2024-02-16
難得放假,所以唸住入屯門行下順便睇下有咩好嘢食。見到屯門御海灣新開咗一間文青餐廳👩🏻🤝👩🏼,個Menu又幾多唔同嘅選擇,性價比都好高,所以就決定試吓呢間新餐廳。我自己個人比較鐘意食Carbonara,佢地嘅Carbonara芝士🧀味好濃,鐘意食芝士嘅一定唔可以錯過😋!而且加$25仲可以轉set,會加多一碗餐湯同埋沙律,好味double up😛除左Carbonara之外,職員姐姐仲推介左佢地嘅拿手菜之一「叉燒西班牙豬鞍架」。份量都唔細,加上焗嘅時間啱啱好,每件🐖都好juicy,啲汁加埋d伴碟同薯條真係好正🤭。最後我仲加咗水牛單骨雞翼,味道甜甜辣辣好開胃,好啱做餐前小食😎環境黎講真系好chill,好適合一個人靜靜地hea ,遠離繁囂🤣🤣隔離雖然對住輕鐵站,不過隔音好好,唔會聽到好嘈嘅叮叮聲,而且餐廳嘅服務好好,上每道餸之後都會問下啱唔啱口味,有機會想去試埋dinner😳