2018-04-25
今晚放工約左朋友過去花墟買花,買完之後就諗住喺附近搵食,行行下近佢屋企樓下有間泰國菜,佢話試過下午茶未試過夜晚,唔想再行黎行去嘅我就決定入去試下佢喇!可能六點半時間尚早無乜人,感覺好寬闊環境唔錯!睇返餐牌都幾多選擇,主菜我哋叫咗鹽燒活鮮魚(烏頭)、泰式炒雜菜、金柚子蝦球沙律飲品方面叫咗原隻菠蘿沙冰同火龍果沙冰,只能夠說兩杯都好fresh,好真實有菠蘿同火龍果嘅香味,清甜嘅感覺!唔似有啲地方用糖水做出嚟好甜好假咁!值得試吓!金柚子蝦球沙律上枱已經覺得好靚,因為用咗整個柚子當碗咁,好可愛!隻蝦好爽好新鮮,味道好清甜,用咗個甜甜哋嘅汁撈埋一齊食,好味到停唔到口!泰式炒雜菜一啲都唔油,菜種類好多,又有菇相伴,廚師亦炒得非常爽口!鹽燒活鮮魚(烏頭)用左鹽燒方法就唔會浪費咗新鮮魚嘅原汁原味,好滑好鮮,時間燒得恰到好處,配埋佢個秘製酸辣汁都不錯!但我個人都係比較喜歡原本嘅味道!朋友想食埋甜品,唔想出去搵就喺度叫埋!叫咗個椰汁西米榚,好有椰奶味道,唔太甜!整體唔錯,服務態度亦都好好,今次兩個人試得唔多款式,同朋友已講好下次嚟試埋明爐鮮魚同咖喱卡農包~
可能六點半時間尚早無乜人,感覺好寬闊環境唔錯!