2021-02-17
武漢肺炎搞到過埋年,垃圾正苦仲係限聚,二人限聚限枱,真係好煩。年三十晚, 返工都冇咩好做,武漢肺炎繼續work from home, 放假hea 吓都好, 有d friend又放早, 咁就一於食個團年tea la~見到eaton做緊平日tea buffet, 有chocolate fondue, 我地一行5 人分3 枱食 武漢肺炎,你快d返武漢啦,我想安安樂樂,齊齊整整食飯呀。。。。 分3枱,呢間餐廳又好盡責,隔成條河咁, 傾吓計都唔得。 見到附近有d一家幾口, 要兩個得幾歲嘅細路自己坐一枱, 冇得照顧佢地, 食到污糟晒,成身都係。。。。 我都鄧佢阿媽慘 一日都係呢個武漢肺炎同垃圾正苦搞出嚟講返d嘢食先~ 佢個tea buffet算係semi buffet, 包一個main course, 我地加錢叫咗香草烤羊架配薯蓉,有friend就叫咗安格斯牛肉漢堡配薯條, 呢兩款都要加$40. 佢有d唔駛加錢嘅main course, 計返都係$128 加一, 包杯嘢飲, 真係好抵~我地order咗main course之後,就出去睇吓有咩食, 有生果,棉花糖, 片裝蛋糕等等, 當然有
我地order咗main course之後,就出去睇吓有咩食, 有生果,棉花糖, 片裝蛋糕等等, 當然有movenpick雪糕啦~ 我拎咗少少嘢就返埋位, waiter就拎d fondue過嚟,問我要黑朱古力定白朱古力, 佢地真係好 service, 又好禮貌講解。我就緊係要黑朱古力啦~ 話咁快, 個羊架就嚟喇 個羊架好好食, 唔會太大份, 食完之後仲有quota食出面嘅嘢。 有一個friend叫咗burger, 真係好大份, 見到都飽, 我地將佢個burger分屍咁幫手食, 可以大家都試吓,又唔駛浪費食物
我地係咁出去排雪糕, 雖然要排隊, 但係都郁得好快, 唔駛食得咁心急。 放d雪糕入fondue, 拎出黎一陣,層朱古力就會變硬, 好似食緊脆皮朱古力咁, 好正呀~ 唔駛去haagen dazs食佢個朱古力火鍋, 呢度任食,又平, 抵食好多~ 下次夾到fd嚟, 會再食過!!
香草烤羊架配薯蓉
黑朱古力火鍋