2016-06-14 1066 views
終於一試,$13/球好抵~我要左2球~呍尼拿同士多啤梨味~ 我唔知係咪真係手作,但雪糕真係好滑,好濃味,仲幾大球~ 但無位坐要拎走食,炎炎夏日下未行開幾步已經食晒,haha!
終於一試,$13/球好抵~
我要左2球~呍尼拿同士多啤梨味~
2015-12-13 639 views
朋友約我食這家雪糕店,心想天氣那麼冷吃雪糕另有風味。決定嘗試一下,平少很少食甜點的我吃完就感,雪糕外表橙黃色,看似口感很硬,但咬落就香軟輕綿,甜道到適中,唔會過多芒果味。而且價錢較大眾化,$12蚊就有加1蚊就有大杯,質素不差,物超所值。小總結: 下次再試埋其他味的雪糕!!!在夏天。九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期1樓F215號舖星期一至日: 12:00-22:00手作之店 Tezukuri No Mise
Mango雪糕

小總結: 下次再試埋其他味的雪糕!!!在夏天。

九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期1樓F215號舖
星期一至日: 12:00-22:00
手作之店 Tezukuri No Mise
  • Mango雪糕
2015-09-26 405 views
第1次食呢間雪糕店,聽朋友話好味,咁啱又經過,就嘗試一下,平少很少食甜點既老公就大讚,睇落去個雪糕好似好硬,但一口咬落去就軟綿綿,甜到適中,唔會太過奶味,好有口感,而且仲非常之抵,$13蚊就有1杯咁有質素既雪糕,真係超值。
2015-09-25
TakeAway
$13 (Tea)
2015-06-28 360 views
第二次食呢款雪糕,仲要係同一個味道,雖然在不同分店,但味道依然一級棒。雪糕既質地好結實,食落有d黏口,而且非常之咁滑,加上本身已經軟化左既曲奇,口感多左一個層次,好豐富。雪糕本身好重牛奶同雲妮拿味,配合味道亦都好濃既朱古力曲奇,簡直可以話係互相輝映。最後係個脆筒,有別於一般快餐店的威化質地,佢係硬身小小既,但係都好脆,唔會一咬就四分五裂。樣樣野都幾好,所以日後一定會繼續光顧。

樣樣野都幾好,所以日後一定會繼續光顧。
飄雪曲奇口味
2015-06-28
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$13 (Lunch)
飄雪曲奇口味
2015-04-19 429 views
手作之店的雪糕,一向以低脂美味馳名。難得九龍灣區開新分店,難得經過當然要去試一下。店舖位於商場內,人流很多,店內亦設有少量坐位俾客人坐下享用美食。可能因為新開張期間,故光顧的客人不算太多。雪糕共分大小兩種,以重量計算。而且仲有$1元升級優惠。不論細杯,或大杯裝可以加$1元升級。兩個人要試下味,當然要大杯升級版試試同其他分店一樣,客人可以試不同的味道的雪糕,試到啱心水先講買自己喜歡的味道。最後都係選擇左朱古力同埋曲奇呢兩種味試下。因為係大杯升級版,比平時一般的份量都要大杯少少。朱古力味道不錯,甜味十分適中。口感不錯,而且朱古力味道不是太過濃烈,所以整體口感不錯。另外的曲奇雪糕,相比起朱古力,感覺就比較遜色了少少,曲奇的口感不算特別突出。相比起朱古力的味道,曲奇的味道相比下去了。但能夠以$13元價錢,食到一杯有質素的雪糕,已經感到十分之抵食。店員的服務亦十分懇勤。而且仲要有位置坐下來,慢慢享用食品。算是十分抵食

低脂雪糕

2015-04-12
$13 (Tea)
低脂雪糕