀咗Lemon Mint味配Ice base🧊食落Mint味會較檸檬重🍋因為ice base,令到味道冇咁出,而且ice base有啲廢,唔覺smoke有cool嘅感覺🙃可能因為坐太耐,Staff會無啦啦過嚟主動幫你add on refill charcoal,當然係收費㗎啦。🔸 𝐂𝐫𝐲𝐁𝐚𝐛𝐲 $𝟗𝟎揀咗Vodka,以Citrus為主嘅Cocktail 🍸係best with Lemon Mint Shisha。入口酸酸地,好香檸檬熱帶感覺🌴不過可惜嘅係Vodka應該佔好少,冇酒味又溶冰愈來愈淡。🔸 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 $𝟗𝟓 薯條嚟到好大筒

🔸 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐌𝐢𝐧𝐭 𝐒𝐡𝐢𝐬𝐡𝐚 $𝟐𝟖𝟎
Lemon  mint  shisha

🔸 𝐂𝐫𝐲𝐁𝐚𝐛𝐲 $𝟗𝟎
 Crybaby

🔸 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 $𝟗𝟓
Double  truffle  fries

薯條嚟到好大筒,越食越有🍟新鮮炸起唔會話放一陣就變淋,面頭灑上黑松露粉,食落好香口。仲有黑松露醬同茄汁,係飲酒嘅最佳小食😋

🔸 𝐐𝐮𝐞𝐬𝐨 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐢𝐝𝐨 $𝟗𝟎
Queso  Fundido

開頭冇諗住食咁多嘢就叫咗呢一個Nachos。一小盤熱辣辣嘅墨西哥芝士醬配Nachos ,好香濃又帶有微微嘅辣🌶好開胃!

———
📍 佐敦彌敦道380號Eaton HK 4樓| 4/F, Eaton HK, 380 Nathan Rd, Jordan

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:坐喺埋邊高枱環境景色唔錯,又唔會太嘈可以自成一角💬Cocktail麻麻地🍸差係差在Staff嘅態度,horrible staff😤一定要坐底就order野飲同野食,唔係就要等佢野飲到先再order得食物🤷🏻‍♀️好似唔想做你生意咁。走嘅時候呢一秒拎返張卡,下一秒已經要你離開位比位佢執野...🤯大佬呀,又唔係唔走,只係執緊袋都要zip係中間收走個hooka,阻佢半秒都會比佢咀咒咁。

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $350up
▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ - 佐敦
$350 (Dinner)
Lemon  mint  shisha
 Crybaby
Queso  Fundido
2021-11-12 1029 views
今日同朋友們食完晚飯,時間尚早,所以就一齊去飲野吹下水,因為食飯係油麻地,所以決定去左佐敦既逸東酒店既酒吧。一入到去,燈光,音樂所有氛圍都好中上,加上侍應都係外藉,所英文交流。雞尾酒睇得又飲得,叫左兩杯,名就真係唔係咁記得,睇圖啦,但上方既熱情果同酒中既果味互相揮映,越飲越醒胃,而我估計杯既問題,一杯唔係好多,所以係會睇到另外有一少杯俾你加既。最後叫多左個黑松露薯條,薯條炸得香炸又唔乾,配上濃厚黑松露味既醬。一啖薯條一啖酒。真係齒頰留香。
【佐敦彌敦道酒店🍹鬧市高級戶外BAR】佐敦彌敦道大馬路,巴士人來人往,係佐敦壽司朗行過少少既香港逸東酒店,入面有間空間感十足,又有室內同戶外既bar&lounge,係鬧市中難得搵到既空間感。happy hour時段價錢好親民,時不時仲會請其他調酒師整special cocktail。Overall👍- 我會將佢定位為環境不錯既lounge & bar,打卡一流,無論indoor or outdoor,day or night,總有好多corner打你打卡- 同朋友chitchat最岩- 音樂柔和,以射燈+candle light營造微暗氣氛- 戶外仲會再黑d______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作脆辣炸雞配辣椒蛋黃醬 (💝7/10)Spicy Chicken- 炸雞用了雞臂位連骨,可方便拎- 外皮炸到好脆,粉醬唔厚- 蛋黃醬好開胃,微辣增層次
【佐敦彌敦道酒店🍹鬧市高級戶外BAR】

Overall👍
- 同朋友chitchat最岩
- 音樂柔和,以射燈+candle light營造微暗氣氛
- 戶外仲會再黑d
【食評篇👇👇👇】

🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓
✏10分 - rare heaven😇
✏8, 9分 - 屬高分之作
✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

脆辣炸雞配辣椒蛋黃醬 (💝7/10)
Spicy Chicken
- 炸雞用了雞臂位連骨,可方便拎
- 外皮炸到好脆,粉醬唔厚
- 蛋黃醬好開胃,微辣增層次感
- 略嫌份量較少

松露薯條配松露蛋黃醬 (💝8/10)
Double Truffle Fries
- 見到好多枱都叫呢個,份量好大
- 用吸油紙隔住放鐵筒內,有種rustic feel
- 薯條粗粗,外面炸到微脆 (小編中意極脆),個芯食到薯蓉綿綿口感。薯條粘上的松露粉,唔多唔濃,但看到粘上零散黑色
- 有番茄醬同松露蛋黃醬
- 一路飲酒一路食下薯條,食好耐都食唔完😁
- 值得叫

呢度仲有happy hour,星期日到四,兩點到八點:
指定cocktail and wine $68
bootled beer $48
去開佐敦係真心值得一試
【環境篇👇👇👇】
- 室內就有Sofa連細枱、正常dining table、Bar枱
- 室內同戶外有一大排既落地玻璃間開,空間好開揚,interior design都好靚
✏✏✏✏✏✏✏
👍🏻推薦:8/10

(📍佐敦) Terrible Baby
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店4樓

2021-10-22 869 views
是日happy friday,近近地去逸東小酙一下。平時多數幫襯food court嘅花樣年華,想坐得舒服啲就上咗Terrible Baby,樓底高,望住子彈電梯上上落落,氛圍輕鬆自在。Siu Siu Pink $95/ Let's go for one bro $95用上唔少西柚味元素,酸酸甜甜,夏天飲好消暑。另一杯聽落吸引,味道好似軟糖,較甜,口味少女,唔算喜歡。Angus Beef Burger $160原本叫咗五成熟,嚟到Well done但怕麻煩無出聲。漢堡扒食落比較乾,肉質一般,只係加咗茄汁芥辣無咩heart,賣依個價錢超進取;伴上薯條炸得唔算乾身脆口,本來諗住食完一輪先再叫,好彩哈哈。未夠七點,坐咗一個鐘都無又未飲完,侍應就埋嚟問會唔會叫多杯,答唔會就即刻遞張單埋嚟,感覺都幾差幾掃興。

Angus Beef Burger $160
$200 (Dinner)
2021-09-24 984 views
晚上的happy hour這晚外面橫風橫雨,沒有坐外面在室內氣氛也很好,適合三五知己閑談的地方🥰我點了Bitter Love,每口都是苦澀的味道😛要唱返首失樂園「苦戀注定難 我已經習慣」Happy hour飲酒點少得配Cold Cuts & Cheese $260邊飲邊食 重點在這裡不會太嘈 好岩同朋友傾偈
晚上的happy hour
這晚外面橫風橫雨,沒有坐外面
在室內氣氛也很好,適合三五知己閑談的地方🥰
我點了Bitter Love,每口都是苦澀的味道😛
要唱返首失樂園「苦戀注定難 我已經習慣」

邊飲邊食 重點在這裡不會太嘈 好岩同朋友傾偈
Other
2021-09-07 1037 views
Blue Monday 返工已經夠頹食完lunch已經好想飲酒🥂⋆即興約左朋友黎Eaton嘅terrible baby飲野第一次黎terrible baby 唔算多人 空間感都幾大最點唔會太嘈 好岩同朋友傾吓偈餐廳有outdoor / indoor選擇因為天氣比較熱 而且今日唔打算食shisha所以就選擇左坐室內🥃⋆朋友叫左draft beer而我就叫左crybaby (w/ gin)女仔好岩飲 易入口 飲落又好清新少少菠蘿嘅甜味❣️連續飲兩杯都ok 有少少感覺 但又唔會醉🤣另外仲有好多款finger food 今次靜係叫左French fries下次再試下其他野食😉⋆Friendly Reminder:夜晚10點前可以填紙仔入場但如果要坐到10點後就必須要Scan 安心XX自己恆量想飲到幾點
Blue Monday 返工已經夠頹

餐廳有outdoor / indoor選擇
因為天氣比較熱 而且今日唔打算食shisha
所以就選擇左坐室內🥃

朋友叫左draft beer
而我就叫左crybaby (w/ gin)
女仔好岩飲 易入口 飲落又好清新

夜晚10點前可以填紙仔入場
但如果要坐到10點後就必須要Scan 安心XX
自己恆量想飲到幾點

2021-08-30
$200 (Dinner)
2021-09-05 839 views
◦•●◉✿✿◉●•◦ 👵🏻👴🏻一直book mark咗呢間露天酒吧想試吓呢度環境好舒服🌿 食完飯係呢度飲杯野傾下計好chill & relax 🥳💡 Spicy Chicken 🍗 脆辣炸雞配辣椒蛋黃醬💡 Queso Fundido 墨西哥香辣醬配玉米片 🌽 😋: 𝟠/𝟙𝟘
◦•●◉✿✿◉●•◦

💡 Queso Fundido
墨西哥香辣醬配玉米片 🌽

😋: 𝟠/𝟙𝟘
2021-08-30
$300 (Dinner)
2021-08-16 1451 views
Eaton嘅餐廳性價比一向幾高,最近發現佢有一個飲嘢嘅地方,Happy Hour 2pm就開始。入到去要經過一條長電梯,加埋d音樂,完全係get your mood ready for happy hour.除咗bar枱全部位都係靠窗,坐sofa位歎野飲好舒服,音樂upbeat得黎又一啲都唔嘈👍🏽如果夜晚黎又冇落雨坐outdoor應該都正Happy hour menu好抵,cocktail $68,bottled beer $48。野食選擇都唔少,我地先各叫1杯cocktail加3份小食share。Cocktail我揀左The Coffee One,咖啡味唔重,酒味較濃,有Campari所以會有少少苦,未必人人啱,等d冰溶d就啱啱好,呢種味嘅酒其實好開胃。想fruity同light d可以揀右邊嘅bloody drink,友人説不錯。雖然呢度主要飲野,但係野食絶對唔差,無論係左邊嘅炸雞配mayonnaise($120),中間嘅Corn chips ($90)定右邊嘅蝦多士($105),味道真心唔錯!唔想飲酒嘅亦都有mocktail同coffee,我哋試埋佢個coffee,ok冇咩特別,

如果夜晚黎又冇落雨坐outdoor應該都正

唔想飲酒嘅亦都有mocktail同coffee,我哋試埋佢個coffee,ok冇咩特別,個杯好靚😍

食下飲下傾下唔覺唔覺就4個鐘,值得推介嘅地方!
$230 (Other)
2021-07-28 1463 views
📍Terrible Baby📮佐敦彌敦道380號香港逸東酒店4樓.朋友未收工, 一個人無無聊聊想飲杯野🥂黃既酒店少之有少, 突然醒起仲有Eaton Hotel既Terrible Baby, 回想起2019年有一晚同個bff係呢度飲野, 當日我地坐outdoor, 9-10點既時間聽到樓下有人好有聲叫社會運動嘅口號, 轉眼間咁就過左2年.Menu除左有一般紅白啤酒外, 仲有好多自創既cocktail, 每款都各有特色😈.🍹SIU SIU PINK HKD95揀左呢杯比較清新既cocktail, 以Gin做base, 再加檸檬, 西柚, 檸檬草, 薑等,味道酸酸甜甜, 容易入口,岩晒夏天飲🤠唔鐘意太濃酒味既朋友可以試下呢杯.酒吧outdoor既位置俾indoor更大, 而且好舒服, 就好似城市中心既一個小天地咁, 而且仲可以食shisha添.眼見身邊既朋友一個一個移民, 但願呢啲黃店一直保持初心, 繼續守住呢篇土地🥺.整體環境💭💭💭💭💭好味道:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳服務態度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性價比:🧐🧐🧐🧐🧐回頭基率💫💫💫💫💫.#nonstopeatingdiaryyell
📍Terrible Baby

#nonstopeatingdiaryjordon
#nonstopeatingdiary佐敦

#有種愛叫黃店的愛💛
2021-07-20
$120 (Dinner)
SIU SIU PINK
2021-07-26 944 views
逸東staycation package包兩杯迎賓飲料。想入去呢度好耐,感覺好chill, 可惜今日落雨冇得坐戶外。樓底好高,如果係藍天一定好正。吧檯嗰邊搞緊活動,所以冇得坐附近。迎賓飲料可以揀白酒或者果汁汽水。菠蘿燈好q。不過啲staff好似唔太清楚個package包咩,要講一輪。最後見到張單$13x,就覺得呢個package都唔錯。
逸東staycation package包兩杯迎賓飲料。

Tea
2021-06-04 1851 views
星期五嘅夜晚同閨蜜想搵個地方飲嘢黎到好多人推介嘅Terrible Baby😍入到去環境好chill 服務員都非常好客感覺就好似去咗旅行喺酒店嘅Bar咁個餐牌都好靚 點左一杯Siu Siu Pink係Grapefruit cocktail🍹酒味唔算太濃 有啲酸酸甜甜對於女仔來講都幾易入口😋係個飲嘢同傾偈嘅好地方🤍
星期五嘅夜晚同閨蜜想搵個地方飲嘢
酒味唔算太濃 有啲酸酸甜甜
對於女仔來講都幾易入口😋
係個飲嘢同傾偈嘅好地方🤍
Siu  Siu  Pink
$100 (Last Night Supper)
Siu  Siu  Pink
2021-05-26 1816 views
朋友想幫我慶祝生日,呢幾日都話要帶我食一間好餐廳傾吓心事輕鬆吓。搭電梯去餐廳已經感覺輕鬆同高級,餐廳個裝修好靚,職員非常友善。一入去就由我哋揀自己想坐嘅位,六點鐘都係三成滿,揀咗個靚位兩個女仔叫咗兩杯酒就開始傾心事。叫咗一杯紅酒一杯白酒,兩杯酒基本發揮,正正常常。傾咗三個鐘職員唔會趕人走,小食都好味,但係份量偏小。值得一讚嘅係餐廳空間好大,就算同朋友講到大聲興奮咗都唔會騷擾到隔離枱,絕對有私隱十分推薦!
叫咗一杯紅酒一杯白酒,兩杯酒基本發揮,正正常常。
傾咗三個鐘職員唔會趕人走,小食都好味,但係份量偏小。
十分推薦!
2021-05-21 1526 views
平日happy hour 去到20:00 就$68杯飲品都幾抵 不過今日Friday night冇happy hour 所以就around $90-95 杯 cocktail 😗同埋政府唔比開酒吧所以一定要叫樣野食嘅~酒吧環境好chill 好多燈仔添加氣氛😍不過夏天坐出面就有啲熱...我地原本都諗住叫2 round飲品 不過第一round都未飲完 啲店員就係咁催我地叫多杯 想慢慢飲都唔得😞😕😕😕😕😕😕😕 服務👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼黑松露薯條$95都幾大桶架 仲有滿滿嘅醬😍😍炸得幾香口~*鍾意飲甜啲嘅可以叫let’s go for one more bro~

黑松露薯條$95
都幾大桶架 仲有滿滿嘅醬😍😍炸得幾香口~

2021-05-21
$230 (Dinner)
2021-05-06 1364 views
當晚同男朋友去Terrible Baby飲cocktail,我叫左siu siu pink,記得最低消費係要叫一款小食㗎,所以唔可以淨係叫野飲Siu Siu Pink好好飲!係女仔都會普遍鐘意嘅口味,酸酸甜甜易入口Grapefruit嘅味道夠曬refresh,好適合夏天飲

Grapefruit嘅味道夠曬refresh,好適合夏天飲