問佢有無得減糖,佢係(up)住頭話無架令人非常之疑惑.現在做緊買一送一又無提及,比完錢後我發現有呢個優惠,我問佢,佢就話要落單時講。。。令人非常之失望野飲有d太甜。珍珠賣哂未能回答。轉左咖啡凍。咖啡凍口感唔錯,有少少酸味
問佢有無得減糖,佢係(up)住頭話無架令人非常之疑惑.

野飲有d太甜。

珍珠賣哂未能回答。
轉左咖啡凍。咖啡凍口感唔錯,有少少酸味
TakeAway
2019-05-30 189 views
見到呢間主打泰式飲品的鋪頭做緊買一送一優惠,於是決定買來試下👅我哋分別揀左#椰奶芋泥和#泰檸多。椰奶芋泥是限量飲品,本身都幾高期望。飲落發現有些甜,但配合芋泥尚算不錯,建議可以叫少甜。而泰檸多🍋的味道則有點像凍檸檬茶,而且係唔會有塊青檸在裏面🤣🤣總括而言,味道還算可以,而且買一送一性價比都幾高。如果經過可以試下👅👅.🏠Thailax (旺角)旺角登打士街43P-43S鴻輝大廈地下11A號舖

🏠Thailax (旺角)
旺角登打士街43P-43S鴻輝大廈地下11A號舖
2019-05-15 114 views
黑爆桃桃 ($38).黑糖珍珠就飲得多,但其實唔一定配珍珠先好飲!! 呢間係登打士街嘅小店將黑糖鮮奶配上桃膠好有創意😍小編一向唔太鍾意食珍珠,所以就選咗呢款黑糖桃膠鮮奶。桃膠本身冇乜味,所以配上黑糖嘅甜之後出奇地夾!而且呢間嘅黑糖有少少唔同,出邊嗰啲黑糖冇咁濃冇咁多,雖然睇落冇掛杯效果,但飲落黑糖味好出,自認係螞蟻人嘅你🐜都要記住要攪勻先飲!如果飲厭咗黑糖珍珠,不妨試吓桃膠,比珍珠低卡,健康少少哈哈😇
黑爆桃桃 ($38)
2019-05-13 58 views
係眾多嘅首條飲品譜入面呢一間都算係比較唔一樣 之前喺澳門有飲過榴槤沙冰 非常好真材實料 香港呢間應該係分店 叫咗一杯芋頭泥飲品 未到完全係同芋頭西米露一樣 面頭有好多椰汁 下面嘅芋頭泥全部都係用芋頭絞碎而成 口感綿滑 撈埋一齊飲口感都幾特別 唔算好甜 不過可能因為有好多芋頭嘅關係就有少少膩 鋪頭都仲有其他飲品 唔想成日飲黑糖珍奶嘅可以試一試

2019-05-13 42 views
黑糖系列以外的選擇當香港條條街都係台灣奶茶的時候登打士街就開左間泰式奶茶店壁畫用色十分搶眼 好容易就搵到.泰式傳統奶茶🇹🇭 可加珍珠等配料真係好橙色 充滿泰國風味 好滑飲落幾重奶味 正常甜都不會很甜
黑糖系列以外的選擇
當香港條條街都係台灣奶茶的時候
登打士街就開左間泰式奶茶店
壁畫用色十分搶眼 好容易就搵到
泰式傳統奶茶🇹🇭 可加珍珠等配料
真係好橙色 充滿泰國風味 好滑
飲落幾重奶味 正常甜都不會很甜
2019-04-17 62 views
Thailax (旺角)見佢係便利嘅位置,就係旺角其中最多美食飲品嘅一條街,所以就買杯試下!.泰檸多🍋🍸.今日行過想飲啲清得黎開胃嘅飲品,就揀左泰檸多,入面有紅茶,青檸同益力多,但點知加埋勁奇怪ಥ_ಥ 好難飲! ! 又酸又澀咁,完全唔夾! 我飲左兩啖就扔左,可一不可再(>﹏<)如果下次再想飲野必定選擇其他! 同一條街好多選擇! !😖😖😖Thailax (旺角)📍旺角登打士街43P-43S鴻輝大廈地下11A號舖
Thailax (旺角)

泰檸多

泰檸多🍋🍸

Thailax (旺角)
📍旺角登打士街43P-43S鴻輝大廈地下11A號舖
2019-04-13 36 views
泰式奶茶🍹🧡.《Thai Bubble Milk Tea L $30》泰式奶茶同台灣奶茶好唔同,個人覺得奶茶味道同港式奶茶較似,較為苦澀~但經驗之談, Thai milk tea會相對甜啲, 所以我會建議大家飲半糖以上啦(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)! 個人覺得係幾特別嘅^ ^當你飲厭咗啲成街都係嘅黑糖珍珠鮮奶嘅時候,呢個都係幾唔錯嘅選擇!!💛
泰式奶茶🍹🧡
《Thai Bubble Milk Tea L $30》
2019-03-20 50 views
好久沒有為了吃的在香港走那麼多路我是為啥想不開在香港喝奶茶呢?【口味】「泰式鮮綠奶茶」以為這個好好喝,還行吧可以用大眾點評優惠免費加珍珠沒有橙色那種泰式奶茶好喝不過有個好處就是,我選了少甜小姐姐真的沒怎麼加糖這一點很滿意珍珠建議不要,因為……有點硬【服務】小姐姐們都是酷酷的打扮但是都很親切,有耐心。【環境】只做飲品甜品所以門面和內部都很乾淨利落
好久沒有為了吃的在香港走那麼多路
我是為啥想不開在香港喝奶茶呢?

【口味】
「泰式鮮綠奶茶」
以為這個好好喝,還行吧
可以用大眾點評優惠免費加珍珠
沒有橙色那種泰式奶茶好喝
不過有個好處就是,我選了少甜
小姐姐真的沒怎麼加糖
這一點很滿意

珍珠建議不要,因為……有點硬

【服務】
小姐姐們都是酷酷的打扮
但是都很親切,有耐心。

【環境】
只做飲品甜品所以門面和內部都很乾淨利落
2019-02-10
2019-03-20 53 views
🥤椰奶芋泥(熱) 大杯 $35晏晝飲完對芋泥奶念念不忘🤗🤗🤗 經過旺角見到呢間鋪頭有熱椰奶芋泥飲🥤🥤 仲要係期間限定 即刻就買咗杯嚟試下🙆🏻🙆🏻 店員有提醒熱都只係暖暖地 見到杯底有一大pat芋泥🍠🍠好足料 咁就攪勻咗佢啦 點知攪完芋泥超級碎 同我想像中有啲分別🤔🤔🤔 芋頭仲要有渣tim ah🤨🤨🤨 椰奶有少少香味🍼🍼但就冇乜芋頭味🙅🏻🙅🏻🙅🏻 好失望
🥤椰奶芋泥(熱) 大杯 $35
2019-03-20 52 views
行開旺角掃街,當然唔少得一杯珍珠奶茶啦~咁啱行過見到依間以泰式飲品做主打嘅鋪頭,就行左入去睇下。叫左杯大嘅泰式珍珠奶茶。泰式奶茶本身都係偏甜,奶茶嘅味道ok,但珍珠就麻麻,食落一啲都唔彈牙。試過就算。
行開旺角掃街,當然唔少得一杯珍珠奶茶啦~
咁啱行過見到依間以泰式飲品做主打嘅鋪頭,就行左入去睇下。

Thai  bubble  milk  tea
$30 (Tea)
2019-03-10 47 views
我相信去過泰國 對泰國奶茶念念不忘既朋友見到THAILAX一定會停低腳步~泰式奶茶MX台式珍珠喱個配撘真係好新穎!但我其實不太喜歡珍珠~所以我今只係試左泰式奶茶泰式傳統奶茶 $21 評分: 4.5/10泰式傳統奶茶的味道是有的比我想像中甜太多了奶味好夠 但唔知係咪太多冰令到茶味唔夠整杯奶茶味道偏淡 扣好多分

泰式奶茶MX台式珍珠
喱個配撘真係好新穎!
但我其實不太喜歡珍珠~
所以我今只係試左泰式奶茶

泰式傳統奶茶 $21 評分: 4.5/10
泰式傳統奶茶的味道是有的
比我想像中甜太多了奶味好夠
但唔知係咪太多冰令到茶味唔夠
整杯奶茶味道偏淡 扣好多分
2018-12-30
2019-03-09 66 views
而家係登打士街買野飲基本上好多都要等好耐咁行行下見間有賣泰式野飲既比較少人排我就即管試下其實佢既選擇都算多既因為我係泰國有飲過d 特式奶茶覺得太甜今次就費事嗌係梳打同特飲之間選擇都好難見到前面有個男仔嗌左梳打色水麻麻就一心揀桂花荔枝多荔枝味加益力多本身個味都應該會夾既我諗我仲加錢要左珍珠見到杯野出黎既時候都覺得色水唔太吸引咁即管試味啦有好濃荔枝味既又夠甜但係佢溝完益力多之後杯野變得好澀講埋d 珍珠有咬口但無乜味成杯就係濃味荔枝澀益力多配無味珍珠希望佢會有改善啦我都好少會飲到唔想飲
而家係登打士街買野飲

成杯就係濃味荔枝澀益力多配無味珍珠

希望佢會有改善啦
我都好少會飲到唔想飲
2019-03-01 41 views
黑爆桃桃 💲38(另加珍珠💲5)❌ 成杯野飲落好甜🥴❌ 桃膠太碎💔👅Taste:2/5💰CP值:1.5/5🙋🏻‍♀️Service:3/5👁‍🗨Stylishness:3/5
黑爆桃桃 💲38(另加珍珠💲5)

黑爆桃桃(另加珍珠💲5)
❌ 成杯野飲落好甜🥴

❌ 桃膠太碎💔

👅Taste:2/5
💰CP值:1.5/5
🙋🏻‍♀️Service:3/5
👁‍🗨Stylishness:3/5
2019-01-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$43 (Lunch)
 呢間喺登打士街嘅泰式飲品,真係太有特色啦,令到我爭啲中伏啊!🤪⁣⁣⁣⁣⁣香茅多 泰空之夜 [好飲度:3/10] ($28)⁣⁣⁣⁣伏來了。😖 好方面睇,杯嘢睇落幾靚嘅,可以打卡。🤩 但係要飲就不了,其實我飲咗成杯,我都飲唔出嚟嗰啲係咩糖漿嚟㗎。😱 最後睇返英文menu,先知原來係藍莓嚟㗎喎。😨 我就懷疑佢就落得唔夠多糖漿嘞。😤 公道講句,我見到佢真係直接由成個勝獅玻璃樽倒啲梳打水出嚟,都幾揼本😌 不過整體,我覺得啲糖漿呢就唔襯個梳打水呀⁣⁣嘞。😐⁣⁣⁣⁣⁣鍾意飲泰國嘢嘅朋友先試下啦, 佢個定價高之餘都幾細杯。😅⁣

香茅多 [好飲度:6/10] ($29) ⁣⁣⁣⁣
其實呢個,我諗都算係menu入面睇落最少伏嘅產品。😇 咁的確,佢個香茅個糖漿呢,係幾有香茅嘅香味,而且個甜味好獨特,溝落個益力多度其實都幾夾。😛 但係個益力多真係溝到好稀,溶少少冰就開始無味,幾難收貨⁣⁣⁣。😣⁣
香茅多

泰空之夜 [好飲度:3/10] ($28)⁣⁣⁣⁣
泰空之夜

鍾意飲泰國嘢嘅朋友先試下啦, 佢個定價高之餘都幾細杯。😅⁣
2019-01-25 82 views
There are so many drinks shop in Mong Kok. Can’t imagine how many bubble tea I had here (and how many weight gained). Time to CHANGE! I saw this Thailax, oh Thai drinks? How not give it a try?Quite a lot of choices. Wow I do love “bubble”, but let’s try Thai-favour. It’s a green tea one (not too Thai haha) the bubble is yellow, not black. The next drink is quite “Thai”. Sweet and sour. Great mix! And it looks so nice!

Quite a lot of choices.