2022-11-05
來自超人氣自助餐既’普慶餐廳 ’,今期係狂野海鮮市場主題,佢哋以各種烹飪傳統同風格製成嘅精選優質海鮮菜式做主角,唔少得有招牌時令🦞海鮮冷盤,紐西蘭生蠔,波士頓龍蝦,小龍蝦,麵包蟹,翡翠螺等會無限量供應,佢哋仲有七個美食專區,日本刺身,頂級肉眼以至東南亞風味咖喱,港式燒味同素食等款式琳瑯滿目,絕對可以享受多元化嘅美食😍😍性價比極高,由前菜到主菜,甚至去到甜品,美食水準極高,餐廳非常用心製作,足足任食3小時,價錢都係成人💰$618(平日)一位,唔講咁多,即介紹下先😆😆🦞時令海鮮冷盤:值得推介嘅係🦪紐西蘭生蠔,雖然每隻既size都一般,但佢都係新鮮即開,食落味道較淡,但鮮味搭救,非常爽口,其次係🐚翡翠螺,幾乎每粒都大隻,可以完整地拉出螺肉,有鮮味之餘,肉質爽口彈牙😋😋,需要改善嘅係🦞波士頓龍蝦,大細相符,亦都有膏,但肉質非常老,有啲鞋,有少少咬唔開嘅感覺😩🍣日本刺身:每一款嘅刺身非常高水準,師傅都係厚切俾我哋,同埋佢哋無論係冷盤定刺身都會跟一碟冰底,確保新鮮👍🏻👍🏻另外日本美食方面有天婦羅同串燒等,款式都多😌🐮熟食:值得推介嘅係佢哋嘅🐮燒牛肉同🐷燒腩肉卷,係自助餐必有嘅菜式,佢係一大份肉,然
另外日本美食方面有天婦羅同串燒等,款式都多😌
🐮熟食:值得推介嘅係佢哋嘅🐮燒牛肉同🐷燒腩肉卷,係自助餐必有嘅菜式,佢係一大份肉,然後切小份比你,暫時食過唯獨呢間肉質夠嫩,仲有好多配醬俾你選擇,另外燒腩肉卷唔好睇佢有好大片脂肪,其實食落絕對唔油膩😋
🍲亞洲菜食:值得推介嘅係佢係唔同時段只係會出一次嘅香烤大鱔,絕對肥美甘香,🐚另外清酒煮蜆都係每人只可以攞一份,佢嘅酒香味非常香濃,蜆肉非常新鮮👍🏻另外蒸龍躉同港式燒味都有,但味道一般,最後仲有自助粉麵區,真係花多眼亂😂😂
🍰甜品區:最後到甜品同生果區,生果方面比較少選擇,只有西瓜,菠蘿,橙同埋哈密瓜等,而甜品方面多不勝數,中式同西式甜品集於一身,糕點,窩夫,朱古力,啫喱,中式糖水,雪糕等,應有盡有,比較鍾意食佢既戚風蛋糕,幾鬆軟😆
🍹至於嘢飲方面,佢每位只有一杯嘢飲,其他要加錢😩
會再嚟,性價比極高嘅一間自助餐餐廳😚😚