Hiring
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2019-05-24 190 views
唔顯眼位置嘅文青feel cafe.嚟間去過好多次,有信心保證。價錢合理 65-80 lunch + drink + salad. Food quality 又ok. 餐廳又有 feel, 內有好多旅遊書任睇。Salmon Pastataste good, not too creamy nor oily.厚切雞扒漢堡配薯條啲 fries 超好味😋👌🏻塊雞扒仲大過舊包Irish Coffee (contains alcohol)真係有酒味,加埋coffee 味,都苦苦地。飲唔關苦coffee 嘅人,唔建議。
唔顯眼位置嘅文青feel cafe.
Salmon  Pasta
Salmon Pasta
厚切雞扒配薯條
厚切雞扒漢堡配薯條
啲 fries 超好味😋👌🏻塊雞扒仲大過舊包
Irish  Coffee
$85 (Lunch)
Salmon  Pasta
厚切雞扒配薯條
Irish  Coffee
  • 鮮忌廉煙三文魚意粉
  • 厚切雞扒漢堡配薯條
2019-05-22 275 views
今日又同朋友黎哩間咖啡店☕️食嗰生日晏,為忙碌既早上叉叉電哩度真係好好座環境照舊好舒服好鐘意哩度夠多野食選擇兩嗰人嗌左兩嗰午餐「煙三文魚凱撒沙律」同埋「All day breakfast 」配「Green tea latte」同埋「Latte」煙三文魚沙律🥗好新鮮,調味好好😚😚Latte 拉花好靚仔❤️❤️❤️All day breakfast 好吸睛,好豐富💕💕💕寫意咁渡過短短的Lunch😚😚😚
今日又同朋友黎哩間咖啡店☕️食嗰生日晏,為忙碌既早上叉叉電
哩度真係好好座
環境照舊好舒服

好鐘意哩度夠多野食選擇

兩嗰人嗌左兩嗰午餐

煙三文魚沙律🥗好新鮮,調味好好😚😚

Latte 拉花好靚仔❤️❤️❤️

All day breakfast 好吸睛,好豐富💕💕💕

寫意咁渡過短短的Lunch😚😚😚
2019-05-22
Type of Meal
Lunch
  • All Day Breakfast
2019-05-07 218 views
難得星期五放工,係太子搵下有咩靚cafe之後睇到牧羊少年cafe~都好靚咁~~🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻安排左我坐個卡位個環境都幾舒服,可以同朋友好好咁傾計,檯同檯之間既距離又唔會太近岩曬我同朋友慢慢傾計🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻好快就來左兩杯野飲,茶好清新,好清甜,飲左幾啖,都好relax🥰好似所有煩惱一掃而空咁~~Cafe又有d好輕柔既音樂係度播緊~真係好適合同三五知己係度聚會個咖哩飯都好好味,豬扒炸得好鬆脆好快就食成個飯下次會再來試下呢間既tea🥰
難得星期五放工,
係太子搵下有咩靚cafe

之後睇到牧羊少年cafe~

都好靚咁~~
🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻

安排左我坐個卡位

個環境都幾舒服,
可以同朋友好好咁傾計,
檯同檯之間既距離又唔會太近

岩曬我同朋友慢慢傾計

🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻🐻

好快就來左兩杯野飲,
茶好清新,好清甜,
飲左幾啖,都好relax🥰
好似所有煩惱一掃而空咁~~
Cafe又有d好輕柔既音樂係度播緊~
真係好適合同三五知己係度聚會

個咖哩飯都好好味,
豬扒炸得好鬆脆

好快就食成個飯

下次會再來試下呢間既tea🥰
2019-05-04
$150 (Dinner)
2019-03-26 307 views
之前其實都食過牧羊少年咖啡其他分店!覺得環境夠哂relax舒服 食物質素又唔錯 所以每次約朋友食飯都會諗起呢間Btw 呢間餐廳其實係以旅行做主題~所以成間餐廳都會見到好多postcard ah 地圖ah 旅遊書等等~食物方面雖然種類唔算太多~不過味道份量都不錯!叫左個煙三文魚蘑菇忌廉意粉!煙三文魚份量夠哂多!意粉既軟硬剛剛好~味道都好夠值得推介之後叫左個拼盤啦!一上枱真係嚇親hahahah份量係超多 原來係4-6人份量 不過就可以一次過試哂唔同種類既炸物~如果佢可以推細份就好啦~~因為好味道又可以岩哂我呢啲想食哂咁多種類既野飲品就叫左杯strawberry yogurt!都好飲!甜品就叫埋個比利時之戀既窩夫 個窩夫好夠朱古力味~外脆內軟!配埋雲尼拿雪糕真係無得輸~Overall黎講真係幾值得35知已約埋一齊傾計食飯~

值得推介

飲品就叫左杯strawberry yogurt!都好飲!

Overall黎講真係幾值得35知已約埋一齊傾計食飯~
2019-03-08 212 views
因為一次朋友嘅生日🎂,就去左牧羊少年到食。晚飯時間,唔算話太過多人,等候嘅時間亦都唔需要好奈。一到去好有格調,可與枱中間唔會太迫,有適當嘅空間同距離。我哋坐都係一個死,人嘅卡位,相當闊落;而旁邊有兩個書架書架上邊放置左唔同各地嘅旅遊書比食客一邊用餐邊閱讀。淨係記得我哋食咗一個小食拼盤,食物拼盤份量十足款式種類又多。而且整體食物嘅價格又唔係太貴,對於餐廳整體非常滿意。事隔一個月後我亦有再約朋友對呢間餐廳再食飯,又再幫襯!
2019-03-03 236 views
一大堆人gathering,偏好都係坐得舒舒服服既cafe,今次就由友人帶路黎食牧羊少年!店入面裝修帶有d vintage風,仲有好多旅行相關擺設,幾靚!最中意就係同一大堆朋友一齊食飯,因為可以盡情嗌都唔怕食唔曬!頭盤先黎個大拼盤!分量頗多,各款炸物就咁食比較dry,好在有幾款醬可以點!食完咁多熱氣野當然要食返d沙律中和下!飯意粉據有人所講味道唔錯~最中意都係呢杯朱古力特飲,味道唔會太甜,就算飲曬全杯都唔覺得膩!用甜品黎一個完美終結!

食完咁多熱氣野當然要食返d沙律中和下!

飯意粉據有人所講味道唔錯~

最中意都係呢杯朱古力特飲,味道唔會太甜,就算
飲曬全杯都唔覺得膩!

甜品黎一個完美終結!
2019-02-26 204 views
之前去過葵芳的牧羊分店,今次黎太子呢間試下佢嘅全日早餐一如以往星期六嘅牧羊少年都係所以要排隊等位,即使係下午茶時間都唔例外。平日星期一至五嘅牧羊就會有set,而星期六日就需要加錢配飲品。叫咗一杯榛子熱朱古力,配上豐富嘅all day breakfast熱朱古力上面有好多cream今次實肥死啦朱古力唔會係淡嗰種,就算飲多最後仍然有香濃嘅朱古力味,最怕就係個d cafe價錢,茶餐廳質素朱古力第一次試佢嘅全日早餐,份量好充足,未食早餐嘅我真係覺得好飽,最讚既係佢個薯蓉,好香好滑身! 牛角包都係鬆軟既,煙肉就太肥啦,食左半塊,太油!至於朋友叫咗個薄荷茶,佢就話幾清新幾好飲, 店員仲主動走嚟問佢需唔需要加水 至於個panini包就比較乾同硬身,朋友就無乜點食。如果平時下午茶或者星期六日想搵個好地方傾下計, 呢度絕對係幾好嘅選擇 喺太子地鐵站行六分鐘就到方便!
之前去過葵芳的牧羊分店,今次黎太子呢間試下佢嘅全日早餐
熱朱古力上面有好多cream今次實肥死啦
喺太子地鐵站行六分鐘就到
方便!
2019-02-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
  • All Day Breakfast
2019-02-23 234 views
今日落雨濕濕行唔到街,所以約左fd去cafe坐低傾計hea下,順便避雨。剛好過左兩點半去到下午茶時間,叫一款小食飲料半料都算幾抵。我地叫左迷你窩夫香蕉朱古力同埋美式小食拼盤。野飲就叫左蘋果肉桂茶仲有熱拿鐵。窩夫熱騰騰好好食,襯埋個濃郁嘅朱古力雪糕好夾。可惜朱古力醬麻麻地,有啲過甜,唔用果醬味道反而岩岩好,夠曬味。小食拼盤份量好多,我地兩個人都食唔曬,炸芝士條太硬唔係咁好食,其他小食都ok。野飲方面果茶係茶包黎嘅,肉桂味好香出到味。拿鐵就普通。一開始講話限時兩個鐘,不過坐左兩個半鐘都冇趕走,依點幾好。

剛好過左兩點半去到下午茶時間,叫一款小食飲料半料都算幾抵。

野飲方面果茶係茶包黎嘅,肉桂味好香出到味。拿鐵就普通。

一開始講話限時兩個鐘,不過坐左兩個半鐘都冇趕走,依點幾好。
2019-02-22 142 views
餐廳內有兩個大書櫃, 收藏了有很多旅遊書及旅遊雜誌,適合一班三五好友來傾偈Plan行程,可以邊聊天邊看, 也邊吃美食, 真是不錯的享受。 以前牧羊少年Café會定期在店內舉辦旅行講座等活動,目的是提供一個平台讓大家旅遊愛好者互相交流心得。唔知現在仲有無相關活動呢 食物價錢唔算貴,雖然選擇比以前少, 但都包括小食,salad, pizza, 意大利粉,waffle等。 大食拼盤包括炸雞翼, 德國腸, 薯條, 薯餅, 薯寶等 新鮮熱辣辣嘅原味窩夫外脆内軟,香噴噴充滿蛋香,配埋最愛既綠茶雪糕 最後叫咗杯熱抹茶牛奶,飲落抹茶帶一點甘苦味道,正

大食拼盤包括炸雞翼, 德國腸, 薯條, 薯餅, 薯寶等

最後叫咗杯熱抹茶牛奶,飲落抹茶帶一點甘苦味道,正
好鍾意呢個地方 已經支持左好多年💛 入面所有野都好靚🤩,好有台灣feel 睇得出好俾心機咁裝飾大蝦蕃茄意粉好好食🦐🍝😋最鐘意D 鮮蕃茄仲係一舊舊蝦好大隻 好彈牙 意粉煮得岩岩好 唔會太乾或者太淋太油杯Spanish coffee好好飲☕😍 🇪🇸其實我對咖啡因敏感🙈次次飲完都瞓唔著sosad 但又會叫哈哈始終係黎cafe 叫杯咖啡有feel d呀嘛😆朋友叫左 日式咖哩湯烏冬配南蠻炸雞 🐔但我無試到😂⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐我由中學已經開始黎 因為係學校附近最初幫襯佢只係得依間同深水埗兩間分店(透露左年齡👻估唔到佢地做到咁多年 到依家有勁多分店 連附近D車都仲係到😂😂以前睇過老闆既訪問 佢真係為依間cafe好努力每次黎都鼓勵我只要有夢想 肯努力,就會成功 !加油呀!!各位牧羊少年!!!💪🏻💪🏻
好鍾意呢個地方 已經支持左好多年💛
 入面所有野都好靚🤩,
好有台灣feel 睇得出好俾心機咁裝飾

估唔到佢地做到咁多年 到依家有勁多分店
連附近D車都仲係到😂😂

以前睇過老闆既訪問 佢真係為依間cafe好努力
每次黎都鼓勵我
只要有夢想 肯努力,就會成功 !
加油呀!!各位牧羊少年!!!💪🏻💪🏻
大蝦蕃茄意粉
Spanish coffee
日式咖哩湯烏冬配南蠻炸雞
呢間咖啡店永遠都唔會令我失望因為呢度裝修好舒服,好適合傾計,chill下,其實有好多分店我都去過,不過最鍾意都係太子呢間今日又諗唔到食咩,梗係去返我嘅飯堂啦食返我永遠都會食嘅all day breakfast😋😋😋呢度嘅all day 係我食過份量最多又最平嘅一間,其實只係普通嘅早餐材料,但係真係煮得好用心💕💕首先個炒蛋炒得好滑,一啲都唔Hea底然後個番茄粒好甜好juice 然後仲有個薯蓉做base夠飽肚,蘑菇炒得岩岩好,有兩款唔同嘅腸仔,每款各兩條,我鍾意食芝士脆皮腸多啲,徳國腸其實都好味,不過肉質比較鞋身最後略嫌個煙肉太肥整體其實已經好不錯,食晏時間仲包埋一杯咖啡☕️我叫左杯Flat white☕️☕️☕️係好飲嘅Flat white💕💕💕
呢間咖啡店永遠都唔會令我失望
今日又諗唔到食咩,梗係去返我嘅飯堂啦
然後個番茄粒好甜好juice
最後略嫌個煙肉太肥
2019-02-10 123 views
整體感覺一般卡邦尼意粉太乾,完全沒有汁另外出餐時間過長搵侍應追單,覆話廚師煮緊十五分鐘後再追,另一個侍應覆廚師漏單之前根本就無幫我地去追服務質素即刻大打折扣未必會再食
整體感覺一般
卡邦尼意粉太乾,完全沒有汁
另外出餐時間過長
侍應追單,覆話廚師煮緊
十五分鐘後再追,另一個侍應廚師漏單
之前根本就無幫我地去追
服務質素即刻大打折扣
未必會再食
1K
2019-02-08 168 views
今晚與美人趁住農曆新年假期前嚟到太子“牧羊少年咖啡.茶.酒館”吃晚飯,其實餐廳不單只飲咖啡咁普通,佢哋仲有食物同甜品架。餐廳常常都座無虛席,成日full house今晚係平日都已經坐滿成間餐廳。食物方面叫咗個「 肉醬蘑菇貝殼粉」, 肉醬味剛好有好香濃嘅芝士番茄香,貝殼粉煙煙靭靭,而且仲唔會太乾,口感非常好。另外叫了「 日式南蠻豬扒咖哩飯」, 咖哩係日式風味,甜甜地帶點點咖哩嘅辣味, 南蠻豬扒即係吉列豬扒, 豬扒非常厚肉鬆化, 而且炸粉不厚相當脆口,份量仲剛剛好,唔會食到太飽滯。配埋個甜品日落巴黎,即叫即製等待時間約15分鐘, 香蕉味剛好熟香甜, 格仔餅有蛋香味,外脆內軟,點上朱古力醬同朱古力雪糕超美味。飲品都唔錯, 我哋叫了夏日之吻及雙莓薄荷梳打,味道十分清新,食飽飲杯清新飲品,令人解膩醒神。

2019-02-07 3518 views
我們是從行山谷及旅遊谷彼此認識的,  彼此都談及到何時預備旅行日。  有人提出一個很有趣的問題, 問題是:「你會揀返工, 抑或去旅行?」這個問題抽樣問了幾個朋友:TYPE A 朋友, 也是佔了大比數, 揀去旅行;TYPE B 朋友, 他們會問去哪裡旅行?  如果去落後國家, 女性朋友是不會去的;TYPE C 朋友, 他們會先返工有了足夠銀根先去旅行;TYPE D 朋友, 只一個人去旅行是不會去的;TYPE E 朋友..........再問下去, 就有各式各樣答案出現。 暫時放下......... 按小編說:「只要是自己想實現的事, 就按照自己能力去遂一逐一實現吧......」 當我們進入店內, 已經被牆壁上掛上了不同國家的飾物, 很是有趣及吸引。店內有兩個大書櫃, 收藏了各種各類的書籍, 不是急著吃完上堂, 可以邊聊天邊看, 也邊吃美食, 真的是不錯的享受。約埋三、五知己都很不錯。大食拼盤 : 炸雞翼, 德國腸, 薯條, 薯餅, 豬肉腸, 薯寶.....凱撒沙律配三文魚及蓉包粒煙三文魚忌廉磨菇意大利粉Prama Ham 芝麻葉PizzaParma Ham 芝麻葉Pizza西班牙橄欖油蒜

這個問題抽樣問了幾個朋友:
TYPE A 朋友, 也是佔了大比數, 揀去旅行;
TYPE C 朋友, 他們會先返工有了足夠銀根先去旅行;
TYPE D 朋友, 只一個人去旅行是不會去的;
TYPE E 朋友..........

約埋三、五知己都很不錯。

凱撒沙律配三文魚及蓉包粒

午餐OFFER

SHARING

2018-12-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 鮮芒忌廉拿破倫
  • Parma Ham 芝麻葉Pizza
2019-01-31 92 views
呢間牧羊少年係以旅遊做主題嘅餐廳裝修令人好relax牆面上嘅句子好有意境仲有好多旅遊書比你睇牛肋骨飯調味偏苦 中意苦嘅朋友會好中意入面嘅紅蘿蔔幾好食蕃茄芝士pizza最classic嘅款肉醬好水 食2啖就跌左啲汁落黎個pizza可以整厚啲 令咬感豐富啲青醬茄子意粉勁怪嘅配搭茄子係炸過黎有啲煎釀三寶嘅感覺明明記得佢之前個青醬意粉係有海鮮同果仁!好食好多 比青醬2字伏左 以為係之前個款失望!甜品一如概往地好量夠足叫左4樣野 2個飲品 每人埋單先100都幾抵食
呢間牧羊少年係以旅遊做主題嘅餐廳

青醬茄子意粉
勁怪嘅配搭
茄子係炸過黎
有啲煎釀三寶嘅感覺
明明記得佢之前個青醬意粉係有海鮮同果仁!
好食好多 比青醬2字伏左 以為係之前個款
失望!

甜品一如概往地好
量夠足

叫左4樣野 2個飲品
每人埋單先100
都幾抵食
2019-01-31
$100 (Dinner)